Je přece důležitý pojmenovat chlív všech vasán. Jenže to není "já" a jeho uvědomování. Je to podvědomí. Čili to, co se v něm seklo a to "já" nevědomě poutá...

Advaita-védánta, v dévanágarí अद्वैत वेदान्त , je indická, filosoficko-náboženská škola zastupující čistý monismus (filosofie jedné reality). Toto je vyjádřeno sanskrtským souslovím a (ne) dvaita (dva). Sanskrtské slovo "advaita" se vztahuje ke ztotožnění individuálního bytí (átma) s univerzálním bytím (brahman).
ale já si na tělo neukazuju, když se mě někdo ptá, kde se nejvíce cítím být.
Pedrito píše:Protože, nevím kdo to v tom duchovnu zaved, byl tento latinský název pro já, spojen se sankrtskou Ahamkárou (já jsem ten kdo činí). A další k tomu přidal veškerou nevědomost a negaci... Takže je to takovej imaginární významovej myšmaš pro nic konkrétního, ale zaručeně temného a čertovského. Prostě pojem na kterým stojí celá duchověda![]()
Je přece důležitý pojmenovat chlív všech vasán. Jenže to není "já" a jeho uvědomování. Je to podvědomí. Čili to, co se v něm seklo a to "já" nevědomě poutá...
vostalpetr píše:Pedrito píše:Protože, nevím kdo to v tom duchovnu zaved, byl tento latinský název pro já, spojen se sankrtskou Ahamkárou (já jsem ten kdo činí). A další k tomu přidal veškerou nevědomost a negaci... Takže je to takovej imaginární významovej myšmaš pro nic konkrétního, ale zaručeně temného a čertovského. Prostě pojem na kterým stojí celá duchověda![]()
To je dost špatná zpráva pro rozpouštěce vasan,
Chtějí rozpouštět připoutanosti
A vidí jen vrcholek ledovce...
Obvykle jsou lide pozitivisti
Ale vycházejí z nevědomých negaci podvědomí...
Uživatelé procházející toto fórum: armin a 14 návštevníků