Jana píše:petr vostál píše:to vědění zlého stvořil kdo?
Připoutanost k osobní nevědomé mysli. Zdroj veškerého zla není nikde jinde, než v ní. Musíš se dívat optikou vlastní nevědomosti, abys mohl vidět něco zlého. Osvícená mysl je prázdná, v ní žádné zlo nenajdeš. Proto je Tvůj svět bez optiky vlastní hlouposti dokonalý, jako Ty sám:Maharádž: Všichni jste promočení, protože hustě prší. V mém světě je vždy pěkné počasí. Není tu noc ani den, teplo ani chladno. Netrápí mne tu žádné starosti ani výčitky svědomí. Má mysl je osvobozena od myšlenek, neboť tu nejsou žádné touhy, jichž by byla otrokem.
Tazatel: Existují dva světy?
M: Váš svět je pomíjivý a proměnlivý. Můj svět je dokonalý a neměnný. Můžete mi o svém světě říkat cokoli chcete – budu poslouchat pozorně, možná dokonce i se zájmem, ale ani na okamžik nezapomenu, že váš svět neexistuje, že sníte.
T: V čem se váš svět liší od mého?
M: Můj svět nemá žádné charakteristické vlastnosti, podle kterých by se dal rozpoznat. Nelze o něm říci nic. Já jsem svým světem. Můj svět je mnou samotným. Je úplný a dokonalý. Každý otisk je vymazán, každá zkušenost odmítnuta. Nepotřebuji nic, dokonce ani sebe ne, neboť sám sebe nemohu ztratit.
Nicméně, jestli i tak toužíš si za každou cenu popovídat s idiotem, hnupem, tak si budeš muset povídat sám se sebou, abys nalezl nějaké vzájemné porozumění.
vostalpetr píše:
klidná mysl je přímo tou SČA,
a ne že SČA je někde mimo...
SČA se nedotýká ani klid a ani neklid mysli. Mysl je prázdná.
V tichu srdce je mysl prázdná stále
To, co může být klidné, se může stát neklidným.
Připoutanost k osobní nevědomé mysli.
Nicméně je to tak, že díky vědomému Bytí je v hlavě klid, protože i hlava je tím, čemu říkáš nek. prostor.
vostalpetr píše:
Tak proč ta tvoje hlava furt chrlí hovna o nějaký SČA a ani není schopná to psát správně ???
Jako správnej anarchista bys měl nechat druhé, ať si myslí a píší co chtějí.
Ty chrlíš také hovna o SČA.
vostalpetr píše:
Páč vona z Ústí prdele má nějakej mindrák ze svý pitomý mysli...
OK, s tím souhlasím, ale v praxi se tímhle poznáním moc neřídíš.
Jedna IP adresa na Poradně trvale zabanovaná je, ale ta už je tam dávno. Nejspíš jsi v poslední době psal z jiné IP adresy, a teď se Ti podařilo psát z té zabanované.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 216 návštevníků