Politici

naše první fórum... :-)

Politici

Příspěvekod vostalpetr » stř 19. bře 2025 2:36:44

Je to furt dokola,

Strašení a oblbování lidí :

A v případě, že dojde k nejhoršímu, tak že budeme i připraveni vzít případně zbraň do ruky a se zbraní v ruce svoji zemi chránit,“ podotkl

Nevím, co bych měl bránit,

Žádná země není moje

I území které vlastním není moje, neboť z něj platím daň z nemovitostí, takže evidentně není moje

Takže co bych měl bránit ???

Jedny politiky před druhými politiky ???

Jednu nesvobodu před jinou nesvobodou ???

Tak to ať si brání ti, co si tu nesvobodu volí u voleb...
vostalpetr

Re: Politici

Příspěvekod armin » pát 21. bře 2025 10:07:55

Putinův poradce to řekl natvrdo: Cílem jednání je rozdrtit Ukrajinu

Klíčový poradce šéfa Kremlu Vladimira Putina a ideový tvůrce tzv. putinismu Vladislav Surkov prohlásil, že cílem vyjednávání o příměří a následném míru je Ukrajinu vojensky a diplomaticky rozdrtit. Surkov to otevřeně uvedl v rozhovoru pro francouzský server L’Express. V něm dále rozvíjel ideje o tom, že ruský svět nemá žádnou hranici a že se Ruská federace bude rozpínat do takové míry, jakou si přeje sám Bůh.

Obrázek

Surkov znovu zmínil ruský narativ, že Ukrajina je umělý stát, aniž by se pozastavil nad tím, že každý stát byl někdy vytvořen, a tudíž je každý stát také uměle vytvořený. Zároveň Ukrajinu označil za „kvazistát“, což je podle definice politická entita, která představuje ne zcela institucionalizovaný a suverénní stát. Ukrajina ale suverénní stát je s mezinárodně definovanými hranicemi. Dnešní Ukrajina vznikla 24. srpna 1991 odtržením od Sovětského svazu. Její teritoriální integritu v minulosti několikrát uznalo i samo Rusko.

Surkovova slova jsou tak v přímém rozporu s tím, co si od případného jednání s Moskvou slibuje Ukrajina a její západní spojenci, tedy zachování ukrajinské státnosti, národa, suverenity a mezinárodně uznaných hranic.

Ruský svět nezná hranic
Kromě ruských cílů Surkov hovořil také o tom, co vnímá jako ruské hranice. Podle něj žádné neexistují a definuje je pouze vůle Boží.

„Ruský svět nemá žádné hranice. Ruský svět je všude tam, kde je ruský vliv v té či oné podobě: kulturní, informační, vojenský, ekonomický, ideologický nebo humanitární. Jinými slovy: je všude. Rozsah našeho vlivu se v jednotlivých regionech značně liší, ale nikdy není nulový. Budeme se tedy šířit všemi směry, jak daleko Bůh dá a jak silní budeme. Důležité je nenechat se unést a nevzít si příliš velký kus,“ řekl poradce.

Redaktor francouzského serveru se Surkova následně zeptal, co se stane, pokud někdo nechce být součástí ruského světa. Na to Surkov neodpověděl a jen zopakoval ruskou lež, že se Západ snaží kolonizovat Ukrajinu. Bylo to však Rusko, které v roce 2014 zahájilo válku na Donbasu a anektovalo Krym. O osm let později zahájilo plnohodnotnou invazi na Ukrajinu.
armin

Příspěvekod Trini » pát 21. bře 2025 12:26:17

vostalpetr píše:Je to furt dokola,

Strašení a oblbování lidí :

Přesně.

Obavy mi spíš dělá, že se ted o Merzovi - novém kancléři Německa ve zprávách píše, že je to nejmocnější muž Evropy. Jako Hitler? Každopádně začal tak, že dělá právý opak toho, co slíbil před volbami. Ale to mne už došlo, že v dnešním bláznivém světě politici před volbami slíbí všechno možné a když lidé na to naletí a zvolí je, tak si dělají, co se jim zamane - jako praví diktátoři.
Trini

Příspěvekod armin » pát 21. bře 2025 12:42:38

Na mne, který jsem zažil ruskou nadvládu u nás tu prolhanost a omezování svobody, tu blbárnu, to strašení docela zabírá.
To, že bychom se měli podle představ Putina zase vrátit do ruské sféry vlivu.
Rakušáků, těch by se to třeba nedotklo, tak ti jsou v pohodě. Třeba by přišli na řadu teprve v další fázi naplňování ruských zájmů. Ruska jehož hranice nikde nekončí.

https://www.youtube.com/watch?v=cKoQQo8gdPM
armin

Příspěvekod Trini » pát 21. bře 2025 14:46:34

armin píše:Na mne, který jsem zažil ruskou nadvládu u nás tu prolhanost

Ve srovnání s opravdovou nadvládou, krutostí a sadismem Němců za fašismu, to nic nebylo. Moje máma po svých zkušenostech z 2. světové války měla vždy hrůzu z Němců, z Rusů ne - ani po 68. roce ne a to i když měla problémy v práci, protože při prověrce řekla, že nesouhlasí s okupací. No, jo, dnešní český prezident byl z okupace nadšený.

Nekoupil sis už akcie u zbrojařského průmyslu? U tebe bych se tomu vůbec nedivila.

Z Ruska strach nemám. A většina Čechů taky zřejmě ne, když podle anket by většina z nich nešla bojovat. Vzpomínám si, jak Zelenský na začátku války knoural u rakouského kancléře, že se bojí o svůj život a ted nemilosrdně dává pochytat mladé Ukrajince, kteří nechtějí na frontu, a posílá je na smrt. Tak "hrdinný" by byl určitě i český prezident.

Rakousko bylo deset let po válce pod kontrolou Ruska, s ním má uzavřenou smlouvu o neutrálnosti. Rakušani si za ta leta zřejmě uvědomili jakou přednost má neutrálnost, a tak se jí nechtějí vzdát. I když i tady je pár šílených politiků, kteří by rádi nahnali Rakousko do toho válečného šilenství proti Rusku.

Podle toho, jak se EU a NATO roztahuje na východ - až k hranicím Ruska - bych řekla, že to oni si myslí, že jejich hranice nikde nekončí. No, jo, Německo se prý už 2x sápalo na Rusko a ted mají kancléře Merze - nejmocnějšího muže Evropy a šefku EU von Leyen - nejmocnější ženu Evropy. Tak si asi chtějí svůj dávný sen vyplnit. A čeští kolaboranti je v tom určitě - jako už často v minulosti - budou podporovat.
Trini

Příspěvekod armin » pát 21. bře 2025 18:06:25

Tak to máš dobrý. :prsi:
armin

Příspěvekod salmo1cz » pát 21. bře 2025 19:14:53

A jak se vyrovnalo Rakousko s nacizmem?Nemyslim oficiální slogany, ale mezi lidmi.
O Německu si nedělám žádné iluze, tam stačí škrtnout.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » pát 21. bře 2025 21:15:31

Redaktor francouzského serveru se Surkova následně zeptal, co se stane, pokud někdo nechce být součástí ruského světa. Na to Surkov neodpověděl a jen zopakoval ruskou lež, že se Západ snaží kolonizovat Ukrajinu. Bylo to však Rusko, které v roce 2014 zahájilo válku na Donbasu a anektovalo Krym. O osm let později zahájilo plnohodnotnou invazi na Ukrajinu.

Ale kdepak,

Začali Ukrajinci v roce 2004 když svrhli proruskou vládu

Při oranžový revoluci

Takže rusové si dali pořádně na čas než se k něčemu rozhoupali...

Američani by asi tak dlouho nečekali

A vyrazili by chránit své zájmy nejspíš hned...
vostalpetr

Příspěvekod Trini » sob 22. bře 2025 21:45:59

salmo1cz píše:A jak se vyrovnalo Rakousko s nacizmem?Nemyslim oficiální slogany, ale mezi lidmi.

Mladší ročníky o tom nemluví. Těžko říct, co si myslí - třeba když jejich máma (např. mého zetě) vzpomíná, že její nejkrásnější doba života byla, když byla u Hitlerjugend . Před více než 40 lety mi jedna milá stará dáma řekla, že za Ády byl pořádek. Vypadalo to tedy, že ho má stále ráda - i tolik let po válce. Za to jsem se dověděla, že někteří strašně nenávídí Čechy - kvůli tomu, že je vyhnali z jejich domovů. Tenkrát jsem o těch "pochodech smrti" ještě nic nevěděla, komunisté o nich nemluvili.

Myslím si, že po těch zkušenostech z války by se k Německu už nechtěli připojit. Němce - Piefke, jak jim říkají, nijak zvlášt nemilují. Ale zato lpí na své neutralitě - a to, i když jim svého času (v roce 1955) byla Ruskem vnucena. Zvykli si na ni a cení si jí. Nechtějí se jí vzdát - to ukazují pokaždé ankety. Když některý politik je pro odstranění neutrality, tak je jeho politická kariera brzy u konce. Pevně doufám, že to tak zůstane.
Trini

Příspěvekod salmo1cz » sob 22. bře 2025 22:29:54

Děkuju.
Pro mě je Rakousko takové nečitelné, hodně uzavřené.
V Německu, v srdcí Bavorska žije velká část bratrovi rodiny, tam trochu přehled mám.
Zase mámina strana to jsou všechno Chodové tělem i duší a na ně fungují germáni jako červená na býka.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » pon 24. bře 2025 2:35:11

Teďka na mě vytáhli video, kde jsem obdivoval stíhačku F-35 na dnech NATO v září 2021. Víte, co tam říkám? Že ta stíhačka stojí 1,8 miliardy. A za kolik oni ji koupili? Za 6,2 miliardy! Za šest-celé-dva miliardy,“ zopakoval asi nejhlasitějším tónem, jaký v pátek použil.

„Kanada je nechce, Portugalsko je nechce, Finsko je nechce… Oni nás obelhali,“ konstatoval předseda ANO s tím, že vláda Petra Fialy jsou „takoví amatéři“. A dále, že čeká, kdy prý znovu vytáhnou Čapí hnízdo. „Klasika. Takhle my si tu žijeme,“ doplnil.
vostalpetr

Příspěvekod armin » pon 24. bře 2025 10:55:31

vostalpetr píše:
Teďka na mě vytáhli video, kde jsem obdivoval stíhačku F-35 na dnech NATO v září 2021. Víte, co tam říkám? Že ta stíhačka stojí 1,8 miliardy. A za kolik oni ji koupili? Za 6,2 miliardy! Za šest-celé-dva miliardy,“ zopakoval asi nejhlasitějším tónem, jaký v pátek použil.

„Kanada je nechce, Portugalsko je nechce, Finsko je nechce… Oni nás obelhali,“ konstatoval předseda ANO s tím, že vláda Petra Fialy jsou „takoví amatéři“. A dále, že čeká, kdy prý znovu vytáhnou Čapí hnízdo. „Klasika. Takhle my si tu žijeme,“ doplnil.

Jo, překvapivě si tu žijeme dobře. Pořád tu ještě převažují rozumní lidé. Snad nám to vydrží i v příštích letech.
armin

Příspěvekod vostalpetr » pon 24. bře 2025 14:48:59

To jo,

S 50 procentama co každý odvádí státu,

S cenzurou a smirováním internetu, odposlechy a kamerami na každým rohu

Je to fakt ráj

Troglodytů...
vostalpetr

Příspěvekod armin » pon 24. bře 2025 16:38:50

Rusové už plánují dobývání Evropy. Česko má být hned v první vlně

Ruští propagandisté už v pořadu Vladimira Solovjova diskutují o tom, jak si rozdělí Evropu. Prvním krokem by bylo obnovení základen, které měl Sovětský svaz i v Československu.

Propagandista Solovjov chce spolupracovat se Spojenými státy a rozdělit si s nimi svět, upozornil bývalý poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko na síti X.

"Musíme získat zpět naše základny ve východní Evropě, musíme se vrátit do Berlína, budeme muset Pobaltí znovu naučit milovat ruský jazyk. Máme před sebou spoustu práce," prohlásil Solovjov ve svém pořadu. Základny měl Sovětský svaz i v bývalém Československu.
Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... .sznhp.box
armin

Příspěvekod armin » pon 24. bře 2025 23:21:43

Češi se mají lépe než průměrní Američané. Ve všech směrech

https://medium.seznam.cz/clanek/thomas- ... p&seq_no=4

A jak jsou na tom asi v Rusku?
armin

Příspěvekod vostalpetr » úte 25. bře 2025 2:00:11

Zdravotnictví má bezplatné, školství jakbysmet a z platu se mu již odvádí částka na důchodový účet.

Autor je buďto idiot,

Nebo placený ideolog

Nic není zadarmo...

Hlavně zde není svoboda

I z pitomého práva na vzdělání se stala povinná školní docházka
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » úte 25. bře 2025 2:06:11

Nejlépe jsou na tom otroci,

Bydlení a stravu jim zajistí jejich majitel

A ani moc myslet nemusí

Páč za ně myslí také jejich majitel

Životní náklady jsou 0....
vostalpetr

Příspěvekod armin » úte 25. bře 2025 12:45:46

Rozřezali kovový plot. Kamera zachytila průnik migrantů přes bělorusko-polskou hranici

Polští pohraničníci zadrželi skupinu nelegálních migrantů, kteří prořezali kovový plot na hranicích s Běloruskem a pokusili se přeběhnout přes hranice. Incident zachytila kamera.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

Proč ti migranti, když u se dostali konečně do toho rajského ruského světa, lezou plotem do toho úpadkového a prohnilého západu??
Chápeš to?
armin

Příspěvekod vostalpetr » úte 25. bře 2025 15:00:17

No jasně

Dostanou peníze který stát ukradnoul svým občanům...

Němci se asi domnívají, že tihle lidé tam budou pracovat, podobně jako pracují Turci

Já o tom poněkud pochybuji...

Dobře jim tak, nechtěli Čechy na práci když se otevřely hranice,

Tak teď budou mít imigranty z Afriky...
vostalpetr

Příspěvekod Trini » úte 25. bře 2025 16:34:49

armin píše:Proč ti migranti, když u se dostali konečně do toho rajského ruského světa, lezou plotem do toho úpadkového a prohnilého západu??
Chápeš to?

No, do českého nebo polského ráje se jim také nechce. To jsou jen chudé provincie EU. Míří dál na západ.
Trini

Další

Zpět na Všechno možný