armin píše:Alfons píše:Takže, armine,
V pohodě. To že ruská armáda zabíjí, ostřeluje atd. to zkrátka nevokečáš. Je to bohužel tak - i kdyby se Bžezinskyj nebo kdo třeba posral.
Proč ty potřebuješ tohle "maso" na Ukrajině pořád nějak vysvětlovat a omlouvat?
To nechápu. Ty máš něco proti Ukrajincům? Ty jim to krveprolití přeješ - že nejsou poslušní? Nebo co?
Je to podobné diskuzi s tzv. placatci – zastánci víry v plochou Zemi. Někde jsem narazil na web, který udával celou škálu důkazů, že Země je placatá. Zpočátku jsem to bral jako povedený vtip, protože ty "důkazy" vskutku dosahovaly překvapivou úroveň promyšlenosti, nebyly prvoplánově hloupé. Akorát mi bylo divné, proč je jich tam tolik (vždyť to muselo dát dost práce to sepsat). Až po chvilce mi došlo, že to nejsou vtipy.
Pro ty lidi je zkrátka určující smyslové vnímání, nepodřizují se rozumu, pokud je se smyslovým vnímáním v rozporu. Ale naopak rozum podřizují/deformují/zotročují dojmu získaného ze smyslového vnímání.
"To že ruská armáda zabíjí, ostřeluje atd. to zkrátka nevokečáš", píšeš. Ale já to nevokecávám, jen mluvím o sféře, do které nemáš přístup. Proto to nedorozumění - nepopírám, že ruská armáda zabíjí, ostřeluje atd., vždyť je to evidentní. Sám přeci žiji v chaloupce na rovinatém dvorku, nikoli přisátý na nějaké kouli hlavou dolů.