Alfons píše:Jsem rozčílen, neb jsem ztratil víru ve své ukřižování.
Jana píše:Alfons píše:Jana píše:Tak ještě jednou. V tichu srdce mizí myšlenky. Vyzkoušej to. Najdi ve svém centru to ticho, kde každá myšlenka mizí.
Jestliže tady není žádná myšlenka, tak tady není žádná cesta, protože tady není nic, co by vytvářelo představu nějakého cíle. Tady jsi v cíli. To, co Tvou pozornost tady udrží, je vědomá láska, bez myšlenek je absolutní, je blahem, a blaho je vědomá existence - sat-čit-ánanda.
A co tahle meditace:
https://www.youtube.com/watch?v=IEzV5q4qnEE
Kde tam nacházíš SČA?
Já jí tam ani u sebe ani u Eckharta nenacházím....
Tolle mluví o "přítomném okamžiku", což je skoro totéž, co přítomnost, ale skrz SČA je jasné, že to není izolovaný okamžik, ale časoprostorově neomezené furt stejné.
Maharaj dospěl k poznání, že všechno je blaženost, všechno je láska, na těchhle stupnicích vyjel až nahoru, a tam to drží samo. Kdežto Tolle se zřejmě naučil jen na okamžik vypínat vysílání, což také není na škodu a jde to zřejmě na každé frekvenci. Takže pro někoho Tolleho učení může být mnohem přístupnější, než učení Maharaje.
Typla bych si, že Tolle nikde to, že láska je vším, neříká.
Moment, mrknu na Google.
Tak ó pardon, Tolle říká, a moc pěkně:
„Láska a radost jsou neoddělitelné od vašeho přirozeného stavu vnitřní spojitosti s Bytím.“ — Eckhart Tolle
https://citaty.net/citaty/282897-eckhar ... ho-priroz/
Maharaj dospěl k poznání, že všechno je blaženost, všechno je láska, na těchhle stupnicích vyjel až nahoru, a tam to drží samo.
Jestliže tady není žádná myšlenka, tak tady není žádná cesta, protože tady není nic, co by vytvářelo představu nějakého cíle. Tady jsi v cíli. To, co Tvou pozornost tady udrží, je vědomá láska, bez myšlenek je absolutní, je blahem, a blaho je vědomá existence - sat-čit-ánanda.
Maharaj dospěl k poznání, že všechno je blaženost, všechno je láska, na těchhle stupnicích vyjel až nahoru, a tam to drží samo.
Zkoumej pohyb své mysli jen pouhou chvíli,
ve vteřině zastav všechny své myšlenky a touhy,
zvláště pak první myšlenku na ‚já‘ a v okamžiku
jsi mimo běh zrození a smrti - navždy!
Jana píše:Maharaj dospěl k poznání, že všechno je blaženost, všechno je láska, na těchhle stupnicích vyjel až nahoru, a tam to drží samo.
Jana píše:Maharaj dospěl k poznání, že všechno je blaženost, všechno je láska, na těchhle stupnicích vyjel až nahoru, a tam to drží samo.
armin píše:Jana píše:Maharaj dospěl k poznání, že všechno je blaženost, všechno je láska, na těchhle stupnicích vyjel až nahoru, a tam to drží samo.
No a teď je řada na tobě, abys k nějakému poznání dopěla ty. To, k čemu dospěl Maharadž (a jak ty si to jeho dospění představuješ) ti v tom nijak nepomůže. Jestli je tvůj svět iluze, tak včetně Maharadže a všech ostatních. O jiném světě než svém zatím nejspíš nic nevíš - jenom z doslechu v rámci snu tvého světa. Je na čase se konečně probudit.
Jana píše:Alfons píše:Nejlepší moderátorka je podle mě Martina Kociánová.
Jana píše:armin píše:Jana píše:Maharaj dospěl k poznání, že všechno je blaženost, všechno je láska, na těchhle stupnicích vyjel až nahoru, a tam to drží samo.
No a teď je řada na tobě, abys k nějakému poznání dopěla ty. To, k čemu dospěl Maharadž (a jak ty si to jeho dospění představuješ) ti v tom nijak nepomůže. Jestli je tvůj svět iluze, tak včetně Maharadže a všech ostatních. O jiném světě než svém zatím nejspíš nic nevíš - jenom z doslechu v rámci snu tvého světa. Je na čase se konečně probudit.
Armine, upřímně: Promlouváš teď tímhle k sobě, nebo k někomu druhému. Jsi v té snové iluzi dvojnosti Ty sám, nebo i někdo druhý?
Alfons píše:Jana píše:Alfons píše:Nejlepší moderátorka je podle mě Martina Kociánová.
Ha! Vidíš, tady jsem se odkopal – napsal jsem moderátorka ale myslel jsem samozřejmě i moderátory.
Vy nás prostě rozdělujete.
armin píše:Alfons píše:Jana píše:Alfons píše:Nejlepší moderátorka je podle mě Martina Kociánová.
Ha! Vidíš, tady jsem se odkopal – napsal jsem moderátorka ale myslel jsem samozřejmě i moderátory.
Kdo a koho rozděluje??
Jmenoval si moderátorku Martinu Kociánovou no a co?
Jak si z toho vyšpekuloval, že jsi se odkopal a že tebe nebo vás někdo rozděluje?
Alfons píše:armin píše:Alfons píše:Jana píše:Alfons píše:Nejlepší moderátorka je podle mě Martina Kociánová.
Kdo a koho rozděluje??
Jmenoval si moderátorku Martinu Kociánovou no a co?
Jak si z toho vyšpekuloval, že jsi se odkopal a že tebe nebo vás někdo rozděluje?
Prostě Martina Kociánová je nejlepší moderátor-ka. Jak by napsala Jana.
No, to jsme to dopracovaly-i...
p.s.
viz Česko-Slovensko
Armine, upřímně: Promlouváš teď tímhle k sobě, nebo k někomu druhému. Jsi v té snové iluzi dvojnosti Ty sám, nebo i někdo druhý?
Ty už jsi jak Vostál Petr, taky mi podsouváš všechno možné, můžu za to, že jsi rozdělenej a že je Petr negativně laděnej, bez citu, s hlavou plnou myšlenek, které nejdou zastavit, aby vyrovnával pozitivistické pocitářství a prázdnou mysl, která se nehne.
vostalpetr píše:
A tvoje mysl se nehne ?????????????????????????????????
...
Co je to mysl?
Mysl pramení V duchovním srdci, potom jde do hlavy a pěti smysly do světa. Cesta k Pravdě je obrácená.
Je to dlouhá cesta?
Ani ne, asi 35 cm. Jenomže mnohý člověk by raději kopal jámu 35 m hlubokou, než aby se vydal na cestu z hlavy do Srdce....
https://lecitelstvi.webnode.cz/news/edu ... e-poznani/
S vírou, že to, co si myslíš, je pravda, je hlava plná myšlenek, které žádná další myšlenka nezastaví, stejně tak, jako nezastavíš auto tím, že přidáš plyn.
V tichu srdce je jasné, že žádná myšlenka není ničím skutečným, není to nic. Proto je tady mysl za všech okolností prázdná, proto se nehne.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 264 návštevníků