Z Poradny a Inspiruj

naše první fórum... :-)

Re: Z Poradny

Příspěvekod vostalpetr » pon 04. říj 2021 22:16:24

Nejspíš by na tom založil další funglnové náboženství... jako by jich tu už nebylo více než je zdrávo.....

https://www.youtube.com/watch?v=E-h-culBXbU
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » sob 09. říj 2021 9:52:55

Téma osvícení
Nový příspěvekod Jana » sob 09. říj 2021 6:50:33

petr vostál píše:
Citovat ?

To snad nemyslíš vážně, tvá ageresivita spočívá v tom, jak tlačíš na pilu a meleš jedno a to samý furt dokola,

u papouška to projde, u posedlýho magora ovšem ne...

Myslíš si snad, že agresivita spočívá jen v psaní vulgarit a mlácení někoho holí ???

Ta spočívá i v tom sraní pravdy...

Aha, ona pravda někdy bolí, víc než mlácení holí, viď. Nechápu tedy, proč si nezůstáváš notovat na vp s Alajou o světelné bramboře, což Tě nijak nezraňuje, a chodíš se traumatizovat sem?

Nemám nejmenší zájem Tě trápit a jakkoliv tlačit na pilu. Jenže Ty si na ni tlačíš sám. Jak jsi se už mnohokrát zmiňoval, Ježíše, Buddhu, Tomášovi a mnoho dalších vidíš podobně. Jejich slova Tě zraňují, i když momentálně těžko kdokoliv z nich by měl na Tvém zraňování zájem. Na pilu si tlačíš sám podle míry pozornosti, čemu jsi ochoten ji věnovat.

Chyba je jen to, z čeho se nepoučíme. Ježíš, Buddha, Tomášovi a další, kteří Ti podobně ubližují, jako já, se těžko mohou z nějaké chyby poučit a přestat Ti ubližovat. Na druhou stranu pro Tebe by neměl být problém to, co Tě zraňuje, nečíst a neubližovat si tím.

Ale je možné, že si rád ubližuješ a ten přetlak v sobě pak umíš uvolnit jen vulgaritami a vizualizací fyzického násilí vůči druhému. A nebo je to nad Tvé možnosti nedělat, co nemáš rád.

Za sebe můžu říct, že když nejsi osobní a píšeš bez agresivity s nadhledem a humorem, tak mě baví číst Tvé postřehy, ve skutečnosti jsem ráda, že tu jsi.

Netuším, jestli můžu slíbit, že nikdy nebudu reagovat na to, co napíšeš. Na druhou stranu můžeš mít téměř stoprocentní jistotu, že budu psát jen o tom, co poznávám, a tím pádem se ode mě nedočkáš ničeho jiného, než že budu psát pořád dokolečka o tom samém, čemu říkáš "sraní pravdy". Zlepšovat se možná může jen způsob vyjadřování.

A taky je dost velká pravděpodobnost, že když sem budeš chodit, tak tady narazíš na to, co píšu. Až mě to psaní sem přestane bavit, tak tenhle web někomu daruju, ať si to dál financuje sám, nebo se tenhle web zruší.

Ta musí být fakt zoufalá, když už si bere do mysli a klávesnice můj nick a zlatou bramboru... :cumim: A to naprosto bezdůvodně. Že by ona nakonec žárlila???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod Alaja » sob 09. říj 2021 11:02:52

Jak je vidno, tak zlatá brambora se uhnízdila minimálně ve dvou myslích - armina a nic......a pak ještě jednoho návštěvníka...což může být ovšem i některý z těch dvou...

:kafe: a cigáro....

PS: A převalují si tu bramboru ve svých myslích na všechny strany a nevědí co s ní.
Nikde jinde se o ní asi nic nedočetli, tak ji nemohou konfrontovat s jinými popisy od věhlasných duchovních mistrů.

Nic ji považuje za opak pravdy, protože pravdu má přece ona a nikdo jiný..... jak sama na to mezi řádky upozorňuje hned na počátku toho svého příspěvku:

Aha, ona pravda někdy bolí, víc než mlácení holí, viď. Nechápu tedy, proč si nezůstáváš notovat na vp s Alajou o světelné bramboře, což Tě nijak nezraňuje, a chodíš se traumatizovat sem?

Nic Světlo zavrhla hned na počátku svého duchovnění, armin taktéž Světlu nevěnoval skoro žádnou pozornost.
Kdyby si ho oblíbili jako svého důvěrného přítele a jen s úsměvem a bez žádostí o cokoli pobývali často v jeho přítomnosti, třeba by jim tu zlatou bramboru ukázalo také a nebo ještě něco víc...třeba by otočilo svůj nebeský zrak na druhou stranu....kde možná svítí další Zlatá Brambora.....kdo ví....

:mrgreen:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » sob 09. říj 2021 14:57:26

PS: A převalují si tu bramboru ve svých myslích na všechny strany a nevědí co s ní.
Nikde jinde se o ní asi nic nedočetli, tak ji nemohou konfrontovat s jinými popisy od věhlasných duchovních mistrů.

Vysvětlení je přece jednoduché, podobně jako Budha po osvícení prohlédl všechny své minulé reinkarnace,

tak i ty jsi viděla svou minulou reinkarnaci, byla jsi prostě brambora,

a protože jsi byla dobrá brambora co nashromáždila spousty pozitivní karmy,

tak jsi již ve své druhé reinkarnaci ses inkarnovala jako člověk...

Tím se vysvětluje tvůj pozitivní vztah ke světlu i to, proč se nechováš jako vopice co se honí za banánem,

či kráva co nahání zelenou travičku...

Já jsem tady taky podruhé, poprvé jsem byl inkarnován coby hovnivál a protože jsem měl nejkrásnější hovní kuličku,

byl jsem také za odměnu v další inkarnaci rovnou člověk, čím se vysvětluje můj pozitivní vztah k hovnů,

co zde mnozí trousí kudy chodí...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » sob 09. říj 2021 18:23:36

Třeba to bylo tím, že mne do té doby brambora při meditacích krmila velmi zajímavými, neokoukanými vizemi...vidění toho, co je právě v tom okamžiku viděno někde jinde....některé vize byly fakt výjimečné, většinu jsem dosud nedohledala, některé ale ano.....
Takže - když už ta brambora někomu při nirvikalpě něco ukázala, tak to bylo asi jen to zlaté světlo - brambora uvnitř sebe....mě ukázala pak ještě i pohled z boku, výhled z brambory ven...nebo vlastně to ukázala sama sobě.... a můj pozorovatel, krčící se kdesi v koutku si to zapamatoval... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » ned 10. říj 2021 14:30:25

Podobnou pastí - zamrznutí cesty reprezentuje například Karl Renz - kdy duchovní praxe je omezena jen na rozumování, díky tomu ztratíme směr a zůstaneme stát.
Ten spolehlivý směr a motivaci nám dává pouze srdce, cit, sou-cit.
Moudrost a soucit jsou jako dvě ptačí křídla. Chybí-li jedno, nemůžeme létat a jen mácháme tím jedním a točíme se na zemi dokola. Není východiska. A ještě se k tomu obvykle přidá pýcha a to už je začátek pádu.

Tazatelka: To se ti tak jednoduše říká, ale tady je ta bolest.

Karl: Ta tady bude vždy.

Tazatelka: Ne, někdy je ta bolest pryč.

Karl: Ano, ale potom přijde znova. Občas přejdeš v pozorovatele a potom se tě to nemůže dotknout nebo to nemůžeš cítit, protože to pozoruješ. Ale potom jsi zase náhle v tom. A pak to jde zase zpátky k soužení. Někdy se prostě díváš jen na televizi. Nejsi involvovaná. Ale někdy jsi zase plně vevnitř programu. Ven z programu, dovnitř do programu. Ale tvoje existence nebyla nikdy jiná. Jako pozorovatel nejsi odlišná od toho, co pozoruješ. Jednou jsi jako pozorovatel venku a potom jsi zase v tom vevnitř.

Tazatelka: Není v tom tedy žádný rozdíl?

Karl: To je na tom to krásné. Jak často jsem vám to již řekl? Není žádná výhoda být tam a není žádná nevýhoda být tady. Nikdo tady není, kdo by mohl mít nějakou výhodu na žádném z těchto dvou míst. Jsou zde prostě jen různé zkušenosti a pocitování.

Vždyť přece nejde o nějakou výhodu!
To nic lepšího, vyššího, krásnějšího ten Renz nezná?

Ty jsi vopravdu kus pocitářskýho hnupa takže fakt sereš hovna a nevíš že sereš hovna,

tvrdíš, že nejde o žádnou výhodu a vzápětí píšeš pitominy o lepším a krásnějším...

Jestliže je Jana kunda tak ty jsi čurák

Navíc neznáš duchovní základy takže vůbec netušíš vo čem ten Renz mluví,

běž si praktikovat koncentraci a hlavně at se to tvý ego neztratí při tý ztrátě směru,

čuráku tomášovskej !!!
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 10. říj 2021 15:39:09

kdy duchovní praxe je omezena jen na rozumování

No pro blba jako jsi ty zcela určitě,

to že tomu ty nerozumíš neznamená že jde o rozumování, jen to znamená že jsi blb,

to že se člověk přestane voblbovat pocitama (moudrost a soucit) neznamená že se zákonitě začne voblbovat rozumem,

ale hnupové jako ty a Jana znají jen (zlý) rozum a (moudré (srdce)

a další jde zcela mimo ně...

Vysvětlovat ti to zmrde ale nebudu, páč jsi ten čurák, takže se běž vomrdávat svejma moudrejma soucitama...
vostalpetr

Re: Z Poradny a Inspiruj

Příspěvekod vostalpetr » ned 10. říj 2021 15:55:24

P.S.

"Krásný strom myšlení, jenž nezná dvojnost, prorůstá celým velkým světem, nese květy a plody soucitu a jmenuje se služba druhým.
Krásný strom prázdnoty bez květů prorůstá celým světem, kdo by jej tam hledal, spadne... tam nejsou větve.
Dva stromy - a vyrostly z jednoho semene, a tak nesou jen jedno ovoce. Ten, kdo nezná rozdílu mezi nimi, je osvobozen od nirvány i sansáry. Kdo se ale přiblíží a odchází s nenaplněnou touhou, pro toho je lepší, aby opustil dům a přijal misku, jíž mu hodí ze dveří.
Kdo připoután k prázdnotě zapomněl na soucit, nedosáhne nejvyššího stupně. Kdo má jen soucit, nezbaví se pout bytí. Jen pro toho, kdo je silný v obojím, není ani sansára, ani nirvána."

Tak bud silný Miroslave,

a nezapomen na soucit a prázdnotu,

když už jsi se rozhodnul bbnout s jedním hovnem, musíš zákonitě začít blbnout s protikladným hovnem,

to dá rozum,

otázkou je spíše to, jestli se pomocí dvou hoven z toho vyhovníš,

nebo naopak se zcela zahovníš...

Prozatím jsi na tom jak ten Bond a máš povolení zabíjet vod svého velegurua,

ale ty bys nezabil ani mouchu,

hovnem mouchu nezabiješ, pouze ji nalákáš na přitažlivý smrad...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 10. říj 2021 16:00:21

Re: Pasti na duchovní cestě
Příspěvekod Nic » ned 10. říj 2021 12:01:52

Ovšem to neznamená, že by řešení problémů nemohlo být láskou.

Nevím co to znamená nebo neznamená,

ale je supr že se dvě katolický hovada začala po letech spolu bavit,

pokračujte, pokračujte !!!

Uvidíte že kunda a čurák (ač jsou protiklady) k sobě náramně pásnou,

a bude si spolu perfektně rozumět ve sraní dualitních pocitů.....

V jménu otce, syna a pocitu svatého

amen
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 10. říj 2021 16:03:59

Ale existence, která je láskou, má úplně stejnou kvalitu jako SČA, je to jedno a totéž.

:hra:

Ano,

konečně jsi něco napsala správně,

to je dost často viditelná duchovní past,

především u džnáninů a bhaktijogínů,

že zamění já za Já,

a pak tomu Já přidávaj nožičky a ručičky dle svých pocitů...

Vidíš, ten Mrdoslav má na tebe viditelně dobrý vliv, vy dva si budete dozajista rozumět, chce to prostě jen více spolupráce v psaní pitomin...
vostalpetr

Příspěvekod honzam » ned 10. říj 2021 17:14:29

Už jsem kromě Pravdy a Armina uvěřil také v živého Krista, lásku i Janu.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod vostalpetr » ned 10. říj 2021 18:04:13

Tak to už ti zbejvá jenom Mikuláš, anděl a čert...

:ble:
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » ned 10. říj 2021 18:09:06

Nebo třeba Krišna a Balaráma...s těmi je více legrace... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 10. říj 2021 18:15:13

Ví někdo, proč chodili šířit osvětu či světlo ve světě po dvojicích?
Ježíš a Honza
Krišna a Ráma
Cyril a Metoděj
.....

:nevim:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » ned 10. říj 2021 18:18:13

Ve dvouch se to lépe táhne...

:pusa:
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 10. říj 2021 18:21:10

Ještě je třeba uvěřit v MahaKálí,

každej tvrdák v ní věří páč zabíjí démony,

a on bych chtěl také zabíjet...

No i takto může na někoho MahaKálí působit...

:pes:
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » ned 10. říj 2021 18:26:51

Pasti na duchovní cestě
Příspěvekod armin » ned 10. říj 2021 9:37:56

Nic píše:

Může se ve spánku zdát blbej sen, může být hodně blbej, ale když se vzbudíme, tak je to všechno pryč, je jasné, že to není nic skutečného.

Sen je skutečný. Akorát není skutečné to, co jsme ve snu považovali za skutečné. Ale to naše považování také bylo skutečné.
Blbej sen má svoji příčinu a ta je také skutečná. Proto je dobré se k blbému snu vrátit, nenechat ho zcela rozplynout a pokusit se najít tu příčinu, ten náš neuvědomělý problém, ze kterého se ten blbej sen zrodil.

Není poznáním to, co píšeš. Je to naopak jedna z pastí na duchovní cestě takhle kapitulovat na Poznání. Předčasně "opustit" svoji osobu aniž by byly transformovány všechny její složky. Zatavit cestu Poznání, osvobození sladkou vírou v to, že už jsem poznala.
Přesně tak, jde o souboj ducha a ega.Pochopitelně že jde nesoulad potlačit do podvědomí, ale radost s toho mít nebudete.Podvědomí tento problém nezapomíná a dokáže ho manifestovat kdykoliv v průběhu života.
Ale hlavně jde o to, že je to vaše zpětná vazba.
Kdo je ten co učinil špatně.
Kdo je ten co činí dobře.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod salmo1cz » ned 10. říj 2021 18:33:45

106 Ježíš řekl: Když dva učiníte jedním, stanete se Syny člověka. A když řeknete: „Horo, pohni se“, tak se pohne. (Mk 11,23; Mt 18,19; Mt 21,21)
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod Alaja » ned 10. říj 2021 18:36:27

No, když se to kvalitně podá....tak i tak je možno si užívat.... :tanec:

https://www.youtube.com/watch?v=TC63o5kZS2M

Sinulog in New Zealand 2017

https://www.youtube.com/watch?v=L9Bx2C1uM2M

SINULOG SONG NON-STOP | VIVA PIT SEÑOR!!!
Alaja

Příspěvekod honzam » ned 10. říj 2021 18:42:58

honzam píše:Už jsem kromě Pravdy a Armina uvěřil také v živého Krista, lásku i Janu.

To by samo o sobě ještě nebylo tak divoké. Navíc začínám věřit i tomu, že jste v konečném důsledku především jeho děti a tenhle Kristus (světlo a láska) je váš Otec.
E PLURIBUS UNUM
honzam

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný