Nejspíš by na tom založil další funglnové náboženství... jako by jich tu už nebylo více než je zdrávo.....
https://www.youtube.com/watch?v=E-h-culBXbU
Nejspíš by na tom založil další funglnové náboženství... jako by jich tu už nebylo více než je zdrávo.....
Téma osvícení
Nový příspěvekod Jana » sob 09. říj 2021 6:50:33petr vostál píše:
Citovat ?
To snad nemyslíš vážně, tvá ageresivita spočívá v tom, jak tlačíš na pilu a meleš jedno a to samý furt dokola,
u papouška to projde, u posedlýho magora ovšem ne...
Myslíš si snad, že agresivita spočívá jen v psaní vulgarit a mlácení někoho holí ???
Ta spočívá i v tom sraní pravdy...
Aha, ona pravda někdy bolí, víc než mlácení holí, viď. Nechápu tedy, proč si nezůstáváš notovat na vp s Alajou o světelné bramboře, což Tě nijak nezraňuje, a chodíš se traumatizovat sem?
Nemám nejmenší zájem Tě trápit a jakkoliv tlačit na pilu. Jenže Ty si na ni tlačíš sám. Jak jsi se už mnohokrát zmiňoval, Ježíše, Buddhu, Tomášovi a mnoho dalších vidíš podobně. Jejich slova Tě zraňují, i když momentálně těžko kdokoliv z nich by měl na Tvém zraňování zájem. Na pilu si tlačíš sám podle míry pozornosti, čemu jsi ochoten ji věnovat.
Chyba je jen to, z čeho se nepoučíme. Ježíš, Buddha, Tomášovi a další, kteří Ti podobně ubližují, jako já, se těžko mohou z nějaké chyby poučit a přestat Ti ubližovat. Na druhou stranu pro Tebe by neměl být problém to, co Tě zraňuje, nečíst a neubližovat si tím.
Ale je možné, že si rád ubližuješ a ten přetlak v sobě pak umíš uvolnit jen vulgaritami a vizualizací fyzického násilí vůči druhému. A nebo je to nad Tvé možnosti nedělat, co nemáš rád.
Za sebe můžu říct, že když nejsi osobní a píšeš bez agresivity s nadhledem a humorem, tak mě baví číst Tvé postřehy, ve skutečnosti jsem ráda, že tu jsi.
Netuším, jestli můžu slíbit, že nikdy nebudu reagovat na to, co napíšeš. Na druhou stranu můžeš mít téměř stoprocentní jistotu, že budu psát jen o tom, co poznávám, a tím pádem se ode mě nedočkáš ničeho jiného, než že budu psát pořád dokolečka o tom samém, čemu říkáš "sraní pravdy". Zlepšovat se možná může jen způsob vyjadřování.
A taky je dost velká pravděpodobnost, že když sem budeš chodit, tak tady narazíš na to, co píšu. Až mě to psaní sem přestane bavit, tak tenhle web někomu daruju, ať si to dál financuje sám, nebo se tenhle web zruší.
Aha, ona pravda někdy bolí, víc než mlácení holí, viď. Nechápu tedy, proč si nezůstáváš notovat na vp s Alajou o světelné bramboře, což Tě nijak nezraňuje, a chodíš se traumatizovat sem?
PS: A převalují si tu bramboru ve svých myslích na všechny strany a nevědí co s ní.
Nikde jinde se o ní asi nic nedočetli, tak ji nemohou konfrontovat s jinými popisy od věhlasných duchovních mistrů.
Podobnou pastí - zamrznutí cesty reprezentuje například Karl Renz - kdy duchovní praxe je omezena jen na rozumování, díky tomu ztratíme směr a zůstaneme stát.
Ten spolehlivý směr a motivaci nám dává pouze srdce, cit, sou-cit.
Moudrost a soucit jsou jako dvě ptačí křídla. Chybí-li jedno, nemůžeme létat a jen mácháme tím jedním a točíme se na zemi dokola. Není východiska. A ještě se k tomu obvykle přidá pýcha a to už je začátek pádu.
Tazatelka: To se ti tak jednoduše říká, ale tady je ta bolest.
Karl: Ta tady bude vždy.
Tazatelka: Ne, někdy je ta bolest pryč.
Karl: Ano, ale potom přijde znova. Občas přejdeš v pozorovatele a potom se tě to nemůže dotknout nebo to nemůžeš cítit, protože to pozoruješ. Ale potom jsi zase náhle v tom. A pak to jde zase zpátky k soužení. Někdy se prostě díváš jen na televizi. Nejsi involvovaná. Ale někdy jsi zase plně vevnitř programu. Ven z programu, dovnitř do programu. Ale tvoje existence nebyla nikdy jiná. Jako pozorovatel nejsi odlišná od toho, co pozoruješ. Jednou jsi jako pozorovatel venku a potom jsi zase v tom vevnitř.
Tazatelka: Není v tom tedy žádný rozdíl?
Karl: To je na tom to krásné. Jak často jsem vám to již řekl? Není žádná výhoda být tam a není žádná nevýhoda být tady. Nikdo tady není, kdo by mohl mít nějakou výhodu na žádném z těchto dvou míst. Jsou zde prostě jen různé zkušenosti a pocitování.
Vždyť přece nejde o nějakou výhodu!
To nic lepšího, vyššího, krásnějšího ten Renz nezná?
kdy duchovní praxe je omezena jen na rozumování
P.S.
"Krásný strom myšlení, jenž nezná dvojnost, prorůstá celým velkým světem, nese květy a plody soucitu a jmenuje se služba druhým.
Krásný strom prázdnoty bez květů prorůstá celým světem, kdo by jej tam hledal, spadne... tam nejsou větve.
Dva stromy - a vyrostly z jednoho semene, a tak nesou jen jedno ovoce. Ten, kdo nezná rozdílu mezi nimi, je osvobozen od nirvány i sansáry. Kdo se ale přiblíží a odchází s nenaplněnou touhou, pro toho je lepší, aby opustil dům a přijal misku, jíž mu hodí ze dveří.
Kdo připoután k prázdnotě zapomněl na soucit, nedosáhne nejvyššího stupně. Kdo má jen soucit, nezbaví se pout bytí. Jen pro toho, kdo je silný v obojím, není ani sansára, ani nirvána."
Re: Pasti na duchovní cestě
Příspěvekod Nic » ned 10. říj 2021 12:01:52
Ovšem to neznamená, že by řešení problémů nemohlo být láskou.
Ale existence, která je láskou, má úplně stejnou kvalitu jako SČA, je to jedno a totéž.
honzam píše:Už jsem kromě Pravdy a Armina uvěřil také v živého Krista, lásku i Janu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků