S touto možností dopředu kalkulují i nám nadřazené bytosti, tedy alespoň
dle tvrzení mimozemšťana Ra:
9.18 Tazatel: Je nyní na naší planetě nějaká určitá rasa lidí, která sem byla inkarnována z druhé úrovně?
Ra: Já jsem Ra. Na vaší sféře nejsou v současné době komplexy vědomí druhé úrovně. Nicméně jsou zde dvě rasy, které používají podobu druhé úrovně. První tvoří entity z planetární sféry, kterou nazýváte Maldek. Tyto entity odpracovávají své komplexy porozumění skrze sérii toho, co byste nazvali karmickou restitucí. Žijí uvnitř pasáží vašeho hlubšího podzemí a jsou vám známi jako „bigfoot“ (sněžný muž).
Druhé rase je nabízeno obydlí této úrovně strážci, kteří si přejí dávat komplexům mysli/těla/ducha těch, kteří jsou této úrovně, v určité době adekvátně připravené fyzické nosiče, jak byste nazvali tyto chemické komplexy, v případě, že by byla, jak byste to nazvali, nukleární válka.
9.19 Tazatel: Nerozuměl jsem, pro co tyto nosiče nebo bytosti byly, které by byly vhodné v případě nukleární války.
Ra: Já jsem Ra. Jsou to bytosti, které existují jako instinktivní (pudové) bytosti druhé úrovně a jsou drženy jako rezerva ve formě, kterou byste nazvali genovou bankou pro případ, že by byly tyto komplexy těl potřeba. Tyto komplexy těl jsou velice schopné odolat vážné radiaci, což by komplexy těl, jež nyní obýváte, nemohly.
9.20 Tazatel: Kde se tyto komplexy těl nacházejí?
Ra: Já jsem Ra. Tyto komplexy těl druhé rasy přebývají v neobydleném hlubokém lese. Je jich mnoho na různých místech na povrchu vaší planety.
9.21 Tazatel: Jsou to tvorové typu „bigfoot“ (sněžný muž)?
Ra: Já jsem Ra. To je správně, ačkoli bychom je nenazvali sněžnými muži, protože jsou vzácní a jsou velmi schopní uniknout odhalení. První rasa je méně schopná si být vědoma blízkosti jiných komplexů mysli/těla/ducha, ale tyto bytosti jsou velice schopné utéct díky svým technologickým porozuměním [z dob] před svými zdejšími inkarnacemi. Tyto entity se zářícíma očima jsou ty, které jsou vašim lidem nejznámější.