Pravda

naše první fórum... :-)

Re: Pravda

Příspěvekod armin » pát 10. zář 2021 22:11:12

Alaja píše:
Jinak se netrap. Nebudeš první a ani poslední, kdo se o ni zajímá ...či kdysi zajímal, než vystřízlivěl....

Neboj, já se netrápím. Ani se o Janu nezajímám. Ale to, co píše Janě Vostál nebo Trini, vidím jako jejich problém, který si takhle snaží kompenzovat, hojit.
Já jsem také s Janou dříve dost nevybíravě komunikoval, ale konstruktivně. A když jsem díky tomu poznal, jak to u ní je, tak jsem poznaje o co jde, ji nechal na pokoji. Nepotřebuji si na ní hojit nějaké svoje mindráky, jako to pořád dělá Vostál a Trini.
Hold Vostál a jeho spoluhráči jsou opravdu ta jiná liga. "Okresní".
Hurá, když to vypadá, že je někdo ještě blbější, než my...
armin

Příspěvekod armin » pát 10. zář 2021 22:13:36

Alaja píše:
armin píše:
vostalpetr píše:
Co podle tebe Ramana, je naprosto nesrovnatelné s tím, co Ramana....

Jistě vopičko,

kdo má hovno tak má aspon toho nesrovnatelnýho Ramanu...

:spim:

Co se ti to teda vlastně líbilo a to jednom filmu - který ukazoval podíl vopice na polidštění člověka?
Kde se v tobě bere ten odpor k vopicím??
Já to vidím, ale na to musíš přijít sám. Není jiné cesty.

Neurážej opice. Z těch se člověk nikdy nevyvinul. Člověk byl přece vytvořen v mimoušské genetické laboratoři z dodaných vzorků DNA od desítek mimoušských civilizací. :mrgreen:

Já opice neurážím. Akorát Vostál tady projevuje furt něco proti opicím či opičení.
armin

Příspěvekod vostalpetr » pát 10. zář 2021 22:16:24

Ani se o Janu nezajímám.

No jo, ty se ted snažíš načapat na švestkách mě, jenže na to nemáš,

já nejsem Jana která co věta to blbost,

ani nejsem ty, který co věta to tomášovská kopírka....
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 10. zář 2021 22:17:00

armin píše:
Alaja píše:
Jinak se netrap. Nebudeš první a ani poslední, kdo se o ni zajímá ...či kdysi zajímal, než vystřízlivěl....

Neboj, já se netrápím. Ani se o Janu nezajímám. Ale to, co píše Janě Vostál nebo Trini, vidím jako jejich problém, který si takhle snaží kompenzovat, hojit.
Já jsem také s Janou dříve dost nevybíravě komunikoval, ale konstruktivně. A když jsem díky tomu poznal, jak to u ní je, tak jsem poznaje o co jde, ji nechal na pokoji. Nepotřebuji si na ní hojit nějaké svoje mindráky, jako to pořád dělá Vostál a Trini.
Hold Vostál a jeho spoluhráči jsou opravdu ta jiná liga. "Okresní".
Hurá, když to vypadá, že je někdo ještě blbější, než my...

Aha.....takže ty jsi krajská liga, nebo snad už národní? Měl by jsi se chytit za nos.....protože se moc a moc mýlíš....
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 10. zář 2021 22:19:24

Já opice neurážím. Akorát Vostál tady projevuje furt něco proti opicím či opičení.

No jo, já vím že ty vopice urážím když je srovnávám s takovými sráči jako jsou někteří "lidé",

to vopice jsou na tom vo moc lépe jelikož jim tak neblbne díky menší kapacitě mozek a to srdíčko který tím mozkem ospravedlnují jako nákou pravdu...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 10. zář 2021 22:22:34

A když jsem díky tomu poznal, jak to u ní je, tak jsem poznaje o co jde

Takže diagnózu už u ní máš hotovou.
Ona fakt za to, co jsi u ní rozpoznal, nemůže. :nevim:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 10. zář 2021 22:23:18

Aha.....takže ty jsi krajská liga, nebo snad už národní? Měl by jsi se chytit za nos.....protože se moc a moc mýlíš...

No jo, jenže jemu to nejde, páč si nevidí na špičku svýho nosu, tak se za něj nemůže chytit...

Lépe by udělal kdyby se chytil za uši a pak by si tu hlavu pomocí těch uší vomlátil vo zed...

Třeba

by se mu rozsvítilo !

:pisu:
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 11. zář 2021 7:17:58

Co se ti to teda vlastně líbilo a to jednom filmu - který ukazoval podíl vopice na polidštění člověka?

No vždyt o tom píšu furt,

člověk i vopice jednaj zcela pudově,

akoráte člověk ve své nabřubelosti těm různým projevům vycházejícím z pudů říká POCITY !!!!

A z těch svých pocitů které jej silně ovládají (vždyt to jsou pudy) pak vytváří nadstavby jako třeba morálka, náboženství, zákony,

protože na rozdíl vod opice má větší mozkovou kapacitu tak z toho dokáže vytvářen posvátno, dogmatičnost, spravedlno apd.

Navíc pak většině lidí mrdá z budoucnosti a především z utrpení a smrti, viz ten kundák Budha,

a tak žijí v neustálém strachu, kterého si již nejsou ani vědomi, nebot všechny vopice se bojí ....

Proto je mně z pocitářských píčusů poměrně nablití, páč to jsou vopice který zešílely poznáním dobrého a zlého...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 11. zář 2021 7:24:30

Jo a mimochodem ty švestko,

ty vidíš nějakej rozpor mezi evolucí a horoskopem ?

Evoluce jsou různé akce a reakce Vesmíru a horoskop jen popisuje situaci kdy došlo k akci tvého narození kdy jsi také reagoval na situaci Vesmíru, a naopak,

nebot vše je propojeno...

S individuální karmou je to podobné jako s rozumem, většině lidí je víceméně zcela na hovno, nebot ind. karmu nahradí kolektivní karmou a rozum nahradí vopičárnama...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 11. zář 2021 7:43:07

jednom filmu

Ještě nikdo nenatočil film o duchovním rozměru sportu a umění,

ale zaplatpánbůh za vopice, indiány a blázny kteří ztratili onu "civilizovanou nadstavbu píčovin"
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 11. zář 2021 9:10:37

vostalpetr píše:

No vždyt o tom píšu furt,

člověk i vopice jednaj zcela pudově,

akoráte člověk ve své nabřubelosti těm různým projevům vycházejícím z pudů říká POCITY !!!!

A z těch svých pocitů které jej silně ovládají (vždyt to jsou pudy) pak vytváří nadstavby jako třeba morálka, náboženství, zákony,

protože na rozdíl vod opice má větší mozkovou kapacitu tak z toho dokáže vytvářen posvátno, dogmatičnost, spravedlno apd.

Navíc pak většině lidí mrdá z budoucnosti a především z utrpení a smrti, viz ten kundák Budha,

a tak žijí v neustálém strachu, kterého si již nejsou ani vědomi, nebot všechny vopice se bojí ....

Proto je mně z pocitářských píčusů poměrně nablití, páč to jsou vopice který zešílely poznáním dobrého a zlého...

Tedy aby bylo jasno, já nejsem ani v nejmenším proti tvoření (což znamená zároven i ničení starého)

ale todle pocitářský tvoření na podkladě pocitů a hodnocení dobré a zlé je značně destruktivní,

proto taky poměrně často odkazuji k přísloví že "cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly"

víceméně je to stejně celé postavené na strachu, nebot pud sebezáchovy který je výchozím bodem je právě ten strach,

a tudíž co většina lidí považuje za něco pozitivního já považuji přímo za destruktivní činnost...

Proto taky ta má častá kritika pocitů a tužeb, páč to jsou spojené nádoby....
vostalpetr

Příspěvekod armin » sob 11. zář 2021 9:15:10

Alaja píše:
Aha.....takže ty jsi krajská liga, nebo snad už národní? Měl by jsi se chytit za nos.....protože se moc a moc mýlíš....

Já nejsem žádná liga. Já nejsem soutěživej typ.
armin

Příspěvekod armin » sob 11. zář 2021 9:27:10

vostalpetr píše:Tedy aby bylo jasno, já nejsem ani v nejmenším proti tvoření (což znamená zároven i ničení starého)

ale todle pocitářský tvoření na podkladě pocitů a hodnocení dobré a zlé je značně destruktivní,

proto taky poměrně často odkazuji k přísloví že "cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly"

víceméně je to stejně celé postavené na strachu, nebot pud sebezáchovy který je výchozím bodem je právě ten strach,

a tudíž co většina lidí považuje za něco pozitivního já považuji přímo za destruktivní činnost...

Proto taky ta má častá kritika pocitů a tužeb, páč to jsou spojené nádoby....

Já tě naprosto chápu.
Akorát chybička je v tom, že to, kam jsi došel, považuješ za nějaký vrchol nebo co a tím posuzuješ vše ostatní, posuzuješ co nemáš, co jsi nepoznal a jen si o tom něco myslíš.
Co jsi nepochopil a pokud pochopil tak blbě - neboť si to interpretuješ podle toho svého omezeného poznání.
Podobně jako pes si interpretuje podle sebe chování člověka.
Uzavíráš si tím cestu k Pravdě, o které si navíc myslíš, že žádná není.

Abych ti to přeložil do tvé pojmologie:
Stojí ti v cestě to hovno, co máš v hlavě.
armin

Příspěvekod vostalpetr » sob 11. zář 2021 9:37:20

Akorát chybička je v tom, že to, kam jsi došel, považuješ za nějaký vrchol nebo co a tím posuzuješ vše ostatní, posuzuješ co nemáš, co jsi nepoznal a jen si o tom něco myslíš.

Seš magor ?

Proč bych měl kritizovat něco, co neznám, co jsem nepoznal a jen si vo tom něco myslím ???

Právě k těmto věcem by měl být člověk především kritický a ne se z toho posrat a dělat z toho někou zasranou Pravdu !!!

Zkušenosti nejsou k tomu abychom se na nich zastavili a opěvovali je, ale abychom to pustili z hlavy a byli otevřenější, a ne se v tom zasrali,

páč vo tom nějakej guru mluví...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » sob 11. zář 2021 9:43:39

armin píše:
Alaja píše:

Já nejsem žádná liga. Já nejsem soutěživej typ.

Tak o co jde?
Jediný soutěživý v duchovnu je tu přece Jana (chce se dostat výš a výš...aby byla výš než ostatní...prostě aby byla nejvýš....) .
Všichni ostatní na těch našich diskutárnách jsou a nebo byli v pohodě...

Jenže, dokud si Jana nerozsvítí to světlo, tak to má marné, marné, marné....
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » sob 11. zář 2021 9:55:09

Tak o co jde?
Jediný soutěživý v duchovnu je tu přece Jana (chce se dostat výš a výš...aby byla výš než ostatní...prostě aby byla nejvýš....)

Ale vždyt i on se chce dostat do vyšších úrovní bytí aby v příštím životě postoupil někam vejš.... :time:
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 11. zář 2021 10:01:50

Pokud si něco myslím, tak vždy a zásadně si myslím nějaké teorie a ne nějaký zasraný pravdy, zkušenosti a praxe,

teorie je totiž něco od čeho můžeš mít vodstup a ne něco s čím se ztotožníš,

to je totiž naprosto v souladu s Eckhartovou "poučenou nevědomostí"

a ne naopak s poučenou vědomostí jenž vede až k zaslepenosti a fanatismu....

Todle ti Tomáš jaksi asi neřekl, hlavně že vám zakazoval nepopisovat pravdu,

ale ztotožnovat s nějakejma idiotskejma praxema a zkušenostma a pravdama vám naopak doporučoval,

prostě

to byl kokot jako ty....
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 11. zář 2021 10:30:17

To je normální,

proto taky je rozumné se s tím hovnem nepřetlačovat a jednoduše nikam nejít na nějaký ty duchovní cesty....

Páč když to hovno tlačíš před sebou tak hádej kamže dojdeš ?

No přece do prdele !

:veget:
vostalpetr

Příspěvekod armin » sob 11. zář 2021 14:06:05

vostalpetr píše:

To je normální,

proto taky je rozumné se s tím hovnem nepřetlačovat a jednoduše nikam nejít na nějaký ty duchovní cesty....

Páč když to hovno tlačíš před sebou tak hádej kamže dojdeš ?

No přece do prdele !

:veget:

Nemusíš chtít, nemusíš tlačit, nemusíš očekávat a přesto vše jde samo tak jak je o nejlepší. Ty to akorát pozoruješ a přijímáš.
Nevymešlíš si pitomosti, jako ty a nekecám do toho, čemu nerozumím.
Ke mně přišlo všechno samo - učitelé, manželka, dobří kamarádi, kariera, děti, druhá manželka, poznání atd...
Vším, čím jsem byl byl jsem rád.
Teď už nejsem ničím.
Asi jsem od narození ten taoista, wůweják.
Akorát ty a Trini mi furt z nějakého důvodu furt podsováte nějaké chtění, úsilí a kdoví co ještě - nejspíš podle sebe.
Vy jste se na to už vyprdli, na to úsilí, ale ještě vám to nezačlo fungovat samo. Něco tam ještě drhne - asi ta namyšlenost a posuzování druhých.
:nevim:
armin

Příspěvekod honzam » sob 11. zář 2021 14:44:04

vostalpetr píše:

Pokud si něco myslím, tak vždy a zásadně si myslím nějaké teorie a ne nějaký zasraný pravdy, zkušenosti a praxe,

teorie je totiž něco od čeho můžeš mít vodstup a ne něco s čím se ztotožníš,

to je totiž naprosto v souladu s Eckhartovou "poučenou nevědomostí"

a ne naopak s poučenou vědomostí jenž vede až k zaslepenosti a fanatismu....

Todle ti Tomáš jaksi asi neřekl, hlavně že vám zakazoval nepopisovat pravdu,

ale ztotožnovat s nějakejma idiotskejma praxema a zkušenostma a pravdama vám naopak doporučoval,

prostě

to byl kokot jako ty....

Pravda je nezávislá na tom, co si myslíš, jaké teorie popisuješ, na míře Tvé zaslepenosti a fanatismu, na zákazech, ztotožnění, praxi, zkušenostech a nadávkách. Prostě je Pravdivá sama o sobě nezávisle na něčem konkrétním.
E PLURIBUS UNUM
honzam

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný