Milující dobrotivost

naše první fórum... :-)

Re: Milující dobrotivost

Příspěvekod vostalpetr » ned 26. pro 2021 16:35:55

To je jako kdybys řekl že gravitační zákon má gravitaci.

Všechno má gravitaci,

třeba i taková pitomost má gravitaci jak menší černá díra

asi tak 999 000 gravitonů na jednoho pitomína (jednotka pitomosti)
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 26. pro 2021 21:53:36

Seznam duchovních kund :

SARANA JE PÍČA

JANA JE PÍČA

Pohoda, klídek,

pokud jste se nenašli na mém seznamu nepropadejte panice,

co jste nestihli letos můžete dohnat v příštím roce !

:pisu:
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » ned 26. pro 2021 22:42:06

Ty všechny analogie mají lidé kolem sebe.
Není až tak problém přenášet duchovno nebo víru do fyziky, chemie a opačně.Proč? Protože není žádná oddělenost na nízké a zaplivané a na ""nebeské sféry.
I jenom posrané rozdělání ohně v krbu má analogie.
První hoření je studené a je ve tmavém spektru barev, včetně počátečního hoření plynů.Je to hoření nedokonalé spousta kouře, žádná sláva.Můžete mít i ""strach aby vám to nechcíplo.
Jak začíná stoupat teplota a tah, hoření přechází do světlejších barev spektra.U velmi dobrého hoření přechází barva z tmavě žluté do žluté až světle žluté.Poslední stádium je nejteplejší bílo žlutá.
Kurva drát co mi to připomíná.
Protikladem je pýcha ne pro pýchu samotnou, ale proto co pýcha znamená a způsobuje v analogii hoření, pohybu, defragmentace, entropii.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 10:57:21

Protikladem je pýcha ne pro pýchu samotnou, ale proto co pýcha znamená a způsobuje v analogii hoření, pohybu, defragmentace, entropii.

Co tím máš na mysli, moc tomu nerozumím ???
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » pon 27. pro 2021 11:05:49

vostalpetr píše:

Co tím máš na mysli, moc tomu nerozumím ???

Je to jenom námět k zamyšlení.Jako hřích je pýcha velmi přetřásána.Já mudruju a mám pocit, že za pýchou je skryto více důvodů než jen pýcha samotná.
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 11:08:17

To je hrůza jací to mezi námi žijí lidé,

hele Miroslave není to vo tobě,

no že se ptám, ty jako vobvykle vůbec nic :

Proč nemalá část společnosti ztrácí důvěru v elity – ať už mezi politiky, pedagogy či vědci? Objevují se weby, kde se doporučuje pít proti covidu ředidlo. Jaká „víra“ vede člověka k takovým hloupostem?

Daří se tu určitému typu člověka, u něhož najdete ve vzájemném propojení většinu z následujících charakteristik: Má odpor k intelektuálům, expertům a vzdělaným lidem vůbec; informace čerpá z titulků dezinformačních zdrojů (Parlamentní listy, Sputnik, Protiproud apod.); odmítá Evropskou unii; je mu bližší Putinovo Rusko než Bidenovy USA; popírá globální oteplování a ostatní klimatické změny; démonizuje islám a migranty (nerozlišuje islám a islamisty, ekonomickou a nelegální migraci od uprchlíků před válkou a bídou); nenávidí homosexuály; volí v parlamentních volbách SPD či podobné „vlastenecké strany“ (nerozlišuje mezi patriotismem, šovinismem a xenofobií); v prezidentských volbách volil Zemana a v příštích by rád volil Babiše; byl mu sympatický Trump a brexit; je příznivcem trestu smrti; dává přednost předlistopadovému režimu před polistopadovým; věří konspiračním teoriím; cítí se v osobním životě převážně nespokojený, často sahá k alkoholu.

Tedy jsou tam některé nepřesnosti, tak třeba ty čerpáš ze státních dezinformačních zdrojů,

otelování taky nepopíráš páč máš rád zimu a těšíš se až se vrátí doba ledová (vona tedy ještě neskončila nebot na poleh je stále dost ledu)

ale jinak ta nespokojenost s touto urovní projevu a tvé časté sahání po alkoholu sedí naprosto přesně...

:hlad:
vostalpetr

Příspěvekod armin » pon 27. pro 2021 11:23:23

salmo1cz píše:Protikladem je pýcha ne pro pýchu samotnou, ale proto co pýcha znamená a způsobuje v analogii hoření, pohybu, defragmentace, entropii.

Co je pýcha samotná a co způsobuje?
(dle tvého poznání, ne podle wikipedie)
armin

Příspěvekod armin » pon 27. pro 2021 11:31:26

vostalpetr píše:ale jinak ta nespokojenost s touto urovní projevu

Já jsem s touto úrovní projevu spokojený. Ty si přece pořád na něco stěžuješ.
armin

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 11:37:19

že za pýchou je skryto více důvodů než jen pýcha samotná.

Tak to nevím, já se o pýchu a pokoru moc nezajímám,

já myslím, že problém s pády nespočívá ani tak v pýše jako v nepozornosti,

a to nemám na mysli ani tak nepozornost v probíhající situaci jako spíše v myšlení,

kdy se voblbneme představou že mně se nemůže nic stát, či naopak že se mně může stát to a to a tím si to pak přitáhneme...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 11:42:35

Já jsem s touto úrovní projevu spokojený. Ty si přece pořád na něco stěžuješ.

Já si pořád stěžuju právě na nespokojený lidi,

chtějí někam donebe či vyšších sfér bytí, chtějí vládu která by jim plánovala jak co má být,

a tím svým dobroserstvím vytváří leda tak zmatek a narůstající nespokojenos opět s tím, co původně chtěli...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 11:51:45

Navíc,

nespokojení lidé dělají to co lze vidět i v duchovnu,

to co se jim nelíbí mají potřebu potláčet a to co se jim líbí tak s tím pak mají potřebu se ztotožnovat,

takže nespojení lidé to dost často dotáhnou na spokojené pitomce...

A pak si myslí, že když já píšu o spokojenosti, tak mám na mysli právě toto,

spokojenou voblblost...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 12:10:38

Proč ty se furt ptáš druhých a neřekneš to sám ???

Máš snad pocit že kdybys to řekl tak už ti k tomu nikdo nic kritickýho neřekne ???

Nebo ty jsi radši když můžeš říkat něco kritického k názorům druhých ???

Nebo bychom se měli třeba zajímat vo něco, co nás nezajímá ale tebe zajímá...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 12:28:29

No vida co jsem na tý wiki našel,

a zrovínka včera jsem to samé psal tý katolický krávě když ji zase do prdele tlačila agresivita

samozřejmě ta má a ne ta její

Satanský pohled
LaVeyův satanismus považuje všech sedm hříchů křesťanství za pozitivní, pokud vedou k uspokojení hříšníka. Označuje je za „takzvané“ hříchy, protože nesouhlasí s názorem na jejich škodlivost, naopak jejich potíraní považuje za zhoubné. Tyto „hříchy“ považuje za projev přirozených instinktů, které není třeba potlačovat. Satanská bible uvádí jako osmý bod svého Devatera: „Satan znamená všechny takzvané hříchy, jelikož vedou k fyzickému, mentálnímu nebo emočnímu uspokojení.“ Namísto sebeničící obětavosti, pokořování a altruismu staví vzájemnost, odpovědnost a společný prospěch, přičemž v křesťanství a jeho morálce tyto hodnoty neshledává.
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 12:39:36

A todle je taky dobrý,

vůbec jsem netušil že ti kteří o sobě tvrdí že neexistují mají vlastní komplex

Cotardův syndrom
Skočit na navigaciSkočit na vyhledávání
.
Cotardův syndrom neboli syndrom chodící mrtvoly je vzácná duševní porucha, při níž si pacienti myslí, že jsou mrtví, neexistují nebo nemají krev proudící v těle či vnitřní orgány (jako např. mozek), a nemohou tak reagovat na žádné racionální vysvětlení, že jsou ve skutečnosti živí. Je to v některých případech doprovázeno pocitem viny, neklidem a negativismem. Ve velmi vzácných případech syndrom zahrnuje halucinace o nesmrtelnosti.

Studie dokazují, že toto onemocnění se více vyskytuje u starších pacientů s depresemi. Je také více pravděpodobné, že se tento syndrom objeví u lidí trpících schizofrenii, maniodepresivní psychózou, úrazem mozku, depresemi, mozkovým nádorem, migrénami a u pacientů s halucinacemi.

V počáteční fázi onemocnění trpí pocitem strachu, který je následován vírou v to, že jsou mrtví a neexistují. Dokonce mohou cítit pach mrtvého těla. Lidé trpící touto poruchou nepoznají vlastní tvář a nemají žádný zájem o sociální aktivity či požitky. Jsou paranoidní a nedbají o osobní hygienu. Mají sebevražedné sklony či sklony k sebepoškozování. Ztrácí pojem o realitě a mají zkreslený pohled na svět.
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » pon 27. pro 2021 13:16:21

Já tu pýchu vnímám ve dvou polohách.Ta první je obecně známá pýcha předchází pád a podobně.To jsou ale pro člověka a ego běžné věci, většinou i poučné.Prostě se zvednete, zasmějete se, poučite se a jdete dál.Pýcha a pokora to jsou známé věci.
Ta druhá rovina má vztah ke smrti duše, absolutní nula - 273,15 Nemůžu najít mechanismus jak to může fungovat.
salmo1cz

Příspěvekod salmo1cz » pon 27. pro 2021 13:26:24

vostalpetr píše:A todle je taky dobrý,

vůbec jsem netušil že ti kteří o sobě tvrdí že neexistují mají vlastní komplex

Cotardův syndrom
Skočit na navigaciSkočit na vyhledávání
.
Cotardův syndrom neboli syndrom chodící mrtvoly je vzácná duševní porucha, při níž si pacienti myslí, že jsou mrtví, neexistují nebo nemají krev proudící v těle či vnitřní orgány (jako např. mozek), a nemohou tak reagovat na žádné racionální vysvětlení, že jsou ve skutečnosti živí. Je to v některých případech doprovázeno pocitem viny, neklidem a negativismem. Ve velmi vzácných případech syndrom zahrnuje halucinace o nesmrtelnosti.

Studie dokazují, že toto onemocnění se více vyskytuje u starších pacientů s depresemi. Je také více pravděpodobné, že se tento syndrom objeví u lidí trpících schizofrenii, maniodepresivní psychózou, úrazem mozku, depresemi, mozkovým nádorem, migrénami a u pacientů s halucinacemi.

V počáteční fázi onemocnění trpí pocitem strachu, který je následován vírou v to, že jsou mrtví a neexistují. Dokonce mohou cítit pach mrtvého těla. Lidé trpící touto poruchou nepoznají vlastní tvář a nemají žádný zájem o sociální aktivity či požitky. Jsou paranoidní a nedbají o osobní hygienu. Mají sebevražedné sklony či sklony k sebepoškozování. Ztrácí pojem o realitě a mají zkreslený pohled na svět.

To už bude velká zacyklenost, když chodící mrtvola se snaží zasebevraždit.To je docela oříšek.Nepoznají vlastní tvář... to se musí člověk hodně nenávidět.
salmo1cz

Příspěvekod armin » pon 27. pro 2021 13:43:05

vostalpetr píše:

Proč ty se furt ptáš druhých a neřekneš to sám ???

Já nevím, co těmi pojmy má salmo na mysli, když o tom tak básní. Stejně jako s tou entropií mi není jasné jaká energie se z ní uvolňuje.
Tak se napřed zeptám.
To máš jako my dva. Každý pojmy ego, soucit, láska, pýcha, pokora atd. označujeme něco jiného.
Ty všechno vztahuješ k egu, přitom projevy soucitu, lásky, mysl, uvědomění atd. jsou neosobní akorát ego na nich ulpívá a přizpůsobuje si je na svoji omezenou úroveň a stávají se osobní, cílené, deformované atd.
armin

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 13:50:23

Já myslím že pýcha je jednoduše pocit,

a s pocity se daj dělat různé věci,

mohu se s ním ztotožnit, mohu ho naopak potláčet, mohu na něm serfovat a pak taky vzácně se dá i rozpustit,

no a nejvěší problémy maj s pocity pocitáři, ti na ty svý pocity hodně daj,

at už v pozitivním nebo negativním smyslu...

Když si třeba takovej pocitář nechá nakukat že pýcha je smrtelný hřích,

může mít z toho ještě hodně dalších špatných pocitů a bude si tu svoji pýchu umenšovat pokorou,

až to třeba dotáhne opět k pýše, kdy bude pyšný na svou pokoru...

A druhej si bude klidně pyšnej a bude sám se sebou spokojenej a bude pěkně uvolněnej

a nebo naopak sebestředně zaměřenej,

takže

když dva dělaj totéž, není to totéž...

Ovšem pro katolický blby je to smrtelný hřích, páč to kdysi řekl neomylný papež.... :skolastik:
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 14:41:14

Ty všechno vztahuješ k egu, přitom projevy soucitu, lásky, mysl, uvědomění atd. jsou neosobní akorát ego na nich ulpívá a přizpůsobuje si je na svoji omezenou úroveň a stávají se osobní, cílené, deformované atd.

Tak to zase ne,

jsou věci univerzální,

tou je na úrovni UV láska která se především projevuje či je naprogramována jako dva základní pudy,

a to pud sebezáchovy a pud rozmnožovací,

česky řečeno egoismus a šoustání,

a co se týče tý univerzální lásky,

no tak se stačí jen podívat abys viděl jak si každej to univerzální přizpůsobí k obrazu svému a pak sere hovna hoven,

což píšeš že to tak je,

takže proč bych se tím měl nějako zaobírat, nebo to dokonce přiřazovat ke stavu osvícení jak činíš ty ???

Ty jsi prostě jeblej jak ta Jana, která ze štěstí vyvořila nejprve lásku a pak to ještě vylepšila na Blaženost

a ty s tím svým soucítěním děláš to samý, cpeš ho do úrovně kam rozhodně nepatří...

Náká láska k něčemu rozhodně není univerzální láska i kdyby se tím někdo voblboval do nekonečna,

podobně jako je každý ovládá těmi pudy,

tak ta láska musí být ke všemu,

a někteří se za tím honí zcela nesmyslně tím, že třeba chtějí nastavovat druhou tvář,

milují své nepřítele a dobrovolně se nechávaj zabíjet " ve jménu lásky " apd.

a konají nahlouple jako by se ta láska vztahovala na všechny jen na ně samotné ne

(mesiášskej komplex)

Takže láska je univerzální pouze tehdy když je univerzálně všude a ve všem (prostor) a ne když my ji někam směřujeme

A stejný je to s tím uvědoměním, to je osobní věc,

stejně jako i pozorování (to už je lepší úroven) ale univerzální je prostě pozornost, rozprostřená pozornost tedy uvolněná na nic mířící

Nikdy jsem nepsal proti šoustání a nikdy proti egoismu (dělej co tě baví)

páč to jsou věci univerzální a dají se používat i univerzálně,

ale velmi snadno se stanou osobní záležitostí a úrovní tím ulpíváním...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 27. pro 2021 14:47:56

A to tvý soucítění ???

No to je stejná píčovina jako ty trotloviny Sarany s milující dobrotivostí,

neotřebuješ náký soucítění,

na univerzální úrovni je uvědomění že láska je všechno (prostor)

tím myslím přímé uvědomění a ne uvědomění toho co je řečeno a co je tím řečeno

a pak se tím voblbuješ jaká je to krása, a jakáže pravda...

Čili voblbování se konpcety a představami vo tom, jak je to krásný...
vostalpetr

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný