Karl : Jsem zde, protože zde nemohu nebyt..

naše první fórum... :-)

Re: Karl : Jsem zde, protože zde nemohu nebyt..

Příspěvekod Pedrito » stř 06. lis 2024 19:01:04

Vostálníka má každý rád, akorát mě sere, že už nepíše cestopisy...
Pedrito

Příspěvekod Trini » stř 06. lis 2024 19:05:38

Paradoxy píše:

Máš v tom guláš. Uvědomění je v čase a prostoru, vědomí jenom je.

Přesně tak. Uvědomění znamená, že je někdo/něco, co si něco uvědomuje. To je dualita. To si pod to můžeš dát, že to něco si uvědomuje sat čit anandu - a myslet si, jak je to svaté, a přitom je to naprostý nesmysl.

Ten překlad "uvědomění" je naprosto nesmyslný. Ale vyhovuje to Janiným představám si neustále uvědomovat blaženost - o nic jiného jí nikdy nešlo a nejde. Chce pořád lízat med a nechápe, že to s probuzením nemá nic společného. Chtěla by to svoje lízání medu povýšit na probuzení a nesnese, když jí druzí řeknou, že je to nesmysl.

Je to tak, jak píšeš, tedy obráceně: Vědomí je a uvědomění je ve Vědomí jako jeho reflexe, závislá na objektech, které si uvědomuje - a to znamená dualitu.

A ty svoje nesmysly musí pořád dokola psát, protože jinak by jí to její lízání medu přestalo fungovat.

At si líže med jak chce, a tak dlouho, dokud jí to funguje - ale že do toho svého lízání medu zatahuje slova realizovaných a dovoluje si troufale tvrdit/rozhodovat, že vysvětlují její lízání medu jako probuzení, to už je bud opravdová nestydatost - nebo prostě jen obrovská hloupost a namyšlenost. Potvrzuje tím můj prvotní dojem, co jsem z ní na Jitřní zemi měla - co je to za přihlouplou ženskou?
Trini

Příspěvekod Paradoxy » stř 06. lis 2024 19:07:45

Jojo, mám taky ráda, když mě někdo pošle upřímně někam a nebo mi řekne, co případně dělám blbě. Je v tom možnost dostat poučení od života.
Paradoxy

Příspěvekod Paradoxy » stř 06. lis 2024 19:10:14

Trini píše:
Paradoxy píše:

Máš v tom guláš. Uvědomění je v čase a prostoru, vědomí jenom je.

Přesně tak. Uvědomění znamená, že je někdo/něco, co si něco uvědomuje. To je dualita. To si pod to můžeš dát, že to něco si uvědomuje sat čit anandu - a myslet si, jak je to svaté, a přitom je to naprostý nesmysl.

Ten překlad "uvědomění" je naprosto nesmyslný. Ale vyhovuje to Janiným představám si neustále uvědomovat blaženost - o nic jiného jí nikdy nešlo a nejde. Chce pořád lízat med a nechápe, že to s probuzením nemá nic společného. Chtěla by to svoje lízání medu povýšit na probuzení a nesnese, když jí druzí řeknou, že je to nesmysl.

Je to tak, jak píšeš, tedy obráceně: Vědomí je a uvědomění je ve Vědomí jako jeho reflexe, závislá na objektech, které si uvědomuje - a to znamená dualitu.

A ty svoje nesmysly musí pořád dokola psát, protože jinak by jí to její lízání medu přestalo fungovat.

At si líže med jak chce, a tak dlouho, dokud jí to funguje - ale že do toho svého lízání medu zatahuje slova realizovaných a dovoluje si troufale tvrdit/rozhodovat, že vysvětlují její lízání medu jako probuzení, to už je bud opravdová nestydatost - nebo prostě jen obrovská hloupost a namyšlenost. Potvrzuje tím můj prvotní dojem, co jsem z ní na Jitřní zemi měla - co je to za přihlouplou ženskou?

Péťo tvůj první dojem tě nezklamal. Je to na jednu stranu smutný, ale na druhou stranu si za to může sama.
Paradoxy

Příspěvekod Trini » stř 06. lis 2024 19:10:52

Paradoxy píše:Hele Petře Vostále, už se ti nedivím, že Janu posíláš do prdele. Ono je to nejlepší, protože cokoliv jí člověk i v dobrém napíše, dokáže zmanipulovat a přetočit.

To dělala vždy a ted si vzala na pomoc dokonce AI, protože doufá, že ta to skloubí dohromady lépe než ona.
Trini

Příspěvekod Paradoxy » stř 06. lis 2024 19:19:13

Trini píše:
Paradoxy píše:Hele Petře Vostále, už se ti nedivím, že Janu posíláš do prdele. Ono je to nejlepší, protože cokoliv jí člověk i v dobrém napíše, dokáže zmanipulovat a přetočit.

To dělala vždy a ted si vzala na pomoc dokonce AI, protože doufá, že ta to skloubí dohromady lépe než ona.

Ona na jednu stranu píše, že když mám s něčím od ní problém, tak na ni nemám reagovat a na druhou stranu se sem cpe a reaguje na nás, to normální člověk nepochopí...
Paradoxy

Příspěvekod Trini » stř 06. lis 2024 19:19:32

Paradoxy píše:
Péťo tvůj první dojem tě nezklamal. Je to na jednu stranu smutný, ale na druhou stranu si za to může sama.

Má to jedinou výhodu, že to nutí ostatní jí vysvětlovat, jak to ve skutečnosti je, a tím píší opravdu dobré věci - které si moc ráda přečtu. :-)
Trini

Příspěvekod Paradoxy » stř 06. lis 2024 19:21:15

Máš pravdu, to je fajnový, taky si ráda přečtu zajímavé věci od ostatních.
Paradoxy

Příspěvekod Pedrito » stř 06. lis 2024 20:35:23

Nemoh jsem si nic lepšího přát, konečně mi zabanovala i bytovku... Juch!
Satčianandaaaaa! Geroniiimooooo!

Guru meditation.
Pedrito

Příspěvekod Pedrito » stř 06. lis 2024 20:57:56

Vědomí ty máňo je vědomí. A co do něj nasereš, už je tvá kompetence ega. Což je taky vědomí, akorát dáno všanc tělu. Což je taky vědomí... A buď si to uvědomíš, nebo o tom budeš hovnit. To vše je vědomí.
Ale Brahman... To je v sanskrtu brah - dech, vánek, a ma - matka.. "n" tomu dává mužský aspekt.

Brahma - Dech Matky..

"Je jen málo těch, kterým požehnala božská matka.." (to řek nějakej ten tvůj mistr).

A bez ní nikdy nedojdeš realizace!

:nene:
Pedrito

Příspěvekod Paradoxy » stř 06. lis 2024 21:38:03

Seberealizace- večír mi to slovo proběhlo hlavou a musela jsem se křenit. Jak může člověk sám sebe realizovat, když už vlastně je? Vždyť tím pádem není co realizovat :hahaha:
Paradoxy

Příspěvekod Pedrito » stř 06. lis 2024 21:52:22

Paradoxy píše:Seberealizace- večír mi to slovo proběhlo hlavou a musela jsem se křenit. Jak může člověk sám sebe realizovat, když už vlastně je? Vždyť tím pádem není co realizovat :hahaha:

Úplně lehce, když není co realizovat, není ani co uvažovat o realizování.
Problem nás je v tom, že si myslíme že realizace je náš post.
Jenže ono Vědomí se už realizuje v nás - v tvaru toho vědomí. To jen egocentrik to obrátí, i celou logii..

Vědomí jak Země rozkvétá v život, v nás. Uvědomění toho je vzácnné a přichází tiše.
Pedrito

Příspěvekod armin » stř 06. lis 2024 22:40:03

Jana píše:Přiznej se, že Ty na osvobození od utrpení, trvalé štěstí pravého Já, věčnou nekonečnou blaženost nevěříš. Neboj, nikoho nenutím, aby věřil na to, že bez připoutanosti k iluzi oddělenosti, je tohle, co je, dokonalé, Boží.

No, ty tomu věříš, nikdo ti tu víru nemůže vzít, ale nemusíš (vlastně asi musíš) o ní přesvědčovat druhé, kteří přece existují jen v tvém snu a byla by to navíc dvojnost, ne?
Uvědomuješ si to?
armin

Příspěvekod Trini » čtv 07. lis 2024 5:20:25

Na Janě máme možnost pozorovat, co se stane, když se texty probuzených dostanou do rukou nepovolaného.

Zaprvé dělá s nimi přesně to, o čem řekl učitel Nisargadattovi, že to dělat nemá = neustále přežvykuje dokola to, na čem zrovna ulpěla. Leta to bylo Nisargadattovo Láska říká: Jsem vše. Moudrost říká: Jsem nic. Ted je to zase od jeho učitele Všechno je iluze. Bude to zřejmě zase leta přežvykovat, než se jí víc zalíbí něco jiného.
Trini

Příspěvekod Trini » čtv 07. lis 2024 5:25:42

vostalpetr píše:Jana....

Ta si furt něco uvědomuje

Ponejvíce vizualizace svých představ vyctenin z internetu

A vůbec netuší že uvědomění má pouze ego

:-)
Trini

Příspěvekod Pedrito » čtv 07. lis 2024 9:06:15

"Je jen málo těch, kterým požehnala božská matka.."

Jestli si dobře vzpomínám, tak Papaji to nějakému tazateli říkal.. Což, ne tomu tak dávno, na poradnu někdo dal,
takovej malek odstaveček, a mile mě překvapilo... :jingjang:
Že i tihle Gurus princip znají, a je mi docela záhadou, proč tak málo jej zmiňují... :nevim:
Ale přece, když to někoho zajímalo... :-)
Pedrito

Příspěvekod Pedrito » čtv 07. lis 2024 15:42:24

Paradoxy píše:Seberealizace- večír mi to slovo proběhlo hlavou a musela jsem se křenit. Jak může člověk sám sebe realizovat, když už vlastně je? Vždyť tím pádem není co realizovat :hahaha:

Je velice jednoduchá - selská logika, nevočůratelná intelektuálními entrkličkami zduchovnatělími.
Brahma, co ta duchovní "prapodstata", nebo klidně jen "podstata" (to "pra" prostě říká, že je tu od jaktěživa)
se realizuje (uskutečňuje) svou manifestací (projevem). Universum, ať už to dělá jak dělá (a i to jde zavnímat)
je její realizací... A ta vnímající bytost, živé bytosti, jsou nedílnou součástí této realizace, manifestace.
Ale dostali svobodnou vůli... A tak začíná jejich (náš) lidský příběh, dobrodružství...

To co tohle vše všelijak vnímá, uvědomuje si, je jáčko, jež se v nás stalo osobní,
jo, jeho čirá pozornost byla ztracena, v potřebách těl, ve vědních oborech, v naučenostech,
co v té manifestaci jsou k mání, v pocitech, představách, myšlenkách...

A já chce zpět, někdy, za určitých konstalací, chce najít ztracenou perlu, poklad nevyslovený...

To už je vlastně realizace v realizaci :-)

Já jde domů... "Velký návrat" a větší třesk než ten, co rozvlnil hvězdy v prostoru... :star: :star: :star:
Pedrito

Příspěvekod Paradoxy » čtv 07. lis 2024 16:27:55

Pedrito píše:

Je velice jednoduchá - selská logika, nevočůratelná intelektuálními entrkličkami zduchovnatělími.
Brahma, co ta duchovní "prapodstata", nebo klidně jen "podstata" (to "pra" prostě říká, že je tu od jaktěživa)
se realizuje (uskutečňuje) svou manifestací (projevem). Universum, ať už to dělá jak dělá (a i to jde zavnímat)
je její realizací... A ta vnímající bytost, živé bytosti, jsou nedílnou součástí této realizace, manifestace.
Ale dostali svobodnou vůli... A tak začíná jejich (náš) lidský příběh, dobrodružství...

To co tohle vše všelijak vnímá, uvědomuje si, je jáčko, jež se v nás stalo osobní,
jo, jeho čirá pozornost byla ztracena, v potřebách těl, ve vědních oborech, v naučenostech,
co v té manifestaci jsou k mání, v pocitech, představách, myšlenkách...

A já chce zpět, někdy, za určitých konstalací, chce najít ztracenou perlu, poklad nevyslovený...

To už je vlastně realizace v realizaci :-)

Já jde domů... "Velký návrat" a větší třesk než ten, co rozvlnil hvězdy v prostoru... :star: :star: :star:

Jana si tvůj komentář vypůjčila na poradnu a jak jinak- přetočila význam a schovává se za návštěvníka. Je vidět, že už neví kudy kam.
Paradoxy

Příspěvekod Paradoxy » čtv 07. lis 2024 16:32:53

Ideální by bylo nereagovat., vždyť nám sama radí, ať nereagujem na něco s čím nesouhlasíme a sama to dělá a opravuje ostatní, aby to bylo ku jejímu obrazu...Vsadím se, že tě Pedro odbanovala, abys mohl reagovat.
Paradoxy

Příspěvekod Pedrito » čtv 07. lis 2024 16:44:11

Se mi na to nechce ani dívat.

Cože mé bany, mé bany... tak to neee...

o bany své pečovati budu, smáti se bludu.

Jana je v dobrých rukou krále Miroslava,
má tu nejlepší péči :sun:
Pedrito

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný