Politika je vážná věc, kurňa fix!

naše první fórum... :-)

Re: Politika je vážná věc, kurňa fix!

Příspěvekod Alaja » pát 17. pro 2021 8:14:53

https://www.cbdb.cz/kniha-660-tulak-po- ... star-rover

Tulák po hvězdách

O čem je kniha Tulák po hvězdách?
Tulák po hvězdách vyšel poprvé v roce 1915. Jack London byl inspirován skutečným příběhem nevinně odsouzeného Ed Morrella, který si vytrpěl pět let samovazby. Londonovi se podařilo prosadit obnovu procesu a Morrell byl v lednu 1914 z věznice v San Quentinu propuštěn. Na základě jeho vyprávění autor vytvořil skutečnou báseň o svobodě a utrpení bezmocného jedince. V románu pak ostře obžaloval americkou justici a odhalil barbarsky surové metody vězeňských správců.
Nové vydání českého překladu - této snad nejpůsobivější Londonovy knihy - doprovázejí původní černobílé fotografie "Stopaře" Rudo Prekopa.

:kafe:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tul%C3%A1 ... zd%C3%A1ch

...
Rámcový příběh knihy vypráví v první osobě univerzitní profesor Darrell Standing, který si odpykává v kalifornské věznici San Quentin doživotní trest za vraždu. Vedení věznice se snaží zlomit jeho vůli mučením pomocí samovazby a tzv.svěrací kazajky, plachty, do které je lidské tělo utaženo tak silně, že krom znemožnění pohybu znemožňuje i řádné fungování organismu. Standings záhy zjišťuje, že je v těchto chvílích schopen dostat se do jistých transcendentálních stavů, ve kterých kráčí mezi hvězdami a prožívá zážitky z minulých životů.
...
Alaja

Příspěvekod Jana » pát 17. pro 2021 8:19:02

vostalpetr píše:Samozřejmě že to jde,

stačí jen neudělat při výchově dětí chybu a ponechat je v jejich "meditativním" stavu učit se spontánně koncentrace,

tedy nevytvářet jim rozpory pomocí cukrů a bičů,

Já ti nevím. Řekla bych že kolikrát ty největší chyby, které podle nás udělali rodiče a učitelé, mohou naopak vést k největšímu profitu a pomoci vzedmout sílu ke skutečnému osvobození.

Je legrace, že v mládí, kdy jsem studovala pedagogiku a psychologii, jsem zcela jasně věděla, že dítě, které vyroste v absolutní lásce, musí mít dokonalý život, a dítě, které do tří let svého věku lásku nepozná, je odsouzené k celoživotnímu trápení.

Naše nejmladší dcera se narodila podle Leboyera - ihned po narození ležela na mém nahém těle a pupečník byl přestřižen až po dotepání. Bylo to naprosto zázračné, protože jsem jí od prvního okamžiku dokonale rozuměla a ona rozuměla mně. Nepotřebovala pleny, zatím co ostatní maminky byly později, když hlídaly svá batolátka venku, ve střehu, dcerka si hlídala mě, sledovala v mém výrazu, co je dobré a co není vhodné dělat. Bylo to dokonalé. Byla jen milovaná a žádnou výchovu, cukr a bič nepotřebovala.
Adoptovali jsme si holčičku, která lásku do tří let nepoznala. Její výchova bylo drama, pořád jsme museli hlídat aby sobě nebo někomu neublížila, protože její zálibou bylo dělat to, co nesmí.

No a dneska žijí každá svůj život různým způsobem, ale když se s nimi setkám, tak nevidím v tom, jak jsou šťastné, vůbec žádný rozdíl.
Jana

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 8:29:12

Adoptovali jsme si holčičku, která lásku do tří let nepoznala. Její výchova bylo drama, pořád jsme museli hlídat aby sobě nebo někomu neublížila, protože její zálibou bylo dělat to, co nesmí.

:cumim: :cumim: :cumim:

A co podle tebe dítě nesmí ???

Ta tvoje láska je prostě jen hromada voblbujícího hnoje a manipulace kterou si někoho připoutáváš, to jsou ty cukříky voblbování,

to tady můžeš klidně zkoušet, ale ne na mě,

neexistuje nic co dítě nesmí jen ty s ním musíš jít a pomáhat mu v tom, co se nesmí...

Ne každá láska je svoboda, dost často je ta láska jen sladkým vězením a nesvobodou...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 8:37:27

https://www.youtube.com/watch?v=73UMWoXRbjg

Ztiš se nyní děťátko, děťátko už neplač
Maminka prověří všechny tvé přítelkyně
Maminka k tobě nepustí nikoho špatného
Maminka zůstane vzhůru, dokud nepřijdeš
Maminka vždycky zjistí, kde jsi byl
Maminka tě bude udržovat vždy čistého a zdravého
Ach miláčku, ach miláčku
Pro mě budeš vždycky malý brouček

Mami, musela být ta zeď tak vysoká?
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 8:46:49

ale když se s nimi setkám, tak nevidím v tom, jak jsou šťastné, vůbec žádný rozdíl.

Kdyby sis přečetla co jsem napsal, pochopila bys, že štěstí není nějak měřítkem svobody ale zcela naopak voblblosti,

píšu to tam zcela jasně a zcela pochopitelně....
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 8:49:38

pomoci vzedmout sílu ke skutečnému osvobození.

Žádná síla nevede k nějakému osvobození,

je to právě zcela naopak,

k tomu vede pouze zastavení,

at už spontánní at už dobrovolné nebo vynucené jak popisuje Polina o tom vězni....

Vedení věznice se snaží zlomit jeho vůli mučením pomocí samovazby a tzv.svěrací kazajky, plachty, do které je lidské tělo utaženo tak silně, že krom znemožnění pohybu znemožňuje i řádné fungování organismu. Standings záhy zjišťuje, že je v těchto chvílích schopen dostat se do jistých transcendentálních stavů, ve kterých kráčí mezi hvězdami a prožívá zážitky z minulých životů.
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 10:03:41

No, já psal o tom že svobodného ducha nelze uvěznit ani v nejtemnějším vězení.

Co by nešlo, duch není jen nějaká nirvána ale je i samsára,

je tedy i mysl i tělo,

osvobození není nějaký osvobození od světa a toho co se v něm děje ale naopak je osvobození světa,

jenže bych to pak rozhodně nedefinoval jako nějaké pocitářské soucítění,

prostě wu wei a to rozhodně nelze nijako definovat jak co má být nebo nebýt,

je to prostě otevřené...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 17. pro 2021 10:09:56

Zajímavé je, že zatímco si obyvatelstvo Evropy leze navzájem na nervy kvůli coroně a očkování proti ní, tak si EU klidně plánuje je postupně nahradit obyvatelstvem z jiných států, nejlépe těch muslimských....
Proslýchá se, že až 2 miliony ročně by jich mohlo být dovezeno a přerozděleno do jednotlivých členských států..... :nevim:

Zdá se, že se počítá s tím, že bílí Evropané budou houfně vymírat.... :old:
Alaja

Příspěvekod armin » pát 17. pro 2021 10:19:11

vostalpetr píše:
pomoci vzedmout sílu ke skutečnému osvobození.

Žádná síla nevede k nějakému osvobození,

je to právě zcela naopak,

k tomu vede pouze zastavení,

at už spontánní at už dobrovolné nebo vynucené jak popisuje Polina o tom vězni....

Vedení věznice se snaží zlomit jeho vůli mučením pomocí samovazby a tzv.svěrací kazajky, plachty, do které je lidské tělo utaženo tak silně, že krom znemožnění pohybu znemožňuje i řádné fungování organismu. Standings záhy zjišťuje, že je v těchto chvílích schopen dostat se do jistých transcendentálních stavů, ve kterých kráčí mezi hvězdami a prožívá zážitky z minulých životů.

Proto se opravdové duchovnosti nejlépe daří v podmínkách vnější nesvobody. Například u nás za totáče.
armin

Příspěvekod armin » pát 17. pro 2021 10:28:54

vostalpetr píše:Samozřejmě že to jde,

stačí jen neudělat při výchově dětí chybu a ponechat je v jejich "meditativním" stavu učit se spontánně koncentrace,

tedy nevytvářet jim rozpory pomocí cukrů a bičů,

Cukrem a bičem nás vychovává příroda (náš osud) a rodiče jsou její součástí.
Proto máme schopnost vnímát bolest i libé pocity
Bolest nám říká kudy ne - třeba nešahat na rozpálenou plotnu, libé pocity kudy ano. Kombinace obojího nás naučí lézt po zemi, chodit, jíst, najít si vhodného partnera atd. atd.
Dítě spočívající nehybně stále v "meditativním stavu" má obvykle nějakou těžkou poruchu mozku.
armin

Příspěvekod Jana » pát 17. pro 2021 10:47:38

vostalpetr píše:

:cumim: :cumim: :cumim:

A co podle tebe dítě nesmí ???

Tak namátkou:

Když dědeček říká, že má tříletá vnučka na tříkolce zastavit, tak naopak rozperdovat šlapky na plné obrátky namířit si to na silnici z prudkého kopce a následně si ošklivě pomlátit obličej.

Nebo jako pětiletá vyšokovat babičku přeběhnutím na zastávku MHD na opačné straně silnice, vběhnout do autobusu, který jede na opačnou stranu a ztratit se ve městě.

Po informaci, že přecházíme silnici, až když se přesvědčíme, že nic nejede, nečekat, až něco pojede a skákat před jedoucí auta.

Nebo ještě jako starší nevytápět byt pouštěním vody do zašpuntpovaného umyvadla. Nebo po informaci, že plyn je nebezpečný, nepouštět plyn u sporáku.

Po informaci, že proud ve vodiči je nebezpečný, nenařezávat kabely elektrospotřebičů.

Po informaci, že anilínové barvy jsou jedovaté nenabízet dětem k pití vlastnoručně vyrobenou limonádu vyrobenou z anilínových barev.

Neuřezávat hlavy a ruce hračkám jen pro to, že je jiné děti milují.

V pubertě pak byly ještě mnohem horší a nebezpečnější věci, takže je zázrak, že se to přežilo. Nicméně dospěla a její chování z mého pohledu nemá chybu.
Jana

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 11:03:59

Cukrem a bičem nás vychovává příroda (náš osud) a rodiče jsou její součástí.
Proto máme schopnost vnímát bolest i libé pocity
Bolest nám říká kudy ne - třeba nešahat na rozpálenou plotnu, libé pocity kudy ano. Kombinace obojího nás naučí lézt po zemi, chodit, jíst, najít si vhodného partnera atd. atd.
Dítě spočívající nehybně stále v "meditativním stavu" má obvykle nějakou těžkou poruchu mozku.

Ty zas píšeš pitomosti,

meditativní stav není fixován na nehybnost, to je tvá idiotská představa nevím kde se vzala,

stejně tak ani není meditativní stav narušený zaměřením pozorování nějakým směrem,

neustále říkám že člověk má dělat co jej baví, což je právě to meditativní zaměřování pozorování,

ale je narušovaný násilnými zákazy a příkazy, kdy se manipuluje s pozorováním,

pokud vytváříš nějaký příkaz či zákaz, nemůžeš to zablokovat bez řádného vysvětlení,

tím jen vytváříš touhu a vzdoŕ to vyzkoušet a pak ještě vytváříš trest že to dítě neposlechlo...

Nelze jít proti, musíš jít s tím a vysvětlovat proč takto a proč ne takto,

takže je to celé jen o komunikaci s dítětem, který samozřejmě neumí ještě moc myslet a moc chápat...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 11:06:52

Tak namátkou:

Když dědeček říká, že má tříletá vnučka na tříkolce zastavit, tak naopak rozperdovat šlapky na plné obrátky namířit si to na silnici z prudkého kopce a následně si ošklivě pomlátit obličej.

Nebo jako pětiletá vyšokovat babičku přeběhnutím na zastávku MHD na opačné straně silnice, vběhnout do autobusu, který jede na opačnou stranu a ztratit se ve městě.

Po informaci, že přecházíme silnici, až když se přesvědčíme, že nic nejede, nečekat, až něco pojede a skákat před jedoucí auta.

Nebo ještě jako starší nevytápět byt pouštěním vody do zašpuntpovaného umyvadla. Nebo po informaci, že plyn je nebezpečný, nepouštět plyn u sporáku.

Po informaci, že proud ve vodiči je nebezpečný, nenařezávat kabely elektrospotřebičů.

Po informaci, že anilínové barvy jsou jedovaté nenabízet dětem k pití vlastnoručně vyrobenou limonádu vyrobenou z anilínových barev.

V pubertě pak byly ještě mnohem horší a nebezpečnější věci, takže je zázrak, že se to přežilo. Nicméně dospěla a její chování z mého pohledu nemá chybu.

Vysvětlení máš v předchozí reakci k Miroslavovi,

když dva něco říkají, neříkají dítěti vždy to samé,

jeden zakazuje, zatímco druhý vysvětluje,

jeden je policajt a druhý je průvodce ...
vostalpetr

Příspěvekod Jana » pát 17. pro 2021 11:40:16

vostalpetr píše:
Tak namátkou:

Vysvětlení máš v předchozí reakci k Miroslavovi,

když dva něco říkají, neříkají dítěti vždy to samé,

jeden zakazuje, zatímco druhý vysvětluje,

jeden je policajt a druhý je průvodce ...

Nejspíš nemáš žádnou zkušenost s citově deprivovaným dítětem, které svým traumatizujícím startem do života přišlo o veškerou bazální důvěru. Dává přednost všemu, co se nesmí. Jako by, očekávajíce stále to nejhorší, dupalo na ledě o kterém je přesvědčeno, že praskne. Chce, aby to nejhorší už přišlo: "Každý se mě zbavil, nikdo o mě nestál, nikdo mě neměl rád, tak ukažte, co vydržíte a kdy se mě zbavíte i vy."
Jana

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 12:11:33

Nejspíš nemáš žádnou zkušenost s citově deprivovaným dítětem, které svým traumatizujícím startem do života přišlo o veškerou bazální důvěru. Dává přednost všemu, co se nesmí

No to dá rozum, tady ti ale rozhodně pindy vo nějaký lásce nepomůžou,

cukříky a biče rozhodně nebudou zabírat,

jasně ti říkám že musíš s tím dítětem jít třeba i do toho jeho vzdoru,

a ne do něj srát nákou představu lásky....
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 12:15:21

Chce, aby to nejhorší už přišlo: "Každý se mě zbavil, nikdo o mě nestál, nikdo mě neměl rád, tak ukažte, co vydržíte a kdy se mě zbavíte i vy."

Nejspíš ho prostě vychovávaly láskoserky který chtěly aby na nich bylo závislé (milovalo je a poslouchalo)

děti se mají vychovávat k soběstačnosti a ne k závislosti která se považuje za lásku...
vostalpetr

Příspěvekod Jana » pát 17. pro 2021 12:57:12

vostalpetr píše:
Chce, aby to nejhorší už přišlo: "Každý se mě zbavil, nikdo o mě nestál, nikdo mě neměl rád, tak ukažte, co vydržíte a kdy se mě zbavíte i vy."

Nejspíš ho prostě vychovávaly láskoserky který chtěly aby na nich bylo závislé (milovalo je a poslouchalo)

děti se mají vychovávat k soběstačnosti a ne k závislosti která se považuje za lásku...

Bylo to trochu jinak. Paní, které se narodila, měla přezdívku kukačka. Živila se prostitucí a své děti náhodně odkládala. Tahle holčička byla odložená na nádraží. Pak šla z ruky do ruky po různých příbuzných, až skončila v kojeneckém ústavu. Odtud šla do adoptivní rodiny, ale ta ji po pár měsících vrátila, že je nezvladatelná. Dál už by byl jejím osudem dětský domov a do rodiny by se pro punc nezvladatelnosti nedostala, i když byla právně volná a bylo možné si ji okamžitě osvojit. Psycholožka nás varovala, že její výchovu nezvládneme. Tehdy jsem pracovala v dětském domově, kde jsem každé Vánoce obrečela, protože děti si odbyly před Vánoci besídky a na Štědrý den, kdy ze všech stran znělo, jak každý někoho má, dostaly ohřívaný guláš.
Takže s vizí, že tahle holčička bude mít, když už nic jiného, alespoň hezké Vánoce, jsme si ji vzali.

Je zajímavé, že Vánoce dodnes ctí a dává si na jejich oslavě záležet.
Jana

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 13:07:26

Pocity, pocity...

Já ale nepíšu o pocitech či myšlenkách, s kterými se ztotožnuješ,

jednoduše i tělo a mysl je Já...

Pokud je člověk uvolněný, je jednoduše v souladu sám se sebou,

a nevytváří si nějaké představy a pocity na kterých by ulpíval,

takže je mu jedno jestli má či nemá candáta k obědu,

pokud není k dispozici, klidně opustí myšlenku na candáta...

Ale jinak si klidně candáta dá, pokud je k dispozici a napadlo jej to...

Uvolněný člověk také nenahlíží sám sebe (ego) jako nějakého svého nepřítele, netvrdí o životě že je utrpením (kvůli tomu že nedostal candáta)

necpe horem dolem a násilím druhým co mají dělat, prostě nepoužívá agresivity vůči sobě ani vůči druhým...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 17. pro 2021 13:11:27

Odtud šla do adoptivní rodiny, ale ta ji po pár měsících vrátila, že je nezvladatelná.

No nechápu co by mělo bejt jinak než to píšu,

prostě pro láskoserky je nezvladatelná, protže akoráte voblbují děti láskou ale svobodu jim nedají a pak se diví že jim děti tu jejich lásku nežerou,

pak jdou ti děti vcelku přirozeně do vzdoru...
vostalpetr

Příspěvekod armin » pát 17. pro 2021 13:13:39

Pedrito píše:Inu, život většinou není peříčko, a ne že jo..

Jeden můj kamarád na škole říkával
"Život není peříčko,
ale pořádný péro."

Jinak k té výchově.
Být dobrým příkladem. Nechat děti růst a přizpůsobovat se prostředí (fyzickému i sociálnímu) do kterého se narodili, svobodně jako dříví v lese, akorát když už je toho moc, začne to jít špatným směrem - je drzé a podobné nezdravé psychické směřování, tak ho plácnout.
"Lepší jedna facka než hodina vysvětlování"
Takhle třeba vychovávají lvi svá koťata. Když ho to kotě kouše do ucha moc, tak ho plácne. A kotě s tím nemá žádné psychické problémy.
armin

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný