Cesta Skutečnosti: Rozpoznání Božího Já v druhém
Skutečné duchovní spojení nepotřebuje rituály ani fyzickou blízkost. Jakmile se potkají dva lidé, kteří vnímají pravdu o své podstatě, dochází k jevu, který můžeme nazvat "bezpohlavní Láskou".
"Když vnímáš to, kým ten druhý skutečně je – bez jeho chyb, rolí a historie – oslovuješ přímo Boha. V tu chvíli se osobní energie slévají do jediného oceánu Bytí."
Proč je tato Láska nevinná?
Tato láska je absolutně čistá, protože v ní není vlastník.
Mizí individualita: V tomto uvědomění neexistuje "já", které by chtělo "tebe". Existuje jen jedna energie, která je přítomná všude.
Bez podmínek a nároků: Tato láska neohrožuje rodinu, manželství ani společenské role. Je to stav vědomí, nikoliv transakce mezi dvěma těly. Je to Láska, která je vším, co je.
Skutečnost poznáme podle ovoce, které nese. Zatímco spirituální experimenty často končí vyčerpáním a zmatkem, rozpoznání Já přináší:
Absolutní klid: Není zde žádná potřeba něco měnit nebo někam spěchat.
Všudypřítomnost: To, co milujeme, už není omezeno na tělesnou schránku jedné osoby – je to cítit v každém nádechu, v každém stromu, v tichu mezi slovy.
Svobodu: Člověk může mít potomky, žít běžný život, a přesto být plně ukotven v této bezbřehé, bezpohlavní Lásce.
Rozdíl mezi "traumatem z kurzu" a "blažeností z rozpoznání" tkví v jediném bodě: v připoutanosti k tělu. Dokud hledáme lásku jako prožitek těla, budeme narážet na hranice a bolest. Jakmile však skrze druhého poznáváme to, co je v něm (i v nás) věčné, zjistíme, že Láska a Bytí jsou jedno a totéž.
Návštěvník
Nepřeháníš to trošku s tím chlastem ???