https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... sti-714224
„Myslím, že pan Kalousek si vůbec nepovšiml průzkumu veřejného mínění Kantaru.cz, který zveřejnila jeho oblíbená veřejnoprávní Česká televize, ze kterého vyplývá, že většina občanů chce jednat s Ruskem v otázce energií. To by měl respektovat i pan Kalousek a nežvanit něco o ruských agentech. Lidé sledují svůj vlastní zájem, a ne zájmy cizích mocností, které sleduje pan Kalousek. Jedna věc je zastropování cen, to je asi v pořádku. Jiná věc je, zda je dostatečné. Další otázkou je, zda budou pokračovat zmatky v termínech. Úplně nejdůležitější ale je, co budeme platit za plyn v tomto a příštím roce a dalších letech. Zda to bude pětinásobně dražší zkapalněný plyn ze Spojených států, Austrálie nebo Kataru. Nebo pokud skončí válka na Ukrajině, tak ceny plynu pravděpodobně rychle poklesnou na původní úroveň. Myslím, že bychom pak mohli mít levný plyn,“ vysvětlil Jiří Paroubek, bývalý předseda vlády i ČSSD.
„Kalousek je stejně mimo jako celá pravicová vláda! Zastropování je sice fajn krok, ale výška toho stropu je pro většinu občanů příliš vysoká. Mimochodem je vyšší než ve Francii, Španělsku, Portugalsku, ale třeba i na sousedním Slovensku. A u toho bych se zastavila. Proč Slováci mohou mít kWh za 1,6 Kč a my ji máme mít za čtyřnásobek? Ať se podívá pan Kalousek i celá slavná vláda na statistiky, kolika domácnostem nezbude na konci měsíce z příjmu ani koruna. A ti teď sice mají strop, a tak se jim energie nezvýší ze tří tisíc na patnáct, ale ‚jen‘ na devět. Když k tomu přičtete rapidně zdražující potraviny, pořád je to smrtelný koktejl. Když někdo demonstruje, protože už neví, z které do které, nedemonstruje za Rusko, ale za sebe! A proti takovým, jako jsou Kalouskové, Stanjurové, Fialové, Bartošové, Jurečkové a ‚chytré‘ rádkyně jako Pekarová. Ti je svou asociální a protilidovou politikou dostali do roviny nevolníků ve vlastní zemi!“ uvedla Kateřina Konečná, europoslankyně a předsedkyně KSČM.
„Asi jsme po 33 letech opsali kruh a jsme zpět. Jen v jakémsi pseudokomunismu bílém. Kdo nejde s námi, jde proti nám! S USA na věčné časy a nikdy jinak. EU si rozvracet nedáme! Kapitalisté všech zemí, spojte se! Takto si tedy zřejmě někteří údajní demokraté představují jediné dovolené a beztrestné provolávání ‚svobodných lidí‘ na možná již opět povinných průvodech 17. listopadu? No to snad ne! Nebo již zapomněli, že dosud svobodně a někdy i právem sami demonstrovali proti jiným svým politickým soupeřům? Jsem zděšen, jak rychle se zapomíná. Přitom právě po demonstraci na Václaváku se naše vláda jakoby zázračně aspoň částečně probudila. Kdybychom stejně ‚rychle‘ řešili maléry pacientů, měla by ČR asi jen pět milionů obyvatel! Sorry jako. Doufám proto, že jste se přeslechli. Pan M. K. se totiž demokracií vždy rád oháněl. A míval jsem pocit, že to myslí vážně. Snad jsem se nezmýlil. To v posledních volbách ano. Lituji. Ještě mne napadá. To bude platit i pro pochod Prague Pride?“ okomentoval Jiří Koskuba, primář interny Na Bulovce, bývalý poslanec ČSSD.