Jak "pracují" Parlamentní listyZ rozhovoru s nově zvoleným senátorem Pirkem:
Spolu s vaší kandidaturou znovu ožil také váš výrok po anexi Krymu, že chápete, že Putin nechce mít u svých hranic NATO. Zopakoval byste ho dnes?Ten výrok byl naprosto vytržený z kontextu. To byl rozhovor pro Parlamentní listy a já jsem tam řekl, že z Ruska nikdy nic dobrého nepřišlo. A pokračoval jsem, že pokud se mám vcítit do Ruska a jeho imperiální a dobyvačné politiky, tak musím uznat, že tam NATO mít nechtějí.
Myslíte si, že postup Západu by to měl reflektovat? Že by NATO nemělo lidově řečeno Rusko provokovat?Vůbec ne, musíme proti Putinovi tvrdě postupovat, protože Ukrajina bojuje i za nás. Když posloucháte Putinovy projevy, tak je jasné, že my jsme další na řadě. Takže musíme vzdorovat, i kdyby nás to mělo stát peníze nebo cokoliv dalšího. To prohlášení opravdu vzniklo vytržením z kontextu.
V tom stejném rozhovoru jste ale naznačil, že za problémy na Ukrajině nemůže jen Rusko, ale i USA. Že je vina na obou stranách.To jsem myslel tak, že Obama postupoval vůči Rusku příliš přátelsky. Nesl vinu za to, že si pak Rusové tohle všechno dovolili. Vždyť já tvrdím, že největší mírotvorce dvacátého století byl Reagan, který jako první americký prezident pochopil, že se Rusům nedá věřit. Já jsem opravdu nikdy nebyl rusofil.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... .seznam.cz