Ne bylo, ale je, průběžně.
vostalpetr píše:Proto je třeba být neustále bdělý,
a pokud se zcela nečekaně začne situace zlepšovat např. člověk se začne cítit jako dvacetiletý mladík,
je třeba takovouto situaci urychleně zhoršit,
to pak smrt zmate natolik, asi jako kdybychom votočili postel s nemocným a smrt by pak stála u nohou nemocného a ne u jeho hlavy,
jak to bylo v tý pohádce....
vostalpetr píše:Na to Miroslave ale bacha,
na Janu to taky sedlo a ted má z toho trvalé, neměnné a blažené samadhi a tu jednotu kdy "ty jsi ona",
ta uvědomění jsou svina duchovní, jak tě to čapne tak pak na tom serfuješ jak feták na heroinu...
Alaja píše:
I ty jeden.
Já zvědavá jsem, když už to tuhle nakousl sám od sebe. Deset let čekám na netu, až z něho vypadne něco kloudného a ty se mi do toho pleteš....
vostalpetr píše:Tos ses Miroslave moc dneska nepředvedl,
tři ušmudlaný reakce z toho jeden vtípek, jestli tě to nějak nepohlcuje ta duchovně průběžná zkušenost,
za chvíli nám upadneš tiché prázdnoty a budeš jen čumět do blba jak ta Tomášová,
a už z tebe nic nevypáčíme o vztazích, soucítění, pokoře a Tomášových....
vostalpetr píše:Vděčnej to já sem,
páč mít takhle krásný ego, za to může bejt člověk vděčnej především sám sobě, no a pak také osudu,
Když budeš hledat ego zjistíš, že neexistuje. To je cesta jak ho zničit.“
vostalpetr píše:C)) Proto první co musí být na duchovní cestě "odstraněno" je pocit konatelství, tedy jak záměr, cíl tak i zisk,
tedy musí být puštěna vůle, touha, chtění a nechtění,
vostalpetr píše:POKRAČOVÁNÍ :
A)) Stejně neplatný je i Maharišiho příměr duchovní cesty jako když k vytažení zabodnutého trnu v noze se použije jiný trn a pak se oba zahodí,
To všechno, co píšeš vychází z určité zkušenosti a kolem toho se nabaluje spousta fantazie a volných nedomyšlených spekulací.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 48 návštevníků