Alfons píše:Ahá armine,
tebe v dětství mlátili, jak popisuje absolvent ruského Specnaz.
Ty jsi manipulátor. Arat koukni na to, armin je tam jak vyšitej.
Sympatický chlapík....
Podle mě je nejlepší nedat manipulátorovi to, co chce. Peníze, pozornost...
Od dětství znám jednoho klučinu, který neměl dobré dětství, otce nepoznal, máma měla 4 děti, každé s jiným mužem. Klučina často utíkal z domu a jezdil trmavají z konečné na konečnou, až skončil v Klokánku.
Tam jsme ho, v jeho 10 letech tehdy poznali, když byli s domovem v létě na prázdninách v jednom campu, kde jsme byli s manželem a tehdy tří letou dcerou taky.
Oblíbil si nás, s dcerou si házeli balonem. Atd. Vyměnili jsme si adresy a psali si. Pak jsme ho měli i na Vánoce doma a po nějaké době kontakt přestal, on přešel do jiného zařízení, přestal nám psát a my taky.
Ozval se až po letech způsobem jemu vlastním. Pozval si nás do pošty pro tebe a naše občasné setkávání se opět obnovilo. To bylo před asi 12 lety. Tehdy čekal s přítelkyní (své) první dítě.... dnes už má děti 4, samé holky. S třetí ženou... má za sebou už jedno vězení, x demonstrativních pokusů o sebevraždu, v současné době je opět ve vězení... Ani o jedno dítě, natož matku (y) dětí) se nikdy neuměl a neumí postarat , jen žebrá o peníze, dobití kreditu, odpověď na dopis, návštěvu atd., když se mu nedostane toho, co chce, vyhrožuje, nebo se lituje. Z mé strany, nebo naší strany se mu už delší dobu nedostává ničeho, nejhorší je, že vyhrožuje současné ženě, která je matkou jeho posledních dvou dcer, že ji děti vezmou, dokonce dal podnět k soudu, že se matka o děti nestará a teď v listopadu proběhne soud ohledně péče o děti, do rodiny začala chodit na kontroly sociální pracovnice, nemám slov... to vše proto, že je zavřený, jasko krysa zahnaná do kouta kolem sebe jen kouše. Chjo, no. Na jedné straně chápete jeho chování, nebo ho lépe řečeno vidíte, ale na druhé straně už prostě s ním tu jeho hru nechcete hrát, já už ne....
Kdo ví co bude, až z vězení vyleze, docela se bojím za tu jeho ženu a děti, protože je to pošuk.... holčičky jsou malé, 4 a jeden rok, s mámou za ním do vězení jezdit nechtějí a nechtějí ho už ani v telefonu, protože vidí, jak je po každém telefonátu máma rozhozená a on vyhrožuje a vyhrožuje.
Takže jednoho učebnicového manipulátora znám...., ale ve skrytější formě je spousta takových lidí..., a jak jsem psala, podle mě je nejlepší s nimi prostě tu hru nehrát... armin je takový čertík bertík, pokušitel, on řekne A, šťouchne, já nemusím říct B, reagovat, ale můžu, samozřejmě, pokud mě to baví. Proto jsem i včera psala, že jste dobrá dvojka, šťouch, šťouch, aspoň se máme čím bavit my ostatní.
Docela by mě zajímal armin v osobním styku, jestli je to taková chválidupa skutečně. Z mimiky, pohybů těla a hlavně z očí jde toho hodně vyčíst. Ale to se asi nikdy nestane, bo si zachovává svůj status tajemnosti
Vrátím se k tomu videu, ještě. Jak jsem psala, ten chlapík je mi sympatický. Na nic si nehraje, mluví z vlastní zkušenosti (z duše) a vlastně svým způsobem takto vnímám člověka soucitného... který nepřistupuje na hru (manipulátora, psychopata atd.), ale vidí ji, tu hru, vnímá to.