pro miroslava

naše první fórum... :-)

Re: pro miroslava

Příspěvekod honzam » ned 22. lis 2020 15:58:25

armin píše:Na té logice právě fungují spekulace.
Ale právě ta logika v těch tvých projevech pokulhává (je to logické kousek a pak dovyfantazírované. Stejně jako u toho Abrahama nebo Ra. Ty Intagovy fantazie jsou ale podstatně primitivnější a mnohem sebestřednější.
A ty, když ti to někdo ukáže konkrétně, tak napíšeš, že je to "paradoxní" logika - vznešený název pro nekonzistentní fantazie.
Třeba jak do toho pleteš tu fyziku, gravitaci, kvantovou fyziku - na tom je například vidět jak k poznatkům a tomu co sis kde přečetl přistupuješ, jak si to chybně interpretuješ a pak skládáš dohromady.

Intago sem ani na inspiruj už nepíše. Měl by ses jít léčit!
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod vostalpetr » ned 22. lis 2020 15:59:22

HELE, TED UŽ FAKT NEMÁM ČAS, NO CO ASI TAK TO BUDE, KDYŽ VŠECHNO JE VĚDOMÍ,

PROSTĚ JE TO ZTOTOŽNĚNÉ VĚDOMÍ, KTERÉ SI TAKTO VYTVOŘILO PSEUDOINDIVIDUALITU A DUALITU...

Možná věčer se dostanu k netu, nevím ....
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » ned 22. lis 2020 15:59:48

Trini píše:
vostalpetr píše:
Především v tom, že já říkám že ego je třeba rozvíjet a ne naopak se jej pokoušet zkratkama rozpouštět, třeba tím hledáním ega...

A cože je to ego? Každý tím - zdá se - myslí něco jiného. :?

JJ, to tvrdím také....zdá se, že jednoduchá definice ega opravdu neexistuje.
A nejzábavnější je třeba tento vynález: ego neexistuje, proto se musí rozpouštět, zabíjet, likvidovat....:-D
Alaja

Příspěvekod Trini » ned 22. lis 2020 16:03:53

Anim píše:
Trini píše:
vostalpetr píše:
Především v tom, že já říkám že ego je třeba rozvíjet a ne naopak se jej pokoušet zkratkama rozpouštět, třeba tím hledáním ega...

https://lecenizivota.eu/ego-egoismus-so ... sta-z-nej/

To je podle mne velmi katastrofické. Hlavně to s tím mlácením dětí. :shock:
Trini

Příspěvekod Trini » ned 22. lis 2020 16:12:59

honzam píše:
armin píše:Na té logice právě fungují spekulace.
Ale právě ta logika v těch tvých projevech pokulhává (je to logické kousek a pak dovyfantazírované. Stejně jako u toho Abrahama nebo Ra. Ty Intagovy fantazie jsou ale podstatně primitivnější a mnohem sebestřednější.
A ty, když ti to někdo ukáže konkrétně, tak napíšeš, že je to "paradoxní" logika - vznešený název pro nekonzistentní fantazie.
Třeba jak do toho pleteš tu fyziku, gravitaci, kvantovou fyziku - na tom je například vidět jak k poznatkům a tomu co sis kde přečetl přistupuješ, jak si to chybně interpretuješ a pak skládáš dohromady.

Intago sem ani na inspiruj už nepíše. Měl by ses jít léčit!

Armin se nedokáže nebo nechce konkrétně vyjádřit, ale urážlivě posuzovat, to mu jde. Není divu, že pak přijde Petrova reakce. :mrgreen:
Trini

Příspěvekod Anim » ned 22. lis 2020 16:13:38

Anim

Příspěvekod Trini » ned 22. lis 2020 16:16:22

vostalpetr píše:HELE, TED UŽ FAKT NEMÁM ČAS, NO CO ASI TAK TO BUDE, KDYŽ VŠECHNO JE VĚDOMÍ,

PROSTĚ JE TO ZTOTOŽNĚNÉ VĚDOMÍ, KTERÉ SI TAKTO VYTVOŘILO PSEUDOINDIVIDUALITU A DUALITU...

A ne jednu pseudoinduvidualitu ;), aby se pak mohlo mezi "sebou" dohadovat. :lol:
Trini

Příspěvekod Trini » ned 22. lis 2020 16:17:00

Alaja píše:
Trini píše:
vostalpetr píše:

A nejzábavnější je třeba tento vynález: ego neexistuje, proto se musí rozpouštět, zabíjet, likvidovat....:-D

:lol:
Trini

Příspěvekod honzam » ned 22. lis 2020 16:17:18

Trini píše:Armin se nedokáže nebo nechce konkrétně vyjádřit, ale urážlivě posuzovat, to mu jde. Není divu, že pak přijde Petrova reakce. :mrgreen:

Je to normální psychopat. Už jsem si udělal obrázek.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Trini » ned 22. lis 2020 16:20:32

Anim píše:Tohle mě zaujalo:

https://psychologie.cz/ego-je-jen-maska/

Bohužel, také žádné jednoznačné vysvětlení, co je to ego. Asi by se mělo v diskuzi vždy zeptat: A co ted' právě konkrétně myslíš "egem". :D
Trini

Příspěvekod Trini » ned 22. lis 2020 16:29:12

honzam píše:
Trini píše:Armin se nedokáže nebo nechce konkrétně vyjádřit, ale urážlivě posuzovat, to mu jde. Není divu, že pak přijde Petrova reakce. :mrgreen:

Je to normální psychopat. Už jsem si udělal obrázek.

Podle mne je v něm vnitřní boj. Obvykle vyhrává ten psychopat. Asi k tomu hodně přispívá alkohol.
Ale je celkem jasné, že když o tom tady píšeme, tak bohužel nahráváme psychopatovi - obvykle na "smeč" ala Mr. Hyde. A Mr. Hydovi je lepší se vyhnout. :roll:
Trini

Příspěvekod Trini » ned 22. lis 2020 16:35:18

Trini píše:
Alaja píše:
Trini píše:A cože je to ego? Každý tím - zdá se - myslí něco jiného. :?

P.S. Já si to vysvětluji někdy takto: Paprsek Nadjá se spojí s tělem, a tak vznikne malé já = pocit "já -tělo". Pak se na to začnou nabalovat vasány, až z toho vznikne "konglomerát", který se dá nazvat "ego". :D
Trini

Příspěvekod Anim » ned 22. lis 2020 16:44:42

Trini píše:Paprsek Nadjá se spojí s tělem, a tak vznikne malé já = pocit "já -tělo".

To je klíčová informace.

Maharadž řekl:

Pro vás je teď osobnost jenom překážkou. Sebeztotožnění s tělem může být dobré pro dítě, ale správný růst závisí na tom, zda tělo ustoupí z cesty. Normálně by měl člověk vyrůst z tužeb založených na těle už v mládí. Ani bhógin, který neodmítá požitky, nemusí už toužit po těch, které ochutnal. Zvyk a touha po opakování dohánějí k zoufalství jak jógina, tak bhógina.

Tazatel: Proč pořád odmítáte jedince jako něco, co není důležité? Osobnost je základním faktem naší existence. Je stále středem naší pozornosti.

Maharadž: : Dokud nepochopíte, že je to pouhý zvyk vybudovaný pamětí a povzbuzovaný touhou, budete si myslet, že jste jedinec – žijící, cítící, myslící, aktivní, pasivní, zakoušející radost či bolest. Ptejte se sám sebe a odpovídejte si na otázky: „Je to tak?“, „Kdo jsem já?“, „Co je za tím vším?“ Brzy pochopíte svůj omyl. A vlastní přirozeností omylu je to, že přestane existovat, jakmile si ho uvědomíte.

http://www.advaita.cz/26247n-26.-osobno ... ja-jsem-to
Anim

Příspěvekod armin » ned 22. lis 2020 16:57:40

Trini píše:
P.S. Já si to vysvětluji někdy takto: Paprsek Nadjá se spojí s tělem, a tak vznikne malé já = pocit "já -tělo". Pak se na to začnou nabalovat vasány, až z toho vznikne "konglomerát", který se dá nazvat "ego". :D

Takhle já to vidím stejně. Proto mi přijde, když se někdo cítí být egem, tak mi to přijde legrační.
Petr definoval ego: "já jsem ego" ... a je třeba ho kutivovat a rozvíjet.
a tuším, že Honzam to vidí podobně jako Petr.
Petr tu není, tak by nám alespoň Honzam mohl říci něco víc o tom, co chápe pod pojmem ego.
armin

Příspěvekod Alaja » ned 22. lis 2020 16:57:57

Trini píše:P.S. Já si to vysvětluji někdy takto: Paprsek Nadjá se spojí s tělem, a tak vznikne malé já = pocit "já -tělo". Pak se na to začnou nabalovat vasány, až z toho vznikne "konglomerát", který se dá nazvat "ego".

A ví paprsek Nadjá, že je paprskem Nadjá, a že zrovna není spojené s fyzickým tělem a jen tak si bloumá Universem?

Jinak...i snové tělo je pouze tělo, třeba že jen snové...ale ve snu je to snové tělo hmotné....
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 22. lis 2020 16:59:32

armin píše:
Trini píše:

Takhle já to vidím stejně. Proto mi přijde, když se někdo cítí být egem, tak mi to přijde legrační.
Petr definoval ego: "já jsem ego" ... a je třeba ho kutivovat a rozvíjet.
a tuším, že Honzam to vidí podobně jako Petr.
Petr tu není, tak by nám alespoň Honzam mohl říci něco víc o tom, co chápe pod pojmem ego.

A co já? Já také tvrdím, že o své ego se má každý řádně starat a kultivovat si ho... :lol:
Alaja

Příspěvekod Anim » ned 22. lis 2020 17:05:43

Trini píše:P.S. Já si to vysvětluji někdy takto: Paprsek Nadjá se spojí s tělem, a tak vznikne malé já = pocit "já -tělo". Pak se na to začnou nabalovat vasány, až z toho vznikne "konglomerát", který se dá nazvat "ego". ¨

Možná že paprsek Nadjá je to čisté vědomí, které se pokaždé na zlomek vteřiny objeví mezi dvěma myšlenkama nebo pocitama, jenže my jsme ze zvyku tak zaměření jen na ty myšlenky a pocity, že si toho mihnutí paprsku Nadjá nevšimnem.
Anim

Příspěvekod honzam » ned 22. lis 2020 17:11:36

armin píše:Petr tu není, tak by nám alespoň Honzam mohl říci něco víc o tom, co chápe pod pojmem ego.

ego = armin
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Anim » ned 22. lis 2020 17:40:05

Možná že paprsek Nadjá je to čisté vědomí, které se pokaždé na zlomek vteřiny objeví mezi dvěma myšlenkama nebo pocitama, jenže my jsme ze zvyku tak zaměření jen na ty myšlenky a pocity, že si toho mihnutí paprsku Nadjá nevšimnem.

A když jsme v sobě pořád zaměření jen na ty myšlenky a pocity, okamžitě se s nima pokaždé ztotožníme a vnímáme proto sebe jako originální a od všech ostatních odlišné ego.

To je pak panečku překvapení, když se začne soustřeďovat plná pozornost na ty kratičké pauzy mezi myšlenkama a pocitama :shock:
Anim

Příspěvekod Alaja » ned 22. lis 2020 17:54:56

honzam píše:
armin píše:Petr tu není, tak by nám alespoň Honzam mohl říci něco víc o tom, co chápe pod pojmem ego.

ego = armin

Jestliže je pro někoho ego jen ta vulgarita na diskutárnách, tak to ego má pak skoro každý diskutující.....pochopitelně kromě těch s nevulgární slovnou zásobou a těch, co sem dosud nenapsali asi jedno slovíčko...

Alaja

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný