Pedrito píše:Třeba se ptám, jestli bych dokázal zabít, na rozkaz (já byl v prostějově a brodu)
A nedokázal, radši vlastní poprava.
armin píše:Na Ukrajinu se neposílají miliardové balíčky kvůli zisku - jak ty vidíš veškeré dění, ale z důvodů, které tvůj rozum a srdce nedokáže pochopit. Asi budeš mít ty paprsky nějak popletené, oproti normálním slušným lidem.
Alfons píše:armin píše:Na Ukrajinu se neposílají miliardové balíčky kvůli zisku - jak ty vidíš veškeré dění, ale z důvodů, které tvůj rozum a srdce nedokáže pochopit. Asi budeš mít ty paprsky nějak popletené, oproti normálním slušným lidem.
No to je právě to, koho je ta slušnost, k čemu se vztahuje. U tebe jako negativní entity je to k tvému nadřízenému, slušnost se vztahuje k jeho žlutému paprsku, k tomu co on řekne.
Kdežto zelený a modrý paprsek pozitivní entity je naprosto univerzální, on je měrou věcí, Rus, Ukrajinec, ve všem je tatáž míra.
Vždycky mi bylo divné, jak mohli židé ve Starém zákoně na příkaz Hospodina páchat taková zvěrstva. Ty jsi mi to pomohl objasnit. Ono jim to prostě divné nebylo. Byli to "normální slušní lidé".
Avšak "přirozený člověk nemůže přijmout věci Božího Ducha, jsou mu bláznovstvím a nemůže je chápat", praví Nový zákon. Ježíš se náboženství negativních entit pokusil změnit na pozitivní. Ale se mu to u tehdejších Izraelců ne příliš vydařilo, protože ten výběr cesty je relativně stabilní (proto bylo jeho učení mnohem úspěšnější u pohanů). Ani ty si nemůžeš pomoct. Můžu ti to vykládat horem dolem nepochopíš to.
armin píše:Mně to přijde, že někteří lidé jsou kryptokomunisti v širším slova smyslu - ne, že by byli vědomě komunisti, ale jejich naděje a pocit třídní - jejich "spravedlnosti" se vztahuje od dob totality k Rusku. I když tam už o třídní spravedlnost vůbec nejde, ale ta totalita, "spravedlivá" totalita proti tomu zlému kapitalismu (co jim systém naočkoval) tam pořád v jejich myslích žije.
Prostě je to ta vlastnost u nás a nejen u nás u některých lidích žijící - závist. "nic mne tak neuspokojí, jako když úspěšnému sousedovi chcípne koza" - to nám tady průběžně prezentuje Alfons
A vypadá to, že Alfons a Trini tady na foru patří do této kategorie našich bližních. Nic proti tomu, to je zkrátka realita a vlastnost v rámci naší kolektivní duše.
Pedrito píše:Víš co dělal Ježíš těch 33 let, krom posledního?
Pedrito píše:Já se z tebe snad picnu. Fakt jsi pozitivní?
Alfons píše:Pedrito píše:Víš co dělal Ježíš těch 33 let, krom posledního?
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... j3bAH3VdYO
Pedrito píše:Alfons píše:Pedrito píše:Víš co dělal Ježíš těch 33 let, krom posledního?
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... j3bAH3VdYO
No a co tam píšou?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 217 návštevníků