Duchovní vlákno od Trini

naše první fórum... :-)

Re: Duchovní vlákno od Trini

Příspěvekod Trini » čtv 28. říj 2021 9:56:30

armin píše:
Trini píše:Když někdo dostane milost a nezpychne z toho, naopak je pokorný a vděčný

Jako třeba Vostál :-)

Ten ale nejspíš nic nedostal, tak hold vděčný nemá být za co, on si to vybojoval na vzdory Mistrům sám.
A vděčnost, lásku, soucit atd. považuje za pocit. A pocitáře přímo nesnáší.

:jedu:

Ty jsi tu milost zcela promarnil. Škoda.
Trini

Příspěvekod Jana » čtv 28. říj 2021 9:58:23

vostalpetr píše:
No ano to je odevzdání se Bohu.

Uzavřít smlouvu s Bohem je tedy odevzdání se bohu, nebo prostě jen nějaký kupčení něco za něco ?

Tehdy jsem netušila, jak se smlouva s Bohem uzavírá, tak jsem si troufla jen na to, co jsem do ní tehdy mohla dát já. Z mé strany zněla:

Bože, který jsi všechno stvořil a který všechno miluješ, slibuji, že pokud toho budu schopná, si na Tebe každý den alespoň jednou vzpomenu. Nic jsem za to nečekala, jen se mi tím ulevilo.

Druhá půlka smlouvy od Boha přišla asi za deset let potom, když jsem se rozloučila se životem - s tím, že neumím žít tak, abych nikdy nikomu neublížila, třeba tím, že v někom probudím závist, nebo šlápnu v trávě na nějakého broučka. Na operačním sále v Motole mi Bůh řekl: "Prožijeme spolu ten nejnádhernější život, jaký se dá prožít." No, a ono je to tak. Život v Boží přítomnosti, život v Boží lásce, je opravdu ten nejnádhernější, jaký může být.
Jana

Příspěvekod Jana » čtv 28. říj 2021 10:01:22

Trini píše:V hrudníku d'ábla...no, nazdar ...to mnohé vysvětluje. Odtud ta obrovská duchovní pýcha a namyšlenost.

Jasně. Proto ten očistný oheň byl osvobozující a s realizací největšího přikázání na místo ďábla září Kristus.
Jana

Příspěvekod Trini » čtv 28. říj 2021 10:05:20

Jana píše:
vostalpetr píše:
No ano to je odevzdání se Bohu.

Uzavřít smlouvu s Bohem je tedy odevzdání se bohu, nebo prostě jen nějaký kupčení něco za něco ?

Jana hodně kupčila. Vždyt' taky to, co píše. se točí jen kolem její osoby.

Vzpomínám si, že někde psala, jak si vyprosila od Boha peníze pro druhé. Ale pak je použila pro sebe... :mrk:
Trini

Příspěvekod honzam » čtv 28. říj 2021 10:09:12

Trini píše:V hrudníku d'ábla...no, nazdar ...to mnohé vysvětluje. Odtud ta obrovská duchovní pýcha a namyšlenost.

To není nic neobvyklého. Já jsem měl Ďábla v hrudníku víc než dva roky a dokonce jsem jím sám byl. Mám teď teorii, že pasivní mužská polarita (Šiva) je Ďábel ničitel a aktivní je dobrý milující Bůh Otec stvořitel (Jang).
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » čtv 28. říj 2021 10:10:02

Jana píše:

Jasně. Proto ten očistný oheň byl osvobozující a s realizací největšího přikázání na místo ďábla září Kristus.

U mě to nebylo tak dramatické, ale v zoroastrismu je Pravda symbolizována ohněm.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Trini » čtv 28. říj 2021 10:10:46

Jana píše:

Jasně. Proto ten očistný oheň byl osvobozující a s realizací největšího přikázání v něm na místo ďábla září Kristus.

Jem velmi vděčná, že jsem mohla poznat opravdového Božího člověka. Potom je ten rozdíl mezi lidmi, kteří jen mluví a vytahují se, že realizovali - i když si to jen namlouvají, - a těmi, kteří opravdu realizovali, aniž by se o tom kdy slovem zmínili - a prostě to žíjí, obzvlášt' markantní.
:-)
Trini

Příspěvekod honzam » čtv 28. říj 2021 10:11:57

salmo1cz píše:Rozumím tomu, že se chcete podělit, ale nedělejte to, nikdo jiný z vaší milosti nedostane ani čárku ba ani tečku, ani zrnko písku.Tak je to zařízené a je to tak dobře.

Je to marný. Vím to už dávno, že o té proměně nemám psát, a že to k ničemu není. Stejně se tím neřídím, protože je to silnější než já.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » čtv 28. říj 2021 10:13:33

Trini píše:
Jana píše:

Jasně. Proto ten očistný oheň byl osvobozující a s realizací největšího přikázání v něm na místo ďábla září Kristus.

Jem velmi vděčná, že jsem mohla poznat opravdového Božího člověka. Potom je ten rozdíl mezi lidmi, kteří jen mluví a vytahují se, že realizovali - i když si to jen namlouvají, - a těmi, kteří opravdu realizovali, aniž by se o tom kdy slovem zmínili - a prostě to žíjí, obzvlášt' markantní.

Teď už nevidím nic špatného na popisu, že má někdo v srdci Krista. Je to reálný fenomén.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod vostalpetr » čtv 28. říj 2021 10:13:56

armin píše:
Trini píše:Když někdo dostane milost a nezpychne z toho, naopak je pokorný a vděčný

Jako třeba Vostál :-)

Ten ale nejspíš nic nedostal, tak hold vděčný nemá být za co, on si to vybojoval na vzdory Mistrům sám.
A vděčnost, lásku, soucit atd. považuje za pocit. A pocitáře přímo nesnáší.

:jedu:

Pocitáři mně nevaděj,

ale blbové co vydávají své pocity za skutečnost ode mne dostanou poslání do prdele,

páč nejsou schopni se naučit duchovní základy...

Takové blby je nejlépe posílat rovnou do prdele....

Takže blbe, běž do prdele se svejma pocitama....
vostalpetr

Příspěvekod Trini » čtv 28. říj 2021 10:14:46

honzam píše:

To není nic neobvyklého. Já jsem měl Ďábla v hrudníku víc než dva roky a dokonce jsem jím sám byl. Mám teď teorii, že pasivní mužská polarita (Šiva) je Ďábel ničitel a aktivní je dobrý milující Bůh Otec stvořitel (Jang).

Řekla bych, že sis tam toho "d'abla" sám pokusně nasadil. A duchovně pyšný a namyšlený jsi nikdy nebyl. :-)
Trini

Příspěvekod vostalpetr » čtv 28. říj 2021 10:16:26

Teď už nevidím nic špatného na popisu, že má někdo v srdci Krista. Je to reálný fenomén.

A já zase nevidím nic špatného na popisu, že má někdo v hlavě hovno. Je to reálný fenomén....
vostalpetr

Příspěvekod Trini » čtv 28. říj 2021 10:18:19

honzam píše:
Trini píše:
Jana píše:

Lidé o tom mluví (kdo ví, co tam mají :mrk: ), ale ten, kdo ho tam opravdu má, o tom nemluví. A přesto to každý kolem něho pozná. :-)
Trini

Příspěvekod Trini » čtv 28. říj 2021 10:19:45

vostalpetr píše:

A já zase nevidím nic špatného na popisu, že má někdo v hlavě hovno. Je to reálný fenomén....

:mrgreen:
Trini

Příspěvekod Jana » čtv 28. říj 2021 10:22:16

Trini píše:
Jana hodně kupčila. Vždyt' taky to, co píše. se točí jen kolem její osoby.

Vzpomínám si, že někde psala, jak si vyprosila od Boha peníze pro druhé. Ale pak je použila pro sebe... :mrk:

No tohle byla hodně zajímavá zkušenost, jak funguje: "Přej a bude Ti přáno."

Jedno období bylo takové, že Bůh plnil každé mé přání. Tak jsem si tenkrát přála udělat pro lidi to nejlepší, co by bylo možné pro ně udělat. Zkoumala jsem, co většina lidí chce, a většinou chtěli se mít materiálně líp, mít víc peněz. Tehdy začínaly mobily a nikdo se v těch tarifech, které se nabízely, nevyznal. Tak se podařilo sestrojit kalkulátor, který vypočítal podle průměru provolaných minut a poslaných SMS ideální tarif a lidé tak mohli tehdy ušetřit měsíčně docela slušné peníze. Měla jsem tehdy s tím kalkulátorem své stránky a objevil ho deník http://www.idnes.cz, který si ho pronajal na své stránky.

Peníze také chodily později například i za stránky s odkazy na hravé výukové programy, které jsem udělala zadarmo pro děti, využívala je vysoká škola pro svůj program dotovaný EU.

Ve skutečnosti jsem později zjistila, že Bůh plní všechna má přání dřív, než si je mohu přát, takže ta šance kupčit s něčím dokonale zmizela.
Jana

Příspěvekod honzam » čtv 28. říj 2021 10:22:51

Trini píše:Řekla bych, že sis tam toho "d'abla" sám pokusně nasadil. A duchovně pyšný a namyšlený jsi nikdy nebyl. :-)

Daroval (daroval za nic, nebyl to obchod) jsem mu z nepodmíněné lásky své srdce, aby se na něm mohl vyřádit a ten pokus se nějak neočekávaně vyvinul.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod vostalpetr » čtv 28. říj 2021 10:23:59

Lidé o tom mluví (kdo ví, co tam mají :mrk: ), ale ten, kdo ho tam opravdu má, o tom nemluví. A přesto to každý kolem něho pozná. :-)

Tak, tak...
vostalpetr

Příspěvekod Jana » čtv 28. říj 2021 10:25:31

honzam píše:

:poklona: :srdce: :poklona:

Díky
Jana

Příspěvekod vostalpetr » čtv 28. říj 2021 10:27:22

honzam píše:
Trini píše:Řekla bych, že sis tam toho "d'abla" sám pokusně nasadil. A duchovně pyšný a namyšlený jsi nikdy nebyl. :-)

Daroval (daroval za nic, nebyl to obchod) jsem mu z nepodmíněné lásky své srdce, aby se na něm mohl vyřádit a ten pokus se nějak neočekávaně vyvinul.

Tos mu toho tedy moc nedaroval, jenom své srdce,

víš jak to chodí,

srdce za srdce,

měl jsi darovat vše,

dostal bys za to vše....
vostalpetr

Příspěvekod Trini » čtv 28. říj 2021 10:29:05

honzam píše:

Ten pokus ještě není u konce...

Trini

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný