honzam píše:Trini píše:honzam píše:vostalpetr píše:V tom to nevězí,
copak někdo mluví o tom že má třeba dvě ruce ?
Nikdo, páč to není nic zvláštního...
Představa že osvícení je něco zvláštního (všelijaké ty vděky a krásna) ukazují že jen ego blbne z toho co nemá...
Kdyby ostatní měli jen jednu ruku a říkali, že dvě ruce jsou nesmysl, tak je přirozené svou zkušenost sdílet.
Ta druhá ruka by jim ale tím nenarostla.
Nejde o to, aby jim narostla, když mají dvě a vidí jen jednu. Takhle nějak teď rozumím Janě. Chce ostatním předat, že ta živoucí Láska je dostupná všem.
Ale to neznamená, že tvůj momentální pocit o Janě je pravda. Donedávna jsi to viděl a to velmi dlouhou dobu zcela opačně.
Kdyby se to stalo mně, tak bych se nad tím zamyslela a šla do sebe, abych zjistila, co se děje. Ne, že bys to měl udělat, to je tvoje věc. Jen pozoruji, že něco nesedí.
Mezi Petrem a Janou se to odehrávalo jinak, pomalu - a tak se to dalo pochopit. Janu měl rád a dlouho ji ochranoval - ona ho uznávala jako duchovně pokročilejšího než byla sama. Ale zřejmě si na to jen hrála. Vypadá to spír na komedianství a pokrytectví, podle toho, co mu ted' píše.
Ty jsi Janu taky ochranoval. Když tě tenkrát banovala, protože jsi řekl, že si Poradnu založila jako ašrám pro svou osobu - tak mě obojí šokovalo: že tě kvůli tomu banovala a že si o ní něco takového myslíš. Časem jsem poznala, že jsi to viděl správně.