Hromady hoven k sebevoblbování

naše první fórum... :-)

Re: Hromady hoven k sebevoblbování

Příspěvekod vostalpetr » pát 07. led 2022 1:00:25

který už došel

Jo došel, ale do prdele vopičí,

proto taky sere hovna ala Jana...
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » pát 07. led 2022 1:37:56

Za vidění něčeho jako zázrak určitě nikoho do prdele posílat nebudu, konec konců je to většinové vidění.
Každý si tedy ponechá svoje vidění a to je v pořádku.
Ta různorodost, bohatost, košatost vidění světa je to co dělá člověka člověkem.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod armin » pát 07. led 2022 9:42:10

vostalpetr píše:
nemůže vyvážit zkušenost, která pod slovy buď je a nebo není.

Už s tou zkušeností běžte do prdele,

co s tím kurva furt máte ???

Zkušenost je nějaká záruka že to je snad správně ???

To máš jako když někdo teoretizuje o tom, jaké to je být ve vodě podle toho, co o tom kde četl a co si o tom myslí.
nebo když druhý popisuje svoji zkušenost s vodou.
Třeba napíše, že pociťuje chlad, proudění kolem kůže, nadnášení atd. a ty ho pošleš někam, že je blbej pocitář a co má furt s těma zkušenostma.

Kdo z těch dvou je doopravdy blbej?
armin

Příspěvekod Réza » pát 07. led 2022 11:14:14

vostalpetr píše:

Ne to není. Ale vlastně je záleží na té zkušenosti. Napadá mě parabola:

Diskutující kroužek ve viržinkovém klubu přetřásá kolem dokola, jaké je to skákat s padákem. Jak tě jakože letadlo vynese do výšky. Jak se jakože otevřou ty dveře, jak se jakože odhodláš skočit. Jak pak jakože letíš volným pádem. Jak se otevírá padák. jak je to pak s těmi turbulencemi větru. A jak jsou důležitá pokrčená kolena při dopadu.
Diskutují leta a mají to vycizelované a přesné.

Pak se tam objeví jeden, který se skutečně vydal na letiště a zapsal se do kurzu parašutismu.
potvrdí, že tam se taky učí o turbulencích větru a důležitosti pokrčených kolenou při dopadu. Ale na víc jsou tam hodiny skládání padáku. Hodiny a hodiny a pořád znova. To nebylo zábavné tak odešel. Ne, neví, neletěl někam letadlem, i když o tom taky povídali. Ale možná ani něco takového není. Parašutismus je jen o skládání padáků! Nic nic žádné lety, žádné skákání. Žádné odhodlání, ke skládání padáků přeci netřeba odhodlání.

Pak tam přijde druhý, ten se tak vydal na letiště. Zaplatil jsi seskok v tandemu. Taky o poučili o turbulencích větru a důležitosti pokrčených noh při dopadu. Přidělili mu instruktora, že je na něj spoleh, že mu má důvěřovat. ě ho má na slovo poslechnout. Nejdůležitější je instruktor bez něj skákat nelze! Pak ho přivedli k letadlu, to on nechtěl, on nechtěl nahoru, on chtěl zažít volný pád. chtěl dolů a ne nahotu. Tak to odmítl, celé ho to zklamalo.

A tak se viržinkový klub rozrůstá, protože v tom dýmu se krásně rojímá o volném pádu.

A přichází tam další a další u ne jen s teorií, ale i zkušeností: "Nejdůležitější je dobře složit padák", "Nejdůležitější je poslouchat instruktora", ...
Pádák vůbec nesouvisí s volným pádem, to se jen tak proletíš nad krajinou, je to úžasné, blažené, jak jsi stále nad krajinou," to byl příspěvek paraglajdisty. Lítal s padákem hodiny a nikdy nezažil volný pád. Jo jeho kamarádi ho zažili, když se jim padák zamotal. Ale to není dobré, není, není. Volný pád nemá být!

Jen jsem tím chtěla říct, že není zkušenost jako zkušenost.

Jste blbý kundy, to je moje zkušenost s váma a tadle zkušenost je naprosto správná..[/quote]
Réza

Příspěvekod Réza » pát 07. led 2022 11:18:05

armin píše:
vostalpetr píše:

To máš jako když někdo teoretizuje o tom, jaké to je být ve vodě podle toho, co o tom kde četl a co si o tom myslí.
Třeba napíše, že pociťuje chlad, proudění kolem kůže, nadnášení atd. a ty ho pošleš někam, že je blbej pocitář a co má furt s těma zkušenostma.

To jsem chtěla říct tím parašutismem, Arimin už příměr použit ve stejném smyslu, nechci ho trumfovat rozvinutější parabolou, jeho příspěvek čtu až teď.
Nevěřila jsem, že to ky na píšu, ale jedeme na stejné vlně. :mavam:
Réza

Příspěvekod Réza » pát 07. led 2022 11:27:23

A ještě se, Petře, vrátím k těm 5 minutám, během kterých jsi tu tu hromadu naděla.
Stal se z tebe okamžikový expert. Můj táta tomu , říkal "Kouknu a vidím." Už věci nezkoumáš neprohlížíš. Cítím, tz tvého psaní, že jsi to kdysi dělal. Že jsi vždy povolal svůj intelekt k prozkoumání věcí.
Už to neděláš, už reaguješ jen na klíčová slova. Přirozený intelekt si zjednodušil, tak že by ho mohla nahradit umělá inteligence, robot. Stačí, když to 99% je posouzeno správně. Pokud to, tak je dlouhodobě, že 99% toho s čím se setkáváš jsou sračky, tak chápu postoj, naš dumat. Prostě pošlu do prdele a hotovo. Ale problém těchto umělých inteligencí je, že těžko rozpoznají změnu prostředí a dlouho jin trvá ne zaregistrují změnu, např. že už těch sraček je jen 90% a už ještě mnohem déle než zase najedou do učícího se módu. V některých případech nikdy.
Réza

Příspěvekod Réza » pát 07. led 2022 11:44:33

salmo1cz píše:No je to hrozně jednoduché.Prostě na mojí otázku proč se tak děje.Nestačí mi moje odpověď protože se tak děje.

Jasně, že odpověď nestačí, když tu není zkušenost.
A je to tady zase, to to fakt není můj záměr rozpalovat Petra do běla. Teď je to pro Salma.
I když vyjádření "věci se dějí, protože se dějí." je zenově vycizelované. Tak intelektu se to bude zdát nicneříkající studené. Ale tomu, co má tu zkušenost, může rozjasnit den. Když to zarezonuje se zkušeností, tak kytky kvetou a ptáci zpívají. Jím vím, zas moc básním, navíc je leden a za oknem pošmourno.

[/quote]
salmo1cz píše:Nic víc v tom nehledám, kdysi jsem se ptal jak a dnes už jenom proč. :lodka: :hahaha:

Ptej se dál a uvidíš ... něco se ukáže.
:veget:
Réza

Příspěvekod Trini » pát 07. led 2022 13:02:37

Petr má na rozdíl od většiny diskutujících hlubokou zkušenost a ted' diskutuje o tom, co se k ní nepotřebovalo. Sám vším prošel a ted' vidí, co bylo podle něj zbytečné. Obdobně to měl i E. Tomáš, taky pak viděl, co nebylo zapotřebí nebo třeba i zdržovalo.

Podle mne se mýlí. Dovedlo je to tam, kde jsou - i ty zdánlivé zbytečnosti a nebo i omyly. Jejich teorie na zkratky nikomu nepomohou. :mrk:

Ale právě při diskutování s Petrem se dá dobře na diskutujících poznat, jak daleko došli a co jim brání se dostat hlouběji. Na Petra holt zatím nemají. :mrgreen:
Trini

Příspěvekod Trini » pát 07. led 2022 13:05:15

Trini píše:Petr má na rozdíl od většiny diskutujících hlubokou zkušenost a ted' diskutuje o tom, co se k ní nepotřebovalo. Sám vším prošel a ted' vidí, co bylo podle něj zbytečné. Obdobně to měl i E. Tomáš, taky pak viděl, co nebylo zapotřebí nebo třeba i zdržovalo.

Podle mne se mýlí. Dovedlo je to tam, kde jsou - i ty zdánlivé zbytečnosti a nebo i omyly. Jejich teorie na zkratky nikomu nepomohou. :mrk:

Ale právě při diskutování s Petrem se dá dobře na diskutujících poznat, jak daleko došli a co jim brání se dostat hlouběji. Na Petra holt za tím nemají. :mrgreen:

P.S. Proto se taky tak Petra - zatím nevědomě - drží. :mrk:
Trini

Příspěvekod salmo1cz » pát 07. led 2022 13:07:10

Réza píše:
salmo1cz píše:No je to hrozně jednoduché.Prostě na mojí otázku proč se tak děje.Nestačí mi moje odpověď protože se tak děje.

Jasně, že odpověď nestačí, když tu není zkušenost.
A je to tady zase, to to fakt není můj záměr rozpalovat Petra do běla. Teď je to pro Salma.
I když vyjádření "věci se dějí, protože se dějí." je zenově vycizelované. Tak intelektu se to bude zdát nicneříkající studené. Ale tomu, co má tu zkušenost, může rozjasnit den. Když to zarezonuje se zkušeností, tak kytky kvetou a ptáci zpívají. Jím vím, zas moc básním, navíc je leden a za oknem pošmourno.

salmo1cz píše:Nic víc v tom nehledám, kdysi jsem se ptal jak a dnes už jenom proč. :lodka: :hahaha:

Ptej se dál a uvidíš ... něco se ukáže.
:veget:[/quote]
No ale to je přesně ono když to rezonuje.
A odpověď v textech je, ale hlavně si toho proboha nevšímejte.
Takže slunce svítí, ptáci zpívají ale mazej to vysypat do popelnice.
Takže za sebe... raději do popelnice nacpu to učení.
Paradoxem pak bylo, že když jsem to učení do popelnice nacpal přišlo dharma mégha. :sun:
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod Trini » pát 07. led 2022 13:10:17

salmo1cz píše:Takže slunce svítí, ptáci zpívají ale mazej to vysypat do popelnice.
Paradoxem pak bylo, že když jsem to učení do popelnice nacpal přišlo dharma mégha. :sun:

Je čas učení a je čas učení hodit do popelnice. Obojí je zapořebí, ani bez jednoho se to neobejde. :-)
Trini

Příspěvekod Trini » pát 07. led 2022 13:20:14

vostalpetr píše:Ramana Maháriši a nejen on nás učí, že naše pravé Já je i nejvyšší blažeností, ánanda.

Rozhovory s Ramanou jsem četla a ráda se k nim vracím, ale nikdy jsem neměla pocit, že něco učí. Prostě jen popisuje, jak to je. Podle úrovně své mysli.

Když se dostane za slova, tak už žádné pojmy jako pravé a nepravé já, nejvyšší a ne -nejvyšší blaženost neexistují. To jsou jen hrátky pro mysl. :mrgreen: Proto Ramana dával přednost mlčení. :-)
Trini

Příspěvekod Réza » pát 07. led 2022 14:08:11

Trini píše:
salmo1cz píše:Takže slunce svítí, ptáci zpívají ale mazej to vysypat do popelnice.

Je čas učení a je čas učení hodit do popelnice. Obojí je zapořebí, ani bez jednoho se to neobejde. :-)

:sun:

"Řeka se prodírá koryty a slepými rameny
a pak se v moři doširoka rozprostírá
je čas rozmetávat kameny
a je čas ty kameny sbírat"

[url]youtube.com/watch?v=9y63z90mfQ4[/url]
Réza

Příspěvekod Réza » pát 07. led 2022 14:10:42

Réza

Příspěvekod vostalpetr » pát 07. led 2022 14:25:51

No to jenom popisuješ svý posraný pocity,

to je tak všechno co jsi schopen vyplodit,

jaký máš pocity když jsi ve vodě....

Strč si svý pocity do prdele, nebo se běž bavit vo svých pocitech na Poradnu,

tam si píšou o svých krásných a jasných pocitech,

já vo pocitech nepíšu,

čuráku pocitářskej, zmrde vyjebanej...

Nebo si myslíš že teorie relativity je vo pocitech Ajnštajna když sral hovno do záchodový mísy ???
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 07. led 2022 14:28:46

Jen jsem tím chtěla říct, že není zkušenost jako zkušenost.

No to je jasná věc,

jenže duchovno není vůbec vo nějakých zkušenostech,

zkušenost ega je přímo vopakem duchovna,

tolik teorie...¨

Duchovno není nějakej posranej parašutismus,

nýbrž život v Přítomnosti...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 07. led 2022 14:44:45

Z nás dvou jsi to rozhodně ty,

duchovní teorie zní :

Nelze vstoupit dvakrát do téže řeky

takže si svý zkušenosti můžeš strčit do prdele...

:hra:
vostalpetr

Příspěvekod Réza » pát 07. led 2022 14:47:23

vostalpetr píše:
jenže duchovno není vůbec vo nějakých zkušenostech

zkušenost ega je přímo vopakem duchovna,

tolik teorie...¨

No právě, tady narážíme na to na,co si rezignoval a to na rozlišení.

Jasně, že zkušenosti ega, se mohou interpretovat jako vopak duchovna.
Já bych tedy mírněji napsala, že to není to ono.

No ale je i jiná zkušenost než zkušenost ega.
Pokud ji nemáš je to jen na tvé víře, jestli existuje nebo ne.
Pokud něvěříš tomu, že hlubší zkušenost než zkušenost ega existuje, tak je jasné, že všechno s nálepkou zkušenost hodíš na hromadu víme čeho.
A že nevěříš, že hlubší zkušenost než zkušenost ega, je celkem logické, pokud zkrze tvou individualitu nebylo něco takového zažito a navíc ti ega jiných předkládají své ego zkušenosti jako by to byl poklad.
(Možná to není poklad, ale může to být dobré hnojivo pro růst. )
Takže tvůj postoj chápu. Jen mi to přijde škoda se takto sám dobrovolně omezit.

Duchovno není nějakej posranej parašutismus,

nýbrž život v Přítomnosti...[/quote]
Réza

Příspěvekod Réza » pát 07. led 2022 14:48:11

vostalpetr píše:

Z nás dvou jsi to rozhodně ty,

duchovní teorie zní :

Nelze vstoupit dvakrát do téže řeky

takže si svý zkušenosti můžeš strčit do prdele...

:hra:

A proč by jsi chtěl 2x vstupovat do stejné řeky? Nechápu.
Réza

Příspěvekod vostalpetr » pát 07. led 2022 14:49:26

"Řeka se prodírá koryty a slepými rameny
a pak se v moři doširoka rozprostírá
je čas rozmetávat kameny
a je čas ty kameny sbírat"

A taky kdo jsi bez viny hod kamenem,

po vás abych ty kameny metal skoro u každý vaší reakce...
vostalpetr

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný