který už došel
Jo došel, ale do prdele vopičí,
proto taky sere hovna ala Jana...
který už došel
vostalpetr píše:nemůže vyvážit zkušenost, která pod slovy buď je a nebo není.
Už s tou zkušeností běžte do prdele,
co s tím kurva furt máte ???
Zkušenost je nějaká záruka že to je snad správně ???
vostalpetr píše:nemůže vyvážit zkušenost, která pod slovy buď je a nebo není.
armin píše:vostalpetr píše:nemůže vyvážit zkušenost, která pod slovy buď je a nebo není.
To máš jako když někdo teoretizuje o tom, jaké to je být ve vodě podle toho, co o tom kde četl a co si o tom myslí.
nebo když druhý popisuje svoji zkušenost s vodou.
Třeba napíše, že pociťuje chlad, proudění kolem kůže, nadnášení atd. a ty ho pošleš někam, že je blbej pocitář a co má furt s těma zkušenostma.
Kdo z těch dvou je doopravdy blbej?
salmo1cz píše:No je to hrozně jednoduché.Prostě na mojí otázku proč se tak děje.Nestačí mi moje odpověď protože se tak děje.
salmo1cz píše:Nic víc v tom nehledám, kdysi jsem se ptal jak a dnes už jenom proč.
Trini píše:Petr má na rozdíl od většiny diskutujících hlubokou zkušenost a ted' diskutuje o tom, co se k ní nepotřebovalo. Sám vším prošel a ted' vidí, co bylo podle něj zbytečné. Obdobně to měl i E. Tomáš, taky pak viděl, co nebylo zapotřebí nebo třeba i zdržovalo.
Podle mne se mýlí. Dovedlo je to tam, kde jsou - i ty zdánlivé zbytečnosti a nebo i omyly. Jejich teorie na zkratky nikomu nepomohou.
Ale právě při diskutování s Petrem se dá dobře na diskutujících poznat, jak daleko došli a co jim brání se dostat hlouběji. Na Petra holt za tím nemají.
Réza píše:salmo1cz píše:No je to hrozně jednoduché.Prostě na mojí otázku proč se tak děje.Nestačí mi moje odpověď protože se tak děje.
Jasně, že odpověď nestačí, když tu není zkušenost.
A je to tady zase, to to fakt není můj záměr rozpalovat Petra do běla. Teď je to pro Salma.
I když vyjádření "věci se dějí, protože se dějí." je zenově vycizelované. Tak intelektu se to bude zdát nicneříkající studené. Ale tomu, co má tu zkušenost, může rozjasnit den. Když to zarezonuje se zkušeností, tak kytky kvetou a ptáci zpívají. Jím vím, zas moc básním, navíc je leden a za oknem pošmourno.
salmo1cz píše:Nic víc v tom nehledám, kdysi jsem se ptal jak a dnes už jenom proč.
salmo1cz píše:Takže slunce svítí, ptáci zpívají ale mazej to vysypat do popelnice.
Takže za sebe... raději do popelnice nacpu to učení.
Paradoxem pak bylo, že když jsem to učení do popelnice nacpal přišlo dharma mégha.
vostalpetr píše:Ramana Maháriši a nejen on nás učí, že naše pravé Já je i nejvyšší blažeností, ánanda.
Trini píše:salmo1cz píše:Takže slunce svítí, ptáci zpívají ale mazej to vysypat do popelnice.
Takže za sebe... raději do popelnice nacpu to učení.
Paradoxem pak bylo, že když jsem to učení do popelnice nacpal přišlo dharma mégha.
Je čas učení a je čas učení hodit do popelnice. Obojí je zapořebí, ani bez jednoho se to neobejde.
To máš jako když někdo teoretizuje o tom, jaké to je být ve vodě podle toho, co o tom kde četl a co si o tom myslí.
nebo když druhý popisuje svoji zkušenost s vodou.
Třeba napíše, že pociťuje chlad, proudění kolem kůže, nadnášení atd. a ty ho pošleš někam, že je blbej pocitář a co má furt s těma zkušenostma.
Jen jsem tím chtěla říct, že není zkušenost jako zkušenost.
vostalpetr píše:
jenže duchovno není vůbec vo nějakých zkušenostech
zkušenost ega je přímo vopakem duchovna,
tolik teorie...¨
vostalpetr píše:Kdo z těch dvou je doopravdy blbej?
Z nás dvou jsi to rozhodně ty,
duchovní teorie zní :
Nelze vstoupit dvakrát do téže řeky
takže si svý zkušenosti můžeš strčit do prdele...
"Řeka se prodírá koryty a slepými rameny
a pak se v moři doširoka rozprostírá
je čas rozmetávat kameny
a je čas ty kameny sbírat"
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 256 návštevníků