Bez "vědoucího já", které preferuje jen to dobré, je tu pokora.
Chápu ,
že ti fantazie v tom tvém vědoucím egu šrotuje na plný pecky,
ale nic takového tu není,
pouze je zde klid mysli...
A ten jak známo může být různý....
Bez "vědoucího já", které preferuje jen to dobré, je tu pokora.
Život je na dálkové ovládání. Člověk se nerodí jako dělník, ale jako snílek. Martin
Na rozdíl od toho, jak reagují na projevy své mysli Probuzení: ať se v jejich mysli objeví cokoliv, třeba i ta nejdivočejší emoce hněvu na nechápavého posluchače, jak se to běžně stávalo Nisargadattovi Maharadžovi, probíhá dál neustálé tiché, pokojné pozorování čistým neosobním Vědomím čehokoliv, co právě mysli vyvstalo; tím se jakákoliv emoce sama rozpustí.
Dokud ovšem člověk stav pokory nezná, může se domnívat, že jde o sebe-pokořování - o rozdvojení vůle, kdy ego jde proti sobě samému.
Intimní vztah
Příspěvekod armin » úte 12. úno 2019 12:21:18
Žít s někým koho milujeme, se všemi radostmi a nároky, které to přináší, je jedním z nejlepších prostředků duchovního růstu. K opravdovému probuzení ale dochází na pohřebišti, kde si přiznáme svoje zranění, strachy a iluze a pracujeme s nimi, říká John Welwood.
Stejně, jako může být krásný moment spojení dvou bytostí, je alchymická hra spojování nebe a země ve vztahu ještě jemnějším a hezčím tancem: neztrácet naši dvojnost v jednosti a také ne jednost v dvojnosti. Osobní intimita vyrůstá ze základu tancujících dualit: osobní a nadosobní, známé a neznámé, smrti a zrození, otevřenosti a karmického omezení, srozumitelnosti a chaosu, ďábelských sporů a nebeského blaha. Střet a souhra těchto polarit, se všemi šoky a překvapením, je kvasem, který dovoluje hlubší transformaci tím, že nás nutí se probouzet, odhazovat předsudky a rozšiřovat náš pocit kdo jsme, a učí nás pracovat se všemi nejrůznějšími částmi našeho lidství.
Je ve mně radost, že je tady ta svoboda, aby ses projevoval jakkoliv a mně se to nijak nedotýkalo.
Tě zkusí alespoň na chvíli odbanovat, ale když k tomu mělo dojít, tak se mu stal úraz a je v nemocnici mimo dosah internetu. Možná se mu to nestalo naschvál, ale podvědomě, protože když jsi měl naposledy odbanovanou adresu, tak celé noci nespal, aby stihal mazat Tvé vulgarity, hloupé útoky a projevy neúcty vůči druhým. Takže až se administrátor vrátí, tak už to odbanování Tvé IP adresy po něm nebudu chtít.
Když se do ní nemontují žádné Bla,bla, bla, bláboly, tak pořád JE
vostal petr píše:Takže ted už nezbejvá nic jinýho než mě tam zabanovat, aby to nepoložilo náký jiný pako....
Pokud z Tebe nevypadne nic moudrýho, nic, co se alespoň trochu dotýká pravdy,
A když mu říkáš pako, tak sám jsi pako a je nesmysl se s nějakým pakem tady vybavovat.
Těší mne, že Vostálpetr stále ještě čte co píšu a dokonce pečuje i o moji správnou češtinu.
"Když mysl začne být zaslepená, probuďte ji. Když se začne toulat, uklidněte ji. Nastane-li stav, kdy tu není ani spánek, ani pohyb mysli, zůstávejte tiše v tomto přirozeném (skutečném) stavu."
Našla bys citaci jakými slovy to Ramana říkal? Třeba jsi to jen špatně pochopila
A co takhle svobodná Boží vůle, také žádná není?
Ty dáš hodně na to vystupování, že?
A podle toho usuzuješ a cítíš?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků