honzam píše:Alaja píše:Pedrito píše:Alaja píše:A o co tu vlastně jde? Nějak nechápu pointu...
No přece o duchovno
A jak má vypadat to "duchovno"?
Jako hledání Pravdy.
No, Trini ji už našla. Vadí to tu někomu?
honzam píše:Alaja píše:Pedrito píše:Alaja píše:A o co tu vlastně jde? Nějak nechápu pointu...
No přece o duchovno
A jak má vypadat to "duchovno"?
Jako hledání Pravdy.
Pedrito píše:Hele,Armine, tuhle jsi byl zvědavý, proč Trini tak dlouho nepíše. Nyní začala psát.....a ty se opět předvádíš před ní jak malej Jarda....
Připomínáš mi jednoho kluka z páté třídy. Ten, když chtěl sdělit holce ve třídě, že se mu líbí, tak jí polil sukni inkoustem.......dostal za to od ní parádně nabančíno a už si na podobná vyznání lásky u ní netroufl...
Ty fuft goho Armina provokuješ. Ale aspoň ze srandy, myslím.
Alaja píše:honzam píše:Alaja píše:A o co tu vlastně jde? Nějak nechápu pointu...
O to, co zůstane, až zaniknou všechny vesmíry a co se nikdy nezrodilo a není na nikom z nás závislé.
Zůstane přece ta černočerná tma....co jiného...
honzam píše:Alaja píše:honzam píše:Alaja píše:A o co tu vlastně jde? Nějak nechápu pointu...
O to, co zůstane, až zaniknou všechny vesmíry a co se nikdy nezrodilo a není na nikom z nás závislé.
Zůstane přece ta černočerná tma....co jiného...
Stále nemohu potvrdit ani vyvrátit, že se v těch velkých černých očích šedivek zračí Pravda.
armin píše:vostalpetr píše:Můj problém to není a ani zisk,
jen ti názorně ukazuju jakýže sereš hovna,
a proč to jsou hovna,
co je tobě ovšem k hovnu, páč jsi blb co to nechápe...
Nevím komu tohle odpovídáš, nicméně je to další zpráva z tvého světa, s čím se tam v sobě potýkáš.
Jsem zvědav zda a kdy tohle někdy pochopíš.
Pedrito píše:honzam píše:Pedrito píše:A je to pro tebe důležité?
Pravda je nezávislá na preferencích individualit.
No a? Co je pro pravdu důležitý?
Je to stav bez ega.
Ale co chudák ego, to sem nepatří?
Pedrito píše:Pedrito píše:honzam píše:Pedrito píše:A je to pro tebe důležité?
Pravda je nezávislá na preferencích individualit.
No a? Co je pro pravdu důležitý?
Je to stav bez ega.
Ale co chudák ego, to sem nepatří?
I ego latří do pravdy. Je její součástí. Třeba rozlišovat, mezi podstatou a projevem... Jak to vidíme, je naše věc
vostalpetr píše:
Jana je agresivní kunda co by se chtěla zmítat v nirváně,...
petr vostál píše:
Myslíš si snad, že agresivita spočívá jen v psaní vulgarit a mlácení někoho holí ???
Ta spočívá i v tom sraní pravdy...
vostalpetr píše:
...to je skoro tak dobrý jako tvrdit že jsem láska a to co není láska to neexistuje,
....
Alaja píše:
Hele, Armine, tuhle jsi byl zvědavý, proč Trini tak dlouho nepíše. Nyní začala psát.....a ty se opět předvádíš před ní jak malej Jarda....
Připomínáš mi jednoho kluka z páté třídy. Ten, když chtěl sdělit holce ve třídě, že se mu líbí, tak jí polil sukni inkoustem.......dostal za to od ní parádně nabančíno a už si na podobná vyznání lásky u ní netroufl...
To je v pohodě, to je normální obrana ega.
Mne to svým způsobem baví a zároveň mi to přináší dílčí poznání o tom, jak ego u různých lidí (v různých konstelacích) funguje.
Proto tady čtu a píšu.
Prostě mám rád přírodu.
Já se před nikým nepředvádím.
Kam na tyhle absurdní představy chodíš? Věřím, že je možné skrz mysl vidět, vnímat a prožívat realitu rozmanitě, ale jestli jsi okusil někdy, čím je samotná existence například v relaxaci, meditaci, lásce, kdy není třeba o tom, co je, si nic myslet, tak je jasné, že existence sama o sobě bez připoutanosti k mysli, je SČA. Je to hodně nesmyslná představa, se chtít v něčem takovém zmítat. A není představitelné chtít ještě něco víc. Dokonalejší Nirvána, než je tenhle Božský klid bez touhy a chtění, neexistuje.
Raději vnímej co píšu a nedosazuj si za to, co tam není - teda jestli ti mohu něco radit
vostalpetr píše:.........................................................
armin píše:Alaja píše:
Hele, Armine, tuhle jsi byl zvědavý, proč Trini tak dlouho nepíše. Nyní začala psát.....a ty se opět předvádíš před ní jak malej Jarda....
Co ti to kvete v mysli?
Já se před nikým nepředvádím. To jsou jen takové ty archetypální představy, že se samci předvádějí před samicemi - hlavně u ptáků.
Raději vnímej co píšu a nedosazuj si za to, co tam není - teda jestli ti mohu něco radit
Pedrito píše:Musí se to patřičně chápat. I to chápání je potom ta pravdA
vostalpetr píše:
to jen naše ega se stále bráněj a žijí ve svém světě pomatených představ....
Alaja píše:
Jsi mne pobavil....
Je vidět, že jsi opravdu mladší než já. Takových samčích předváděček, které roky předvádíš, jsem viděla už velekopy, takže se v nich doopravdy vyznám.
Máš dosud nezkrocenou první a druhou čakru, dělají si s tebou co je jim zamane, měl by jsi na tom zapracovat.
armin píše:Alaja píše:
Jsi mne pobavil....
Je vidět, že jsi opravdu mladší než já. Takových samčích předváděček, které roky předvádíš, jsem viděla už velekopy, takže se v nich doopravdy vyznám.
Máš dosud nezkrocenou první a druhou čakru, dělají si s tebou co je jim zamane, měl by jsi na tom zapracovat.
I di ty kecno...
Jana píše:Lepší, než něco takového říkat, je to přímo poznávat. Jestliže je jasné, že absolutně veškerá existence je SČA, tak pochopitelně je veškerá existence láskou. Doufám, že nechceš tvrdit, že ta existence, kdy má Tvá mysl v blaženém relaxu dovolenou, není láskou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 107 návštevníků