Princip

naše první fórum... :-)

Re: Princip

Příspěvekod vostalpetr » úte 31. srp 2021 21:48:08

Já taky nejsem indián,

ale o indiánským učení vím všechno,

tak jako v taoismu je základem wu wei,

tak základem indiánský nauky je "chůze v kruhu"

((kdo neskáče není čech a kdo nechodí v kruhu není indián))
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » úte 31. srp 2021 22:19:22

vostalpetr píše:tak základem indiánský nauky je "chůze v kruhu"

A já myslela že základem jsou ty lapače snů.... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » stř 01. zář 2021 6:03:27

No a nejsou ty lapače taky kruhový ?
vostalpetr

Příspěvekod armin » stř 01. zář 2021 8:55:43

vostalpetr píše: doby Tomášů a Vacka jsou už za námi,
Bohužel.
Doby taoistů už jsou také dávno za námi.

A opravdu se to posouvá.
K čumění do mobilů, ke žvanění o duchovnu
Osvícení za 5 minut atd. atd.

Nejspíš už se blíží ten konec světa
První znamení popsaná ve Zjevení sv. Jana už se objevily.
Například hvězda zvaná pelyněk = Černobyl
P.S.
Doporučuji se podívat na pětidílný film Černobyl
armin

Příspěvekod Trini » stř 01. zář 2021 10:05:43

armin píše: Prostě mne vždy zajímala Pravda a ne, co si kdo o mně myslí.

:-)

To už také není pravda. Kdyby ti nezáleželo na tom, co si o tobě kdo myslí, tak by ses nevychvaloval a nevyta... ehm ...neupozornoval, jak tě Tomášovi viděli pozitivně. Podle mne ta úroven lidí, kteří chodili za Tomášovými, nebyla nic moc. Žádný opravdový následovník se neobjevil, což bude asi tím, že nikdo z nich nedosáhl Poznání. :nevim:
Trini

Příspěvekod armin » stř 01. zář 2021 10:32:57

Trini píše:
armin píše: Prostě mne vždy zajímala Pravda a ne, co si kdo o mně myslí.

To už také není pravda. Kdyby ti nezáleželo na tom, co si o tobě kdo myslí, tak by ses nevychvaloval a nevyta... ehm ...neupozornoval, jak tě Tomášovi viděli pozitivně. Podle mne ta úroven lidí, kteří chodili za Tomášovými, nebyla nic moc. Žádný opravdový následovník se neobjevil, což bude asi tím, že nikdo z nich nedosáhl Poznání. :nevim:

Já se nevytahuju, pouze informuju, co bylo. Nic negativního nebylo tak hold píšu o tom pozitivním - u čeho jsem byl.
Normální člověk, který si to sdělené nebere osobně jako nějaké poměřování nebo vytahování, tak je rád, že se něco dozvěděl. O Tomášových i o mně.
Takovou mám zkušenost s lidmi kolem mne.
Napsal bych toho více i o ostatních u čeho jsem byl účasten, ale když vidím, jak ty si to interpretuješ a asi nejen ty, tak hold se už nic víc nedozvíte :-)

No nemáš to lehký. Chápeš podle sebe, podle svých motivací a podle toho posuzuješ to, co druzí píší. A většinou negativně - třeba tu Janu.
Ale co se s tím dá dělat?
Nic moc, to je čistě na tobě a Milosti Boží.
A jestli jsi takhle spokojená, tak super. Není co řešit.
armin

Příspěvekod Alaja » stř 01. zář 2021 11:34:10

armin píše:Já se nevytahuju, pouze informuju, co bylo. Nic negativního nebylo tak hold píšu o tom pozitivním - u čeho jsem byl.
Normální člověk, který si to sdělené nebere osobně jako nějaké poměřování nebo vytahování, tak je rád, že se něco dozvěděl. O Tomášových i o mně.
Takovou mám zkušenost s lidmi kolem mne.
Napsal bych toho více i o ostatních u čeho jsem byl účasten, ale když vidím, jak ty si to interpretuješ a asi nejen ty, tak hold se už nic víc nedozvíte

No nemáš to lehký. Chápeš podle sebe, podle svých motivací a podle toho posuzuješ to, co druzí píší. A většinou negativně - třeba tu Janu.
Ale co se s tím dá dělat?
Nic moc, to je čistě na tobě a Milosti Boží.
A jestli jsi takhle spokojená, tak super. Není co řešit.

Božíčku, ty toho naděláš, kvůli nepříznivé kritice jednoho krátkého příspěvečku.

Tak piš o tom, co se ti dělo, když jsi s Tomášovými nebyl, když jsi si meditoval třeba doma sám nebo s manželkou, přáteli, dětmi...atd.
Piš někde, kde ti do toho nikdo nebude kecat, někde, kde nejsou povoleny komentáře...
Ty to ještě nemáš celé sepsané a připravené k použití ?
Nebo to hodláš vydat pouze v papírové vázané podobě?

:nevim:
Alaja

Příspěvekod Trini » stř 01. zář 2021 12:13:28

armin píše:
No nemáš to lehký.

Vždyt' píšeš většinou jen o sobě, jak jsi ohromnej a žádanej. Sám jsi nic nenapsal, ale vykládáš, jak jsi M. Tomášové to, co napsala, nepochválil. Obvykle sebe vyzdvihuješ a druhé srážíš. Zřejmě se lidé neodvažují tě na to upozornit a radši jen pláchnou z tvé blízkosti. Jako tvůj kdysi nejlepší kamarád.

Nedá se s tebou smyslplně diskutovat, protože když tě někdo upozorní, jak se projevuješ, jak tě vnímá, tak jediná tvoje odpověd' je : to není pravda, takovej nejsem. Samozřejmě, že si to neuvědomuješ, ale proto tě na to lidé upozornují - ale zcela zbytečně. Ani se nad tím nezamyslíš. A jen se pitomě vymlouváš, že to nemám lehký. :cumim: Že si tě troufnu kritizovat, tak to nemám lehký? :coze:

Potom si obvykle vzpomenu na to, jak ti M. Tomášová řekla: Proč zrovna ty? A ted' můžeš i zabíjet... A je mi jasné, jak tě vnímala.
Trini

Příspěvekod Alaja » stř 01. zář 2021 12:20:26

Na poradně se zase předvedl... :nevim:

Z poradny:

Miroslav:

To je v pohodě, určitě pro civilizaci bude přínosem, když zblblých hlupáků schopných věřit každému fejku trochu ubyde.
To je na té pandemii asi jediný pozitivní přínos.

Takže bude asi opravdu pro něho nejlepší, když o těch svých zážitcích s duchovnem raději pomlčí . Bůhví, co podobného bychom se ještě dozvěděli...
Alaja

Příspěvekod Trini » stř 01. zář 2021 12:31:47

P.S.

Za obzvláště nezralé u člověka, který se považuje za duchovního, vidím to, jak píšeš o své první manželce. To si fakt neuvědomuješ, jak je to přízemní? Vždyt' jde o dlouholetý vztah, z kterého vzešly dvě děti. A zřejmě jste měli na začátku hodně společných zájmů - např. jsi psal i o meditování. Ty jsi ji neměl rád? Bral sis ji bez lásky?
Trini

Příspěvekod Trini » stř 01. zář 2021 12:59:50

Alaja píše:Na poradně se zase předvedl... :nevim:

Z poradny:

Miroslav:

To je v pohodě, určitě pro civilizaci bude přínosem, když zblblých hlupáků schopných věřit každému fejku trochu ubyde.

Takže bude asi opravdu pro něho nejlepší, když o těch svých zážitcích s duchovnem raději pomlčí . Bůhví, co podobného bychom se ještě dozvěděli...

No, nazdar. To je zřejmě ten "soucit". :cumim:

...................................................................................................

Mimochodem: Začínám už taky považovat to "očkování proti covidu" za obrovský podvod. Čím víc se očkuje, tí víc roste počet nakažených. Očkování by podle mne mělo fungovat opačně.

Doposud jsem si myslela, že očkování má imunitní systém připravit na to, když půjde opravdu do tuhého. Že se tím naučí, jak se jistému viru bránit a že si tu schopnost podrží celý život. Třeba jako očkování proti pravým neštovicím. Tedy podobně, jako když se ta která nemoc prodělá, pokud se přežije.

Ale tady se pořád řeší nějaké protilátky. Domnívám se, že nemám v těle žádné protilátky proti pravým neštovicím, ale kdybych se s jejich virem setkala, tak je tělo rychle vytvoří, protože ví, jaké se potřebují - díky očkování.

Proti chřipce se prý očkování každý rok mění kvůli mutacím. Ale pokud vím, tak se proti covidu pořád očkuje tou samou vakcinou, i když covid mutuje. :nevim: To je snad jasné, že to pak nemůže fungovat. Ale přicházejí stále nové výmluvy, a očkuje se po třetí a pak každého půl roku - tou samou vakcinou, protože se jí tolik vyrobilo a už koupilo. Obrázek
Trini

Příspěvekod Trini » stř 01. zář 2021 15:53:38

Z poradny:

Miroslav:

Každopádně se nejedná o jemnou mysl.... :mrk:
Trini

Příspěvekod salmo1cz » stř 01. zář 2021 16:38:19

https://dokumenty.tv/cesta-do-hlubin-mo ... -dokument/

70 Ježíš řekl: "Pokud to zplodíte v sobě, to co máte, vás zachrání.
(45/31)-(45/33) Pokud nemáte, [pak] to ve vás, co v sobě nemáte, vás zabije.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod honzam » stř 01. zář 2021 19:37:28

armin píše:Napsal bych toho více i o ostatních u čeho jsem byl účasten, ale když vidím, jak ty si to interpretuješ a asi nejen ty, tak hold se už nic víc nedozvíte :-)

Nechápu, že si duchovně zaměření lidé neumějí vážit takhle vzácných svědectví z první ruky. Správně děláš, Ježíš také kázal o perlách a jak s nimi zacházet.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » stř 01. zář 2021 20:06:55

honzam píše:
armin píše:Napsal bych toho více i o ostatních u čeho jsem byl účasten, ale když vidím, jak ty si to interpretuješ a asi nejen ty, tak hold se už nic víc nedozvíte :-)

Nechápu, že si duchovně zaměření lidé neumějí vážit takhle vzácných svědectví z první ruky. Správně děláš, Ježíš také kázal o perlách a jak s nimi zacházet.

:srdce:

P.S.
Největší zázrak se kterým jsem se v poslední době setkal, je tvoje proměna - pochopení...

:poklona:
armin

Příspěvekod Trini » stř 01. zář 2021 20:20:14

Z poradny:

Miroslav:

Jo, at' ty "perly" píše soukromně Honzamovi. :mrk:

Začínám si připadat jak v nějaké frašce. :mrgreen:
Trini

Příspěvekod honzam » stř 01. zář 2021 20:36:20

Trini píše:Jo, at' ty "perly" píše soukromně Honzamovi. :mrk:

Začínám si připadat jak v nějaké frašce. :mrgreen:

To chápu, já bych si tak také připadal, kdybych se před rokem viděl takhle psát. :-)
Není to tak, že bych se úplně zásadně změnil, jen vidím některé věci i příspěvky na fóru jinou optikou a podle toho reaguji.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » stř 01. zář 2021 20:44:10

armin píše: :srdce:

P.S.
Největší zázrak se kterým jsem se v poslední době setkal, je tvoje proměna - pochopení...

:poklona:

Díky, ale nemám na tom zásluhu ani nad tím nemám kontrolu. Myslím si, že hlavní iniciátorem toho "zázraku" jsi Ty a naše rozhovory (veřejné, žádné soukromé nebyly). Je zajímavé být toho svědkem. Rád bych se zeptal, jestli jsi na základě předchozích zkušeností očekával, že se něco takového může stát? Díky.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Alaja » stř 01. zář 2021 21:28:28

Trini píše:Začínám si připadat jak v nějaké frašce.

Máš pravdu. Také mi to tak připadá. Jako kdyby tu někde byla zase Terezka Vacková.... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod Trini » stř 01. zář 2021 22:08:45

Alaja píše:
Trini píše:Začínám si připadat jak v nějaké frašce.

Máš pravdu. Také mi to tak připadá. Jako kdyby tu někde byla zase Terezka Vacková.... :mrgreen:

Kdo je, Alajo, Terezka Vacková? To jméno slyším poprvé. :nevim:
Trini

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný