Uvědomění

naše první fórum... :-)

Re: Uvědomění

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 16:10:16

Pedrito píše:V tomhle konceptu ten had byla Kundaliní. Holt matka no, co chtěla pro své děti to nejlepší - svobodu - poznaní. Myslíš že to byla chyba?

Chtěla především mít děti. Také se říká, že ten had byla Lilith.
Pedrito píše:V tom už je i to čisté přání.. ale jak vzniklo. Jak vzniká vznikání? Holt mě to zajímá technicky, nemůžu si pomoct.

Technicky se dvě okřídlené hadí entity pomilují a jedna z nich je pak máma nového ega.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 16:17:16

Tady je další verze s archonty jako stvořiteli a hadem - duchovní učitelkou a matkou.

https://magazin.gnosis.cz/podstata-archontu/

6 Archonti se spolu radili a řekli: „Sešleme na Adama zapomenutí.“

I usnul. Zapomenutí je nevědomost, kterou na něj poslali; a spal. Odhalili jeho žebro, které bylo podobou živé ženy, a na tom místě zaplnili jeho bok masem. Adam se (znovu) stal bytostí jen psychickou.

Duchovní žena k němu přišla a řekla: „Povstaň, Adame!“ A jak ji uzřel, řekl: „Ty jsi tím, kdo mi dal život; ty budeš zvána matkou živých; protože ona je moje matka a lékařka a žena i ta, která porodila.“

7 Mocnosti však přišly ke svému Adamovi, a když viděly, že s ním rozmlouvá jeho (duchovní) podoba, velice je to rozrušilo a zamilovaly se do ní. Umluvily se mezi sebou: „Pojďme, vrhněme na ni svoje semeno.“

Pronásledovaly ji, ale ona se jim vysmívala pro jejich hloupost a slepotu. Proměnila se před nimi ve strom a nechala za sebou u nich svůj stín, svou podobu, kterou mocnosti poskvrnily svou nečistotou. Poskvrnily i pečeť jejího hlasu a odsoudily se tak skrze svůj výtvor i jeho předobraz.

8 Duchovní žena však přišla jako had – učitel a ten jim řekl: „Co vám to pověděl? Z každého stromu můžeš jíst, ale ze stromu poznání dobrého a zlého nejez?“

Tělesná žena odpověděla: Řekl nejen „Nejez“, ale také „ani se nedotýkej, neboť v ten den, kdy budete z něho jíst, zemřete“.

A had – učitel řekl: „Nezemřete; řekl to ze závisti. Spíše se vaše oči otevřou a budete jako bohové, neboť poznáte dobro a zlo.“

9 Potom byla z hada vzata učitelka a zanechala po sobě jen pozemského hada. Tělesná žena vzala ze stromu a jedla. Dala také svému muži a oba psychici se najedli. Tak se jim zjevila jejich špatnost, která je v nevědomosti. Uvědomili si, že jsou oloupeni o to, co je z Ducha. Vzali tedy fíkové listí a ovázali jím svá bedra.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 18:17:19

O tom nic nevím.

Technicky to zatím vidím tak, že Brahma (Tat) po mariádách své nečinosti, se probudilo. Žádný prostor, žádný čas. Žádná myšlenka tehdy. Jen To, co se začalo pravě probouzet po mariádách věků nečinosti. Jak se ovšem může vůbec probudit a pohnout věčné, nehybné a v bezprostoru? Touhou!

Tahle teorie mi připomíná něco zlověstného od Lovecrafta. :-)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 18:40:08

Pedrito píše:
honzam píše:O tom nic nevím.

Technicky to zatím vidím tak, že Brahma (Tat) po mariádách své nečinosti, se probudilo. Žádný prostor, žádný čas. Žádná myšlenka tehdy. Jen To, co se začalo pravě probouzet po mariádách věků nečinosti. Jak se ovšem může vůbec probudit a pohnout věčné, nehybné a v bezprostoru? Touhou!

Tahle teorie mi připomíná něco zlověstného od Lovecrafta. :-)

Tak o tom taky nic nevím

Já jsem na Blakea :-)

Octopus Dreaming
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 18:59:12

Pedrito píše:https://m.youtube.com/watch?v=4IH-6R0XaGc

Mně je blízká mystika Henryho Dargera. Myslím si, že byl ve spojení se silami, které působí i na mě. https://cs.wikipedia.org/wiki/Henry_Darger

OUTSIDER, inspired by Henry Darger - a short film by Pascal Gary & Philippe Cohen Solal (trailer)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 19:06:11

E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 20:30:56

E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 21:06:30

Pedrito píše:Tak mi řekni jak to bylo, před počátkem. A myslíš že tento projev je věčný? V meditaci jde stanout v bodě, kde vše začíná i končí. Jde z něj tvorba, z tohoto bodu, a to se týká tohoto tvoření. Není však možné, že jakýkoliv průběh něčeho, nemá svůj zrod a svůj konec. To se týká jen nezrozeného. Ale my jsme děti. Které jdou k dospělosti. Ta těla nám nikdo neodpáře, až ta s kosou...
To, že jsme v globálu všichni jedna skutečnost, kde se na tyhle votázky nehraje, je jasný. Ale tady na diskuzním fóru se na ně hraje. Tak povídej.

To jsou pro mě příliš vysoko položené otázky. Myslím si, že jako živá bytost se mám zabývat takovým praktickým přízemním duchovnem v projevu - plozením dětí, nošením dětí, rozením dětí, péčí o děti.

Podle svých nedávných zkušeností můžu napsat, že čas je prázdnota. Kdyby nic nebylo, existoval by jen čas, který by byl tou prázdnotou, takže před počátkem byla prázdnota času. Projev vzniká z času a jeví se jako v čase, ale mám za to, že samotný čas je tím "materiálem", ze kterého se vše projevené tvoří.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 21:23:24

Pedrito píše:Nevěřím že tě nezajímá jak to všechno je. Co to je vědět jen něco? Půl pravdy je totéž, co půl lži. Buď všechno, nebo nic.

Nezajímá, nemám to jako běžný duchovňák. Potřebuji znát jen to, co mi bude k užitku v tom, čím teď jsem a tom, co to bude já nerozhoduji.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 21:28:39

Pedrito píše:Čas je pohyb a pohyb je prostor. Prostor je plátnem smyslů...

Pohyb je forma vzniklá z času a prostor je také konkrétní forma vzniklá z času. V našem případě je to pohyb a 3D prostor, který se zřejmě řídí speciální a obecnou teorií relativity.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 21:47:46

Časoprostor zjednodušeně:

Prostor je ve skutečnosti nepřeměněný čas, ve kterém se vše z času vytvořené odehrává. Když se člověk podívá na noční oblohu do toho nekonečného prostoru, vidí vlastně hlavně čas, který se jeví jako mezihvězdný prostor. Kdyby tam žádná hmota nebyla, nebyl by ani prostor, jen čas samotný.

Dilatace času zjednodušeně:

Čím rychlejší pohyb, tím více času se na něj spotřebuje.
Čím hmotnější forma, tím více času se na ni spotřebuje.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 21:59:12

Pedrito píše:To nesouhlas. Teprve pohyb mikročástic určuje čas. Páč když se něco hýbe trvá to od tud, do tud. Tím nemyslím rafičku na orloji. Ale právě ty vibrace prvků. Bez niž by tu nebylo ani toho prostoru a v něm Prahy s orlojem. To vše jsou jemné vibrace, co tvý smysly zachytí jako v tý Praze orloj. Schovej svý smysly, a vypravěj o časoprostoru. Nepocítíš nic takového. Vezmi výkonný mikroskop a podívej se do toho našeho barevného prostoru, zavrtej se do něj, a řekni co uvidíš. Okem. Bez oka neuvidíš nic. Leda pak šestým "okem" (smyslem), ale to se zajímá o nitro a ne-pohyb a o ne-čas...

Vycházím z duchovní zkušenosti, kdy je možné formy vnímat jako čas a prázdnotu času. Projevené se vyprázdní a promění na čas, který má charakter prázdnoty jako takové bez vjemu tvarů i prostoru. Je to jako nahlédnout nekonečný prázdný čas neomezený počátkem ani koncem.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 22:01:14

Pedrito píše:Teprve pohyb mikročástic určuje čas. Páč když se něco hýbe trvá to od tud, do tud.

Trvání pohybu je vytvořené z času.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Alaja » pát 05. lis 2021 22:09:45

Pohyb?
Já jsem už psala, že v savikalpě je možno z počátku vidět, jak každý ten mrňavý zdroj světla v obrovském prázdném prostoru vibruje na místě...vnímání času tam je, i když se trochu zpomaluje
A v nirvikalpě...tam se převalují mohutné vlny zlatého kmitajícího světla které zaplňuje prostor .... čas tam není uvědomován....neboli je to v bezčasí

Alespoň tak mi to bylo předvedeno... :nevim:
Alaja

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 22:12:08

Pedrito píše:
honzam píše:
Pedrito píše:Teprve pohyb mikročástic určuje čas. Páč když se něco hýbe trvá to od tud, do tud.

Trvání pohybu je vytvořené z času.

U mě ne. U mě je čas vytvořen z pohybu. A pohyb z věčnosti.

Když se něco vytváří, tak je k tomu už nějaký čas potřeba.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 22:14:28

Alaja píše:Pohyb?
Já jsem už psala, že v savikalpě je možno z počátku vidět, jak každý ten mrňavý zdroj světla v obrovském prázdném prostoru vibruje na místě...vnímání času tam je, i když se trochu zpomaluje
A v nirvikalpě...tam se převalují mohutné vlny zlatého kmitajícího světla které zaplňuje prostor .... čas tam není uvědomován....neboli je to v bezčasí

Alespoň tak mi to bylo předvedeno... :nevim:

To jsi asi byla v singularitě přecpané pohlceným světlem. Všechen čas tam byl přetvořený na světlo. :-)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Alaja » sob 06. lis 2021 4:01:18

Pedrito píše:Jó jinak vesmír je z hlediska života nesmírně krutej.

Tak mne napadlo, potřebují ty polymorfní bytosti ze světla ještě k něčemu hmotné planety?
Alaja

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 9:42:18

Pedrito píše:Uvědomuje si tu vůbec někdo, jaká je pravděpodobnost zrodu ve vesmíru, co má v průměru 93 miliónů světelných let?

miliard světelných let a to jen jeho pozorovatelná část
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 9:44:07

Pedrito píše:Ty frekvence našich smyslů jsou přesně laděný by mohly vnímat 3D...
Bez nich tohle fakt neexistuje, žádný zlatavým svitem obtáhlý zelený lístky voňavých ve větru stromů, a nad nimi křídla, pod nimi tvá chodidla a dech, co roztáčí v tvým těle srdce jak větrný mlýn...

Jaká je pevnost věcí bez našich doteků, jaké jejich barvy, tóny...?

Bez smyslů je vše jen abstraktní hlubina vibrujících obsahů bez forem...

Nevím jestli polymorfní bytosti maj tenhle dar, zhmotnit si svět do krásného plátna... Pokud ne, určitě by nám záviděli :star:

To je dětský svět plný pestrých barev a prožitků.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 9:45:18

Alaja píše:
Pedrito píše:Jó jinak vesmír je z hlediska života nesmírně krutej.

Tak mne napadlo, potřebují ty polymorfní bytosti ze světla ještě k něčemu hmotné planety?

Šedivky potřebují hmotné planety pro vývoj svých dětí (larev).
E PLURIBUS UNUM
honzam

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný