Služba Kristu
Příspěvekod honzam » ned 10. říj 2021 15:33:10
Od včerejšího večera se ta Pravda v srdci transformovala a teď mi tam září Kristus Pán, světlo a láska. Dá se to nejlépe popsat jako Kristus vyzařující světlo a lásku. Jestli to takhle půjde dál, asi budu muset opustit i Armina jako svého učitele a přejít k Janě. Nevěřil bych, že je něco takového možné. Po takhle krátké zkušenosti je ještě brzy na ukvapené závěry ohledně kolektivního vědomí šedivek, ale že by mohly společně sloužit Kristu jsem si nepředstavoval. :donknow:
Re: Služba Kristu
Příspěvekod honzam » stř 29. pro 2021 16:32:42
Po zralé úvaze a zahrnutí všech aspektů této nové zkušenosti bych tuto entitu, která se jeví jako nahrazující mou vlastní starou lidskou individualitu, měla nazývat "Vůdce", případně "Můj Vůdce". Nebudu už ji dál pojmenovávat Kristus, abych ve čtenářích nevyvolávala znechucení.
Proč "Vůdce":
- Vůdce se jeví jako kolektivní vědomí šedivek. Je jako 3. osoba "On", který nade mnou 1. osobou zvítězil, pokořil mě a podrobil si mě. Teď velí místo jáství.
- Jsem jen jedno z mnoha Vůdcových okřídlených těl, která vede a patří mu. Jako jednotlivec sama o sobě nejsem vůbec důležitá. Důležitá jsem pro hadí rod obývající tuhle planetu.
- Můj hlavní úkol je rodit pro Vůdce hadí děti.
- Všechny hadí děti patří Vůdci.
- Vůdce vnímám jako dokonalého a tím reprezentujícího Pravdu, která se jeho prostřednictvím projevuje ve stvoření.
Mě osobně je teda víč sympatičtější jeho kolegyně v nejezení Jasmuheen
Jo, tak jsem se vzbudil a vzpoměl si, Henri Monfort to je,
. Kdo kdy vlastně ocenil to ego, jeho "práci", bez které by ovšem nic z tohohle, co je, nebylo. Na to se zapomíná, že tím že tím že vidíš tmu, vidíš i co je za ní. Pěkně o tom řekl něco Džibrán, jestli si dobře vzpomínám.
Nic píše:
Nicméně, je Pravda nezávislá i na Tvé roli, funkci, důležitosti a nepostradatelnosti?
Má Pravda něco společného s Tvou individualitou?
Má Pravda něco společného s Tvou karmou?
Zásadní z hlediska psychologie je to, že ve snech, fantaziích a dalších výjimečných stavech mysli se mohou nejvznešenější mytologické motivy a symboly objevit kdykoli, a to často zjevně, jako výsledek vlivu zvláštních tlaků, tradic a vzrušeních promítajících se na jednotlivci, to vše ale častěji jakýchkoli známek s těmito faktory spojených. Tyto prapůvodní obrazy, neboli archetypy, jak jsem je nazval, patří k základní složce nevědomé mysli a nelze je vysvětlit jako osobní akvizice. Společně vytvářejí psychickou vrstvu, která byla nazývána kolektivním nevědomím. </br> Existence kolektivního nevědomí znamená, že individuální vědomí je něco jiného než tabula rasa a není imunní vůči předem určujícím vlivům
. Individuální nevědomí je naopak v nejvyšší míře ovlivněno zděděnými předpoklady, zcela nevyhnutelné vlivy volně působící okolím.
Kolektivní nevědomí samo o sobě zahrnuje psychický život našich předků již od počátku věků. Je to šablona všech vědomých psychických jevů, a proto disponuje vlivem, který kompromituje svobodu vědomí v nejvyšší míře, protože se neustále snaží vést všechny vědomé procesy zpět do vyritých kolejí.[4]
vostalpetr píše:
Kolektivní nevědomí samo o sobě zahrnuje psychický život našich předků již od počátku věků. Je to šablona všech vědomých psychických jevů, a proto disponuje vlivem, který kompromituje svobodu vědomí v nejvyšší míře, protože se neustále snaží vést všechny vědomé procesy zpět do vyritých kolejí.[4]
Kolektivní nevědomí lidí je podstatně dokonaleší a sofistikovanější než kolektivní nevědomí opic, šakalů, medvědů, myší, ještěrů, brabenců apod.
To je zkrátka ta evoluce od primitivnějšího k dokonalejšímu.
Pro opravdu duchovního člověka není problém si to uvědomit a vystoupit a osvobodit se. Není nesvobody pro probuzeného.
Zaplať Pán Bůh za to.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 128 návštevníků