Danajský dar je rčení, které označuje dar nebo výtěžek, který obdarovanému spíše uškodí než prospěje. Pochází z příběhu o Trojském koni, kdy Řekové (Danaové) zanechali Trojanům dřevěného koně, který nakonec vedl k pádu města.
Rčení se používá, když se něco zdá být na první pohled užitečné nebo prospěšné, ale nakonec se ukáže jako škodlivé, zrádné nebo nevýhodné.
U člověka touha u Boha Vule
Pedrito píše:U člověka touha u Boha Vule
Jo, vůle je dobrej výstih pojmu láska. Princip tvorby. Jenže tzv Boží vůle je jaksi univerzální, kdežto ta lidská zaměřená individuálně, zájmově, vztahově (k věcem, činnostem, tvorům....)
Prostě ta univerzální se v tý bytosti "rozmění" na vícero "sil" - přání, tužeb, potřeb... Tak je pak osobně vnímána. Prostě "já" a vztah třeba ke psu, partnerovi, dětem, práci, Bohu, to je fuk... To společné tomu je to "já".
Ty emoce mohou být sice jemné a silné, ale ta univerzální je "za".. A opět, sama o sobě nemá atribut, jméno... A leda v příměru bych řek, že je rukou Brahman, klidně levou
vostalpetr píše:Pedrito píše:U člověka touha u Boha Vule
Jo, vůle je dobrej výstih pojmu láska. Princip tvorby. Jenže tzv Boží vůle je jaksi univerzální, kdežto ta lidská zaměřená individuálně, zájmově, vztahově (k věcem, činnostem, tvorům....)
Prostě ta univerzální se v tý bytosti "rozmění" na vícero "sil" - přání, tužeb, potřeb... Tak je pak osobně vnímána. Prostě "já" a vztah třeba ke psu, partnerovi, dětem, práci, Bohu, to je fuk... To společné tomu je to "já".
Ty emoce mohou být sice jemné a silné, ale ta univerzální je "za".. A opět, sama o sobě nemá atribut, jméno... A leda v příměru bych řek, že je rukou Brahman, klidně levou
Klidně může být láska univerzální,
Jako savikalpa samadhi, kde je ego
Ale když se ta láska sjednotí,
Jak vnitřně tak vně
Tak tato láska zmizi
A přijde stav osvícení - Blaženost
To je stejné u všech aspektů Já,
Z rozličných energii Šakti se stane Světlo
Apd.
Jenže nestačí kecat že "všechno je Laska"
To prostě vyžaduje praxi
A ne neustále rozlišování to se mně líbí a toto ne,
To je láska a to je nelaska
Slova Probuzených – klíč ke svobodě
Slova probuzených - klíč ke Svobodě
Kde je opuštěno svrchované TAO, objevuje se lidumilnost a spravedlivost. Kde vládne chytrost a mazanost, objevuje se pokrytectví a klam.“
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 32 návštevníků