Covid

naše první fórum... :-)

Re: Covid

Příspěvekod armin » stř 03. lis 2021 20:28:53

Jak se zjišťuje, tak obranné látky u očkovaných bohužel dost rychle mizí, stejně tak u těch, co covid prodělali.
Proto někteří dostali covid i po prodělané infekci dříve. Podobné je to jako u chřipky, tam očkování také nechrání dlouhodobě.
Takže jedině přeočkováním se dá obnovit dostatečná hladina obranných látek.
Starší byli očkováni už před více než šesti měsíci, takže už je to hold teď tak moc nechrání.

Hlavně aby v zimě bylo dost kyslíku a lůžek pro přežití lidí s těžkým průběhe.
Zrovna nám v ulici zemřel soused. Spolu s manželkou se někde nakazili a jen manželka to přežila.
Napřed to vypadalo, že už je to dobré a pak se to zase prudce zhoršilo - zabila ho jeho přehnaná autoimunitní reakce na infekci.
To hrozí nejvíce u těch mladších, zdravých.
armin

Příspěvekod vostalpetr » stř 03. lis 2021 23:19:30

V úterý bylo do nemocnic přijato 242 lidí s covidem-19, podruhé za poslední týden převažovali očkovaní nad neočkovanými. Podle imunologa Václava Hořejšího to ale nelze chápat jako selhání vakcíny, protože se srovnává nesrovnatelné – skupina očkovaných je totiž větší než neočkovaných. Podle něj do budoucna začnou očkovaní v nemocnicích běžně převažovat, není to ale argument, že by vakcíny nefungovaly, ba naopak.

Ale no jistě, vočkovaných je vo deset procent více že,

opravdu skvělý postřeh,

ale fakt jako to není argument, když ti vočkovaní by v tý nemocnici neměli bejt vůbec ???

Jak dlouho bude trvat, že si přiznaj že to vočkování je víceméně na hovno, takovej placebo efekt,

ale zdá se že na virus to nějak nezabírá a ten na nějaký placebo z vejšky sere...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 03. lis 2021 23:22:06

Takže jedině přeočkováním se dá obnovit dostatečná hladina obranných látek.

Takže tak jako jsme měli alkoholiky, kteří si taky udržovali svoji hladinku, budeme mít co nevidět očkoholiky...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » čtv 04. lis 2021 2:56:40

:kafe:
Přílohy
250934804_4566624073414131_747378472143752223_n.jpg
Alaja

Příspěvekod Alaja » čtv 04. lis 2021 3:06:02

Alaja

Příspěvekod vostalpetr » čtv 04. lis 2021 9:56:04

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Z toho téměř nefungujícho vočkování se stavá ideologie (čili byznys),

takže kolektivisti blbnou na kvadrát,

takže zase máme vo jednu přiblblou ideologii navíc,

jakoby nestačili náboženský ideologie, padnul komunismus a tak se hlavy hlupáků musí zaplnovat záchranou planety před CO2,

a ted ještě vočkování....

A pak at mně někdo vykládá že svět není plný idiotů,

kteří nadšeně (mírně vystrašeni) následují pitominy "autorit"

které jim slibují bonbonky a cukříky...
vostalpetr

Příspěvekod Trini » čtv 04. lis 2021 11:25:34

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... lne-682396

Zničené zdraví vakcínou: Odškodni lidi, milá EU, padlo oficiálně

Vakcíny jsou podle svých výrobců i Evropské lékové agentury (EMA) bezpečné, zcela bez vedlejších účinků však nejsou. A v europarlamentu už byl podán návrh usnesení, aby vznikl fond na odškodnění obětí očkování. Tento návrh podala francouzská europoslankyně ze strany Marine Le Penové. Argumentuje tím, kolik EMA eviduje vedlejších účinků a úmrtí po vakcínách. A také tím, že smlouvy s farmaceutickými giganty europoslanci neviděli.

V médiích nejsou příliš zmiňovány, přesto se u vakcín proti koronaviru eviduje řada vedlejších účinků, od lehkých, jako je bolest a zduření v místě vpichu, až po vážnější. Internista Radan Gocál hovoří například o pěti tisících zjištěných případech nervové paralýzy v americkém systému VAERS.

A v Evropském parlamentu už přišla odezva. 23. 9. bylo předloženo usnesení o zřízení Evropského fondu pro odškodnění obětí očkování proti onemocnění COVID-19. Mělo by se týkat těch, kdo jsou očkováni vakcínami od firem Pfizer a BioNTech, dále Janssen, Moderna a AstraZeneca.
Zdůvodnění má celkem 4 body. Jednak že Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) prý uvádí přibližně jeden milion případů nežádoucích účinků po očkování vakcínami proti onemocnění COVID-19 a to

- 435 779 případů u vakcíny Pfizer/BioNTech

- 373 285 případů u vakcíny AstraZeneca

- 117 243 případů u vakcíny Moderna

- 27 694 případů u vakcíny Janssen

Dále že u vakcíny firmy Pfizer se nežádoucí neurologické účinky projevily prý až u 75 tisíc osob. A podle zdůvodnění EMA eviduje údajně přes 5 000 úmrtí jako následek vakcinace a to:

- 4 198 případů u vakcíny Pfizer/BioNTech

- 1 053 případů u vakcíny AstraZeneca

- 392 případů u vakcíny Moderna

- 138 případů u vakcíny Janssen

A jako poslední bod zdůvodnění je uvedeno, že o kupních smlouvách jednala Evropská komise a že si nepřála, aby farmaceutické laboratoře nesly odpovědnost, a poslanci EP neměli ke smlouvám přístup během jednání.

Tento návrh předložila francouzská europoslankyně Virginie Joron, která v europarlamentu reprezentuje Rassemblement National (Národní sdružení) Marine Le Penové. Strana Le Penové je v europarlamentu ve stejném bloku jako SPD Tomia Okamury. Podle příspěvků na sociálních médiích je Virginie Joron směrem k velkým farmaceutickým firmám minimálně podezřívavá. Pokud by bylo usnesení schváleno, bylo by předloženo Evropské komisi.

Poslední poskytnutá data z 30. 9.2021 (tedy z doby po podání návrhu usnesení) z EMA se o něco liší. U vakcíny Comirnaty (Pfizer/BioNTech) se eviduje 361 767 už jen vedlejších účinků. U Vaxzevria (AstraZeneca) pak 199 999, u Spikevax (Moderna) pak 80 486 případů, u Janssenu, který jako jediný je znám pod svým vlastním jménem a je jednodávkový pak 23 455. Jak EMA dodává, tyto vedlejší účinky mohou, ale nemusí být spojené s vakcinací.
Trini

Příspěvekod Trini » čtv 04. lis 2021 14:12:13

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... i-40376975

Pilulka proti covidu dostala zelenou v Británii

Britský regulační úřad pro léky a zdravotnické produkty schválil použití antivirotika molnupiravir proti covidu-19 od farmaceutické společnosti Merck. Právě od tohoto léku, perorálně podávaného při mírném nebo středně těžkém průběhu nemoci, experti očekávají, že by mohl pomoci zlepšit situaci v boji s pandemií.

O rozhodnutí britského lékového úřadu ve čtvrtek informoval list The Financial Times s odvoláním na samotného výrobce. Je to vůbec první povolení na světě, který molnupiravir dostal od lékového úřadu.

Schválení umožňuje podávat molnupiravir lidem s mírným a středně těžkým průběhem, kteří mají alespoň jeden rizikový faktor naznačující, že by mohli mít průběh nemoci vážný. Lék se má podat do pěti dnů od nákazy, aby se předešlo vážnému průběhu.

Podává se ústy, ne do žíly
Zdravotničtí experti lék, který má zabránit vážnému průběhu, vítají, protože se podává snadno ústy. Monoklonální protilátky se aplikují do žíly a jsou dražší.

Profesor epidemiologie na univerzitě Johnse Hopkinse David Dowdy zdůraznil, že by lék mohl zachraňovat životy nakažených. Dodal však, že ani on není dokonalý, protože riziko hospitalizace a smrti snižuje jen o padesát procent. Navíc se musí stejně jako monoklonální protilátky podávat záhy po nákaze.

„Protože nebrání nákaze, nejsem si jist, jestli bych šel tak daleko, abych ho označil za takového klíčového hráče, který změní průběh hry jako vakcína,” prohlásil Dowdy.

Ředitel společnosti Merck Robert Davis řekl, že první schválení je pro firmu velkým úspěchem. „Při plnění mise společnosti Merck zachraňovat a zlepšovat životy budeme dál postupovat s naléhavostí a současně rigorózně, abychom přinesli molnupiravir pacientům na celém světě tak rychle, jak to jen bude možné,“ uvedl Davis.

V Británii si objednali už skoro půl milionu dávek molnupiraviru. USA si objednaly 1,7 milionu balení za 1,2 milionu dolarů, takže jedno balení vychází na 700 dolarů (přes 15 tisíc korun).

V USA i v EU teprve čeká na povolení
Ve Spojených státech však stejně jako v EU nadále molnupiravir příslušné lékové úřady zkoumají. Čeká se, že ho americký Úřad pro potraviny a léky schválí pro nouzové podání ještě v tomto měsíci.

Vlády si ho však už objednávají na základě dobrých výsledků třetí fáze klinických zkoušek, které byly zveřejněné minulý měsíc. Ty měly tak dobré výsledky, že je Merck ani nedokončil. Zatímco ve skupině, která dostávala molnupiravir, nezemřel žádný nakažený ze skupiny, v kontrolní skupině s placebem jich zemřelo osm. Třetí fáze klinických zkoušek se účastnilo 775 pacientů.

Minulý týden Merck oznámil, že očekává, že z prodeje tohoto léku bude mít do konce příštího roku sedm miliard dolarů (téměř 155 miliard Kč).

Trini

Příspěvekod Trini » čtv 04. lis 2021 15:10:01

V Německu zemřelo 12leté dítě dva dny po druhé dávce očkovaní od Pfizer.

https://www.heute.at/s/12-jaehriges-kin ... -100171771

12-jähriges Kind nach Corona-Zweitimpfung gestorben

Trini

Příspěvekod Alaja » pát 05. lis 2021 6:43:00

:cumim:

https://aeronet.cz/news/na-slovensku-za ... anlivosti/

Na Slovensku začali lékaři očkovat lidi prošlými vakcínami Pfizer po datu expirace a Slováci se děsí možných následků, jestli vakcíny nejsou “zkysnuté” po vypršení trvanlivosti! Nikdo je neinformoval o administrativním prodloužení expirace vakcín bruselskými orgány o 3 měsíce! Jenže podle amerických novinářů je okolo vakcín jedna záhada, databáze VAERS totiž odhalila, že některé šarže vakcín Pfizer a Moderna způsobují abnormálně obrovský počet vedlejších reakcí a úmrtí, zatímco jiné šarže téže vakcíny mají nula hlášených případů!

.....
Alaja

Příspěvekod Alaja » pát 05. lis 2021 16:52:27

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz

V Glasgow je během ekosummitu stovce policistů zle. Panují obavy z mezinárodního ohniska

Více než stovka policistů, kteří bděli nad bezpečím asi 30 tisíc účastníků klimatického summitu v Glasgow, se necítí dobře a čeká v samoizolaci na výsledky PCR testů.
....

Nákaza samozřejmě neohrožuje jen je, ale i obyvatele města a samotné účastníky summitu, a to i ty prominentní. Pozitivní test na koronavirus už měl starosta Los Angeles Eric Garcetti, který pracovně posnídal s premiéry Norska, Švédska, Barbadosu a Vietnamu nebo britskou ministryní zahraničí Lizz Trusovou.

Alaja

Příspěvekod Arat » pát 05. lis 2021 18:42:24

Ahoj vespolek :-)
Tu to žije, narozdíl od Poradny :-)
Škoda, že tu není i Zdeněk...

Předevčírem se byl očkovat přítel od dcery (dlouho vydržel, ale protože už nemohl na pivo a poslední kapkou bylo tento týden, když ho v práci v jídelně odmítli obsloužit, nedali mu oběd, jel se ve středu očkovat do Ostravy, do Karolíny - největší obchodní centrum v Ově.
Nic neřekli, prý jedou Ostravy po obchůdcích a na večeři.
Přiejli v dobré náladě a v noci horor. Protože mám slabé slabení, slyšela jsem skorozeťáka imrvere stále na záchodě s různými zvuky. Aha, tak mu asi ten hemburger nesedl, jsem si říkala. Než jsem ve čtvrtek odešla do práce, nachystala jsem na stůl černé uhlí, tasectan, paralen, kdyby náhodou.
Odpoledne jsme přišli z práce a zeťák v posteli, se zimnicí, sklenýma očima, nemohl pořádně na nohy (které prý mu brněly), silná bolest hlavy, tlak v očích, uších.
"Tak to ti ta večeře včera asi nesedla, že", povídám.
"Nooo..." a ticho...
"Nebo žaludeční chřipka by to mohla být, když máš i horečku"....
"Noooo, ono to bude trochu jinak...", on na to a dcera se jen usmívala, což jsem nějak v dané situaci nechápala.
"Já jsem se byl včera očkovat a to bude tím..."
Podlomily se mi kolena...
"Aha....no...."

Aby to měl brzo odbyté a mohl do "světa", nechal se v nákupním centru očkovat jednorázovou dávkou Johnson, kterou už v květnu 2021 vakcinologická společnost i ministerstvo zdravotnictví nedoporučilo aplikovat lidem mladším 60 let.

Co na to říct? Jak mu to mohli aplikovat je jedna otázka a hned si odpovím, když si o ni řekl a stejně je to jeho zodpovědnost, jako všech, kteří na to jdou...

No comment. Je mi zle z této doby...

Tak si du dát frťana :-) a vyskládat prádlo z pračky :kyti: :srdce:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vakc ... omaci_kzem?
Arat

Příspěvekod Arat » pát 05. lis 2021 18:57:31

Ano, přesně tak.
Arat

Příspěvekod Arat » pát 05. lis 2021 19:40:55

Pedrito píše:
Arat píše:Ano, přesně tak.

Prostě to není stoprocentní. Já ale nejsem agitátor očkování. To je prostě každýho věc.
Jakýkoliv očkování nese rizika, to není jen covid.
Nejvíc rizikovej je ale sám život. .
Předevčírem odvezla mou kolegyni rychlá, a bylo to ošklivý.. hodně krve. Ne úraz, z nosu, ale moc...

A nebyla v nedávné době očkovaná?
O masovém krvácení z nosu mi nedávno povídala naše paní uklizečka, že tak musela nechat odvézt svého manžela do nemocnice a že si myslí, že to byl následek očkování, které před tím podstoupil...
Arat

Příspěvekod Alaja » pát 05. lis 2021 20:09:04

:bu:

Zdá se, že i angína je mezi očkovanými proti covidu v současnosti dost aktuální...nakažlivá...
Alaja

Příspěvekod Alaja » pát 05. lis 2021 21:26:57

Pedrito píše:
Alaja píše::bu:

Zdá se, že i angína je mezi očkovanými proti covidu v současnosti dost aktuální...nakažlivá...

Každá nemoc je smutná věc (doufám že už nekouříš)...

Já přece očkovaná nejsem, mne chrání nikotin.... :mrgreen:
To jen vnouček tu angínu chytil od svého kamaráda... :nevim:
Alaja

Příspěvekod Arat » pát 05. lis 2021 22:36:58

Ale armin se nám nějak odmlčel :-)
Snad ho neschvátila třetí dávka :cumim:
To by mě fakt naštval :-) a docela by mi i chyběl, ať už je, jaký je...
No, jako i další z vás..
Arat

Příspěvekod Arat » pát 05. lis 2021 22:37:42

Jinak skorozeťákovi se ulevilo a už je v prachu...
Arat

Příspěvekod Alaja » sob 06. lis 2021 3:48:29

Arat píše:Ale armin se nám nějak odmlčel :-)
To by mě fakt naštval :-) a docela by mi i chyběl, ať už je, jaký je...
No, jako i další z vás..

Třeba mají hosta a meditují všichni společně dohromady... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod armin » sob 06. lis 2021 9:06:12

armin píše:
Arat píše:Ale armin se nám nějak odmlčel :-)

Kdepak, třetí dávka super!
Teď jak se to zase na nás valí, tak jsem rád, že jsem trochu chráněnej.
Tcháno, který přijel z lázní, bylo v posledních dnech čím dál hůře a včera u doktora zjistil, že má covida. Tak jsem zvědav jak to bude dál. My jsme tam u nich už týden nebyli, takže snad jsme to nechytli.
Problém je, že když se přeplní nemocnice, tak začnou lidé umírat bez pomoci - bez kyslíku,
80% hospitalizovaných přečká kovidový zápal plic jen díky kyslíku, jinak by se bez pomoci udusili dříve, než by se mohli uzdravit.
Minulou vlnu to bylo na hranici a už se uvažovalo pro ten případ přeplnění nemocnic, podle jakých kritérií nové případy odmítat a kterým poskytnout nezbytnou pomoc.
Snad se takové situace nedočkáme.
armin

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný