Uvědomění

naše první fórum... :-)

Re: Uvědomění

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 10:45:32

Pedrito píše:Too nevadí žě žijem v rozdílným vesmíru, hlavně že se máme rádi :srdce:

Obrázek

https://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Darger

In a paraphrase of the Declaration of Independence, Darger wrote of children's right "to play, to be happy, and to dream, the right to normal sleep of the night's season, the right to an education, that we may have an equality of opportunity for developing all that are in us of mind and heart." :kyti:
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 11:08:31

Pedrito píše:Kdo se mají, se prolnou, a kdo ne, tak ne...

Víš tahle země je fakt vyjímečná. To se prostě nestává jen tak, ani ve věčnosti.

Jak rád bych, řekl, dost! Ale nejde to...

I byla jednou jedna hezká země.......

jako dětský pokojíček. :-)

Zdeněk Svěrák/Jaroslav Uhlíř - Chválím tě Země má videoklip
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 11:58:45

Muladhara prý reprezentuje Pravdu (Ašu).

https://www.zarathushtra.com/z/article/chakras.htm

Asha is our grounding of the Law – the Root Chakra
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 12:23:58

Pedrito píše:Nemysli si, dítě vidí víc než dospělý.

Také duševně nemocní vidí víc.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Adolf_W%C3%B6lfli

Hrad Panny Marie

Obrázek

Nepojmenovaný

Obrázek

Další obrázky šedivek ...

https://www.wikiart.org/en/adolf-wolfli

https://www.adolfwolfli.cz
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 14:01:52

Pedrito píše:A to se teda stane jak, že jako zdravé dítě, se stanu duševně nemocným? Je to chyba v dna, nebo mi něco sevřelo mysl do kazajky, kterou nemám sílu roztrhnout?

Vnímá něco víc než ostatní. Mám teorii, že některá duševní onemocnění mohou souviset s tím, že se naruší spojení mezi jemnohmotnými hadími těly a fyzickým tělem a bytost je pak částečně vytržena ze své lidské podoby, role a lidského světa.

Tady je knížka od českého autora o souvislosti mystiky a schizofrenie:

http://www.diabasis.cz/psychospiritualni-krize/vyzkum-a-publikace/Mystika_a_schizofrenie_J_Benda.pdf
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 14:03:29

Pedrito píše:Máš vysvětlení, proč se to děje. Proč krasný mimino sebou nese duševní nemoc?
Nebo dokonce někoho posedne démon?

Je to karma. Jiné vysvětlení, proč se to stane, nemám.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » sob 06. lis 2021 15:37:32

honzam píše:

http://www.diabasis.cz/psychospiritualni-krize/vyzkum-a-publikace/Mystika_a_schizofrenie_J_Benda.pdf

Ta knížka působí dobře, už se těším, že si ji přečtu.
Dík :-)
armin

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 16:15:08

Pedrito píše:Ano, ta karma.. v minulým životě jsem mučil a vraždil, takže teď si to vypiju?

Nechce se mi na to věřit, na takovouhle karmu.

Tomu se říká spravedlnost. Karma má obecnější význam ve smyslu příčiny jako takové. Že se někomu od mala něco děje, má svou příčinu někde v minulosti.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 16:15:47

armin píše:
honzam píše:

Ta knížka působí dobře, už se těším, že si ji přečtu.
Dík :-)

Není zač. :-)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 16:22:02

Pedrito píše:A já říkám že nejen s každou smrtí ale i s každým okamžikem je odpuštěno. Jinak by byl Kristus zbytečný. On tu předešlou polohu karmy sejmul.
Tady jde o něco jiného.
A protože s tím máš hádám zkušenost, tak k tomu těžko co můžu říct.

Pro mě je Kristus hlavně Otec, který své děti vychovává. Karma je mechanismus příčiny a následku. Odpuštění je projev usmíření obvykle nastávající, když někdo uzná svůj omyl nebo chybu.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 16:39:15

Pro mě je karma: "Pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře."
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 17:10:39

Pedrito píše:
honzam píše:Pro mě je karma: "Pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře."

To já říkám taky. Ale to není o tom, že někoho sejme třeba padlej strom, páč ta karma.
Tohle je o vnitřní měně. Vše svoje musíš dát, nahej jak dítě. Páč těm patří království nebeské...

Dát není to stejné jako zaplatit. Platí se za něco. Třeba se platí, když něco provedeš, aby došlo k vyrovnání. Karma je o vyrovnání nesrovnalostí.

Dohodni se se svým protivníkem včas, dokud jsi s ním na cestě k soudu, aby tě neodevzdal soudci a soudce žalářníkovi, a byl bys uvržen do vězení.
Amen, pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře.
- Matouš 5:25-26

Když jdeš se svým protivníkem k soudu, učiň vše, aby ses s ním ještě cestou vyrovnal; jinak tě povleče k soudci, soudce tě odevzdá dozorci a dozorce tě uvrhne do vězení.
Pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře.“
- Lukáš 12:58-59
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 17:50:56

Pedrito píše:
honzam píše:
Pedrito píše:
honzam píše:Pro mě je karma: "Pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře."

To já říkám taky. Ale to není o tom, že někoho sejme třeba padlej strom, páč ta karma.
Tohle je o vnitřní měně. Vše svoje musíš dát, nahej jak dítě. Páč těm patří království nebeské...

Dát není to stejné jako zaplatit. Platí se za něco. Třeba se platí, když něco provedeš, aby došlo k vyrovnání. Karma je o vyrovnání nesrovnalostí.

Dohodni se se svým protivníkem včas, dokud jsi s ním na cestě k soudu, aby tě neodevzdal soudci a soudce žalářníkovi, a byl bys uvržen do vězení.
Amen, pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře.
- Matouš 5:25-26

Když jdeš se svým protivníkem k soudu, učiň vše, aby ses s ním ještě cestou vyrovnal; jinak tě povleče k soudci, soudce tě odevzdá dozorci a dozorce tě uvrhne do vězení.
Pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře.“
- Lukáš 12:58-59

Sorry ale nevidím na tom vůbec nic karmického. To je prostě život. Nadělals sis dluhy, tož je musíš zaplatit. Finito. Když je nepoplatíš, budeš mít problém.
Když půjdu vyloupit banku, musím počítat s tím že když mě chytnou, půjdu do chládku.
Když udělám cokoliv zlého (proti svobodě druhých), sejme mě to. To je řád, dharma.
Karma je odplata a jako takovou ju zpochybnůji. Je to soudce, kterýho se máme bát. To není ok.
Já ti řeknu co je karma, je to tvý podvědomí, žádný něco kolem. A dokud odtud neodevzdáš poslední groš, budeš plátcem.

Píše se tam "nezaplatíš". To je právě karma, že jedna věc je příčinou nějaké další jako následku. Odplata někoho vůči někomu obvykle není vyrovnáním dluhu, spíš přilitím dalšího oleje do ohně nerovnováhy.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » sob 06. lis 2021 18:07:43

Pedrito píše:Já jen říkám, že když do mě třískne blesk, není to karma. Stejně jako když vyhraju jackpot... To vše, a vše mezi tím, je chod živo-bytí... Co se odněkud rozběh a někam doběhne. V miliardách variací osob....

Moje zkušenost říká, že vše má svou příčinu a nic se neděje jen tak náhodou.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Alaja » sob 06. lis 2021 18:20:07

Už jsem si vzpomněla, jak se tomu říká.
Svědomí.

:mrgreen:
Alaja

Příspěvekod Alaja » sob 06. lis 2021 18:25:22

Alaja píše:Už jsem si vzpomněla, jak se tomu říká.
Svědomí.

No a kdo si uvědomí, že něco někde zvoral a snaží se toho litovat, pomoci odstranit následky a pod. včetně vyvarování se podobných nežádoucích akcí, ještě v tom životě, kde k tomu došlo, tak to karma vezme na vědomí a dál se v tom nešťourá.
Ta se šťourá jen v neřešených záležitostech....a když se v nich pokračuje vesele dál, bez žádné lítosti, bez svědomí....
Alaja

Příspěvekod Alaja » sob 06. lis 2021 18:27:01

Pedrito píše:
Alaja píše:Už jsem si vzpomněla, jak se tomu říká.
Svědomí.

Safra, jakto že sis na to vzpoměla dřív než já? To chceš jako říct že jsi duchovnější?

:hra:

A to jsem si myslela, že už mám toho němce...jak se to jen píše...něco od Alzh..... :mrgreen:
Prostě jsem se nemohla rozpomenout, jak se tomu česky říká....
Alaja

Příspěvekod armin » sob 06. lis 2021 18:33:20

Pedrito píše:
honzam píše:
Pedrito píše:
honzam píše:Pro mě je karma: "Pravím ti, že odtud nevyjdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře."[/quo
Sorry ale nevidím na tom vůbec nic karmického. To je prostě život. Nadělals sis dluhy, tož je musíš zaplatit. Finito. Když je nepoplatíš, budeš mít problém.
Když půjdu vyloupit banku, musím počítat s tím že když mě chytnou, půjdu do chládku.
Když udělám cokoliv zlého (proti svobodě druhých), sejme mě to. To je řád, dharma.

Karma není odplata. Karma je právě ten řád, dharma, zákonitost akce a reakce. Vyrovnávání.
Jaký si to kdo udělá, takové to má. Když se má někdo dobře na úkor druhých, vytváří si karmický dluh, nerovnováhu, která má tendenci k vyrovnání se.
Jsme všichni na jedné lodi.
Karma je krásná, dokonalá, pravdivá, naprosto spravedlivá.

Ježíš řekl: "Pohoršení musí přijít, ale běda tomu, skrze koho přichází."

Odpuštění je o něčem jiném. To je o vztahu. Pohodě ve vztazích. Karmu to ale nemění, stejně jako nemění gravitační zákony. Ale lépe se pak případné utrpení snáší.
armin

Příspěvekod Alaja » sob 06. lis 2021 19:22:58

Pedrito píše:
Pedrito píše:
Pedrito píše:Odpuštění je o vztahu? Jak to myslíš?

Karma v duchovnu je totéž, co cokoliv.. všelijak napěchovaný pojem. Jako třeba to ego. Já mám karmu rád, mám rád čistý princip.

A naopak zas nemám rád, když se z čistých principů dělaj události nutné citací z bible.

To si mám jako kvůli vám koupit bibli?

Nene, teď je na pořadu vanička :v)

A valcha.
Někdy stačí i rýžový kartáč.....a horká vody s mydlinkami.... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod salmo1cz » sob 06. lis 2021 20:16:29

Dharma je příčina a Karma je následek.
Problém je v tom, že Dharma se nedá naučit...je vrozená.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný