Politika je vážná věc, kurňa fix!

naše první fórum... :-)

Re: Politika je vážná věc, kurňa fix!

Příspěvekod Trini » úte 15. bře 2022 21:11:01

armin píše:
Alaja píše:Všimla jsem si, že někteří svorně nenávidíte Rusko, bez ohledu na to, co se zrovna děje či neděje....dlouhou dobu.....a mám dojem, že leckdo z vás ho nenáviděl i před tím omílaných 68 rokem.....
Nenávist až za hrob.....

Já Rusko - Rusy mám rád,

Kdybys je měl rád, tak by ti vadilo, že jim Ukrajinci na Donbasu zakázali jejich jazyk. A to přivodilo tuhle úděsnou situaci. Západ tvrdil, že chce na Donbasu mír, a proto spoluvytvářel minské dohody. Ale najednou mu bylo jedno, jestli je Ukrajina bude dodržovat. Mlčel, když ukrajinská vláda řekla, že je nebude dodržovat a že zase bude na Donbasu vést válku. A ted' je válka v celé Ukrajině.

Vyspělé země zacházejí s menšinami jinak. Proto také nemají problémy.
Trini

Příspěvekod Alaja » úte 15. bře 2022 21:12:06

V šedesátém osmém......na kbelském letišti přistála letadla, vyjely z nich tanky.....hlavně namířené na na české vojáky....na obou stranách byli jen vyděšení kluci, čekající na povel....

V tancích seděli kluci ne jen ruské národnosti, ale ze všech zemí varšavské smlouvy, i z Ukrajiny . Možná těch opravdových rusů tam bylo tak málo, že by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky....

Vím to, ten můj tam zrovna sloužil. Dokonce jsem jednu celou noční směnu strávila na meteo věži mezi nimi.....nepadl jediný výstřel, ani z jedné strany....
Alaja

Příspěvekod Trini » úte 15. bře 2022 21:20:25

armin píše:Nevím jak kdo, ale když mi někdo raketou nebo dělem vystřelí a podpálí byt, tak mne tím nepřesvědčí, že to je proto, že mne jde osvobodit, chránit....
Ale zřejmě jsou i tací, jako Alaja nebo Trini, které by i z těch trosek svých obydlí mávali ruskými vlaječkami a vítali ruské osvoboditele.

Nemyslím si, že by Ukrajinci byli tak hloupí a nedošlo jim, když se za ně schovávají ukrajinští vojáci - stejně jako to praktikovali islamisté - že se na ně bude střílet.

Když ti dva starostové chtěli ochránit město a civilisty a vzdali se, tak byli prohlášeni za zrádce. Takhle jsou civilisté brutálně tlačeni do války a to vlastní vládou.

Prostě obyčejní lidé to vždy odnesou. Těm politikům nahoře, co si vedou svoje mocenské hrátky, se nic nestane.
Trini

Příspěvekod armin » úte 15. bře 2022 21:24:54

Alaja píše:
Fašismus se usídlil na Ukrajině. Jestli to nevidíš, tak jsi slepý. A šíříš bludy. Mám tedy psát, že jsi fašista ?

Můžeš si psát co chceš. Co na srdci, to na jazyku.
Alespoň vyjevíš mezi řádky o co ti jde.
Myslím, že už to vím, ale jen pokračuj, ať je to nejen mně jasné.
Jsi příklad člověka - duchovňáka, který se v mé blízkosti bohužel nevyskytuje. Tak jsem hold omezen jen na tvoje slova, reakce, abych tento bytostný jev, který reprezentuješ, pochopil. Tak jen do toho. Piš co na srdci, nijak si neber servítky, Budu ti opravdu vděčný za upřímnost.
Mám tě rád, možná jediný kromě tvých koček, tak piš, upřímně, z hloubi srdce, ať je to, co je to...
:srdce:
armin

Příspěvekod Alaja » úte 15. bře 2022 21:29:44

V pozdějších letech byli vojáci z ruských posádek občas přidělováni do některých podniků na výpomoc, když se jaksi musel urychleně splnit plán. Dělali takové ty jednoduší věci, u kterých nebylo nutné je dlouho zaškolovat. Také jsme jich pár měli na dílně.
A víte, že z těch ,asi deseti kluků, co tam seděli u ponku a montovali ty nutné spotřební věci, uměl rusky jen jeden? A ještě k tomu dost mizerně.....
Alaja

Příspěvekod Trini » úte 15. bře 2022 21:31:25

Alaja píše:V šedesátém osmém......na kbelském letišti přistála letadla, vyjely z nich tanky.....hlavně namířené na na české vojáky....na obou stranách byli jen vyděšení kluci, čekající na povel....

V tancích seděli kluci ne jen ruské národnosti, ale ze všech zemí varšavské smlouvy, i z Ukrajiny . Možná těch opravdových rusů tam bylo tak málo, že by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky....

Vím to, ten můj tam zrovna sloužil. Dokonce jsem jednu celou noční směnu strávila na meteo věži mezi nimi.....nepadl jediný výstřel, ani z jedné strany....

Kdyby stříleli, tak by tanky nebyly obklopené tolika lidmi. Bydleli jsme v Praze u Rozhlasu. Stříleli nám akorát nahoru do zdi, do oken. Nikomu se nic nestalo. Jen babička se spakovala a čekala, jestli nezačne hořet náš barák. V našem bloku tenkrát vyhořely ty dva činžáky. Ale nepamatuji se, že by se na Rusy zlobila. Měla je ráda, protože nás v 45. roce osvobodili z té fašistické hrůzy.
Trini

Příspěvekod Alaja » úte 15. bře 2022 21:32:28

armin píše:
Alaja píše:
Fašismus se usídlil na Ukrajině. Jestli to nevidíš, tak jsi slepý. A šíříš bludy. Mám tedy psát, že jsi fašista ?

Můžeš si psát co chceš. Co na srdci, to na jazyku.
Alespoň vyjevíš mezi řádky o co ti jde.
Myslím, že už to vím, ale jen pokračuj, ať je to nejen mně jasné.
Jsi příklad člověka - duchovňáka, který se v mé blízkosti bohužel nevyskytuje. Tak jsem hold omezen jen na tvoje slova, reakce, abych tento bytostný jev, který reprezentuješ, pochopil. Tak jen do toho. Piš co na srdci, nijak si neber servítky, Budu ti opravdu vděčný za upřímnost.
Mám tě rád, možná jediný kromě tvých koček, tak piš, upřímně, z hloubi srdce, ať je to, co je to...
:srdce:

Jsi opravdu hloupý..... :nevim:
Alaja

Příspěvekod Trini » úte 15. bře 2022 21:38:40

Trini píše:
Alaja píše:V šedesátém osmém......na kbelském letišti přistála letadla, vyjely z nich tanky.....hlavně namířené na na české vojáky....na obou stranách byli jen vyděšení kluci, čekající na povel....

Kdyby stříleli, tak by tanky nebyly obklopené tolika lidmi. Bydleli jsme v Praze u Rozhlasu. Stříleli nám akorát nahoru do zdi, do oken. Nikomu se nic nestalo. Jen babička se spakovala a čekala, jestli nezačne hořet náš barák. V našem bloku tenkrát vyhořely ty dva činžáky. Ale nepamatuji se, že by se na Rusy zlobila. Měla je ráda, protože nás v 45. roce osvobodili z té fašistické hrůzy.

P.S. Pokud si vzpomínám, tak jsme prostě nevěděli, co se děje, co to znamená. Táta se snažil diskutovat s vojáky v tanku, proč sem přijeli. Z okna vyfotil hořící tank.
Trini

Příspěvekod Alaja » úte 15. bře 2022 21:44:45

Trini píše:Z okna vyfotil hořící tank.

To jim tam v tanku vybouchla munice?
Alaja

Příspěvekod Trini » úte 15. bře 2022 21:51:01

Alaja píše:
Trini píše:Z okna vyfotil hořící tank.

To jim tam v tanku vybouchla munice?

Myslím, že jim tam lidi něco naházeli. :nevim:
Trini

Příspěvekod Alaja » úte 15. bře 2022 22:02:26

z Sovětského svazu, Polska, Východního Německa, Maďarska a Bulharska.....

No a pak se s nimi domluv.....

Trini píše:Myslím, že jim tam lidi něco naházeli.

Jo, lidi po nich s oblibou házeli, co měli po ruce.....přestože česká armáda nestřílela.....

Bouračky...jo, to se stávalo. Možná z nepozornosti, možná z únavy, možná z vyděšenosti....
Nedaleko nás například jeden z jejich transportérů přerazil v zatáčce svodidla a spadl ze svahu - zachytily ho stromy, takže to bylo jen pár metrů..... :nevim:
Alaja

Příspěvekod Alaja » úte 15. bře 2022 22:48:00

Takže když si to shrneme, tak v 68 nás napadli "Rusové", co uměli, s bídou, tak trochu tu školní ruštinu, co se museli ve škole učit kromě svého rodného jazyka.
Němčina, polština, maďarština, bulharština....a jistě i ukrajinština.....
Nadává se neustále na "Rusy", ale nenadává se na Němce, Poláky, Maďary, Bulhary, Ukrajince.....co seděli v oněch tancích...

Proč?
Alaja

Příspěvekod Trini » úte 15. bře 2022 23:21:53

Alaja píše:Takže když si to shrneme, tak v 68 nás napadli "Rusové", co uměli, s bídou, tak trochu tu školní ruštinu, co se museli ve škole učit kromě svého rodného jazyka.
Němčina, polština, maďarština, bulharština....a jistě i ukrajinština.....
Nadává se neustále na "Rusy", ale nenadává se na Němce, Poláky, Maďary, Bulhary, Ukrajince.....co seděli v oněch tancích...

Proč?

Asi protože jsme se všichni museli povinně učit ve škole rusky a ne ty jiné jazyky.
Trini

Příspěvekod salmo1cz » úte 15. bře 2022 23:28:30

Proč?
A co čekáte od blbců kteří neznají ani vlastní historii.
Nebýt zvacího dopisu a bylo jich několik tak vysoce pravděpodobně ani žádná invaze nebyla.
Jako první k invazi vyzvalo Bulharsko a jako poslední souhlasil Brežněv, kterému to celé smrdělo.
Vojáci to byl složený sbor Kazachů a první ukrajinský sbor.Proto tu sloužil i Kličko, nynější starosta Kyjeva.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod salmo1cz » úte 15. bře 2022 23:39:04

No jo, ale učit se ruštinu to bylo naše rozhodnutí to po nás nikdo nechtěl.Rusové čuměli jako blázen proč se učíme rusky, když v Rusku byla povinná angličtina.
salmo1cz

Příspěvekod Trini » stř 16. bře 2022 4:00:10

salmo1cz píše:No jo, ale učit se ruštinu to bylo naše rozhodnutí

No, "naše" rozhodnutí to nebylo, bylo to rozhodnutí české komunistické vlády. Zrovna jako ta česká kapitalistická vláda bez lidí rozhodla, že budeme patřit k NATO. Žádné referendum se nekonalo.
Trini

Příspěvekod Trini » stř 16. bře 2022 10:19:19

Korsika chce autonomii.

https://www.spiegel.de/ausland/korsika- ... 9a62013458

Nach brutalen Protesten

Frankreich laut Innenminister zu Autonomie für Korsika bereit

Seit Wochen wird Korsika von Ausschreitungen erschüttert. Nun will Frankreichs Innenminister die Insel besuchen. Er stellt umfangreiche Zugeständnisse in Aussicht – zunächst aber müsse die Gewalt aufhören.

16.03.2022, 10.06 Uhr

Po brutálních protestech

Francie je podle ministra vnitra připravena k autonomii pro Korsiku.
Trini

Příspěvekod Alaja » stř 16. bře 2022 10:24:20

https://raptor-tv.cz/neutralni-svycarsk ... I1r-LXpzkE

Neutrální Švýcarsko uzavřelo svůj vzdušný prostor pro letadla poskytující vojenskou podporu Ukrajině i Rusku

Švýcarsko uzavřelo své nebe letům letadel pro obě strany konfliktu na Ukrajině…

Švýcarská vláda rozhodla o uzavření svého vzdušného prostoru pro lety letadel obou stran konfliktu na Ukrajině i státům poskytujících jim vojenskou podporu. V podstatě tak zakázalo přelety vojenských letadel NATO, která právě v dnešních dnech letecky do Polska vozí zbraně pro Ukrajinu. NATO například porušuje neutrální vzdušný prostor Rakouska, když přes něj z Itálie do Polska vozí zbraně.

Na pozadí ruského útoku na Ukrajinu Federální rada zkoumala, jak by Švýcarsko mělo řešit žádosti o přelety v souvislosti s ozbrojeným konfliktem. Rozhodla se, že následující přelety nebudou schváleny:

Přelety vojenských letadel stran konfliktu sloužící vojenskému účelu.

Přelety vojenských letadel z jiných států, jejichž účelem je poskytnout vojenskou podporu jedné ze stran konfliktu, zejména s dodávkou válečného materiálu.

Z tohoto nepovolení jsou vyňaty přelety vojenských letadel stran konfliktu i jiných států, které slouží humanitárním nebo lékařským účelům, včetně přepravy raněných.

Pro ostatní případy žádostí o přelet platí stávající nařízení o zachování vzdušné suverenity (VWL).

Alaja

Příspěvekod salmo1cz » stř 16. bře 2022 11:04:07

Stopy ve sněhu za každou cenu.
https://youtu.be/XHAKzELob7A
salmo1cz

Příspěvekod salmo1cz » stř 16. bře 2022 11:24:06

Nebýt to válka vypadalo to jak v němé grotesce.

Nejdřív přijeli Němci a máma od nich dostala homole cukru, pak přijeli Rusové a dostali jsme čepice a nakonec přijeli Američané a dostali jsme horkou čokoládu do ešusu.
Celou dobu jsem pásla kozu a chodidla obracet seno.
salmo1cz

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný