pro miroslava

naše první fórum... :-)

Re: pro miroslava

Příspěvekod vostalpetr » úte 24. lis 2020 11:50:26

Tak todle asi bude to Vostálovo vysvětlení

Co na tom nechápeš ?

Máš rozvíjet svý ego dle svého nasměrování, to je ta správná cesta následovat svoji karmu,

a ne následovat cizí karmu, kolektivní karmu, názor většiny, rady mistrů, názory tvý starý nebo třeba moje názory...

Mý názory stojej za hovno stejně jako Tomášovy názory,

máš mít jednoduše svoji vlastní individuální cestu...

Názory druhých jsou dobrý leda k tomu, abys věděl jak to mohou mít ti druzí, a ne k tomu je vopičit, páč nějaká autorita to ví lépe...

Jestli jsi individualita tak bys tedy měl vědět co je individuální karma (osud)
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » úte 24. lis 2020 11:52:48

A nedělej tady blbýho,

víš moc dobře co tvrdím, že rozhodně nemluvím vo duchovních vopičárnách coby o rozvíjení ega,

to je spíše blbnutí ega, stejně jako jiná kolektivistická hnutí a snahy...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » úte 24. lis 2020 11:55:30

Dám to sem celé...co kdyby se tam na poradně promazávalo...

Příspěvekod miroslav » úte 24. lis 2020 11:22:15

P.N píše:
Ok. Když budem hledat problém, tak je v tom, že ty svým projevem dáváš najevo, že jsi ten, kdo tomu (duchovnu) neomylně rozumí. Tohle ale dělala i Jana. Vostál například jede v duchu že i on je normální ego, a tak prostě klidně nakope doprdele, každýho, kdo je bezpochy taky i tím egem, ale staví se do role někoho, kdo ho jako by nemá, pro je šumák, a vše ví nejlíp. Protože bez nich, bez těch eg, by spolu prostě nikdo o sobě, o svých zkušenostech, životech, pocitech, atd, atd.. komunikovat nemohl. Že je tu hafo bláznivejch mistrů a jejich žáků, no co se dá dělat, to přece říka Vostál taky, ale holt pro každýho je ta fantasmagorie někde jinde. Čemu se divit, každý jsme jinde, protože naše ega jsou jiná, vše ostatní je stejné. Jen ty osoby, nebo osobnosti se liší. A jistý je jen jedno, že přesvědčovací styl tady nefunguje, a ani vlastně vysvětlovací, všeobecně. Páč kdo chce někomu naslouchat, naslouchá. Ať se to zas zdá jinýmu bláznivý, nebo jakýkoliv. Svoboda Miroslave, svoboda, s tím nic nenadělá ani sám Bůh. Co myslíš?

Zní to blbě, mnohé to provokuje ale u mně je to tak, že taky mám ego, ale nejsem ego. Vostál se asi chytil do toho, že mysl, uvědomování (vnitřní vědomé vidění), že to vše je ego. Že uvědomovat si (vědomě vidět) může jen ego. Mně se stalo že těžiště bytosti se posunulo z ega za ego. Vidím ego a jeho projevy, vasány, zvyky, jeho nesvobodu jeho potřebu sebepotvrzení, soutěžení, zažívání, zábavy atd.
Není živé, já jsem živý a dávám egu život, stejně jako žárovka v promítačce dává život filmu na plátně. To není vyčtenina, tak to žiju.

A jak se to stalo?
Odhodláním zemřít a opravdovým zemřením. Ne tělesným zemřením, to je houby smrt, ale naprostým zemřením všeho, vědomí, uvědomování atd. zkrátka zemřením já. Stalo se to při vzestupu hadí síly, kdy jsem nebyl schopen odolat a nenechat se zotročit pokušením, tak jsem zvolil raději svoji smrt, nicotu. nebytí. konec všeho.
A vtom nastala ta změna. nezemřel jsem a pokušení zmizelo, vykořenilo se a zůstala svoboda.... Ego se svými závislostmi se stalo předmětem pozorování a já jsem tím pozorovatelem, uvědomovatelem, poznávajícím, myslícím. Nejsem mysl, mys je nástrojem. A mohu kdykoliv s čímkoliv přestat a vrátit ten život - oživení - "energii" zpět do zdroje.
Elegantně to vyjadřuje koan "Bůh ohně si jde pro oheň" .

Asi nějak podobně se to asi stalo Ježíšovi či Buddhovi s Márou. Oni to neřešili smrtí, já jsem se ale neměl o co opřít, tak jsem volil raději smrt.

A to není všechno. Rozvinul naprostý a neosobní soucit. To není soucit ega, to je dotek sounáležitosti bytí všeho a všech. To není idea jednoty, to je dotek, to je Srdce.

Tak proto asi vyvolávám v lidech pocit že že jsem ten, kdo tomu (duchovnu) neomylně rozumí. Nerozumím.
Moje porozumění je pravděpodobně mnohdy relativně lepší, protože nevychází z nějakých předpokladů či postulátů, ale z praxe. Nicméně je to teprve začátek Cesty

A to co tady občas vyjadřuji prostřednictvím ega, ostatní duchovňácká ega často naštve. Čím je to duchovňácké ego větší, rozvinutější, pěstěnější, tím více. :D

Duchovňácké ego "žije" ve sféře žárlivých bohů.
viz zde:
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cislo ... 2012030010

Alaja

Příspěvekod Alaja » úte 24. lis 2020 12:03:41

Stalo se to při vzestupu hadí síly, kdy jsem nebyl schopen odolat a nenechat se zotročit pokušením, tak jsem zvolil raději svoji smrt, nicotu. nebytí. konec všeho.
A vtom nastala ta změna. nezemřel jsem a pokušení zmizelo, vykořenilo se a zůstala svoboda....

No, to je jen ryze osobní zážitek. Nevidím v tom žádnou platnost pro cestu někoho dalšího...hmm....
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » úte 24. lis 2020 12:18:26

Věř mně Miroslave, že mě totálně u prdele že jsi nějakým pozorovatelem bůhvíčeho,

úrovní pozorovatele je celá řada, ne jenom jedinej nejvyšší pozorovatel,

stejně jako v případě Jany je úrovní lásky také celá řada, ne jenom jedna jediná a to ta nejvyšší kterou si vona právě ted uvědomuje

a víc ti k tomu psát nebudu,

opět by jsi blábolit hovadiny vo nějakých mých spekulacích...

A tvůj soucit je mně u prdele,

jinak to ani není žádná novinka, že se u někoho rozvine ten soucit,

už jsem to psal že odpadnutí ze stavu realizace vede právě k upadnutí do těhle stavů "lidumilnosti"

no někdo jako ty je z toho na větvi (páč si přečetl někde u budhistů vo nějakým soucitu) a jinej vidí že to je jen vodpadnutí na nižšší úroven Vědomí ze stavu nějaké vyšší duchovní zkušenosti,

tak se ti to rozvinulo,

no to je mě fakt líto, že s tím u mě neuspěješ...
vostalpetr

Příspěvekod armin » úte 24. lis 2020 12:39:37

vostalpetr píše:
no to je mě fakt líto, že s tím u mě neuspěješ...

Tak to je mi líto, že je ti to fakt líto :lol:

Naštěstí nejsem vlezdoprdelák, tak nepotřebuji u kohokoliv uspět. Ty snad ano?
armin

Příspěvekod armin » úte 24. lis 2020 12:42:41

Alaja píše:
Stalo se to při vzestupu hadí síly, kdy jsem nebyl schopen odolat a nenechat se zotročit pokušením, tak jsem zvolil raději svoji smrt, nicotu. nebytí. konec všeho.
A vtom nastala ta změna. nezemřel jsem a pokušení zmizelo, vykořenilo se a zůstala svoboda....

No, to je jen ryze osobní zážitek. Nevidím v tom žádnou platnost pro cestu někoho dalšího...hmm....

To se nedá následovat.
Je to jen jeden z mnoha příběhů.
armin

Příspěvekod honzam » úte 24. lis 2020 13:01:56

armin píše:
Alaja píše:

To se nedá následovat.
Je to jen jeden z mnoha příběhů.

Jak se formuje a udržuje duchovní ego vinou špatné nauky.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » úte 24. lis 2020 13:14:14

[quote="honzam"][/quote]

A co je tohle za zvíře?
Přílohy
orange-the-adventures-of-puss-in-boots-5.59.jpg
orange-the-adventures-of-puss-in-boots-5.59.jpg (18.68 KiB) Zobrazeno 4669 krát
armin

Příspěvekod vostalpetr » úte 24. lis 2020 13:17:57

Moje porozumění je pravděpodobně mnohdy relativně lepší, protože nevychází z nějakých předpokladů či postulátů, ale z praxe.

Ty jsi se zbláznil,

pokud se rozhodneš pro nějakou cestu, tak budeš mít poznání dle té zvolené cesty, to snad dá rozum...
vostalpetr

Příspěvekod honzam » úte 24. lis 2020 13:26:20

armin píše:A co je tohle za zvíře?

tulpa
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod vostalpetr » úte 24. lis 2020 13:33:24

vostalpetr píše:
Moje porozumění je pravděpodobně mnohdy relativně lepší, protože nevychází z nějakých předpokladů či postulátů, ale z praxe.

Ty jsi se zbláznil,

pokud se rozhodneš pro nějakou cestu, tak budeš mít poznání dle té zvolené cesty, to snad dá rozum...

Nakonec,to samé tvrdí i ten Intago i ta Jana,

prostě se rozhodli pro nějakou tu cestu

když se rozhodneš pro džnána jogu, pak samozřejmě budeš dříve či později nějakým tím pozorovatelem,

jdeš prostě vždycky tím směrem, kterým zaměříš pozorování...

Rozdíl mezi pozorovatelem dosaženým na podkladě duchovní cesty,

a pozorovatelem (nekonatelem) ke kterému dojdeš na podkladě třeba jen provádění nějaké činnosti (jak je tomu v taoismu) je poměrně velký,

jedno je uvolněné a druhé je zatuhlé, jeden "neví" a druhej "ví"
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » úte 24. lis 2020 13:42:50

A to co tady občas vyjadřuji prostřednictvím ega, ostatní duchovňácká ega často naštve. Čím je to duchovňácké ego větší, rozvinutější, pěstěnější, tím více.

Píšeš stejný píčoviny jak ta Jana,

takže budeš poslán do prdele,

ale klidně si to piš, já narozdíl od vás nikoho nemažu a nebanuju

a ani nikoho nepoučuju jak má psát, jestli k věci nebo od nebo vulgárně či slušně,

si klidně i štouchej, já ti to vodpálím zpět

a klidně si blábol ty svoje sračky, že bych ti to neměl vodpálit zpět

a měl bych se chovat jako píča a nechat si vod tebe srát hovna na hlavu....

Prostě ti to hovno přepošlu zpět....
vostalpetr

Příspěvekod Trini » úte 24. lis 2020 16:00:23

Armin je ukázkový přiklad toho, když si ego namluví, že není ego. O tom svědčí celý jeho projev (až na malé výjimky).
Trini

Příspěvekod Trini » úte 24. lis 2020 16:05:25

Příspěvekod P.N » pon 23. lis 2020 21:18:16

Protože bez nich, bez těch eg, by spolu prostě nikdo o sobě, o svých zkušenostech, životech, pocitech, atd, atd.. komunikovat nemohl.

Takhle to přesně je. A kdo si to nedokáže uvědomit, je úplně na začátku.
Trini

Příspěvekod armin » úte 24. lis 2020 16:11:54

honzam píše:

tulpa

Obrázek
armin

Příspěvekod Trini » úte 24. lis 2020 16:32:13

E. Tomáš: Kdo vlastně vede rozhovor - Nadjá nebo ego?

Tazatel: Ego samozřejmě.

E. Tomáš: Tak vidíte. Pro ubývající ego je ticho přirozené.

;)
Trini

Příspěvekod Trini » úte 24. lis 2020 16:36:45

honzam píše:

tulpa

Tahle tulpa?

https://para-normals.estranky.cz/clanky ... tulpa.html
Tulpa

Víra v myšlenkové formy ( zhmotněné myšlenky ) Tulpy existuje po mnoho století v mnoha kulturách, hlavně ve střední a jižní Asii jako Bhutan, Nepál, Čína, Indie či Mongolsko. Dále se vyskytuje v náboženstvích, která věří v šamanské praktiky, také oni mají své verze těchto myšlenkových forem.V Austrálii jsou tyto praktiky známé už od nejstarších kmenů, a na Americkém kontinentu věří ve spirituální schopnosti vytvořit myšlenkovou zhmotněnou formu například indiánský kmen Cherokeesu.

Co je Tulpa?

Tulpa je energii zhmotněná myšlenka, představa jednoho či více lidí. V Tibetské tradici myšlenková forma je přeložená jako Tulpa, která je stvořena vědomě či nevědomě silou vůle, vizualizací či použitím životní energie. Tibetské náboženství je silně založeno na meditacích a porozumění životní energie. Všechny živé organizmy vlastní tuto životní energii, v některých je silnější než v jiných. Přes řádné cvičení a meditaci se lidé mohou naučit všemi smysly vnímat tuto energii a částečně ji kontrolovat. Kolektivní snažení samozřejmě přináší větší energii, než jakou vynaloží samotný jedinec.

Podstata Tibetské Tulpy leží v lidské schopnosti zeskutečnit myšlenku přes usilovné soustředění a koncentraci, ve kterém je duchovní či neviditelné zhmotněno do fyzické formy. Tibeťané věří, že Tulpa je duch či zjevení živé bytosti, existující v éterickém či duchovním světě. Tulpy mohou mít formu zvířat, mytických stvoření či samozřejmě lidskou formu. Existuje počet lidí, kteří tyto praktiky vyzkoušeli a byli schopni vyfotit se se svými stvořenými Tulpy.

Tulpa je bytost vytvořená naší myslí, která neexistuje až do té doby, než si ji budeme stále znovu a znovu vizualizovat, až se tato bytost zhmotní a začne žít svou vlastní existencí. Zmíněné příběhy toto jasně dokazují a ukazují, jak mocná naše mysl je.
Trini

Příspěvekod vostalpetr » úte 24. lis 2020 18:04:14

Re: Pro Miroslava
Nový příspěvekod miroslav » úte 24. lis 2020 16:46:29

No já to pozoruji.
Ale co je to to já nevím, to já nevidím.
To není moje já, to jsem já.
Ramana by asi řekl Já, křesťan že je to Boží oko, já neříkám nic,
ale na moje slova dojde

Takhle blbej snad nejsi, takhle blbá je snad jenom Jana,

nebo že by i ty ?
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » úte 24. lis 2020 18:39:01

A pokud míníš tak jako obvykle psaním hovadin někoho poštuchovat,

tak vlítnu na Poradnu a nakopu ti prdel až se zastavíš u Tomášů na zahrádce....
vostalpetr

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný