Politika je vážná věc, kurňa fix!

naše první fórum... :-)

Re: Politika je vážná věc, kurňa fix!

Příspěvekod Arat » pon 25. dub 2022 19:20:01

armin píše:Přibývá výpovědí Ukrajinců, kterým se podařilo dostat z takzvaných filtračních táborů, kam Rusko posílá civilisty z obsazených oblastí. Promluvili o výsleších, strachu z mučení a tristních hygienických podmínkách.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz

Dvaadevadesátiletý pamětník holocaustu Felix Kolmer vzpomínal v Interview ČT24 na to, jak laskavě vypadající lékař posílal jemným pokynem ruky tisíce lidí na smrt. I na to, že zdaleka nejhorší příslušníci jednotek SS nebyli Němci, ale naopak Ukrajinci a esesáci z pobaltských států.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/14 ... OzPLz1rGb0
Arat

Příspěvekod Alaja » pon 25. dub 2022 19:29:05

Umělá inteligence...hmmm...že by bioroboti?....nebo lidé, kteří se mění pod vlivem zavedených čipů a jsou kontrolováni nějakou mašinou pomocí rádiových vln či tak nějak?

Třeba když se mysl nepodrobí vlivu těch energetických vln a nemyslí v souladu s tím očipováním, tak nastane v těle těžký rozpor a tělo zanikne?

:nevim:
Alaja

Příspěvekod salmo1cz » pon 25. dub 2022 20:09:32

Alfons píše:
salmo1cz píše:Kdyby někdo za mnou přišel, dal mi zbraň a řekl běž válčit tam jsou ti zlí, tak bych ho poslal doprdele.

To je špatná strategie. Zbraň by jsi si měl vzít, je-li nabízena zadarmo, protože to je zdaleka nejlepší obranný prostředek. A dále bys měl zkoumat oprávněnost či neoprávněnost požadavku dárce. Z čehož by mohla teoreticky vyvstanout i morální povinnost dárce zabít. Nebo vyplnit jeho přání. Nebo se rozhodnout do toho neplést.

Pacifizmus za každou cenu vede k zaplacení ceny nejvyšší.

To je tou dosti plochou internetovou diskusí.
Já zbrojní průkaz mám a k tomu sportovní malorážky, takže zbraní se rozhodně neštítím.A opravdu už jsem střílel snad ze všeho co je střelby schopné včetně automaticky nabíjených zbraní, loveckých i vojenských.
Jezdíme na střelnice 25 let.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod Alaja » pon 25. dub 2022 20:12:40

Zapomněli jste na:

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... u-40393666

Putin přesouvá Ukrajince na Sibiř a Dálný východ, ukázaly dokumenty Kremlu

12. 4. 2022

Rusové na rozkaz Vladimira Putina přesouvají téměř 100 000 lidí z ukrajinské válečné zóny a okolí do odlehlých koutů Ruska, ukazují dokumenty Kremlu. Někteří z těchto lidí mají být přesunuti až na Sibiř. Dostali by se tak až téměř 5500 km daleko od svých domovů. Informace přinesl britský list Daily Mail.

Příkaz vydala Moskva minulý měsíc. Jedná se o přesun lidí nejen z Ukrajiny, ale také z pohraničních oblastí Ruské federace bydlících v blízkosti válečných zón.

Na Ukrajině se povel týká obyvatel Doněcké a Luhanské oblasti. Někteří uprchlíci jsou prý hodiny vyslýcháni a následně vypravováni v autobusech pryč, daleko od domova.

Ve vydaném dekretu se uvádí, že „s ohledem na současnou situaci“ na Ukrajině Rusko „schvaluje rozdělení“ občanů do Ruské federace a žádá úřady, aby zajistily přijetí 95 739 osob.

Přes 11 tisíc z nich má být vysláno směrem na Sibiř, 7000 směrem Dálný východ a dalších 7000 na Kavkaz, jehož součástí je i silně militarizovaná samozvaná republika Čečensko, píše Daily Mail.

Nuceni podepsat dokumenty
S odvoláním na samostatné dokumenty zpráva dodala, že lidé v přístavním městě Mariupol byli požádáni, aby podepsali dokumenty, které tvrdí, že ukrajinské jednotky ostřelovaly jejich město. Signatářům bylo údajně řečeno, že se nemohou vrátit na Ukrajinu, protože budou čelit „pronásledování“.

Od začátku invaze muselo Ukrajinu opustit přes 11 milionů lidí, z toho 4,6 milionu jich odešlo za hranice. Nejvíce uprchlíků je v Polsku, skoro 2,7 milionu.

V České republice zažádalo o vízum přes 250 tisíc běženců. Počítá se ale s tím, že jejich množství je větší, protože ne všichni svůj pobyt už nahlásili.

Třeba tam na Sibiři dostali hektar pozemku zdarma... :nevim:
Alaja

Příspěvekod Alaja » pon 25. dub 2022 20:19:52

salmo1cz píše:To je tou dosti plochou internetovou diskusí.
Já zbrojní průkaz mám a k tomu sportovní malorážky, takže zbraní se rozhodně neštítím.A opravdu už jsem střílel snad ze všeho co je střelby schopné včetně automaticky nabíjených zbraní, loveckých i vojenských.

Za mlada jsem půl roku chodila do Sokola, na šerm. Jenže jsem měla vážný problém, do polštáře jsem se strefila, ale do cvičitele neee....kord šel prostě mimo...

Jinak jsem jako děcko zvládala udělat si prak a luk se šípy, pochopitelně, velmi primitivní a zadara... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod armin » pon 25. dub 2022 20:26:13

Arat píše:
Kdo ví, co a kdy skočilo na našeho Miroslava (armina, Frantu).

Vývoj umělé inteligence je podobný jako vývoj jaderné energetiky a jaderných zbraní.
Je to potenciálně velice dobrý sluha ale také velice špatný pán, když se vymkne kontrole nebo zneužije.
Prostě je to další mocný prostředek ke kterému se lidstvo dopracovává. Prostředek k velmi dobrému i k velmi zlému.
Prostě poznání a možnosti lidstva už dávno předběhly jeho morální vývoj, který je bohužel velmi pomalý.
dnes je to tak trochu jako když dáš malým dětem na hraní sirky.
Ale v dnešní době, kdy jsme nepřátelsky rozděleni, tak kdo novou technologii zvládne dříve, je ve velké výhodě.
Jaderné zbraně se v USA s účastí Einsteina a dalších fyzikálních geniů doby začaly vyvíjet hlavně proto, že na tomtéž pracovali Hitlerovci. Naštěstí pro nás všechny to Hitlerovci nestihli.
armin

Příspěvekod salmo1cz » pon 25. dub 2022 20:28:26

Alaja píše:

Za mlada jsem půl roku chodila do Sokola, na šerm. Jenže jsem měla vážný problém, do polštáře jsem se strefila, ale do cvičitele neee....kord šel prostě mimo...

Jinak jsem jako děcko zvládala udělat si prak a luk se šípy, pochopitelně, velmi primitivní a zadara... :mrgreen:

Však ty máš také nulku krevní skupinu my jsme lovci. :hlad: :hahaha:
salmo1cz

Příspěvekod Alaja » pon 25. dub 2022 20:38:54

salmo1cz píše:Však ty máš také nulku krevní skupinu my jsme lovci.

Lovec jsem velmi nepovedený, nedokážu ani zabít rybu, i kdyby mi samy skákaly do kbelíku a já měla velký hlad....holt bych umřela dřív hladem, než by se některá ta mrskající potvůrka ocitla v rendlíku nad ohněm... :nevim: :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod armin » pon 25. dub 2022 20:47:12

Alaja píše:

Lovec jsem velmi nepovedený, nedokážu ani zabít rybu, i kdyby mi samy skákaly do kbelíku a já měla velký hlad....holt bych umřela dřív hladem, než by se některá ta mrskající potvůrka ocitla v rendlíku nad ohněm... :nevim: :mrgreen:

Evžen, lovec žen Obrázek
armin

Příspěvekod salmo1cz » pon 25. dub 2022 20:59:21

Alaja píše:

Já jí zabít umím, ale musím se jí omluvit.Tak to prostě je.
Měl jsem v Rusku díky tomu konflikt, protože oni rybu nezabíjí, ale nechají ji plácat na suchu až se udusí.
U nás jako porybný za to odejmeme povolenku k lovu.
salmo1cz

Příspěvekod Arat » pon 25. dub 2022 21:02:26

salmo1cz píše:
Alaja píše:

Však ty máš také nulku krevní skupinu my jsme lovci. :hlad: :hahaha:

A co je B ? :-)
Arat

Příspěvekod Arat » pon 25. dub 2022 21:10:25

Arat

Příspěvekod salmo1cz » pon 25. dub 2022 21:12:15

B, myslím že jsou první zemědělci.
salmo1cz

Příspěvekod armin » pon 25. dub 2022 21:12:33

Arat píše:A co je B ? :-)
Ty seš B?
No tak to tady mezi námi lovci nemáš co dělat.

že bys věřila takovejm blbostem, co tady píše Salmo, nebo Alaja?
No, je to zřejmě tvoje prokletí - osud.
Zkrátka v krizové situaci se většina lidí vybarví.
A ty, taková jinak otevřená a svým způsobem krásná a mně tím milá duše.....
:brek:
armin

Příspěvekod Arat » pon 25. dub 2022 21:16:18

armin píše:
Arat píše:A co je B ? :-)
Ty seš B?
No tak to tady mezi námi lovci nemáš co dělat.

že bys věřila takovejm blbostem, co tady píše Salmo, nebo Alaja?
No, je to zřejmě tvoje prokletí - osud.
Zkrátka v krizové situaci se většina lidí vybarví.
A ty, taková jinak otevřená a svým způsobem krásná a mně tím milá duše.....
:brek:

No nevím, co znamená B - salmo píše - první zemědělci :-), možná na tom něco bude, coby panna, spojení se zemí, nohama na zemi, péče a pořád jen péče o něco :-)

Ale hele, proč bych podle tebe jako B tady neměla co dělat?
Asi mi někde něco uniklo? Už jste to tu rozebírali?
Nečtu tu každý den :-)
Arat

Příspěvekod armin » pon 25. dub 2022 21:17:34

Třeba Trini a Alfons (Zdeněk) a salmo se hold smaží v té své zapšklé, kyselé negativitě.
... a i ty Brute?
Co ti kdo udělal?
:-)
armin

Příspěvekod Arat » pon 25. dub 2022 21:19:51

armin píše:Třeba Trini a Alfons (Zdeněk) a salmo se hold smaží v té své zapšklé, kyselé negativitě.
... a i ty Brute?
Co ti kdo udělal?

To je na koho?

Nevím, proč mluvíš o zapšklé a kyselé negativitě.
Oni píšou, jak co vnímají a podle mě píšou skutečně, jak to cítí....

No, že je to názor jiný, ba někdy přímo opačný tvému, to už je věc jiná...

Arat

Příspěvekod Arat » pon 25. dub 2022 21:22:03

armin píše:Třeba Trini a Alfons (Zdeněk) a salmo se hold smaží v té své zapšklé, kyselé negativitě.
... a i ty Brute?
Co ti kdo udělal?

Víš, čeho jsem si všimla, ale už je to dřív a je to tak pořád, že nevím proč a docela by mě to zajímalo, celkem šetříš Áju.

Dovedl bys mi na to odpovědět?

Viz. i nyní.....
Arat

Příspěvekod Alaja » pon 25. dub 2022 21:48:15

Tak jsem si dnes trávila odpoledne v ašrámu mezi kočkami a připravovala jim do misek jídlo a říkala jsem si, že tu není vůbec žádné ticho. Nad hlavou mi hučela letadla, jedno za druhým, z tratě se ozýval každou chvíli vlak, kolem jezdilo jedno auto za druhým a všude se courali lidi, hlasitě se bavící. Jen ty mé kočky byly potichu.
A za ty 4 hodiny, co jsem tam pobývala, tak snad každou půlhodinu se z hlavní silnice ozýval jekot záchranek. někdy i dvě najednou. Dokonce puberťáci, co se bavili na pěšině, si z toho dělali prču, že snad, podle nich, začala válka, a chechtali se tomu .....

:kafe:
Alaja

Příspěvekod salmo1cz » pon 25. dub 2022 23:57:41

Jo ono ten hluk ovlivňují i některé meteorologické jevy, výška oblačnosti, nasycení vzduchu vodní párou ATP.
Včera ta letadla dělala docela kravál,, já jsem řezal dříví a nešlo to přeslechnout.
salmo1cz

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný