Politika je vážná věc, kurňa fix!

naše první fórum... :-)

Re: Politika je vážná věc, kurňa fix!

Příspěvekod Trini » čtv 05. kvě 2022 14:44:38

armin píše:
Alfons píše:Popravdě řečeno armine, pokud bys jeho hodnoty reprezentoval ty, nemám zájem.

Myslím, že by ti prospělo pro duchovní růst tentokrát nejet do Barmy, ale na exkurzi do Ruska.
Pak bys teprve pochopil v jakém relativním ráji demokracie tady žijeme.

Ty jsi žil v Rusku? Kdyby to tam bylo tak hrozné, jak se nám snažíš namluvit, tak by lidé otamtud utíkali. Největší menšina v Česku jsou ale už dávno Ulrajinci, před Vietnamci. Po maidanu se jim začalo dařit čím dál húř, a tak začali Ukrajinu hromadně opouštět.

Co se děje ted' v Česku, se v žádné demokratické zemi západní Evropy neděje. Úpadek zpátky do totality se nedá přehlédnout. Ale za komunistů nebyla aspon bída, do které to ted' vláda žene. V Česku je jedna z největších inflací v Evropě. A bude to ještě horší. Uvidí se, jestli si to lidé nechají líbit.
Trini

Příspěvekod Alfons » čtv 05. kvě 2022 15:08:41

armin píše:
Alfons píše:Popravdě řečeno armine, pokud bys jeho hodnoty reprezentoval ty, nemám zájem.

Myslím, že by ti prospělo pro duchovní růst tentokrát nejet do Barmy, ale na exkurzi do Ruska.
Pak bys teprve pochopil v jakém relativním ráji demokracie tady žijeme.

A na Šafránovou revoluci si už nepamatuješ? Však si vzpomeneš, až taky u nás mmj. vzrostou ceny pohonných hmot.

I buddhisté podstupují občanskou válku, když to jinak nejde. Což v Rusku zatím nehrozí, Putin není Fiala.
Alfons

Příspěvekod armin » čtv 05. kvě 2022 15:12:49

Alfons píše:A na Šafránovou revoluci si už nepamatuješ?

Já myslel že buddhističtí mniši chodí pěšky, maximálně jezdí na kole. Dnes už je to asi jinak.
armin

Příspěvekod Alfons » čtv 05. kvě 2022 15:14:59

Trini píše:
Alfons píše:To jsou ovšem mnohem, mnohem mírnější represe v porovnání s děním na Ukrajině.

Ostatně, rétorika dnešního Urválka alias Stříže, nedodržování ústavy vládou resp. dehonestace Ústavního soudu jejím samotným předsedou atd. atpod. nás k Rusku celkem bez nadsázky přiřazuje. Tipuji, že jsme na tom mravně nejhůře od 50. let minulého století.

Nu což, i národy umírají. :-)
Popravdě řečeno armine, pokud bys jeho hodnoty reprezentoval ty, nemám zájem.

Vidím to obdobně. Bud' opravdu slepě věří tomu, co mu zhora nakukají nebo si je těch lživých manipulací vědom a šíří je sám dál v zájmu - podle něho - ¨dobré¨ věci. Je prostě přesně takový, jak se tvrdí, že jsou Rusové. Poslušný občan režimu.

Rusové jsou jiní, mají větší nadhled a zároveň jsou fatalističtí. A když se jim věrohodně předloží podobné info, jako předkládá např. švýcarský zpravodajský důstojník Jacques Baud (který na rozdíl od našehu CIA čučkaře Koudelky plukovníkem je), pak se právěže proti jednotné západní maistreamové chuntě semknou. A budou bojovat.
Alfons

Příspěvekod Alfons » čtv 05. kvě 2022 15:20:11

armin píše:

Já myslel že buddhističtí mniši chodí pěšky, maximálně jezdí na kole. Dnes už je to asi jinak.

Barmští mniši nevyvolali revoluci kvůli sobě... :-)

Vojenská junta by si mnichy s radostí koupila, kdyby mohla. Holt, nejsou to naši novináři.
Alfons

Příspěvekod Alaja » čtv 05. kvě 2022 18:00:43

armin píše:
Alaja píše:z netu.....

Poslechl jsem si záznam jednání Gen. tajemník OSN - Putin. Z počátku lno vznešených keců, ale pak jedna věta, která je klíčová: "Mezinárodní soudní dvůr po akci NATO v Kosovu rozhodnul, že při realizaci práva na sebeurčení nemusí dané území žádat ústřední orgány země o povolení vyhlásit vlastní svrchovanost. Souhlasili s tím všichni soudci a žádný ze západních států nevznesl protest. Pokud je to tak, pak Doněcká lidová republika, Luhanská lidová republika a jakýkoliv podobný subjekt má naprosto stejné právo na sebeurčení jako Kosovo." Už chápete, jaký průser tenkrát způsobilo NATO (a my v něm) útokem na Jugoslávii a následným uznáním odtržení Kosova?

:idea:

To je pěkně pomatený komentář - přece "útokem" na Jugoslavii právě NATO pomohlo vymoci právo na sebeurčení Kosova a zastavilo pokračování genocidy prováděné Srbskou armádou.

V Doněcké a Luhanské republice nejsou tahouny realizace práva na sebeurčení ve své většině tamní obyvatelé, ale jen separatisté podporovaní politicky i vojensky neoficiálními a teď už oficiálními ruskými vojáky a dobrovolníky. Tam nejde o sebeurčení, ale o snahu Ruska o připojení dané oblasti k Rusku. Odpůrci separace byli deportováni do Ruska aby v případě referenda zvítězilo odtržení.

Během oněch 8 let docházelo v těch ostřelovaných částech východní Ukra bohužel i k brutálním znásilňování žen. Ty, které to přežily, se pak dlouhé měsíce léčily s rozervanými genitáliemi v nemocnici. A kijevská vláda se tím odmítla zabývat, nikdy nenalezla viníky, nikoho nikdy nepotrestala....
Nedivím se, že jak to bylo možné, tak pár milionů lidí okamžitě uteklo do Ruska, dobrovolně.....utekli před vojsky Azovu a spol. .....
Alaja

Příspěvekod armin » čtv 05. kvě 2022 18:03:54

Alfons píše:
armin píše:

Barmští mniši nevyvolali revoluci kvůli sobě... :-)

Vojenská junta by si mnichy s radostí koupila, kdyby mohla. Holt, nejsou to naši novináři.

No, to že jsou drahé pohonné hmoty, to není věc junty ale kupní síly a cen na trhu.
Ty pohonné hmoty dříve či později skončí. Čerpáme je jak diví, ale o to méně dlouho vydrží - napřed budou čím dál dražší a pak už vůbec nebudou.
To by informovaný buddhista mohl vědět. Vše co začalo, musí skončit. A "revolucí" se na tomto faktu dlouhodobě nic nezmění.

O co ti jde? To by mne zajímalo, určitě to máš v hlavě dobře srovnané (na rozdíl od Trini či Alaji).
Co by podle tebe mělo tedy být, jak by se třeba naše vláda nebo třeba Ukrajina měla chovat. Měla by se Ukrajina bez boje vzdát jako my v 39tém nebo v 68mém?
Měli by se všichni vzdát jakýmkoliv "oprávněným" požadavkům Ruska? Když Putin chce obnovit Ruskou - původní Sovětskou říši - i když se to těm teď suverénním zemím nelíbí?
To by mne zajímalo, jak to ty celkově vidíš. :-)
armin

Příspěvekod Alaja » čtv 05. kvě 2022 18:14:31

z netu...

Proč se Ukrajina jako první neodpojí od Ruského plynu a ropy?

:kafe:
Alaja

Příspěvekod Arat » čtv 05. kvě 2022 18:18:36

Poslechl jsem si záznam jednání Gen. tajemník OSN - Putin. Z počátku lno vznešených keců, ale pak jedna věta, která je klíčová: "Mezinárodní soudní dvůr po akci NATO v Kosovu rozhodnul, že při realizaci práva na sebeurčení nemusí dané území žádat ústřední orgány země o povolení vyhlásit vlastní svrchovanost. Souhlasili s tím všichni soudci a žádný ze západních států nevznesl protest. Pokud je to tak, pak Doněcká lidová republika, Luhanská lidová republika a jakýkoliv podobný subjekt má naprosto stejné právo na sebeurčení jako Kosovo." Už chápete, jaký průser tenkrát způsobilo NATO (a my v něm) útokem na Jugoslávii a následným uznáním odtržení Kosova?

Poslechl jsem si záznam jednání Gen. tajemník OSN - Putin

Dá se ten záznam někde vyslechnout?
Arat

Příspěvekod Alaja » čtv 05. kvě 2022 18:23:04

Arat píše:

Poslechl jsem si záznam jednání Gen. tajemník OSN - Putin

Dá se ten záznam někde vyslechnout?

Na fb má české titulky...

Rozhovor V. Pu.ina s A. Guterresem
Alaja

Příspěvekod Arat » čtv 05. kvě 2022 18:37:13

Můžeš mi poslat odkaz? Nebo do SZ, jestli nechceš veřejně.

Už to mám, nemusíš. Díky.
Arat

Příspěvekod Alaja » čtv 05. kvě 2022 18:40:53

:-)

No a jak jsem pochopila z jiného videa, o tom prvním koridoru z tunelů, tak ti civilisti...to vlastně byli nejspíš rodinní příslušníci vojáků azovu...nejspíš tam sloužili jako živý štít a zároveň jako pojistka proti tomu, aby vojáci utíkali pryč.....nejspíš, jak delší dobu sleduji to tamější dění, při případném útěku azovského vojáka by byla jeho rodina v tom podzemí...bez milosti .postřílena....
Alaja

Příspěvekod Arat » čtv 05. kvě 2022 19:08:09

Plný překlad rozhovoru Vladimira Putina s generálním tajemníkem OSN odhaluje, jak hluboká propast od roku 2014 vznikla mezi Ruskem a Západem! António Guterres přijel do Kremlu s hromadou dezinformací o situaci na Donbasu i v Mariupolu, ruský prezident ho musel uvádět do reálného obrazu a najednou to vypadá, že Rusko vlastně na Ukrajině provádí humanitární operaci a nic proti tomu nelze ze strany OSN ani namítat! Genocida obyvatel Donbasu ukrajinskou armádou po celých 8 let padá na hlavu právě i OSN, která za celou dobu konfliktu se ani jednou nezajímala o masakry, které tam páchala ukrajinská armáda!

Více informací v článku zde: https://aeronet.news/video-plny-preklad-rozhovoru.../
Arat

Příspěvekod Alfons » čtv 05. kvě 2022 19:29:52

armin píše:No, to že jsou drahé pohonné hmoty, to není věc junty ale kupní síly a cen na trhu.
Ty pohonné hmoty dříve či později skončí. Čerpáme je jak diví, ale o to méně dlouho vydrží - napřed budou čím dál dražší a pak už vůbec nebudou.
To by informovaný buddhista mohl vědět. Vše co začalo, musí skončit. A "revolucí" se na tomto faktu dlouhodobě nic nezmění.

V Barmě byl tenkrát něco jako vojenský socializmus. A když vláda zdražila pohonné hmoty, že se pomalu ani nevyplatilo jezdit do práce, tak ctihodní mniši porušili mnišská pravidla a vyšli do ulic (a odmítli od vojáků přijímat jídlo, což je značná potupa). A když je zavřeli či postříleli, tak bylo každému jasné, že vláda padne, protože jsou morální autoritou i pro vojáky.
Teď je tam pro změnu občanská válka.

Čili ačkoli vůbec nechápeš tu situaci, tak ti to nebrání vynášet soudy. Úplně nesmyslné.

armin píše:Co by podle tebe mělo tedy být, jak by se třeba naše vláda nebo třeba Ukrajina měla chovat.

Předně, tohle je naše vláda asi jako byla naše vláda vláda Husákova.

Pokud by se s pomocí Západu neudělal na UA násilný převrat 2014, měli by slovo i ruští Ukrajinci a UA by se mohla pokojně vymanit z ruského vlivu a nastoupit např. cestu Finska.
Čili Ukrajina měla jednat autonomně, nepodlehnout zhoubnému geopolitickému vlivu západních tajných služeb.
Teď už se to nedá vrátit, UA bude rozdělena. Protože se předtím vnitřně fatálně rozdělila sama.

Nu a analogicky to bude s námi – fialovci a jeho vodiči nás natolik rozdělili, že se to časem nějak navenek projeví. Mám zájem podporovat váš režim asi jako jsem měl zájem podporovat režim Husákův. Ostatně, taky byste společenský nesouhlas rádi řešili silou. Ukrajinizací.

Holt, kdo s čím zachází, tím také schází.
Alfons

Příspěvekod armin » čtv 05. kvě 2022 19:35:16

Arat píše: Rusko vlastně na Ukrajině provádí humanitární operaci a nic proti tomu nelze ze strany OSN ani namítat! Genocida obyvatel Donbasu ukrajinskou armádou po celých 8 let padá na hlavu právě i OSN, která za celou dobu konfliktu se ani jednou nezajímala o masakry, které tam páchala ukrajinská armáda!

Na Donbasu od roku 2014 není žádná ukrajinská armáda, ale separatistická - potažmo ruská armáda. Ukrajinská armáda tam není, takže ani žádnou genocidu nemůže a nemohla páchat, akorát se bránila na území Ukrajiny - podobně jako teď útokům ruské armády dál do nitra Ukrajiny.
Všechno je to jen demagogie a propaganda, která má obhájit pokračující ruskou agresi vůči Ukrajině.
armin

Příspěvekod armin » čtv 05. kvě 2022 19:47:00

Alfons píše:
Pokud by se s pomocí Západu neudělal na UA násilný převrat 2014, měli by slovo i ruští Ukrajinci a UA by se mohla pokojně vymanit z ruského vlivu a nastoupit např. cestu Finska.
Čili Ukrajina měla jednat autonomně, nepodlehnout zhoubnému geopolitickému vlivu západních tajných služeb.
Teď už se to nedá vrátit, UA bude rozdělena. Protože se předtím vnitřně fatálně rozdělila sama.

Nu a analogicky to bude s námi – fialovci a jeho vodiči nás natolik rozdělili, že se to časem nějak navenek projeví. Mám zájem podporovat váš režim asi jako jsem měl zájem podporovat režim Husákův. Ostatně, taky byste společenský nesouhlas rádi řešili silou. Ukrajinizací.

Holt, kdo s čím zachází, tím také schází.

Já jsem tuhle vládu - koalici nevolil, nicméně si mne svým rozhodným a jasným postojem k bezpráví získala.
Ukrajina začala jednat autonomně a vysloužila si invazi podobně jako my v šedesátém osmém. Také pod záminkou, že jsme podlehli "západu".
"Západ" je podle mne zatím to nejlepší, co vývoj civilizace přinesl - samozřejmě že má své mouchy, ale to je normální - důvod a cesta k dalšímu vývoji - rozvoji.
Co podle tebe je v současné době společensky lepší? Ruský režim? nebo Čínský režim, nebo Severokorejský režim nebo co?
armin

Příspěvekod armin » čtv 05. kvě 2022 19:53:39

Nevím jak ty, ale já jsem zažil ten východní - importovaný rusý režim a teď ten "západní" režim, ve kterém žijeme a to se opravdu nedá srovnat - z hlediska svobody a životní úrovně a možností. I ten útlak všeho duchovního přestal.
Ty máš Alfons jinou zkušenost?
armin

Příspěvekod Alfons » čtv 05. kvě 2022 20:39:54

armin píše:Ukrajina začala jednat autonomně a vysloužila si invazi podobně jako my v šedesátém osmém.

Rusové žili na Ukrajině odjakživa. Jednat ukrajinsky autonomně bez Rusů znamená jednat bez východní části. Tedy se tak nakonec stane i formálně. Co je na tom nepochopitelného?

armin píše:"Západ" je podle mne zatím to nejlepší, co vývoj civilizace přinesl

Materiálně ano. Ale viz Mnislav Zelený, když citoval slova domorodého indiána, který se po čase vrátil z města do pralesa: "jste jako mravenci" (míněno ve smyslu vědomí).

Civilizace vznikají a zanikají a "Západ" je zjevně za svým zenitem.
Alfons

Příspěvekod Alfons » čtv 05. kvě 2022 20:56:19

armin píše:Nevím jak ty, ale já jsem zažil ten východní - importovaný rusý režim a teď ten "západní" režim, ve kterém žijeme a to se opravdu nedá srovnat - z hlediska svobody a životní úrovně a možností. I ten útlak všeho duchovního přestal.

Pamatuji se jak jsme kdysi za bolševika jako oddíl vyjeli na přátelský zápas do Anglie. Samozřejmě, převaha materiální životní úrovně byla drtivá. Ale dodnes si vybavuji jak mě zaskočil tehdy nepříjemný pocit, jako by se mysl hostitelů příliš točila jen kolem peněz (nevědomě).
Taky mě překvapila mentalita "přátelského" oddílu (nějak to tehdy navlík náš šikovný funkcionář) – byli tam docela primitivové, kteří nás apriori považovali za komunisty.

Ono totiž bohatství nejsou jenom peníze.
Alfons

Příspěvekod Arat » čtv 05. kvě 2022 22:50:02

Alfons píše:
armin píše:Nevím jak ty, ale já jsem zažil ten východní - importovaný rusý režim a teď ten "západní" režim, ve kterém žijeme a to se opravdu nedá srovnat - z hlediska svobody a životní úrovně a možností. I ten útlak všeho duchovního přestal.

Pamatuji se jak jsme kdysi za bolševika jako oddíl vyjeli na přátelský zápas do Anglie. Samozřejmě, převaha materiální životní úrovně byla drtivá. Ale dodnes si vybavuji jak mě zaskočil tehdy nepříjemný pocit, jako by se mysl hostitelů příliš točila jen kolem peněz (nevědomě).
Taky mě překvapila mentalita "přátelského" oddílu (nějak to tehdy navlík náš šikovný funkcionář) – byli tam docela primitivové, kteří nás apriori považovali za komunisty.

Ono totiž bohatství nejsou jenom peníze.

Díky.
Ono za slovo peníze si můžeme zaměnit slovo moc. Resp. pocit moci.
A jsme doma.
Jak u mnoha politiků a jejich podporovatelů, tak u armina.
Arat

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný