Pokud Spojené státy dodají Ukrajině střely dlouhého doletu do raketometů HIMARS, bude to překročení pomyslné červené linie. Podle agentury TASS to dnes uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová.
"Jestli se Washington rozhodne dodat Kyjevu rakety delšího doletu, překročí červenou linii a stane se přímou stranou konfliktu," řekla Zacharovová. "V takovém případě budeme nuceni adekvátně reagovat," dodala.
https://zahranicni.hn.cz/c1-67114260-ru ... hp.context
armin píše:Můžeš mi vysvětlit, co je to za logiku, že Rusové mohou ostřelovat Ukrajinu zbraněmi dlouhého doletu a Ukrajinci by to jako dělat neměli?
Alfons píše:armin píše:Můžeš mi vysvětlit, co je to za logiku, že Rusové mohou ostřelovat Ukrajinu zbraněmi dlouhého doletu a Ukrajinci by to jako dělat neměli?
Američané by to dělat neměli (jejich rakety využívají americký navigační systém, Američané v podstatě Rusy ostřelují), pokud tvrdí, že nejsou přímou stranou konfliktu.
armin píše:Alfons píše:armin píše:Můžeš mi vysvětlit, co je to za logiku, že Rusové mohou ostřelovat Ukrajinu zbraněmi dlouhého doletu a Ukrajinci by to jako dělat neměli?
Američané by to dělat neměli (jejich rakety využívají americký navigační systém, Američané v podstatě Rusy ostřelují), pokud tvrdí, že nejsou přímou stranou konfliktu.
GPS využívá i moje navigace v autě. Mám dojem, že ji využívají i Rusové a pravděpodobně i jejich střely.
Alfons píše:armin píše:Alfons píše:armin píše:Můžeš mi vysvětlit, co je to za logiku, že Rusové mohou ostřelovat Ukrajinu zbraněmi dlouhého doletu a Ukrajinci by to jako dělat neměli?
GPS využívá i moje navigace v autě. Mám dojem, že ji využívají i Rusové a pravděpodobně i jejich střely.
To máš špatný dojem, GPS má vedle civilní i vojenskou verzi (která je mnohem přesnější a nejde snadno hacknout), Rusové mají vlastní družicový naváděcí systém.
„Vím, že dnešní doba není érou války, a už jsme o tom spolu dříve mluvili po telefonu,“ řekl indický premiér Módí Putinovi na setkání v uzbeckém městě Samarkand. Lídři osmi států se tam sešli na několikadenním summitu skupiny SCO utvořené právě Putinem.
„Jsem si vědom vašeho postoje ke konfliktu na Ukrajině, obav, které neustále vyjadřujete,“ ujistil Putin Módího. „Uděláme vše pro to, abychom to (válku) zastavili, jak jen to půjde,“ dodal.
Ukrajina ale podle něj odmítá vyjednávat. Její prezident Volodymyr Zelenskyj v minulosti vyloučil, že by země přijala jakoukoli mírovou dohodu s podmínkou odevzdání území Rusku.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
armin píše:Koukám, že Putin si to "ukončení války" představuje jako Hurvínek válku. Zaútočí na souseda a pak chce vyjednávat, kolik území mu napadený soused přenechá.
To je ten Alfonsovský ideální svět?
salmo1cz píše:Lidé ve videu to řeknou krásně jednou větou ...Nás se nikdo neptal kam budeme patřit , budete Ukrajina, ale tady je všechno Ruské a my jsme Rusové.
armin píše:
Koukám, že Putin si to "ukončení války" představuje jako Hurvínek válku.
armin píše:salmo1cz píše:Lidé ve videu to řeknou krásně jednou větou ...Nás se nikdo neptal kam budeme patřit , budete Ukrajina, ale tady je všechno Ruské a my jsme Rusové.
To se probudili brzo. Tebe se někdo ptal, kam budeš patřit když jsi se narodil?
Jetzt wo Selesnkys Truppen die zahlreichen Orte von den Russen wieder zurückerobert haben, muss man sich fragen: Wo sind denn die Bilder der jubelnden Einwohner, die Selenskyj für ihre Befreiung danken?
Trini píše:Zajímavá otázka z rakouských komentářů:
Jetzt wo Selesnkys Truppen die zahlreichen Orte von den Russen wieder zurückerobert haben, muss man sich fragen: Wo sind denn die Bilder der jubelnden Einwohner, die Selenskyj für ihre Befreiung danken?
Kde jsou fotky jásajících obyvatel, kteří děkují Zelenskému za osvobození?
Trini píše:armin píše:salmo1cz píše:Lidé ve videu to řeknou krásně jednou větou ...Nás se nikdo neptal kam budeme patřit , budete Ukrajina, ale tady je všechno Ruské a my jsme Rusové.
To se probudili brzo. Tebe se někdo ptal, kam budeš patřit když jsi se narodil?
Ale to neznamená, že se to nemůže změnit. Češi se narodili v Rakousku-Uhersku, ale jeho rozpadnutím pak patřili k Československé republice. Obdobné se může stát rozpadnutím Ukrajiny.
P.S. Rakušáci se s tím už smířili.
armin píše:
A také sudetští Němci se ocitli najednou v novém Československu. Hitler je do té doby v pohodě žijící s Čechy zfanatizoval a obrátil proti československé vládě. ]
armin píše:Ale Rusové se z ničeho nic neocitli na Ukrajině. Ti se tam nastěhovali z Ruska na Ukrajinu, podobně jako k nám do Karlových Varů
armin píše:[
Ale Rusové se z ničeho nic neocitli na Ukrajině. Ti se tam nastěhovali z Ruska na Ukrajinu, ]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 37 návštevníků