Alaja píše::)
vostalpetr píše:Ty ty kočky rozmazluješ, to jim ještě topíš ?
Vem si je prostě k sobě dovnitř a je to, těch deset patnáct koček se ti určitě domů vejde...
Mnau...
Jsou to často téměř divoká zvířata, která už od člověka nechtějí nic jiného, než trochu krmení a suché místo na přespání někde v klidu. Blízká přítomnost lidí a uzavřené prostory je stresují a není vždy možné, ani vhodné se je pokoušet umístit do rodin. Není ani účinné se jich v lokalitě zcela zbavovat, jen se tím uvolní místo pro jiné a stejná situace se za čas opakuje znovu. Navíc práce s takovými zvířaty není úplně jednoduchá a jejich umístění do rodin bývá spíše zázrakem.
Skutečným a jediným rozumným řešením je takové kočky odchytit, vykastrovat, případně přeléčit, označit je a vypustit zpět. A samozřejmě se o ně i nadále starat, dohlížet na ně a v případě potřeby zákrok zopakovat.
Blízká přítomnost lidí a uzavřené prostory je stresují
vostalpetr píše:Blízká přítomnost lidí a uzavřené prostory je stresují
To mě taky, ale jak uhodí zima, tak mažu dovnitř, nebot zima mě stresuje mnohem více...
Naše kočka celý léto lítala někde venku, ale jakmile je hnusně, sedí u okna na parapetu a nahřívá se nad radiátorem...
Trini píše:vostalpetr píše:Blízká přítomnost lidí a uzavřené prostory je stresují
To mě taky, ale jak uhodí zima, tak mažu dovnitř, nebot zima mě stresuje mnohem více...
Naše kočka celý léto lítala někde venku, ale jakmile je hnusně, sedí u okna na parapetu a nahřívá se nad radiátorem...
No a Alajiny zdivočelé kočky se nahřívají u krbu, který pro ně na zahradě postavila.
vostalpetr píše:No jo,
ale vony potřebujou láááááásku,
láskou si je totiž nejlépe vochočíš....
Zkus jim číst ty Janiny traktáty o neměnné SČA....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 43 návštevníků