vostalpetr píše:
Ale je to furt stejný co si myslím :
Ses klasickej "Tomášovec"
Tj. Politický vyznavas zrovna ty co vládnou,
Tedy očkování, Ukrajinu a nejspíš i Tibet
Duchovně usiluješ o rozpouštění vasan, oblíbené téma Tomasovců
To je asi tak vše...
Dík za zpětnou vazbu.
Co se týká politiky:
Politicky jsem nikdy nevyznával (slušně řečeno) komunisty a teď hodně nevyznávám tu trojku, co teď vládne - Babiš Okamura Macinka.
Je mi velmi sympatický Petr Pavel a dříve Václav Havel.
Míla byla z Havla také nadšená a vnímala v něm duchovní osobnost. I mu poslala v toto smyslu dopis, který nám i přečetla.
V duchovní oblasti jsem postupně došel k tomu, že posun k osvobození a tedy pravdě spočívá v osvobození mysli od toho, co ji omezuje a směruje, tedy ty "vasany" - nevyřešené vnitřní rozpory vytěsněné povětšině do nevědomí, z nichž se rodí ve vědomí strachy, naděje a úniky do iluzí a tím vším směrované jednání, které se pak karmicky vrací.
A sebestřednost, která se drží se na tom, co chce, co má, čím je a co ví a tak je frustrována když některý z těchto pilířů, na kterých stojí, se podlamuje nebo ho někdo narušuje.
Prostě tak nějak. Určitě jsem to popsal blbě, ale to je vlastností všech popisů, neb zelený (pravdivý a živý) je jen strom života.
Tomášovec v tom pozitivním slova smysl asi jsem, obávám se, že jeden z mála, ne-li jediný.
A zároveň Trungpovec a Krišnamurtiovec. Jedno byla škola střední, druzí dva vysoká.
Obě školy jsem už opustil a jsem cele v praktickém životě vedeném už bez nějakých autorit samotným životem a zkušeností - sami sobě světlem, sami sobě útočištěm. Je to jen na nás. Nikdo se za nás nevyčůrá ani nepozná ani nezmoudří ani neosvobodí. Ani nám nikdo nebrání. Žádná víra ani žádná moc to za nás neudělá i kdybychom se umodlili k smrti.
Ale můžeme si nechat poradit od druhých, učit se z chyb vlastních i chyb druhých a hlavně nasloucháním životu (vnitřnímu učiteli), které nám pomáhá v tom uvidění, pouštění, uvolňování.
To je bdělost, nerozptýlenost. Postupné vracení rozptýlené a vázané energie zpět do zdroje - "Bůh ohně si jde pro oheň"
Howgh