honzam píše::jingjang: Když si jeden člověk užívá blažené stavy ve světle, druhý musí snášet utrpení v temnotě.
Alaja píše:Mám na mysli především ta prázdna, ve kterých může světlo svítit....protože světlo je spojení....
honzam píše:Alaja píše:Mám na mysli především ta prázdna, ve kterých může světlo svítit....protože světlo je spojení....
Temnotu oddělenosti od všeho šťastného a blaženého.
honzam píše:Zákonité udržování vyváženosti blaženosti a utrpení.
Alaja píše:honzam píše:Zákonité udržování vyváženosti blaženosti a utrpení.
Dokud bude jistý srdcař neustále blažený, tak ty budeš neustále trpět?
Duchovní Srdce se nikam neumisťuje
Myslím si, že buddhistické prázdno má původně představovat prázdnotu jevů zbavených prožitku slasti a rozkoše. Netýká se přímo prostoru, protože prostor je uspořádaná forma např. eukleidovský prostor. Mnou uváděná "prázdnota času" je pak vlastně prázdnota toho prožívání jevů v čase.
Wikipedie Šúnjatá
Prázdnota je podstatou vlastního bytí vší skutečnosti, což znamená, že podle buddhistů je vše, co existuje, pomíjivé a nicotné.
K tomu je potřeba obrovská duchovní síla stát se dobrovolně mučedníkem. Později to většina z nich dokázala, pokud vím.
Když bude nějaký "srdcař" volat po blaženosti pro všechny, měl by vědět, že tím zároveň zákonitě přivolává utrpení, které tu případnou blaženost vyváží. V každém okamžiku je všechno existující blaho vyváženo stejně velkým utrpením, proto je prožitek své vlastní blaženosti bezohledný vůči druhým. Směřování k blaženosti je tak působením utrpení - vytváření vln na hladině, které mají svůj blažený hřbet a útrpný důl.
Buddha učil střední cestu - klidnou hladinu.
honzam píše::jingjang: Když si jeden člověk užívá blažené stavy ve světle, druhý musí snášet utrpení v temnotě.
vostalpetr píše:Duchovní Srdce se nikam neumisťuje
No nepovídej,
na obrázcích Krista, Hanumana a v tom co říká Mahariši se duchovní srdce umistuje do 4. čakry,
vostalpetr píše:I kdybych neměl nějakou tu zkušenost s vopičárnou,
tak mně postačí i ty vyčteniny vod Maharišiho na to, abych věděl že to srdce tam umisuje právě pro ten pocit "já"
Víš prd, podle toho jak reaguješ.
vostalpetr píše:Já vím všechno,
troubové totiž umí jen to co umí,
tudíž umí jen zaměřování pozornosti určitým směrem páč si myslej, že tím něco získaj,
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 260 návštevníků