Trini píše:
Pamatuju si, jak o tom adoptovaném dítěti nehezky psala.
V pubertě to sice nebylo jednoduché, ale z toho dítěte vyrostla báječná bytost.
Trini píše:
Pamatuju si, jak o tom adoptovaném dítěti nehezky psala.
Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
Trini za nic nesoudím a neodsuzuju, jen mě zajímal její objektivní pohled na věc a jak konkrétně její soucit k potřebným dětem vypadá. Jestli věří, že jim pomůže nějaký její pocit, nebo jestli pro ně dělá něco víc.
Trini píše:Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
Trini za nic nesoudím a neodsuzuju, jen mě zajímal její objektivní pohled na věc a jak konkrétně její soucit k potřebným dětem vypadá. Jestli věří, že jim pomůže nějaký její pocit, nebo jestli pro ně dělá něco víc.
Ptám se tě, Jano: Cítíš soucit s žebravými, hladovějícími dětmi v Indií, Barmě a dalších rozvojových zemí?
Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
Trini za nic nesoudím a neodsuzuju, jen mě zajímal její objektivní pohled na věc a jak konkrétně její soucit k potřebným dětem vypadá. Jestli věří, že jim pomůže nějaký její pocit, nebo jestli pro ně dělá něco víc, když už sem s tím tématem přišla.
Jana píše:Trini píše:Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
Ptám se tě, Jano: Cítíš soucit s žebravými, hladovějícími dětmi v Indií, Barmě a dalších rozvojových zemí?
No, vidíš to. Na to ses mě ještě neptala. A já Ti na to odpovím, až mi odpovíš moje otázky, protože já se Tě ptala první. Dobrou noc.
Trini píše:Jana píše:Trini píše:Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
No, vidíš to. Na to ses mě ještě neptala. A já Ti na to odpovím, až mi odpovíš moje otázky, protože já se Tě ptala první. Dobrou noc.
Tohle téma je o soucitu. Tvoje otázky jsou k tématu zachranování světa. Chápeš ten rozdíl?
Alaja píše:Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
Trini za nic nesoudím a neodsuzuju, jen mě zajímal její objektivní pohled na věc a jak konkrétně její soucit k potřebným dětem vypadá. Jestli věří, že jim pomůže nějaký její pocit, nebo jestli pro ně dělá něco víc, když už sem s tím tématem přišla.
No, já jsem spíš rozhněvána na ty jejich rodiče, co tam vyrábějí děti jak na běžícím páse, protože předem už počítají s tím, že je neuživí, protože jsou chudí, takže jich hodně umře dřív, než dosáhnou plnoletosti....
Trini píše:Alaja píše:Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
No, já jsem spíš rozhněvána na ty jejich rodiče, co tam vyrábějí děti jak na běžícím páse, protože předem už počítají s tím, že je neuživí, protože jsou chudí, takže jich hodně umře dřív, než dosáhnou plnoletosti....
Tady to taky bylo dřve běžné, že chudí lidé měli hodně dětí. Jakým způsobem se to vlastně změnilo? Že se naučili číst, psát a počítat?
Trini píše:.S. Např. můj druhý tchán byl z jedenácti dětí.
Alaja píše:Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
Alaja píše:Trini píše:.S. Např. můj druhý tchán byl z jedenácti dětí.
A uživil je? Nikdo nechodil po žebrotě?
Jana píše: nebo pro ty děti opravdu něco smysluplného děláš, abys jim jejich osud ulehčila? Jestli ano, tak co konkrétně?
Trini píše:Jana píše: nebo pro ty děti opravdu něco smysluplného děláš, abys jim jejich osud ulehčila? Jestli ano, tak co konkrétně?
Zajímavé je, Jano, jak se mě snažíš vnutit do role konatele.
Ramana:
Realizace Nadjá je tou největší pomocí, které se lidstvu může dostat; proto platí, že svatí pomáhají, ačkoliv zůstavají v lesích.
Realizovaná bytost nevidí svět od sebe oddělený.
Tazatel: Takže realizace vede k pozdvižení lidstva, aniž si to lidé uvědomují?
Ramana: Ano, pomoc nemusí být poznána, a přece existuje.
..............................
Nisargadatta: Džnanín trpí s těmi, kteří trpí. Vlastní dění je malého významu, a přece je plný soucitu pro trpící, at' živé nebo mrtvé, mimo nebo v těle. Vždyt' láska a soucit jsou jeho pravou podstatou. Je zajedno se vším, co žije, a láska je toto být zajedno v akci.
Džnanín se nebojí ničeho, a přece má soucit s lidmi, kteří se bojí.
Je to o soucitu, Jano.
"Je zajedno se vším, co žije. Tedy i s těmi žebravými, hladovějícími dětmi, které ty vidíš tak daleko.
Trini píše:Trini píše:Je to o soucitu, Jano.
"Je zajedno se vším, co žije. Tedy i s těmi žebravými, hladovějícími dětmi, které ty vidíš tak daleko.
P.S. Jak Ramana, tak Nisargadatta nehromadili žádný majetek. Stejně jako Ježíš...
Trini píše:Jana píše:Trini píše:Jana píše:Alaja píše:Jano, tak to napiš rovnou, že ty jsi si dítě adoptovala a Trini néé, takže v ní není soucit....
Tohle téma je o soucitu. Tvoje otázky jsou k tématu zachranování světa. Chápeš ten rozdíl?
Soucit, Jano, je mohutná energie. Kdyby všichni lidé soucítli, tak by žádné žebravé, hladové děti na světě nebyly.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 224 návštevníků