armin píše:A co ty Alajo,
seš očkovaná?
d miroslav » pát 18. čer 2021 8:13:54
To si nějak konkrétně nepamatuji.
Pan Tomáš ani paní Tomášová - když se našli, tak už do žádného hlubokého vztahu s někým jiným nevstupovali.
Vztahy k někomu jinému měli společné.
Kdybys byla empatická, tak by ti bylo jasné, že když se vrhneš do vztahu s někým dalším tak tomu původnímu ubližuješ.
Když si Jáčko našel tu (nevím už jak se jmenovala) asi si taky nebyla zrovna nadšená.
Nebo ano?
„Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.“
Alaja píše:Z poradny...d miroslav » pát 18. čer 2021 8:13:54
To si nějak konkrétně nepamatuji.
Pan Tomáš ani paní Tomášová - když se našli, tak už do žádného hlubokého vztahu s někým jiným nevstupovali.
Vztahy k někomu jinému měli společné.
Kdybys byla empatická, tak by ti bylo jasné, že když se vrhneš do vztahu s někým dalším tak tomu původnímu ubližuješ.
Když si Jáčko našel tu (nevím už jak se jmenovala) asi si taky nebyla zrovna nadšená.
Nebo ano?
„Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.“
Zajímavé.....pokud si dobře pamatuji, tak jáčko se nikde na veřejnosti nezmiňoval o tom, že by měl s někým nějaký milostný vztah ....odkud jsi to sebral ty?? .
armin píše:Nejde jenom i sexuální vztah. Měl jsem dojem, že měl vztah s Evou. Tedy z její strany to bylo určitě.
No a pak se dali dohromady s tou jeho současnou a mám dojem spolu žijí.
Ale třeba se mýlím.
Já jsem se s Janou také hodně (i agresivně) nadiskutoval. Teď jsem jí dal pokoj a ona dává pokoj mně. A ať píše, co píše, tak cítím, že je to dobrá bytost a to je hlavní.
A provozuje toto fórum (prostředí), což je také dobré a pro všechny zúčastněné pohodlné.
Ty duchovní diskuze nejsou důležité tím, někoho o něčem správném přesvědčit. Já je vnímám spíš jako takové taneční pro začátečníky a pokročilé, kde se lidé učí spolu tancovat na různou hudbu, na různý rytmus. A já jsem se toho díky tomu tady docela dost naučil a poučil o sobě, o komunikaci s druhými lidmi o tom jací jsou třeba jiní jak různě rozumějí, co člověk píše (sděluje) atd.
A je to takové nezávazné, může si vyzkoušet leccos na rozdíl od diskuzí s partnery, příbuznými, sousedy a podobně, protože odsud může člověk (když je nejhůř) kdykoliv snadno bez následků odejít, ale když si to po...e doma, tak to je pak prů..r.
Nejen to, někde jsem tu nedávno četl citaci nějakého Mistra - že "život je vztah".
Takže život v ústraní je jen příprava na vztah na vyšší úrovni - tedy méně sebestředný vztah a více vnímající toho druhého - sou-cítící s tím druhým.
"Nebo kdežkoli shromáždí se dva neb tři ve jménu mém, tuť jsem já u prostřed nich."
Srdce mám ale čisté. Nikdo kromě mne ho zašpinit nemůže.
PS
Pokud chceš někoho konkrétního soukromě kritizovat, tak můžeš použít soukromou zprávu.
Pokud chceš kritizovat buddhistického mnicha, tak máš skoro jistotu, že on Ti to neoplatí.
To je podle mne podobné tomu jako fackovat bezrukého.
K učení o pomíjivosti – pokud by nebylo podloženo nepomíjivostí, nemohlo by platit učení o Ušlechtilé Osmičlenné Stezce, protože by už pominulo a tedy bychom se nikam nedostali. To jen na okraj.
vostalpetr píše:Čím větší pitomec, tím více se domnívá že už na to kápnul,
a žije v podobném přesvědčení jako když si lidé mysleli že země je placatá a je středem vesmíru,
nebot jemu se to tak jeví....
Když tak čtu ty tvoje příspěvky, tak tohle na tebe docela sedí.
vostalpetr píše:
A zatamatuj si čuráku, že blbec není každej, ale ty tedy blbec jsi...
vostalpetr píše:No já na to kápnul a nejen já,
střed vesmíru je totiž naprosto všude
Ale to tvoje "zjištění" je nám platné asi tak jako mrtvýmu kšandy.
vostalpetr píše:názorným příkladem je třeba Vacek,
ten se z toho svého uvnitřnění již nikdá nevyhrabal (i když vcelku správně dokázal popsat přechod od Atmanu k Brahmanu)
a tak se stal nejmouřejším mistrovským Já zatímco žáci se stali vošklivýni egy který neuctívají a neposlouchají misra jelikož maj to ego...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 40 návštevníků