Život v přítomném okamžiku

naše první fórum... :-)

Re: Život v přítomném okamžiku

Příspěvekod armin » ned 25. črc 2021 19:53:09

Karma - individuální, kolektivní, individualita, ego - vše je Vědomí v pohybu.
To ti Vacek neřekl?

Ty si z toho furt něco vytrhuješ, abys měl na co nadávat. Ale i to tvoje vytrhávání je Vědomí v pohybu,
takže pohoda.
:veget:
armin

Příspěvekod salmo1cz » ned 25. črc 2021 21:47:51

vostalpetr píše:To, co ti ale nejspíše opomněl říci,

bylo to, že by jsi si ke své individuální karmě neměl přidávat karmu kolektivní,

tedy neměl bys kopírovat druhé jak ta blbá vopice,

i když ty duchovní principy jsou pro všechny stejné, není stejného způsobu pro všechny jak k nim dojít,

není tedy dobré oblbovati se cizími způsoby...

To mi Petře ale řekni :-)Při těch vnorech platí obecné vzorce.Prostě nějak žiješ, pak tě to vcucne do nějaké garáže a proběhne obecně platný vzorec děje a na konci tě to z garáže vykopne ven.
Ten Patandžalí tam musel být taky, jak on může vědět o čem já si tam budu povídat a s kým.On to popsal do poslední tečky tak jak se to odehrálo.Já nežiju jeho život a on nežije život můj.Já s jógou nemám nic společného a ani jsem netušil že nějaký Patandžalí kdy existoval, jestli vůbec existoval.V tom případě je ta naše individualita velmi podmíněná.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod salmo1cz » ned 25. črc 2021 21:59:51

U těch horoskopů je to dnes perfektní, páč si můžeš vybrat fajn horoskop.Když vycházel horoskop rozpačitě, hned jsem stáhnul po jiném časopise a když byl horoskop fajn, říkám ano to je náš horoskop, resp.můj horoskop :tralala:
Jak je to krásně jednoduché
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » ned 25. črc 2021 22:04:20

armin píše:Karma - individuální, kolektivní, individualita, ego - vše je Vědomí v pohybu.
To ti Vacek neřekl?

Ty si z toho furt něco vytrhuješ, abys měl na co nadávat. Ale i to tvoje vytrhávání je Vědomí v pohybu,
takže pohoda.
:veget:

Já nic nevytrhuje ty debile,

kdybys nebyl idiot tak bys uměl duchovní základy a nepsal sračky jak ta Jana,

co mele hovno že všechno je láska zatímco meleš hovno že všechno je vědomí v pohybu,

tak bych ti nemusel vysvětlovat že Vědomí s ničím nepohybuje ale že vše je pohybováno karmou,

takže jdi do prdele zmrde a pozdravuj tam krávu Janu...

A na cože tedy nadávám ?

Na duchovní idioty jako jsi ty co se voblbujou kolektivní karmou jako by snad mělo jít vo něco duchovního,

a ne vo něco co splichtily miliardy debilních egomamlasů,

a pak takovýto "dobro" serou kudy choděj...

Chápu že takovýmu kreténovi jako jsi ty se to nelíbí, blbovi co si plete volby s duchovnem...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 25. črc 2021 22:06:55

To mi Petře ale řekni :-)Při těch vnorech platí obecné vzorce.Prostě nějak žiješ, pak tě to vcucne do nějaké garáže a proběhne obecně platný vzorec děje a na konci tě to z garáže vykopne ven.
Ten Patandžalí tam musel být taky, jak on může vědět o čem já si tam budu povídat a s kým.On to popsal do poslední tečky tak jak se to odehrálo.Já nežiju jeho život a on nežije život můj.Já s jógou nemám nic společného a ani jsem netušil že nějaký Patandžalí kdy existoval, jestli vůbec existoval.V tom případě je ta naše individualita velmi podmíněná.

No to víš, když skočíš ze skály vysoké dvacet metrů tak se nejspíše zabiješ,

zatímco z metrové skály si přinejhorším vyvrtkneš kotník,

takže asi tak...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 25. črc 2021 22:11:16

salmo1cz píše:U těch horoskopů je to dnes perfektní, páč si můžeš vybrat fajn horoskop.Když vycházel horoskop rozpačitě, hned jsem stáhnul po jiném časopise a když byl horoskop fajn, říkám ano to je náš horoskop, resp.můj horoskop :tralala:
Jak je to krásně jednoduché

Já měl spíše na mysli horoskop různých znamení než to, co máš dělat tento týden,

ale ani to není jaksi všeobecně platné,

nebot nelze dvakráte vstoupit do téže řeky, takže nemůžeš vyčíst z horoskopu zcela přesně své individuální naprogramování,

jen jaksi všeobecně a povšechně...
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » ned 25. črc 2021 22:27:01

Jo u znamení tam to funguje celkem dobře a tím pádem to můžeme i jemně vyvažovat.
Co je zajímavé, fungují i krevní skupiny a hlavně faktor.Rh negativní jsme takoví trochu jiní. :cumim:
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » ned 25. črc 2021 23:09:21

salmo1cz píše:Jo u znamení tam to funguje celkem dobře a tím pádem to můžeme i jemně vyvažovat.
Co je zajímavé, fungují i krevní skupiny a hlavně faktor.Rh negativní jsme takoví trochu jiní. :cumim:

Vono to s těmi znameními není zas až tak jednoduchý, páč to jsou vlastně elementy a tudíž protiklady,

takže když je někdo např. ohnivé znamení tak by měl dojít k poznání protikladu což je myslím voda (???)

Tento názor jsem četl pouze jednou v životě, obecně panuje nejspíše přesvědčení že když se někdo narodí třeba jako lev, měl by se stále chovat jako lev,

ale já todle zas až tak moc neštudýroval, takže se to možná ví a jen já to nevím a myslím si že se to neví...
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » ned 25. črc 2021 23:20:31

https://youtu.be/9p_AVKG7vhk
Zajímavé a cosi mi to připomíná.
salmo1cz

Příspěvekod Alaja » ned 25. črc 2021 23:22:14

:mrgreen:

Já se zase dočetla, že pro ty, co došli toho osvícení, už ta jejich dosavadní karma neplatí, že se anulovala.

Jenže si od té doby vlastně tvoří karmu další... :mrk:

Jo jo....to se už o tom duchovnu napsalo spousta informací za ta století a tisíciletí (od té doby, co se lidi naučili číst a psát).
A vlastně každý píše něco trochu jiného, leckdy úplně opačného než jiný. Prostě duchovní poznání jednoho není totožné s duchovním poznáním druhého, třetího...sedmimiliardového..... (jo a ještě je tu další problém, že ti, co to čtou, to vlastně chápou jinak, než jak to bylo napsáno).....

...neb to naše univerzum je fakt obrovské a mnohavrstevnaté, že sebevětší množství lidí ho nedokáže zmapovat... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » ned 25. črc 2021 23:51:10

Já se zase dočetla, že pro ty, co došli toho osvícení, už ta jejich dosavadní karma neplatí, že se anulovala.

To je ale víceméně to samé co píšu, páč uvědomění dvou protikladů ti dává to třetí, totiž celek,

a tím cekem je pak to UV...
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » pon 26. črc 2021 6:21:44

Karma funguje normálně dál.Co má být splaceno, bude splaceno, netvoří se karma nová.
Pěšky jako za vozem. :medith:
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » pon 26. črc 2021 7:00:44

Karmu zcela rozpustí jen ti, kteří i tělo promění ve světlo,

což není až tak obvyklé,

jinak karma stále funguje ale již značně omezeně,

spíše se projevuje spontánní činnost UV, čemuž se asi říká wu wei,

k tomu je ovšem třeba rozprostřené mysli která je v klidu a nemyslí, nýbrž jedná intuitivně a ne jako obvykle bývá u duchovních trdel se oblbuje pocitama jednoty...
vostalpetr

Příspěvekod armin » pon 26. črc 2021 7:34:33

vostalpetr píše: Vědomí s ničím nepohybuje ale že vše je pohybováno karmou,

Já jsem nikdy nepsal, že Vědomí s něčím pohybuje.
Jen to, co ty, že vše je Vědomím v pohybu. Akorát že ty to nemáš domyšlené do důsledků, ani tu zkušenost.
Karma je přece Vědomí v pohybu.

"My jsme ti vědci,
my víme přeci,
co je obecné a co je zvláštní"
armin

Příspěvekod vostalpetr » pon 26. črc 2021 16:05:00

Karma je přece Vědomí v pohybu.

Tvé prožitky a domyšlenosti jsou pitomosti,

uděláš lépe když si nastudýruješ ty duchovní základy

a přestaneš psát pitominy,

ostatně nevím proč furt posedle jak ta blbá láskoserná kráva píšeš o nějakým Vědomí v pohybu ???

No já vím, že vám tomášovcům to váš mistr moc nevysvětlil s tím pohybem,

ale to že se něco hýbe ještě neurčuje jakým směrem se to hýbe,

leda snad že by se to hýbalo stejně zmateně jako tvé myšlenky a názory....

Ale i to je nakonec dáno tou karmou, že jsi popletenej jak rozpáranej svetr...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 26. črc 2021 16:08:56

Já jsem nikdy nepsal, že Vědomí s něčím pohybuje.

Je to věcí Vědomí, jak se pohybuje. Idiot ani mudrc se nepohybuje, je pohybován, uvědomován, neuvědomován, atd.
Nebo ne?

Ty píšeš sračky a pak píšeš další sračky že jsi nepsal sračky,

prostě jsi nejen dobroser ale i sračkoser stejně jako ta blbka...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pon 26. črc 2021 17:44:55

Ostatně, co je mně do nějakýho tomášovskýho pojmu "Vědomí v pohybu"

s tím se klidně per sám,

já používám pojem UV a tam se věci vyjadřují paradoxně,

což je pak mnohem jasnější

(ovšem jak komu, že jo)
vostalpetr

Příspěvekod armin » pon 26. črc 2021 20:32:23

vostalpetr píše:Ostatně, co je mně do nějakýho tomášovskýho pojmu "Vědomí v pohybu"

s tím se klidně per sám,

já používám pojem UV a tam se věci vyjadřují paradoxně,

což je pak mnohem jasnější

(ovšem jak komu, že jo)

OK,
tak si dosaď za Vědomí v pohybu UV v pohybu.
Tomáš nic takového o Vědomí v pohybu neříkal ani nepsal.
To píšeš ty.
A tak se ti v tom "Vědomí v pohybu" zkouším vymáchat čumák, jak se to dělá s koťaty nebo štěňaty, aby se naučily chodit čůrat tam, kam je to pro ně vyhrazené.
Když přejdeme na pojem UV místo "Vědomí v pohybu", tak jaký je v tom rozdíl?
Jak je to podle tebe s tou karmou?
Ta je projevem UV nebo je to něco jiného, co je mimo UV?
armin

Příspěvekod Trini » úte 27. črc 2021 12:12:02

O Vědomí v pohybu, myslím, začala psát Lída. Je to pojem od Rameše Balsekara.

:-)
Trini

Příspěvekod Trini » úte 27. črc 2021 12:21:02

https://www.zivotvpritomnosti.cz/clanky ... -balsekar/

Hřích a vina - Raméš Balsekar

Základním problémem při snaze vysvětlit, ilustrovat nebo uvést příměr k metafyzickému principu je, že každé takové zpodobení musí být na relativní úrovni, a tudíž nemůže vysvětlovat absolutní hledisko.

Přirozenost projeveného světa
Vědomí v klidu si není vědomo své existence do té doby, než objeví přirozený, ale náhlý pohyb z vědomí samotného. Tento pohyb je znám ve védické literatuře pod různými jmény, jako třeba Ómkar (prvotní zvuk) a v moderní astronomii jako „Velký třesk"! Spontánní objevení se tohoto pohybu je pocit existence, pocit Přítomnosti - JÁ JSEM -, s nímž se samovolně, paralelně a souběžně objevuje projevený svět. Aby k tomu mohlo dojít, je třeba určitých podmínek, bez kterých by takový projev nebyl možný - vytvoření dvojice konceptů „prostoru" a „času".
Pokud se na tento projev díváme objektivně, není žádný rozdíl mezi živými a neživými objekty. Ze subjektivního hlediska nám, cítícím bytostem, umožňuje vnímat projev citlivost. Vnímavost je jeden z aspektů Vědomí - prvotní energie - ale nemá co dělat se vznikem zdánlivého projevu. I když citlivost umožňuje lidským bytostem vnímat jiné objekty a intelekt, další aspekt Vědomí, jim umožňuje rozlišovat, tak není rozdíl mezi lidskou bytostí a jakýmkoliv jiným jevem vytvořeným ze stejných pěti elementů. Je to objekt, druh objektu. Vnímavost přináší ztotožnění s tělem jako s individuální entitou stejně zvířeti jako člověku. To je ego. Zásadní rozdíl mezi egem zvířete a egem člověka je ten, že ego člověka je prostoupeno pocitem osobního konatelství. To, co vytváří Zdroj skrze lidský organismus (komplex tělo-mysl), je nahlíženo člověkem jako jeho/její konání. Tento pocit osobního konatelství způsobuje, že je člověk pyšný na svůj úspěch, je zklamán z neúspěchu, prožívá hřích a nese vinu za některé činy, které se staly skrze jeho vlastní tělo. A co více, ten stejný pocit osobního konatelství přináší nenávist, žárlivost a nevraživost, které jsou vyprovokovány činy, jež se staly skrze „ostatní" osoby. Zatížení mysli touto zásobou pýchy, viny, zklamání, nenávisti, žárlivosti a závisti způsobuje, že se jedinec cítí v zajetí individuality.

S konečným pochopením, které znamená úplné vyhlazení zátěže hříchu, viny a nenávisti způsobené pocitem osobního konatelství, se ego dále účastní života, trpí bolestí a zármutkem podle boží vůle a nikoliv konáním jakékoliv jiné osoby. Konečné pochopení znamená, že vše, co se děje, je božským děním a není činěno jakoukoliv individualitou. Toto konečné pochopení, které je známo jako seberealizace nebo osvícení, znamená účastnit se života a zároveň být ukotven v míru, který vznikne odstraněním zátěže způsobené pýchou, vinou, nenávistí a žárlivostí nebo závistí.

Před časem jsem sledoval v televizi kanál National Geographic. Na obrazovce se objevila droboučká rybka, která plavala ve vodě. Najednou k ní zezadu připlula velká ryba, snad padesátkrát větší, a malou rybku spolkla. Pomyslel jsem si: to je význam života - život se objevuje a život končí. Nikdo by si neměl dělat starosti s hříchem a vinou, minulostí a budoucností. Žádné výčitky kvůli minulosti, žádné očekávání v budoucnosti. To je zakoušení radosti nirvány společně s účastí na utrpení samsáry. Cokoliv se děje, je boží vůle.

:-)
Trini

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný