Politika je vážná věc, kurňa fix!

naše první fórum... :-)

Re: Politika je vážná věc, kurňa fix!

Příspěvekod Trini » čtv 05. kvě 2022 22:54:26

Alfons píše:
armin píše:Ukrajina začala jednat autonomně a vysloužila si invazi podobně jako my v šedesátém osmém.

Rusové žili na Ukrajině odjakživa. Jednat ukrajinsky autonomně bez Rusů znamená jednat bez východní části. Tedy se tak nakonec stane i formálně. Co je na tom nepochopitelného?

Je to pravděpodobné, že se Ukrajina rozpadne na kusy a to je v pořádku. Jde o lidi, kteří na ní žijí a ne o mocenské zájmy politiků, řízených Západem.
Trini

Příspěvekod Trini » čtv 05. kvě 2022 22:55:55

Arat píše:
Alfons píše:
armin píše:Nevím jak ty, ale já jsem zažil ten východní - importovaný rusý režim a teď ten "západní" režim, ve kterém žijeme a to se opravdu nedá srovnat - z hlediska svobody a životní úrovně a možností. I ten útlak všeho duchovního přestal.
Ty máš Alfons jinou zkušenost?

Pamatuji se jak jsme kdysi za bolševika jako oddíl vyjeli na přátelský zápas do Anglie. Samozřejmě, převaha materiální životní úrovně byla drtivá. Ale dodnes si vybavuji jak mě zaskočil tehdy nepříjemný pocit, jako by se mysl hostitelů příliš točila jen kolem peněz (nevědomě).
Taky mě překvapila mentalita "přátelského" oddílu (nějak to tehdy navlík náš šikovný funkcionář) – byli tam docela primitivové, kteří nás apriori považovali za komunisty.

Ono totiž bohatství nejsou jenom peníze.

Díky.

Jo, píše to moc pěkně. :-)
Trini

Příspěvekod Alaja » čtv 05. kvě 2022 23:09:06

z poradny...

https://www.youtube.com/watch?v=zlokJAUKhFE&t=296s

Mariupol Residents Accuse Ukraine Of Firing On Civilians

15. 4. 2022
Alaja

Příspěvekod armin » pát 06. kvě 2022 10:18:23

Alfons píše:Nu a analogicky to bude s námi – fialovci a jeho vodiči nás natolik rozdělili, že se to časem nějak navenek projeví. Mám zájem podporovat váš režim asi jako jsem měl zájem podporovat režim Husákův. Ostatně, taky byste společenský nesouhlas rádi řešili silou.

A koho ty by si u nás podporoval? Druhá většinová alternativa byl Babiš.

Kdo reprezentuje ten společenský nesouhlas, který ty by si podporoval?
armin

Příspěvekod Alaja » pát 06. kvě 2022 14:12:17

http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/ ... -neco-vic/

Komik chtěl válku, tak ji má, kdyby ji nechtěl, vyjednával by o něco víc

krajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba se nechal slyšet, že země EU, které odmítají embargo na dovoz ruské ropy, jsou zapojeny do válečných zločinů Ruska. Ukrajina prý ztrácí trpělivost s Evropou.

6. května 2022

A já musím říct, že ztrácím trpělivost s touto nevděčnou juntou, která dnes vládne v Kyjevě. Neznám zemi v moderních dějinách, která by se chovala tak arogantně až panovačně - pokud ji, pravda, nemám srovnávat s totalitárními velmocemi. Je mi jasné, že Ukrajina se tak chová proto, že jí stojí za zády Spojené státy, tak napíná svaly a štěká jako čivava s amplionem. Ale je nejvyšší čas říci, že takhle se k nám chovat nikdo nebude a že si vyprošujeme tento tón, píše na facebooku Eduard Chmelár, slovenský analytik.

Proto se ptám, co dělá slovenská diplomacie. Ivan Korčok, který má jindy silné řeči, který útočí na opozici více než kterýkoli ministr zahraničních věcí před ním, najednou mlčí. Jako představitel suverénního státu si měl už dávno předvolat ukrajinského velvyslance na Slovensku a tlumočit mu důrazný protest vůči takovému osočování. Slovensko pomáhá Ukrajině vysoko nad rámec svých možností, je jedním z lídrů pomoci Kyjevu (v poměru k HDP jsme čtvrtou zemí na světě!) a namísto vděčnosti posloucháme urážky. Já jsem tohle ještě neviděl.

Demokracie na Ukrajině? Zelenskij vede brutální režim

Ukrajina neprosí o pomoc, Ukrajina žádá a vyhrožuje. Zdá se, že je tak nastavená celá ukrajinská diplomacie, neboť i ukrajinský velvyslanec na Slovensku měl tu drzost říci, že pomáháme málo a podobné problémy s chováním ambasadora z Kyjeva mají i v Německu. Je čas rázně říci, že takhle ne. Ukrajina by se měla vrátit k diplomatickým zvyklostem a uvědomit si, kde je její místo, že my nejsme její poskok. Kyjev by se měl zorientovat, že není členem ani EU, ani NATO, že nemá právní nárok na nic, že všechna ta štědrá pomoc, která se vymyká ze všeho, co jsme kdy na tomto poli viděli, je projevem naší dobré vůle, ne povinnosti. V opačném případě je třeba se Kuleby zeptat, proč si nevypne ruský plyn a ropu Ukrajina sama, když to žádá od nás.

Minimálně pět let upozorňuji na to, že ze slovníku politických představitelů Slovenské republiky se vytratil pojem „státní zájmy“. Div se světe, Čaputová, Heger, Naď a spol toto zázračné slovíčko v posledních týdnech objevili. Jenže pod ním nemají na mysli naše skutečné vlastní národní zájmy, ale falešně za ně vydávají zájmy USA, zájmy washingtonských a bruselských elit. Oni obsahu tohoto pojmu nerozumí, hovoří pouze o našich „závazcích“, jako by jediným smyslem existence tohoto státu bylo někomu posloužit. Jenže takto se státník nechová. Pokud představitelé tohoto státu neumějí rozlišit naše vlastní zájmy od cizích, starají-li se více o Ukrajinu než o vlastní obyvatelstvo, nemají ve svých funkcích co dělat.

Přitom ve světě už nastává určité vystřízlivění. I samotný papež František už připustil, že kořeny tohoto konfliktu se nacházejí v rozšiřování NATO. „Možná harašení NATO u dveří Ruska vedlo šéfa Kremlu ke špatné reakci a rozpoutání konfliktu. „Hněv, který neumím říct, zda byl vyprovokován, možná však byl usnadněn,“ zauvažoval František v rozhovoru pro italský deník Corriere della Sera a pokračoval: „Nemůžeme si myslet, že jeden svobodný stát může vyvolat válku proti jinému svobodnému státu. Zdá se, že na Ukrajině konflikt vyvolali jiní.“ Je příznačné, že přední americké deníky tato jeho slova zcela ignorovali a naše červené deníčky měly tu drzost nazvat je „prokremelským narativem“ (sic!!!). Jak prosím? Takže už i papež František je ruský agent? Kdyby byli redaktoři našich médií skutečnými novináři, už dávno by blíže analyzovali chování těch, kteří dnes vládnou v Kyjevě. Ale protože jsou to jen stojany na mikrofony, neumí ani jen klást správné otázky a vypouštějí ze sebe takové osloviny. My zde žijeme ve stále větší informační izolaci, posloucháme jednostrannou propagandu, v zahraničí to však vidí a vědí to.

Například bývalý brazilský prezident a favorit v nadcházejících prezidentských volbách Luiz Inacio Lula da Silva v dnešním vydání francouzského deníku Le Monde řekl i toto: „Vidím, jak ukrajinskému prezidentovi tleskají všichni evropští politici. Ten chlap je zodpovědný za válku stejně jako Putin. Válka nikdy nemá jednoho viníka. Chtěl válku. Kdyby ji nechtěl, vyjednával by o něco víc. Vypadá to, že je to součást nějaké show. Je v televizi ráno, v poledne i večer. Je v britském parlamentu, ve francouzském parlamentu, v německém parlamentu, v italském parlamentu - jakoby vedl politickou kampaň. Měl by být u jednacího stolu. Pokud Zelenského povzbuzujeme, on si pak o sobě myslí, že je nejlepší. Vlastně bychom mu měli vážně říci: „Jsi dobrý komik, ale nebudeme vést válku, aby ses mohl předvádět.“ A měli bychom říci Putinovi: „Máte mnoho zbraní, ale nepotřebujete je používat proti Ukrajině. Pojďme jednat!“

Draxler: Je fajn Den svobody tisku, ještě hezčí by bylo mít svobodný tisk

Pokud jde o Zelenského, ten chlap si vymýšlí, až se mu z úst práší. Každý, kdo viděl tento rozhovor ruského prezidenta s generálním tajemníkem OSN v Moskvě, musel pochopit, že koridor vyjednala Organizaci spojených národů, konkrétně její generální . . Z našich mainstreamových médií jste se to však nedozvěděli, neboť, jak jsem již řekl, žijeme zde ve stále větší informační izolaci a nově chtějí evropští lídři zakázat ruské televizní stanice na celém území EU. Tohle má jako oslabit Putina??? Vždyť to oslabí jedině naši informovanost a demokracii.

Stále více zkušených válečných reportérů hovoří o tom, že takové informační embargo jako v případě této války tu ještě nebylo – jen naši držáci na mikrofony si myslí, že to, co jim předloží kyjevská propaganda, je dostačující. Kritičtí zahraniční pozorovatelé si všimli, že Zelenskij není obklopen odborníky na jednotlivé resorty, ale filmovým štábem a marketingovými experty. Těmto lidem se podařilo naklonit si veřejné mínění v Evropě, v Německu dokonce změnili názor veřejnosti ve prospěch ukrajinského prezidenta. Český reportér Dalibor Balšínek upozornil, že Vladimir Zelenskij často pracuje s fikcí, aby dosáhl svého záměru. Jeho tým často podsouvá novinářům falešné zprávy, o kterých se poměrně rychle ukáže, že jsou to mýty. Právě z tohoto týmu vzešly hoaxy o tom, že Zelenskij prý odmítl odvoz z Kyjeva (nikdy to neřekl) nebo příběh ukrajinských námořníků, kteří prý měli zahynout hrdinskou smrtí, když poslali ruskou válečnou loď „na chuj“ (nic se jim nestalo a celé se to odehrálo jinak).

Schneider: Několik poznámek k rusko-ukrajinskému konfliktu

Zkrátka obraz této války, kterou vidíme v médiích, je jedna velká fikce. Nedozvíme se o ní ani tolik, co kdysi o válkách v Iráku ze CNN, jsou to zpravodajské hry plné dezinformací, je to krutá televizní show, v níž nejen pasivní diváci, ale také média a politici přestali rozlišovat mezi realitou a fikcí. Ale pokud nebudeme usilovat rozeznávat tu hranici, nemůžeme přesně určit ani naše státní zájmy. A právě k nim bychom se měli vrátit.

Alaja

Příspěvekod Alfons » pát 06. kvě 2022 14:52:38

armin píše:
Alfons píše:Nu a analogicky to bude s námi – fialovci a jeho vodiči nás natolik rozdělili, že se to časem nějak navenek projeví. Mám zájem podporovat váš režim asi jako jsem měl zájem podporovat režim Husákův. Ostatně, taky byste společenský nesouhlas rádi řešili silou.

A koho ty by si u nás podporoval? Druhá většinová alternativa byl Babiš.

Kdo reprezentuje ten společenský nesouhlas, který ty by si podporoval?

Vidím to na SPD nebo Trikoloru.

(resp. útěk / emigraci :-))
Alfons

Příspěvekod salmo1cz » pát 06. kvě 2022 17:12:00

Mainstreamová média tvrdí, že žádné biolaboratoře na Ukrajině nejsou, Dr.Peková uvádí projednávání o biolaboratořích na půdě OSN.
https://www.infovojna.bz/article/video- ... onavirusom
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod Arat » pát 06. kvě 2022 17:17:00

Jednoznačně Trikoloru :-)

Už jsem ji volila na podzim :-)
Arat

Příspěvekod armin » pát 06. kvě 2022 18:55:27

Alfons píše:

A kam bys emigroval?
Do Ruska nebo do Barmy?
A co ti v tom brání - dnes se na našich hranicích emigranti už nestřílejí.
Kdo chce kam, pomozme mu tam. Imigrantů teď máme až moc, takže emigranti by nám svou emigrací spíš trochu pomohli - ulevili, zvláště když už nejsou produktivní.
armin

Příspěvekod armin » pát 06. kvě 2022 19:00:46

Arat píše:Jednoznačně Trikoloru :-)

Už jsem ji volila na podzim :-)

Volila ji s tebou ta "mlčící většina" podobně smýšlející jako ty. A tak podle výsledků můžeme vidět jak je ta "mlčící většina" veliká.
No, nic moc...
armin

Příspěvekod Alaja » pát 06. kvě 2022 19:11:01

armin píše:, zvláště když už nejsou produktivní.

Gratuluji, dotáhl jsi to v tom duchovnu opravdu daleko. Fujjjj... :ble:
Alaja

Příspěvekod armin » pát 06. kvě 2022 19:52:57

Alaja píše:

Na víc už nemáš, že se chytáš v diskuzi o Ukrajině a politice "duchovna"??
:hahaha:
armin

Příspěvekod Alaja » pát 06. kvě 2022 20:02:43

armin píše:
Alaja píše:

Na víc už nemáš, že se chytáš v diskuzi o Ukrajině a politice "duchovna"??
:hahaha:

To jsem tak tuhle zkoukla jedno video o Ukra. Povídalo se tam, že na Ukra jsou velmi nízké starobní důchody. A že by ti ve vládě byli nejradši, kdyby se ani ty malé důchody nemusely vyplácet, protože to příliš zatěžuje tamější sociální systém. Lidé by měli prý umírat co nejdříve....(už nejsou holt produktivní)....

:kafe:
Alaja

Příspěvekod Alfons » pát 06. kvě 2022 20:13:08

armin píše:
Alfons píše:

A kam bys emigroval?
Do Ruska nebo do Barmy?
A co ti v tom brání - dnes se na našich hranicích emigranti už nestřílejí.
Kdo chce kam, pomozme mu tam. Imigrantů teď máme až moc, takže emigranti by nám svou emigrací spíš trochu pomohli - ulevili, zvláště když už nejsou produktivní.

Jednoznačně to Thajska. Spirituálně je sice mnohem přednější Barma, ale není jednoduché porozumět duši Barmánce. Ale ze společenského hlediska moje srdce patří Thajsku. Žil jsem tam cca půl roku, jak mě se tenkrát nechtělo zpátky do ČR...

Jenomže ono to není tak jednoduché získat dlouhodobý pobyt (což není turistické vízum), tyhle země totiž nejsou pitomé, a nechtějí skončit jako např. Francie.

A nechtěl by ses odstěhovat ty? Já vím, nechceš (co by sis jinde počal). A taky by vás muselo odejít poněkud víc.
Ale kdo ví co nastane. Třeba bych se mohl dívat na budoucnost více optimisticky :-).
Alfons

Příspěvekod Alaja » pát 06. kvě 2022 20:22:16

On přece má kam jet, třeba do toho Denveru...který zmínil už několikrát Jednou v souvislosti se svou pc kariérou, podruhé ...kdysi před lety....v souvislosti s telepatií....

A pochopitelně na tu cestu tam má i dostatek financí....(viz třeba ten milion, o který se nedávno chtěl sázet).... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod armin » sob 07. kvě 2022 7:59:40

Mně je dobře tady. Mám to tady rád a mám rád naše lidi. A děti to tu mají také rádi. A cítím tady opravdovou duchovní atmosféru, kterou jsem nikde jinde nezažil - ani v tom Thajsku, ani na Cejlonu v buddhistických chrámech.

A na něco se dříve či později zemřít musí takže, jestli nám sem Putin hodí atomovku, je to náš osud a jeho smůla, jeho karma.
:-)
armin

Příspěvekod Alfons » sob 07. kvě 2022 9:44:28

Nohavica před 14 lety - Já si to pamatuju

V novinách zahlédl jsem vlastní podobiznu
narozen v komunizmu, umřu v komunizmu
Na četu ČT četují si s mačetami četné čety

jako před léty
ty samé věty

to už tu bylo
jen v jiném duetu
všechno se vrací
a je to zase tu
Alfons

Příspěvekod Alfons » sob 07. kvě 2022 9:54:57

armin píše:Mně je dobře tady. Mám to tady rád a mám rád naše lidi. A děti to tu mají také rádi. A cítím tady opravdovou duchovní atmosféru, kterou jsem nikde jinde nezažil - ani v tom Thajsku, ani na Cejlonu v buddhistických chrámech.

A na něco se dříve či později zemřít musí takže, jestli nám sem Putin hodí atomovku, je to náš osud a jeho smůla, jeho karma.
:-)

A dnešní bolševici cítí se jak znovu zrození
a nyní zas pro Putina mají poslední zvonění

pařáty Fialy
nás zase dostaly
a zmrdi mají radost
že učinil jim zadost

to už tu bylo
jen v jiném duetu
všechno se vrací
a je to zase tu
Alfons

Příspěvekod armin » sob 07. kvě 2022 18:17:01

Alfons píše:A dnešní bolševici cítí se jak znovu zrození
a nyní zas pro Putina mají poslední zvonění

Zatím za Putina a proti NATO bojovali hlavně komunisté a Zeman až komunisti nakonec vypadli ze sněmovny a Zeman obrátil.
Jiné bolševiky tu snad nemáme, nebo se mýlím?
armin

Příspěvekod Alaja » sob 07. kvě 2022 18:35:34

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pora ... .seznam.cz

Prezidentem je Martin Nejedlý. Kdo to neví, ať mě poslouchá, říká Soukup

Bývalý prezidentův spojenec se rozhodl promluvit: „Mám s tím strašlivou, lidsky i finančně doslova tragickou zkušenost,“ popisuje dnes majitel TV Barrandov na dobu, kdy věřil Zemanovi a čínským investicím.

Po tři roky pravidelně každý čtvrtek vedl s Milošem Zemanem rozhovor pro svůj pořad Týden s prezidentem. Majitel a moderátor TV Barrandov Jaromír Soukup tehdy byl hlavní tváří hradní propagandy. A než se loni v lednu po sporech rozešly a pořad definitivně skončil, oba se tvářili jako nejlepší přátelé.

Televizní boss stál na pódiu za Milošem Zemanem mezi jeho nejbližšími spolupracovníky a příznivci, když v lednu 2018 slavili vítězství v prezidentských volbách. A třeba Zeman zase na oplátku dorazil na oslavu Soukupových padesátin, kde ho označil za „svého přítele, kterého si váží“.

Tahle idylka je po roztržce majitele TV Barrandov s prezidentovým poradcem Martinem Nejedlým už dávno pryč. A Jaromír Soukup se rozhodl veřejně promluvit o tom, co tři roky s prezidentem a jeho muži prožíval, a také o tom, jak to ve skutečnosti chodí v hradní kanceláři. Do fungování hlavy státu měl možnost nahlédnout zblízka jako nikdo jiný.

„Miloš Zeman je svojí funkcí posedlý, miluje jí, i když ji de facto nevykonává. Část prezidentských pravomocí vykonává poradce Martin Nejedlý. Kdo to neví, ať mě poslouchá: Pan Nejedlý je prezident republiky, takhle to je,“ řekl Soukup ve svém novém pořadu Prezident v TV Barrandov.

Podle Soukupa chod prezidentské kanceláře řídí Nejedlý společně s formálním šéfem Vratislavem Mynářem. „Oni se dohodli s Milošem Zemanem, že si část jeho pravomocí vezmou. Ale na rozdíl od prezidenta se nikomu nezodpovídají. Takže si mohou dělat, co chtějí, což také dělají,“ prozrazuje majitel TV Barrandov. „Rozhodně to není tak, že by každá schůzka a každé jednání na Hradě bylo posvěceno prezidentem.“

Samozřejmě je otázka, nakolik je Soukupova výpověď pravdivá a proč se najednou rozhodl ve své televizi veřejně mluvit tak kriticky o svém někdejším spojenci. Buď je zklamaný, nebo naštvaný. Z jeho dalších slov vyplývá, že důvodem je obchodní spor. Sázka na bohaté čínské investory, které přivedl Hrad a kteří vstoupili do TV Barrandov, nevyšla.

„Já sám s tím mám strašlivou, lidsky i finančně doslova tragickou zkušenost. Já tomu věřil stejně jako spousta dalších lidí, že Číňané tady budou masivně investovat. Nic takového se samozřejmě nestalo a zbyla po nich spoušť. Prezident byl měl vysvětlit, co se stalo a kdo co nesplnil,“ říká dnes Jaromír Soukup.

Podívejte se na video ze satirického pořadu Šťastné pondělí, kde uvidíte, jak šéf TV Barrandov otočil.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Podle mne, p.Zeman byl nucený přejít na "pravou víru", jestli nechtěl okamžitě přijít o prezidentský trůn...

:kafe:
Alaja

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný