Alaja píše:Myslím, že tohle mi k pochopení principu toho, o čem ta .Vajrayāna vlastně je, úplně stačí.
Jako koza petrželi
Alaja píše:Myslím, že tohle mi k pochopení principu toho, o čem ta .Vajrayāna vlastně je, úplně stačí.
armin píše:Alaja píše:Myslím, že tohle mi k pochopení principu toho, o čem ta .Vajrayāna vlastně je, úplně stačí.
Jako koza petrželi
Alaja píše:Jak jsem vyrozuměla z videa, tak armin funguje podle toho, co se v té diamantové cestě naučil. A to - bránit se proti tomu, co si myslí, že je pro něho zlo a nebýt tím dotčen (prostě jde to mimo něho). A použít ono tzv. "zlo" k útoku na domnělého útočníka.....
Prostě hraní si se silami v diamantovém bardu a vytváření si svého barevného světelného těla (strakatého jak klaun v cirkuse). To je bardo nejnižší úrovně. Procházejí jím všichni duchovňáci. Někteří pomalu, jiní jen přefrčí velmi rychle. No a některé to tak upoutá, že už v tom zůstanou navždy. Prostě jejich ego si chce jen hrát a používat ony síly ke svému prospěchu, získávat moc nad ostatními...
Takže...Arat....už víš, o čem byla ta malůvka, kterou ti kdysi poslal?
A jak jsi pak vyváděla, jako malá holka zamilovaná do svého třídního učitele?
https://www.youtube.com/watch?v=xtPhE_TYnBw
Light Body - Rainbow Body: The Ultimate Spiritual Goal.
Arat píše:Já si akorát vybavuji obrázek Pána ohně, jak si bere tu mladou, nevinnou dívenku, ten mám uložený , bo je to krásná fotka
Alaja píše:To víš, děje se ledacos.
A když se už nějaký šťoura rád šťourá v motivech jednání jiných lidí, tak by mu vůbec nezaškodilo, kdyby se pošťoural i v těch důvodech svého jednání.
Ale opravdu pravdivě, bez příkras, bez toho "posvátného divadla", kdy se adepti vžívají do jiné role, než právě žijí v pozemském životě....
Nemusí o tom, co zjistil, pak informovat veřejnost.
Dělá to přece jen pro sebe....
http://terapie.as4u.cz/redakce/tisk.php ... ozka=4338&
Zen buddhismus a tibetský buddhismus
...
V Buddhově kánonu páli je zachycena ta část učení, která byla přístupná masám, ale vnímavější Buddhovi následovníci v něm rozpoznali vyšší a hlubší nauky. Klasickým příkladem je Buddhovo kázání o květu, kdy Buddha obklopen svými žáky nepromluvil ani slovo, pouze ve zdvižené ruce držel zlatý lotus. Nikdo neporozuměl smyslu tohoto výmluvného gesta kromě Mahákašjapy, jehož tichý úsměv prozrazoval, že pochopil a kterého později Buddha také označil za svého nástupce. Hluboké porozumění, které vyvolalo onen úsměv obsahuje tajemství zenu.
...
A přijde mi, že duchovní cesta spočívá hlavně v tom, poznat sebe, tedy jak píšeš "Ale opravdu pravdivě, bez příkras, bez toho "posvátného divadla", kdy se adepti vžívají do jiné role, než právě žijí v pozemském životě...."
A tyhle otázky na motivaci lidi, kteří si hrají sami před sebou a před druhými tohle "posvátné divadlo", když to narušuje to jejich "posvátné divadlo" , tak je to dost štve, protože jim zřejmě jde o něco jiného než o tu pravdivost, o skutečné poznání sebe, skutečnosti.
honzam píše:Duchovní cesta má ještě druhý pilíř a tím je "Ničeho příliš.", tedy ani odkládání. Mělo by to být vyváženo také přijímáním. Např. Pro mě je duchovní cesta víc transformace než hledání nebo úniková hra.
Alaja píše::medith: V Hadeře je právě výstava talentovaných lidí....
...velmi mi to připomíná jednu moji vizi...
Réza píše:No každý si tu cestu můžeme šperkovat, jak chceme. Jak píše Pedro, je tu i přijímání toho, co se odkládáním odhalí.
Alaja píše:Tuhle vizi mi to přopomíná...
Réza píše:Pokud přijímáš toto: "To já jsem příčina utrpení všech živých bytostí, to já jsem jejich bolest.", jednou to zase odložíš. Na individuální úrovni, to není pravda. Na té globální, možná snad jako mentální konstrukt, ve velmi mizerném individuální vyjádření.
Réza píše:Můžeš zkusit procítit " Já jsem příčinou všeho, vše prožívám a vše se zjevuje ve mě" Pak to zahrnuje i to utrpení, ale zahrnuje to i radost. Ale v té absolutní rovině není důvod to rozlišovat. A do slov dávat jen půlku.
honzam píše:Réza píše:Pokud přijímáš toto: "To já jsem příčina utrpení všech živých bytostí, to já jsem jejich bolest.", jednou to zase odložíš. Na individuální úrovni, to není pravda. Na té globální, možná snad jako mentální konstrukt, ve velmi mizerném individuální vyjádření.
Když pak poznáš svou skutečnou tvář - kdo jsi a co je příčinou utrpení živých bytostí, odložíš poznávání a přijmeš s pokorou Krista jako jedinou skutečnou Pravdu, Život a svého láskyplného Pána a Otce všech živých bytostí.
Místo odloženého poznávání přijmeš cestu dobrých myšlenek, dobrých slov a dobrých skutků v souladu se svým Pánem - tedy pravdivých myšlenek, pravdivých slov a pravdivých skutků, protože Pravda je to nejlepší ze všeho dobrého, co je.
honzam píše:Réza píše:Můžeš zkusit procítit " Já jsem příčinou všeho, vše prožívám a vše se zjevuje ve mě" Pak to zahrnuje i to utrpení, ale zahrnuje to i radost. Ale v té absolutní rovině není důvod to rozlišovat. A do slov dávat jen půlku.
Vždycky je důvod rozlišovat dobré od zlého a pravdivé od nepravdivého, protože pravdivost vede k životu a nepravda ke smrti. My jako živé bytosti jsme na straně života a naše existence by měla být jeho vyjádřením.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 215 návštevníků