Duchovní vlákno od Trini

naše první fórum... :-)

Re: Duchovní vlákno od Trini

Příspěvekod Alaja » pát 29. říj 2021 17:12:19

Alaja

Příspěvekod Alaja » pát 29. říj 2021 17:23:17

a bude vymalováno...

Kdysi hodně dávno, ještě za svobodna, jsme s mamkou doma malovali. Oháněla jsem se štětkou na štaflích, jak nejlépe jsem dokázala.
Strop byl bílý, stěny chtěla mamka bledě modré, tak se to tak udělalo. A pak na tu modrou ještě chtěla bílý váleček s nějakým tím motivem...

Tak se rozmíchalo trochu bílé barvy...a nejspíš omylem se do toho přidal i jeden pytlíček, co také vypadal jako bílá barva. Kuchyň byla krásně vyválečkovaná a uklizená...a šlo se spát. V noci jsem se probudila a potřebovala jsem si zajít tam, kam i císař pán chodil pěšky. Musela jsem přes kuchyň, tudy vedla ta moje cesta. Otevřela jsem dveře a nemusela jsem vůbec rozsvěcet lampu...v kuchyni bylo světlo až až... ze zdí se linulo krásné jemné tlumené světlo...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod Alaja » pát 29. říj 2021 17:28:01

vostalpetr píše:
Oni ti "pozitivisté" vidí zřejmě mnohé negativně - např. na tobě negativní reakce. :mrgreen: Zřejmě mají s tvými reakcemi nějaký problém, a tak je vidí jako negativní. :mrk:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To není možné, to musí bejt náká iluze...

Asi to bude tím, že před svým "probuzením do lásky" museli prožít nějaké příšerné peklo na zemi. A nyní to peklo pro jistotu vidí všude kolem sebe....v sobě už nikoli....
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 29. říj 2021 17:40:22

To peklo je ale zcela nutná podmínka k tomu, aby si vytvořili nějakej ten komplex :

Můžeme dnes asi považovat za potvrzenou hypotézu, že komplexy jsou odštěpenými částmi psýché. Etiologie jejich původu je často takzvané trauma, emoční šok nebo něco podobného, čímž se odštěpil kus psýché. Jedou z nejčastějších příčin je morální konflikt, který má svou poslední příčinu ve zdánlivé nemožnosti přijmout lidskou povahu v jejím celku. Tato nemožnost předpokládá bezprostřední rozštěpení, nezávisle na tom, zda o tom vědomí vázané na já ví nebo ne. Zpravidla si dokonce komplexy vyloženě neuvědomujeme, což jim samozřejmě dopřává tím větší svobodu k akci.
vostalpetr

Příspěvekod honzam » pát 29. říj 2021 17:50:12

Alaja píše:Asi to bude tím, že před svým "probuzením do lásky" museli prožít nějaké příšerné peklo na zemi. A nyní to peklo pro jistotu vidí všude kolem sebe....v sobě už nikoli....

5-year-old girl thinks mom’s passport proves she’s an alien l GMA
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Trini » pát 29. říj 2021 18:31:40

vostalpetr píše:
Oni ti "pozitivisté" vidí zřejmě mnohé negativně - např. na tobě negativní reakce. :mrgreen: Zřejmě mají s tvými reakcemi nějaký problém, a tak je vidí jako negativní. :mrk:

Obrázek :mrgreen:
Trini

Příspěvekod armin » pát 29. říj 2021 19:35:37

Trini píše:
vostalpetr píše:Jak jsi na to přišel na to "vědomně" ?

Furt ti z tý džnány mrdá v bedně...

Nevědomně bys asi nejspíš dle tebe plul proti proudu vid ???

Tak hlavně aby tě nepostihnul nějakej duchovní pád, to by byla šílená nevýhoda, je třeba pramičku řídit a furt čučet kde je jakej břeh..

Víš o někom takovém? Já například s Vostálovými projevy žádný problém nemám.
Pro mne jsou naopak poučné (k tématu o obranných reakcích ega) a navíc inspirativní k reakcím, jak sis mohla všimnout. Podobně jako ty tvoje reakce.
Vostálovy reakce nejsou ani negativní ani pozitivní. Jsou to zkrátka Vostálovy reakce.
Nic víc bych od toho ani nečekal.
armin

Příspěvekod vostalpetr » pát 29. říj 2021 19:38:12

Já například s Vostálovými projevy žádný problém nemám.

To víš že nemáš, ty jsi náš duchovní pozér takže určitě nemůžeš mít problém...
vostalpetr

Příspěvekod armin » pát 29. říj 2021 19:50:21

vostalpetr píše:

Ne že nemůžu, zkrátka nemám.
Ani žádný duchovní pozér nejsem, možná tak akorát, že mne tak vidíš, ale to je jen tvůj problém, nebo spíš tvůj způsob sebeobrany tvého krásného ega.
Já tě chápu víc než si myslíš. I tu Trini.
:veget:
armin

Příspěvekod honzam » pát 29. říj 2021 19:57:53

vostalpetr píše:

To chce klid ...
:veget:
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 29. říj 2021 19:58:33

vostalpetr píše:To peklo je ale zcela nutná podmínka k tomu, aby si vytvořili nějakej ten komplex :

Můžeme dnes asi považovat za potvrzenou hypotézu, že komplexy jsou odštěpenými částmi psýché. Etiologie jejich původu je často takzvané trauma, emoční šok nebo něco podobného, čímž se odštěpil kus psýché. Jedou z nejčastějších příčin je morální konflikt, který má svou poslední příčinu ve zdánlivé nemožnosti přijmout lidskou povahu v jejím celku. Tato nemožnost předpokládá bezprostřední rozštěpení, nezávisle na tom, zda o tom vědomí vázané na já ví nebo ne. Zpravidla si dokonce komplexy vyloženě neuvědomujeme, což jim samozřejmě dopřává tím větší svobodu k akci.

:srdce: :kyti:
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 29. říj 2021 20:02:04

Trini píše:
vostalpetr píše:

Obrázek :mrgreen:

:srdce: :objetí: :srdce:
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Alaja » pát 29. říj 2021 20:02:32

A mě to bylo divné, co že se to děje, proč lidi tak intenzivně píšou... a oni jen reagují na kosmické vlivy.... :mrgreen:

...díky intenzitě slunečního výboje, ke kterému 28. října v 17:35 SELČ došlo, ...
https://insmart.cz/polarni-zare-nad-ceskem/

....oni to nejspíš nepsali, bylo to skrz ně psáno.... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod armin » pát 29. říj 2021 20:07:02

Alaja píše:A mě to bylo divné, co že se to děje, proč lidi tak intenzivně píšou... a oni jen reagují na kosmické vlivy.... :mrgreen:

...díky intenzitě slunečního výboje, ke kterému 28. října v 17:35 SELČ došlo, ...

Ne, to je tím, že na to máme zrovna čas.
Vostál asi nemá zrovna do čeho píchnout a my tady máme řemeslníky, tak čas mezi tím, kdy něco chtějí vědět, trávím tady tím psaním. Na zahradě je vše na zimu uděláno, tak proč si nepoklábosit. :-)
armin

Příspěvekod honzam » pát 29. říj 2021 20:08:06

Alaja píše:A mě to bylo divné, co že se to děje, proč lidi tak intenzivně píšou... a oni jen reagují na kosmické vlivy.... :mrgreen:

Jsou to pozitivní kosmické vlivy oslavující naši státnost ... Pravda vítězí. :old:
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » pát 29. říj 2021 20:11:21

Alaja píše:

Tohle si myslí i Vostál. On je totiž dokonce i chozen.
Ty taky?
Obrázek
armin

Příspěvekod Alaja » pát 29. říj 2021 20:17:10

armin píše:
Alaja píše:

Ty taky?
Obrázek

Já jediná jsem si uvědomila, že se něco divného děje. Jen holt ty stránky, kam se chodím dívat na problémy se sluníčkem a pod., nějak neukazovaly vůbec nic mimořádného....asi to dorazí až zítra.....v noci na severu bude nejspíš zase rudá záře jako v tom 89 roce....

Prý někde psali, že by mohly nastat i výpadky elektřiny či mobilní sítě.... :ble:
Alaja

Příspěvekod armin » pát 29. říj 2021 21:00:16

Že by rudá záře na Kladnem?
armin

Příspěvekod Alaja » pát 29. říj 2021 21:16:36

armin píše:Že by rudá záře na Kladnem?

Ty si to nepamatuješ??

https://www.novinky.cz/historie/17-list ... e-40303788

Na nebi byla 17. listopadu 1989 polární záře

Rok 1989 přinesl nejen demonstrace a pád komunistického režimu, ale i vzácné nebeské úkazy. Jeden z nich se navíc objevil právě v revoluční den 17. listopadu. Lidé, kteří se na pražské Národní třídě nezúčastnili tvrdě potlačené manifestace, mohli toho večera uzřít jasnou a na naše poměry velmi vzácnou polární záři.

„Revoluční rok nabídl hned dva astronomické jevy, které – byť s politicko-společenskými událostmi neměly nic společného – se občas zmiňují v jejich souvislosti. Dokonce někteří pověrčiví lidé těmto úkazům navzdory jejich skutečné podstatě přisuzují vliv na revoluci v roce 1989. Symbolicky se tak vnímat mohly,“ uvedl fotograf a popularizátor astronomie Petr Horálek, který dané úkazy Novinkám připomněl.

První z jevů bylo úplné zatmění Měsíce 17. srpna 1989, které z našich končin šlo pozorovat nad ránem a během rozbřesku. Během úkazu Měsíc vstoupí do stínu Země a díky lomu světla v zemské atmosféře na našeho kosmického souseda dopadají paprsky zemských červánků. Měsíc tak chytne nápadný naoranžovělý, cihlově červený či až rudý nádech. Zatmění bylo velmi dlouhé, fáze úplného zákrytu trvala hodinu a 36 minut.

Západ rudého Měsíce
„Již staré civilizace považovaly úplná měsíční zatmění za předzvěst události nějakého negativního ražení, nebo zkrátka symbol nějaké změny,“ poznamenal astrofotograf s tím, že v roce plném politického napětí mezi pověrčivými lidmi vyvolal jisté symbolické dojmy.

„Vždyť zatmělý Měsíc se svou rudou barvou zapadal za obzor za úsvitu, tedy jeho rudá zář bledla na sklonku nového dne. Ne náhodou se tak mezi pamětníky tomuto rannímu úkazu občas přezdívalo ‚úsvit změn' a v Německu byl údajně vnímán jako symbol k pozdějšímu pádu Berlínské zdi počínaje 9. listopadem 1989,“ zmínil Horálek i na webu České astronomické společnosti.

Slunce bylo v roce 1989 nebývale aktivní
Vzácnou shodou náhod však byl vysoký vzrůst geomagnetické aktivity a viditelnost polárních září 17. listopadu 1989 v prakticky stejné době, kdy se na Národní třídě odehrávaly největší demonstrace.

Slunce bylo toho roku obecně velmi aktivní, vědci dokonce v březnu 1989 zaznamenali jednu z největších erupcí moderní historie.

Listopadové záře způsobily úniky koronální hmoty uvolněné od Slunce v polovině listopadu 1989. Erupce už nebyly tak silné jako na jaře, polární záře dosahovaly viditelnosti ze středních zeměpisných šířek jen svou vysoce položenou emisí rudého odstínu (zelené části takzvaného aurorálního oválu byly podle Horálka z našich šířek nízko nad obzorem nebo pod ním), přesto byly dostatečně výrazné a hlavně dlouho trvající, aby se daly z ČSSR sledovat.

Díky příznivému počasí během večerních hodin se mimo Prahu o své zážitky s polární září mohlo podělit nemálo pozorovatelů. Z mnoha svědectví nabízí Horálek to, které poskytl tehdejší zlínský astronomický kroužek pod vedením Josefa Chlachuly:

„V pátek 17. listopadu 1989 jsem vedl astronomický kroužek dětí většinou z vyšších ročníků základní školy. V závěrečné části kroužku se většinou pozorovalo na pozorovatelně zlínské hvězdárny. Když jsem kolem sedmé večer odsunul střechu pozorovatelny s dalekohledem, tak jsem si všiml jakýchsi červánků. Jenomže po chvilce jsem si uvědomil, že ty červánky nejsou jen někde u západu, kde zapadlo Slunce a že ani gradient jejich jasnosti se nijak na západ neváže. A tak mi došlo, že je to polární záře. Pozorovali jsme jak z pozorovatelny, tak i mimo hvězdárnu z chodníků okolního gymnázia, abychom měli výhled i na severní obzor, který na pozorovatelně zacláněla odsunutá střecha.“

Zprávu o polární záři poté zatelefonovali do televize. První zpráva ve večerní páteční „Jedenadvacítce“ byla z Národní třídy. „A poslední byla, myslím, opravdu naše,“ dodal Chlachula.

„Polární záře viditelné z Česka a Slovenska jsou každopádně poměrně velkou vzácností. Je opravdu náhoda, že jedna z těch výraznějších se odehrála právě na den sametové revoluce, byť ten rok oněch případů bylo více, jelikož zrovna vrcholila aktivita 22. slunečního cyklu,“ uzavřel Horálek.

Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 29. říj 2021 21:32:33

armin píše:
Alaja píše:

Ty taky?
Obrázek

Kdo umí ten umí,

a kdo neumí serfuje na vůli a usilovně pozoruje aby dosáhnul poznání,

a tlačí ho to neustále do prdele,

jelikož chodí a není chozen...

Tak to dopadne, když někdo líže prdel pseudomistrům,

v domnění že tím něco získá...
vostalpetr

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný