Uvědomění

naše první fórum... :-)

Re: Uvědomění

Příspěvekod armin » stř 03. lis 2021 8:44:25

vostalpetr píše:
No vidíš, já ti to nevyvracím, je to tvůj názor a protože druhé neoznačuješ jako idioty blby, že píší něco jiného, tak to mluví ve tvůj prospěch, vypadá to, že na rozdíl od Vostála víš, nebo tušíš, co je to svoboda , respekt k druhým a svobodné hledání. Nikomu nic nevnucuješ, neopravuješ.

Takže ty zmrde mně chceš kecat do mý svobody ty zasranej zkurvenej demokrate, kterej taky nikomu nic nevnucuješ ????

Ty sráči ty mně chceš poučovat jak bych měl diskutovat, píčusi zacyklovanej ???

Ty zkurvejnej jebe a vřede na prdeli, copak mně Polina na rozdíl vod tebe kecá do toho jak diskutuju ??????????

Hnupe zasranej, stačí ti udělat to co ty tady děláš roky a už začneš srát svý psycho hovna...

Já ti do žádné svobody nekecám nic ti nevnucuju ani tě o ničem nepoučuju. Psal jsem to Alaje jestli sis nevšimnul.
armin

Příspěvekod armin » stř 03. lis 2021 9:51:28

Alaja píše:
Takže znovu...co je podle tebe ego, vasány, uvědomění atd.?
Prosila bych přesný popis významu oněch slov, aby nemohlo dojít k záměně s nějakými jinými slovy...

Pro mne třeba slovo ego značí nejen já, ale i Já a i to, jak se vnímá samotné Univerzum... :-)
Atd.

Ego je koncept. Malé já a velké Já je také koncept. Vědomí s velkým V a UV jsou také koncepty, atd., atd..

Jiné cesty mají zase svoje koncepty - třeba křesťanství nebo buddhismus.

Pokud chceme poznat Pravdu, je dobré vycházet z toho, co je nepochybné, přímo poznatelné a zkoumat přímo bez konceptů.
Koncepty slouží pro "výchovu" ¨jako příprava bytosti, uschopnění k přímému nekonceptuálnímu poznávání.

Šedá všechna teorie, zelený je strom života.
:happy:
armin

Příspěvekod Alaja » stř 03. lis 2021 15:12:31

armin píše:
Alaja píše:
Takže znovu...co je podle tebe ego, vasány, uvědomění atd.?
Prosila bych přesný popis významu oněch slov, aby nemohlo dojít k záměně s nějakými jinými slovy...

Pro mne třeba slovo ego značí nejen já, ale i Já a i to, jak se vnímá samotné Univerzum... :-)
Atd.

Ego je koncept. Malé já a velké Já je také koncept. Vědomí s velkým V a UV jsou také koncepty, atd., atd..

Jiné cesty mají zase svoje koncepty - třeba křesťanství nebo buddhismus.

Pokud chceme poznat Pravdu, je dobré vycházet z toho, co je nepochybné, přímo poznatelné a zkoumat přímo bez konceptů.
Koncepty slouží pro "výchovu" ¨jako příprava bytosti, uschopnění k přímému nekonceptuálnímu poznávání.

:happy:

Tak prd...

Já psala o faktech, ne o konceptech.
Fakt, třeba jako když se prvně dostaneš k moři s konceptem, že prý mořská voda je slaná. Co že udělá zvědavá ženská? Sehne se, nabere vodu do dlaní a ochutná... A zjistí, že ta voda je opravdu slaná.
Takže já jsem ti nabídla své poznání Pravdy, nikoli jakýsi koncept vyčtený z knih....
:medith:
Alaja

Příspěvekod armin » stř 03. lis 2021 16:20:09

Alaja píše:Tak prd...

Já psala o faktech, ne o konceptech.
Fakt, třeba jako když se prvně dostaneš k moři s konceptem, že prý mořská voda je slaná. Co že udělá zvědavá ženská? Sehne se, nabere vodu do dlaní a ochutná... A zjistí, že ta voda je opravdu slaná.
Takže já jsem ti nabídla své poznání Pravdy, nikoli jakýsi koncept vyčtený z knih....
:medith:

Víš, co je to koncept? To je teorie, která se snaží něco vysvětlit, popsat, způsob jak si vysvětlovat co se děje.
Jak se říká, je to prst který někam ukazuje.
A jak správně říkáš - tvrzení, že mořská voda je slaná není mořská voda. Čili praxe, zkušenost je poznáváním, třeba té slané vody, ani nemusíš vědět, že se to označuje slovem slaná.
Takže přemílání pojmů a konceptů je naprd. Není to ani čištění si bot před vstupem. A ulpělost na konceptech je právě to ego.
A klíčem je otázka - Kdo ulpívá a proč. Ale na to ti slova neodpoví. To se můžeš přímo sama podívat, poznat, uvědomit si.
armin

Příspěvekod armin » stř 03. lis 2021 16:28:42

Ale asi je ti bližší výklad Vostála, nebo nejlépe tvoje vlastní zkušenost.
:-)
armin

Příspěvekod Alaja » stř 03. lis 2021 17:10:59

armin píše:A ulpělost na konceptech je právě to ego.

Aha.

No já jsem si myslela a vnímala jsem to tak v savikalpě i nirvikalpě, že pod pojmem já, neboli ego, se skrývá jen to vědomí, jenž není totožné s vědomím třeba tebe, nebo Pedrita, nebo Vostála, nebo Trini, nebo Honzama...atd. Prostě já jsem jedno ego, ty jsi druhé ego, Pedrito je třetí ego ...atd.

Tato vědomí , neboli já, neboli ega, se mohou sice propojit třeba empaticky, telepaticky, jasnovidně atd.....na nějakou chvíli...ale pořád jsou tu jednotlivá oddělená vědomí, jednotlivá ega....a každé si dělá něco jiného, než ta ostatní...... :mrgreen:

Prostě asi máme každý jiné zkušenosti.... :nevim:
Alaja

Příspěvekod armin » stř 03. lis 2021 20:00:45

Alaja píše:
armin píše:A ulpělost na konceptech je právě to ego.

Aha.

No já jsem si myslela a vnímala jsem to tak v savikalpě i nirvikalpě, že pod pojmem já, neboli ego, se skrývá jen to vědomí, jenž není totožné s vědomím třeba tebe, nebo Pedrita, nebo Vostála, nebo Trini, nebo Honzama...atd. Prostě já jsem jedno ego, ty jsi druhé ego, Pedrito je třetí ego ...atd.

Vědomí nás všech je totožné, akorát ty ega jsou takové omezené klícky ve kterých žijeme.
Propojení telepatií a podobně je jen povrchní, útržkovité.
Když tvoje ego ztichne, ustoupí, na čas se přestane projevovat - omezovat tvůj svět, můžeš se spojit více či méně s obsahy vědomí někoho druhého - nejlépe Mistra nebo naopak žáka. Ale to je jen počátek toho, co nás čeká v další fázi vývoje od zvířete přes člověka ...
Vostál, protože nemá takovou zkušenost, to označuje za magii, což ho nezajímá. S magií to ale nemá nic společného.
To je jeho způsob jak si to svoje krásné duchovní ego (souhrn toho co si myslí, vyšpekuloval a žije) za každou cenu udržovat a nenechat si tuhle svoji pevnost narušovat.
A když člověk jen naznačí, že je všechno trochu jinak, tak je z toho celej jurodivej, jak sis jistě mohla všimnout.
Obrázek
armin

Příspěvekod Alaja » stř 03. lis 2021 20:39:31

armin píše:Vědomí nás všech je totožné, akorát ty ega jsou takové omezené klícky ve kterých žijeme.
Když tvoje ego ztichne, ustoupí, na čas se přestane projevovat - omezovat tvůj svět, můžeš se spojit více či méně s obsahy vědomí někoho druhého - nejlépe Mistra nebo naopak žáka. Ale to je jen počátek toho, co nás čeká v další fázi vývoje od zvířete přes člověka ...
Vostál, protože nemá takovou zkušenost, to označuje za magii, což ho nezajímá. S magií to ale nemá nic společného.
To je jeho způsob jak si to svoje krásné duchovní ego (souhrn toho co si myslí, vyšpekuloval a žije) za každou cenu udržovat a nenechat si tuhle svoji pevnost narušovat.
A když člověk jen naznačí, že je všechno trochu jinak, tak je z toho celej jurodivej, jak sis jistě mohla všimnout.

:nevim:
Tebe bude Vostál pronásledovat v mysli snad i na tvé smrtelné posteli...měl by jsi ho raději pustit... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod honzam » stř 03. lis 2021 21:36:31

Pedrito píše:To yes, ale jak vzniklo to ego?

Podobně jako lidské dítě. Na začátku bylo přání.

Nekonečný příběh (1:22:40)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » stř 03. lis 2021 21:55:44

Alaja píše:Tebe bude Vostál pronásledovat v mysli snad i na tvé smrtelné posteli...měl by jsi ho raději pustit... :mrgreen:

Kdybych se ho držel, tak bych se ho pustil, ale já se ho nedržím.
Ty se bavíš jenom s těmi, kdo tě pronásledují v mysli a kterých se držíš?
Nicméně děkuji za radu.
Taky bys to mohla poradit Vostálovi, ale ten si myslím se mne také nedrží, i když mne jak Mrdoslava, jako já jeho jako Vostála, často zmiňuje.
Jistě víš kam by tě nejspíš poslal.
:veget:
armin

Příspěvekod vostalpetr » stř 03. lis 2021 22:59:16

Já ti do žádné svobody nekecám nic ti nevnucuju ani tě o ničem nepoučuju.

Běž do prdele kreténe !
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 03. lis 2021 23:01:00

A koncepty na hovno vedou do prdele,

tak suprzelený to je ...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 03. lis 2021 23:05:10

...můžeš se spojit více či méně s obsahy vědomí někoho druhého - ....

Koho by to zajímalo takováhle sračka,

světlo je spojení a ne nějaký hovna a nějakými obsahy vědomí a ještě k tomu nákýho mistra co je plnej hoven...

Ovšem to co dělali Tomášovi je přímo černá magie, viz co tvrdí Chobot...

U těch je totiž vidět, kam to ti katolíci dotáhnou když se daj na budhismus, kterej je tímhle svinstvem docela prolezlej,

viz ten jejich Milarepa...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 03. lis 2021 23:09:44

Kdybych se ho držel, tak bych se ho pustil, ale já se ho nedržím.

Mě se držet nemusíš,

stačí když se pustíš těch svých hoven co ti mrdaj v palici,

který jsi si tam nacpal pomocí konceptů vod Tomáše,

ale takovejhle sraček se blbě zbavuje,

obzvlášt když s tím člověk blbne roky a vyšlechtil si duchovní ego velký jak hovado...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 03. lis 2021 23:12:57

Taky bys to mohla poradit Vostálovi, ale ten si myslím se mne také nedrží,

Já se držím Luckovi rady číst bděle a pozorně,

takže jakmile najdu nějaký hovno co někdo vysral páč ho tlačí do prdele,

tak mu ho přepošlu zpět...

Jsem bdělý, pozorný a empatický...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » čtv 04. lis 2021 1:54:46

Alaja píše:
armin píše:Vědomí nás všech je totožné, akorát ty ega jsou takové omezené klícky ve kterých žijeme.

:nevim:
Tebe bude Vostál pronásledovat v mysli snad i na tvé smrtelné posteli...měl by jsi ho raději pustit... :mrgreen:

Tak dobrá....ještě něco přidám.....
egem nazývám to, čemu E.Tomáš říkal "jáství".

A to se prostě odstraňuje velice špatně.
Odstraňuje se jen smetí, neboli vasány, ego neboli jáství zůstává nadále.
No a to ego, jáství, má i Univerzum......
Jak praví smaragdová deska: Jak nahoře, tak i dole....
Kdyby ho nemělo, tak by se láskaři nemohli vymlouvat na to, že jeho světlo nevidí, protože mají zapatlaný vnitřní zrak od jeho blaženosti...nebylo by totiž ani světlo, ani blaženost....a ani my...co tu klofem prstíky do klávesnic..

:mrgreen:
Alaja

Příspěvekod Trini » čtv 04. lis 2021 7:50:30

Alaja píše:

To by si to nejdřív musel uvědomit. A k tomu bude ještě dlouhá cesta, jak je vidět. Jedná se o těžkou blokádu.
Trini

Příspěvekod armin » čtv 04. lis 2021 13:22:06

Trini píše:
Alaja píše:

To by si to nejdřív musel uvědomit. A k tomu bude ještě dlouhá cesta, jak je vidět. Jedná se o těžkou blokádu.

Něco jako blokáda Stalingradu. :-)
armin

Příspěvekod honzam » čtv 04. lis 2021 17:25:04

armin píše:
Trini píše:
Alaja píše:

Něco jako blokáda Stalingradu. :-)

Byla to dlouhá blokáda Leningradu, kde umírali civilisté hlady. Ve Stalingradu se odehrála nejvýznamnější bitva 2. sv. války, která zásadně přispěla k tomu, že se tu teď můžeme bavit česky jako čeští občané.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Oble%C5%BEen%C3%AD_Leningradu
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Stalingradu
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » pát 05. lis 2021 15:04:40

Pedrito píše:
honzam píše:
Pedrito píše:To yes, ale jak vzniklo to ego?

Podobně jako lidské dítě. Na začátku bylo přání.

Nekonečný příběh (1:22:40)

A jak vzniklo to přání?

Říká se, že to bylo nějak takhle a za vznikem toho přání stojí vidina vševědoucnosti ...

Nejzchytralejší ze vší polní zvěře, kterou Hospodin Bůh učinil, byl had. Řekl ženě: „Jakže, Bůh vám zakázal jíst ze všech stromů v zahradě?“
Žena hadovi odvětila: „Plody ze stromů v zahradě jíst smíme.
Jen o plodech ze stromu, který je uprostřed zahrady, Bůh řekl: ‚Nejezte z něho, ani se ho nedotkněte, abyste nezemřeli.‘“
Had ženu ujišťoval: „Nikoli, nepropadnete smrti.
Bůh však ví, že v den, kdy z něho pojíte, otevřou se vám oči a budete jako Bůh znát dobré i zlé.“
Žena viděla, že je to strom s plody dobrými k jídlu, lákavý pro oči, strom slibující vševědoucnost. Vzala tedy z jeho plodů a jedla, dala také svému muži, který byl s ní, a on též jedl.

- Genesis 3:1-6

Tedy kořenem a základem ega je prý touha vědět, jak to všechno je. Myslím si, že děti jsou v tom nevinně a to prvotní přání patřilo jejich hadím rodičům, kteří si přáli mít potomky a rozmnožit svůj druh.
E PLURIBUS UNUM
honzam

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný