Alaja píše:https://www.earthcam.com/czechrepublic/prague/?cam=grandhotel_str
Prozkoumejte hlavní město Prahu!
salmo1cz píše:Vládě patrně ani tak nevadí zhoršující se epidemiologická situace, ale vadí jí případné zahlcení JIP a úmrtí.Proto ten tlak na očkování.Myslim, že za 14 dní už bude jasno jak toto očkování pomáhá-nepomáhá.
Viděli jste teď ten velmi zvláštní rozhovor na CNN Prima s Havlovou?
Parafrázuji: „V době, když byl manžel nemocný a já jsem se o něho starala, nosila jsem kvůli jeho ochraně roušku skoro pořád. Já v ní i spala. No a proto jsem později, to už v době, kdy Václav umřel, trpěla stálými zápaly plic."
Alaja píše:Viděli jste teď ten velmi zvláštní rozhovor na CNN Prima s Havlovou?
Parafrázuji: „V době, když byl manžel nemocný a já jsem se o něho starala, nosila jsem kvůli jeho ochraně roušku skoro pořád. Já v ní i spala. No a proto jsem později, to už v době, kdy Václav umřel, trpěla stálými zápaly plic."
armin píše:Podobně jako u toho covida a očkování...
honzam píše:armin píše:Podobně jako u toho covida a očkování...
U toho covidu je v tom asi zapletená umělá inteligence a nejedná se obyčejný virus. Je to chytrá biologická zbraň. Nevěřím na přenos ze zvířete (netopýra). Je to vylepšený umělý "chytrý" virus uvolněný náhodou nebo záměrně.
https://techsvet.cz/nejnovejsi-zpravy/a ... ik/daniel/
“Ano, jsme vyděšeni.” Umělá inteligence začíná mít velký dopad na reálný svět, říká odborník
Profesor Stuart Russell říká, že oblast umělé inteligence se musí rychle rozvíjet, aby si lidé udrželi kontrolu, píše server The Guardian.
Vědec, který napsal přední učebnici o umělé inteligenci, prohlásil, že odborníci jsou vyděšeni vlastním úspěchem v této oblasti a přirovnal pokrok v oblasti umělé inteligence k vývoji atomové bomby.
Profesor Stuart Russell, zakladatel Centra pro umělou inteligenci kompatibilní s lidmi na Kalifornské univerzitě v Berkeley, uvedl, že většina odborníků věří, že v tomto století budou vyvinuty stroje inteligentnější než člověk a vyzval k uzavření mezinárodních smluv, které by vývoj této technologie regulovaly.
“Komunita zabývající se umělou inteligencí se ještě nepřizpůsobila skutečnosti, že nyní začínáme mít opravdu velký vliv na reálný svět,” řekl. “Po většinu historie tohoto oboru tomu tak prostě nebylo – byli jsme jen v laboratoři, vyvíjeli jsme věci, snažili se, aby fungovaly, a většinou se nám to nedařilo. Takže otázka dopadu na reálný svět nebyla vůbec na místě. A my musíme velmi rychle dospět, abychom to dohnali.”
Umělá inteligence je základem mnoha aspektů moderního života, od vyhledávačů po bankovnictví, a mezi klíčové pokroky posledních let patří rozpoznávání obrazu a strojový překlad. “Umělá inteligence byla navržena s jednou konkrétní metodikou a jakýmsi obecným přístupem. A my nejsme dostatečně opatrní, abychom takový systém používali ve složitých podmínkách reálného světa,” řekl.
Vyléčit rakovinu pomocí umělé inteligence může být nebezpečné
“Pravděpodobně by našla způsoby, jak vyvolat nádory v celé lidské populaci, takže by mohla paralelně provádět miliony experimentů a používat nás všechny jako pokusné králíky,” řekl Russell. “A to proto, že to je řešení cíle, který jsme mu dali; jen jsme zapomněli upřesnit, že nemůžete používat lidi jako pokusné králíky a že nemůžete využít celé HDP světa k provádění svých experimentů a že nemůžete dělat tohle a tamto.”
Russell řekl, že mezi dnešní umělou inteligencí a umělou inteligencí zobrazenou ve filmech, je stále velký rozdíl, ale budoucnost se stroji, které jsou inteligentnější než lidé, je na spadnutí. Jednou z obav je, že stroj by nemusel být ve všem inteligentnější než člověk, aby představoval vážné riziko. “Je to něco, co se rozvíjí právě teď,” řekl. “Když se podíváte na sociální média a algoritmy, které vybírají, co lidé čtou a sledují, mají obrovskou kontrolu nad našimi kognitivními vstupy.”
Vystrašili se výzkumníci v oblasti umělé inteligence vlastního úspěchu? “Ano, myslím, že jsme stále více vystrašení,” řekl Russell. “Trochu mi to připomíná to, co se stalo ve fyzice, kdy fyzikové věděli, že atomová energie existuje, mohli měřit hmotnosti různých atomů a mohli zjistit, kolik energie by se mohlo uvolnit, kdybyste mohli provést přeměnu mezi různými typy atomů,” řekl s tím, že odborníci vždy zdůrazňovali, že jde o teoretickou myšlenku. “A pak se to stalo a oni na to nebyli připraveni.”
Zdroj: theguardian.com
armin píše:honzam píše:armin píše:Podobně jako u toho covida a očkování...
U toho covidu je v tom asi zapletená umělá inteligence a nejedná se obyčejný virus. Je to chytrá biologická zbraň. Nevěřím na přenos ze zvířete (netopýra). Je to vylepšený umělý "chytrý" virus uvolněný náhodou nebo záměrně.
No, nejspíš náhodně, protože záměr? K čemu by to komu bylo? Že by celosvětová "důchodová reforma" ?
honzam píše:Jenže umělá inteligence není život a Pravda. Je to mistr lži a přetvářky vedoucí ke smrti.
Člověk je živou bytostí skládající se z intelektu a životní podstaty - Pravdy. Pokud má být život udržován, je potřeba, aby lidský intelekt sloužil Pravdě. Umělá inteligence není životem a pravdivostí omezena.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... e-40378438
Němci mají plán testovat i očkované a zotavené
V případě, že bude v Německu nadále růst počet hospitalizovaných, zavede země povinnost testů i pro očkované a zotavené. Po čtvrtečních jednáních se spolkovými zeměmi to oznámila kancléřka Angela Merkelová. Povinné očkování vybraných profesí zatím platit nebude, jednoty v této otázce spolkové země s kancléřkou nedosáhly.
Takzvaný nemocniční index, kterým se Německo bude řídit, vychází z počtu hospitalizovaných s covidem-19 za posledních sedm dní na 100 tisíc obyvatel. Celoněmecký průměr je aktuálně 5,3, ale například v Durynsku překročil hodnotu 18.
"Pokud nemocniční index bude tři, bude v dané spolkové zemi platit pravidlo 2G, což umožní vstup jen očkovaným a uzdraveným," řekla Merkelová.
Jakmile ale počet hospitalizovaných s covidem-19 v sedmidenním průměru na 100 tisíc obyvatel dosáhne šesti, bude vyžadován v barech, klubech či diskotékách test od očkovaných a uzdravených. Při hodnotě devět budou zavedena další doplňující opatření, jako je například nařízené omezení kontaktů.
Výjimka z nových omezení bude platit pro mladší 18 let a také pro osoby, které se očkovat ze zdravotních důvodů nemohou.
„Jsme tam, kde jsme nechtěli být, mnoho lidí zemře”
Merkelová řekla, že je nejvyšší čas jednat. „Jsme v mimořádné fázi, kdy zemi vede dosluhující vláda a kdy vzniká vláda nová. Virus ale přechodné období nezajímá,” řekla na úvod tiskové konference Merkelová. „Infekční situace v Německu je dramatická,” uvedla s tím, že je ráda, že se spolkové země a spolková vláda dohodly na společném postupu.
Opětovně také vyzvala neočkované, aby se nechali imunizovat. „Stále ještě není pozdě na první dávku vakcíny,” prohlásila. Premiér Severního Porýní-Vestfálska Hendrik Wüst, který grémiu spolkových zemí předsedá, varoval, že nadcházející týdny budou mimořádně složité.
„V příštích týdnech zemře mnoho lidí,” řekl Wüst. „Jsme v bodě, do kterého jsme se nikdy nechtěli dostat a kdy německé nemocnice budou rozhodovat, o koho ještě mohou pečovat,” dodal.
https://fakta.today/life/15717-nevim-co ... ak-se-citi
"Nevím, co se se mnou děje": Marta Kubišová prozradila, že nemůže mluvit. Jak se cítí
Devětasedmdesátiletá zpěvačka to v poslední době nemá moc lehké.
Jednak je stále zavřená doma ze strachu z koronaviru a nyní ji tvrdě skolila i třetí dávka vakcíny.
„Dostala jsem třetí dávku vakcíny proti koronaviru a bylo mi strašně špatně."
"Opravdu nevím, co se to se mnou děje. Měla jsem laryngitidu. Když se ráno probudím, nemůžu ani mluvit,“ prozradila Marta Kubišová.
"Ani nevím, co je lepší. Když člověk zůstanete doma jako pecka nebo jestli bádat, jak se to dá vylepšit. Ale asi ne. Lepší už to určitě nebude,” dodala zpěvačka.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 29 návštevníků