Trini píše: Navíc cítím, že jsi v dobrých rukách, někdo/něco nad tebou bdí.
To jsem prosím já
Nad tebou taky bdím, ale tobě to zatím nedělá moc dobře
Trini píše: Navíc cítím, že jsi v dobrých rukách, někdo/něco nad tebou bdí.
Trini píše:Moje dobrá kamarádka se mnoho let modlila, aby měla sílu snášet těžký život. Nakonec zjistila, že to nebyla ta správná modlitba.
armin píše:Trini píše: Navíc cítím, že jsi v dobrých rukách, někdo/něco nad tebou bdí.
To jsem prosím já
Nad tebou taky bdím, ale tobě to zatím nedělá moc dobře
Pedrito píše:Trini píše:Pedrito píše:Nemodlete se pro lehčí život, modlete se pro sílu, díky které vydržíte těžký život.
- Bruce Lee -
Moje dobrá kamarádka se mnoho let modlila, aby měla sílu snášet těžký život. Nakonec zjistila, že to nebyla ta správná modlitba. Bruce Lee k tomuto poznání zřejmě bohuže nestačil dojít, protože zemřel ve 33 letech.
Tato modlitba má svůj smysl krátce před ukřižováním - jako u Ježíse. Ale celoživotně ne. I Ježíš by byval byl radši, kdyby ten pohár nemusel pít - kdyby to mohlo být lehčí.
To je nad tím vším globálem individuální. Důležetý není, jestli ti modlitba fyzicky pomůže, ale to, že se v ní duševně odevzdáš. A to odevzdání znamená, děj se, co musí. To je smíření se sama se sebou i s tím, co se děje kolem.
honzam píše:Trini píše:Moje dobrá kamarádka se mnoho let modlila, aby měla sílu snášet těžký život. Nakonec zjistila, že to nebyla ta správná modlitba.
Jenže kamarádku nečekala doživotní mateřská nebo spíš přípravka na nehmotnou mateřskou, která může trvat třeba tisíce let. Nezbývá mi než věřit, že ta proměna vědomí bude dostatečně velká, aby se to dalo zvládnout.
Pedrito píše:Trini píše:Pedrito píše:Trini píše:Pedrito píše:Nemodlete se pro lehčí život, modlete se pro sílu, díky které vydržíte těžký život.
- Bruce Lee -
Moje dobrá kamarádka se mnoho let modlila, aby měla sílu snášet těžký život. Nakonec zjistila, že to nebyla ta správná modlitba. Bruce Lee k tomuto poznání zřejmě bohuže nestačil dojít, protože zemřel ve 33 letech.
Tato modlitba má svůj smysl krátce před ukřižováním - jako u Ježíse. Ale celoživotně ne. I Ježíš by byval byl radši, kdyby ten pohár nemusel pít - kdyby to mohlo být lehčí.
To je nad tím vším globálem individuální. Důležetý není, jestli ti modlitba fyzicky pomůže, ale to, že se v ní duševně odevzdáš. A to odevzdání znamená, děj se, co musí. To je smíření se sama se sebou i s tím, co se děje kolem.
Když se modlíš o sílu, tak je to opak odevzdanosti. Naopak chceš mít v ruce nástroj, kterým to sám budeš zvládávat. Na to právě přišla moje kamarádka, a tak se přestala modlit o sílu a přenechala to (konečně) Bohu.
To je nepochopení modlitby, co jde ze srdce a spontanně prosí o sílu. To je její mocenské pojetí. Prosí se o sílu čistou, ne o sílu ega.
Trini píše:Pedrito píše:Trini píše:Pedrito píše:Trini píše:
Když se modlíš o sílu, tak je to opak odevzdanosti. Naopak chceš mít v ruce nástroj, kterým to sám budeš zvládávat. Na to právě přišla moje kamarádka, a tak se přestala modlit o sílu a přenechala to (konečně) Bohu.
To je nepochopení modlitby, co jde ze srdce a spontanně prosí o sílu. To je její mocenské pojetí. Prosí se o sílu čistou, ne o sílu ega.
Bruce Lee nebyl duchovnák, proto jeho osobní modlitbu z ega není potřeba brát vážně.
Pedrito píše:Bruce Lee nebyl duchovnák, proto jeho osobní modlitbu z ega není potřeba brát vážně.
Ty jsi ho znala? Nikdo není bez much, jsem se o něj kdysi hodně zajímal, měl i krom té šoubysnysové i duchovní polohu.
Bruce Lee nebo také Lee Jun-fan (27. listopadu 1940 San Francisco – 20. července 1973 Hongkong) byl herec, mistr a popularizátor bojových umění. Věnoval se tréninku bojových umění, což ho později dovedlo na filmové plátno. Svou hereckou prací ovlivnil natáčení a popularitu soudobých akčních filmů. Krátce po své smrti se stal legendou a dodnes je znám jako nejvlivnější osobnost bojových umění 20. století.
Pedrito píše:Holt to byl mistr bojových umění, ale bez složky duchovní by jím být nemoh. On prezentoval tu akcní složku, to neříká, že ta "tichá" v něm nebyla. A myslet si můžeš, co libo. Że umřel mladý s tím nesouvisí. Byl mistrem Ti, čili energie. Bez námahy unesl rikšu i s masitým pasažérem. Jo, dělal to pro prachy, ale uměl to dokonale. Což se dá říct o mnohych dnes jen těžko. Neměl, a neměl by soupeře, na to že to byl docela prcek.
Jana píše:honzam píše:Réza píše:Naopak je to známka toho, že čertice je schopna soucítění. Proto ji dál budu číkat dračice, jestli souhlasíš, pokud se neobjeví jiné jméno.
Dračice je dobrá. Lepší je třeba maminko, ale v to už nedoufám.
Včera mi umřela maminka. Byla mou velkou láskou. Je mou láskou. V té lásce nevnímám žádnou mysl, žádnou formu, žádný čas, žádný příběh, je jen šťastnou existencí, která právě teď je. Je dokonale živá. To tělo, které teď leží v márnici a bude zpopelněno, s ní nemá nic společného. Dá se tím porozumět naší nesmrtelnosti. Dá se tím porozumět existenci, která není závislá na těle, na projevu, na zrození, na smrti, na čase, na prostoru.
Když zkoumám tu lásku, kterou je má maminka a kterou je Honzam, kterého tak dobře znám, tak tady není žádný rozdíl. Ani ta láska, kterou je Helenka, není jiná.Réza píše:honzam píše:VŠECHNO JE JEDNÍM
Amen.
Bez přítomnosti mysli - jen v čisté lásce - je tohle dokonale jasné. Bez přítomnosti mysli - jen v čisté Pravdě - je tohle jasné úplně stejně.
Když jsem kdysi říkávala Honzamovi, jaký je Boží, tak to většinou shazoval slovy: "Když ty takhle vidíš každého."
Dneska můžu říct, že to tak úplně není.
Je ve mně respekt k nepoznávání, a intimitu toho, kdo se halí do mentální mlhy nepoznání, nijak nerozkrývám.
Ten, kdo mě nepoznává, proto pro mě jako by nebyl. Neruším jeho hru na to, že "má pravdu". Může si myslet o mně i o sobě, cokoliv je libo.
Pro mě tohle není vůbec ničím.
Ztotožňování s myslí, které by lásku jakkoliv omezovalo, tak ztrácí jakoukoliv moc.
Pedrito píše:Znám, přišel o tu roli kvůli tomu že Carradine byl američan a znamější, tenkrát se jestě asiaté museli hodně činit, aby vynikli. Kdybych si měl zvolit smrt, volil bych tu Bruceho. Carradine měl špinavou smrt, nebyl zdaleka na takové duchovní úrovni jako Bruce. A jeho bojové umění stálo za houby, jen divadlo
Pedrito píše:
Carradine, řeknu ti to, se udusil na pásku od kalhot na dveřích hotelu, když si ho honil. Dost blbá smrt na oduševnělého Caina z Kung-fu storry...
Pedrito píše:Trini píše:Pedrito píše:
Carradine, řeknu ti to, se udusil na pásku od kalhot na dveřích hotelu, když si ho honil. Dost blbá smrt na oduševnělého Caina z Kung-fu storry...
Ale pasující k jeho jiným rolím. Někteří chlapi radši risknou smrt při orgasmu než umřít na posteli v nemocnici. Michael Hutchence z INXS umřel podobně - ale už ve 37 letech, Carradine v 73 letech.
No tak dobře, při milování bych to bral, to je asi smrt, kterou by každej uvítal, kdyby mu při tom šlehlo, ale pověsit se na kliku? Tak to je už vysoká škola na mě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 198 návštevníků