Následující noc měla sen o bílém diskovitém UFO a o tom, jak mne honilo...
Někdy v polovině devadesítých let jsem si tu meditovala a měla u sebe malé kotě. Moc se mu to líbilo, nebo vlastně jí, byla to kočičí slečna. Tenkrát jsem zjistila, že kočky ono "zrnění" milujou taky.
Alaja píše:Něco ke čtení....
http://arahat.unas.cz/cs/texts/tajemstv ... iny_fd.pdf
T A I G I N H U A D S U N G D S C H I
Překlad knihy:
Tajemství Zlaté květiny
Buddha mluví o pomíjejícnosti jako tvůrci vědomí, jako základním pravidlu náboženství. A v našem taoismu leží ve výrazu Prázdno celá práce, abychom dokončili a uzavřeli podstatu a život. Všechny tři náboženství se sjednocují v tomto jediném výroku, nalézti duchovní elixír, abychom přešli ze smrti do života. V čem pozůstává tento životní elixír? Je řečeno:„Vždy prodlévati bez úmyslu“. Nejhlubší tajemství lázně, jak to podává naše učení, je tak obmezeno na práci, srdce učiniti prázdné. Tím to vyřídíme. Co jsem teď prozradil jedním slovem, je ovoce desetiletého snažení.
vostalpetr píše:Myslím,
že autor se s tím zbytečně pere a je to celé zbytečně složitý,
když autor chce říci to, k čemu se v budhismu, hinduismu a křestanství dochází až na konci,
zatímco v taoismu je to naopak výchozí bod,
totiž „Vždy prodlévati bez úmyslu“
což je rozdíl mezi koncentrací a meditací :
Různé cesty mají různé metody vedoucí k poznání a osvobození. Prodlévání bez úmyslu je jeden ze způsobů jak postupně zklidnit mysl, nechat vyhasnouti ego - egoismus, sebestřednost.
"Vždy prodlévati bez úmyslu" není cílem buddhismu ani hinduismu ani křesťanství.
vostalpetr píše:"Vždy prodlévati bez úmyslu" není cílem buddhismu ani hinduismu ani křesťanství.
Cílem to není, ale je to to poslední na duchovní cestě k čemu se dostávají,
Soudíš podle sebe
se k vám celá existence přižene, vstoupí do vás.
vostalpetr píše:se k vám celá existence přižene, vstoupí do vás.
To já bych zase změnil todle,
i když ten kdo dělá koncentrace tak to má pak jak píše Osho,
ale správně by mělo být že "pojme vás to do sebe"
Pak tam vyprávěl o jakémsi souboji myslí mezi přítelem Richardem a Mílou, kdy se Míla bránila jeho pokusu do ní proniknout.
Kdo nebo co je sestavuje?
Alaja píše:17.12.2021...
Na zavřených víčkách se mi objevil malovaný obraz. Oranžový západ slunce (nebo snad východ slunce ? ) nad nějakou krajinou. A 1 - 2 vteřiny nato vedle další obraz zapadajícího slunce, nad jinou krajinou.
A tak to šlo dál a dál. Spousta obrazů, snad stovky, oranžového zapadajícího či vycházejícího slunce.... krajinky, zátiší z přírody, abstraktní malby.....žádný obraz z těch, co mi takto byly představeny, jsem ve skutečnosti dosud nikde neviděla....
Kde se asi tyhle tematické balíčky vlastně berou? Kdo nebo co je sestavuje?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 209 návštevníků