Nad Brtničkou
a smrky po stranách
Ty vole, já nemám ani páru, co to je wu wei. Možná jste se o tom hádali, nebo ne, ale to já nesleduju. Má to něco společnýho s taoismem?
Zřetelný vliv měl taoismus též na tradici zenu, čínskou alchymii (zejména nej-tan), čínskou astrologii, několik bojových umění, tradiční čínskou medicínu, feng-šuej a mnoho stylů cvičení čchi-kung.
Pedrito píše:Taoismus je založen na konání a to na jakémkoliv,
V tomhle se ovšem mýlíš, kdes to vzal?
tvý jmeno je nic
tvý všechno je nic
tvá nauka a víra je nic
Ne však podle Veila, ale dle vlastního uvědomění, páč vše ostatní, ač chované v svátosti, má cenu hnoje. A je to podvod sama na sobě, věřit čemukoliv, co mnou nerezonuje jako věrohodné.
Ten vztah Šakti je jasnej, a to tak, není Šaktí, není nic! A hotovo! Ale to neznamená, že když tu v Šaktí někoho sejmu, že je to stejný jako když ho ošetřím... Proto mám to vědomí, abych to rozlišil.
Počkej, počkej, to "nic", tady znamená asi to, že když si jako děcko uděláš bebí, tak pak hrdě hlásíš , "to nic není"... A je snad, doprdele? To mám vyfotit každou jizvu a prdnout ji na zeď? To by tady vypadalo jak v márnici!
Není, co získat, jak by řek ten Veil,
vostalpetr píše:
Wu wei je konání bez záměru konání
Dalajlama meditoval v místnosti, když tu někdo zaklepal na dveře. "Kdo je?", zeptal se dalajlama. "Já," ozvalo se za dveřmi. "Já?!", zeptal se dalajlama udiveně.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 246 návštevníků