vostalpetr píše:ale to na věci na nic nemění já sem nasranej, uraženej, emočně negativní takže na to tady seru a psát sem nebudu,
Petr píše:tak uz je to opravene. PV byl z nejakeho duvodu zarazen do cerstve registrovanych uzivatelu. To uz ale muselo byt od toho 2015, kdyz si zalozil ucet, jeste nez se poradne nastavilo forum, protoze ti co si zakladaji ucty ted, tak uz jsou rovnou do plnohodnotnych uzivatelu, ne do novacku, kde je potreba schvalovani. Ono to vypada, ze Petr pod timto uctem (ma jich tu vic) zrovna nic nepsal, tak si toho do ted nevsiml .
vostalpetr píše:S pozdravem "Běžte všichni do prdele !!!"
váš medvídek
No kdo by si jen pomyslel, jak snadné je létat, jezdit, svítit získávat energii ze slunce, komunikovat na dálku, přenášet obraz na dálku
jistě stojí za tím sta tisce hodin zkoumání a usilovné práce tisíců badatelů a vynálezců,
ale když jsme na to přišli, pak už to bylo snadné...
Alaja píše:Petr píše:tak uz je to opravene. PV byl z nejakeho duvodu zarazen do cerstve registrovanych uzivatelu. To uz ale muselo byt od toho 2015, kdyz si zalozil ucet, jeste nez se poradne nastavilo forum, protoze ti co si zakladaji ucty ted, tak uz jsou rovnou do plnohodnotnych uzivatelu, ne do novacku, kde je potreba schvalovani. Ono to vypada, ze Petr pod timto uctem (ma jich tu vic) zrovna nic nepsal, tak si toho do ted nevsiml .
Konečně jsem se podívala trochu zpátky v historii této diskutárny, a koukala jsem že sem Petr Vostál psal třeba v roce 2019.....a asi s tím žádné problémy neměl...do starších ročníků jsem zatím nekoukala...
A Vostál zase musí být sprostý na Janu i některé další.
Opravdu je to tu občas jako v blázinci
vostalpetr píše:
já když tu katolickou krávu pošlu doprdele, tak to jasná důkaz že má mysl je naprosto prázdná,
jen at si užije ty svý mrdky když už je tak nadšeně hlasá...
To je ta jednota protikladů a rozvíjení talentu, jak to učí Petr.
vostalpetr píše:To je ta jednota protikladů a rozvíjení talentu, jak to učí Petr.
To mně ale přijde spíše jako rozvíjení mindráku než jako rozvíjení talentu,
rozvíjení talentu je v souladu s rozvíjením ega a ne naopak s umenšováním ega
armin píše:vostalpetr píše:
já když tu katolickou krávu pošlu doprdele, tak to jasná důkaz že má mysl je naprosto prázdná,
Vypadá to, že jsi úplně nepochopil, co je míněno tím "prázdná mysl"
Je poznání, že mysl je prázdná, podobně jako že je poznání že hmota jsou jen atomy a další elementární částice.
Když je mysl prázdná, jsou prázdné i myšlenky. A buď to vidíme nebo ne. To vůbec nerozhoduje o tom, jestli někdo má prázdnou a druhý ne. Všechny mysli jsou prázdné.
Alaja píše:armin píše:vostalpetr píše:
Vypadá to, že jsi úplně nepochopil, co je míněno tím "prázdná mysl"
Je poznání, že mysl je prázdná, podobně jako že je poznání že hmota jsou jen atomy a další elementární částice.
Když je mysl prázdná, jsou prázdné i myšlenky. A buď to vidíme nebo ne. To vůbec nerozhoduje o tom, jestli někdo má prázdnou a druhý ne. Všechny mysli jsou prázdné.
Houbeles. Petr ví, co znamená ta požadovaná prázdná mysl, aby se mohlo objevit ono světlo....(je to požadavek pro řádnou meditaci... a ne pro psaní na internetu, například)
Jestli je mysl nacpaná myšlenkami, ať plnými či prázdnými, tak světlo nemá šanci se objevit.
Prostě do plného hrnku se něco dalšího už nevejde...
Trini píše:
Mysl je prázdná, když přestanou na nějakou dobu vyvstávat myšlenky. To je velmi těžké dosáhnout. Dá se to cvičit např. meditací.
Trini píše:
Mysl je prázdná, když přestanou na nějakou dobu vyvstávat myšlenky. To je velmi těžké dosáhnout. Dá se to cvičit např. meditací.
Prázdnota mysli, jak se o ní zmiňuje dzogčhen, na který se Petr často odvolává, se týká podstaty mysli, nikoliv jejího obsahu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 98 návštevníků