Re: Tohle je docela dobré
Příspěvekod Trini » úte 17. lis 2020 21:31:39
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... eti-644302
Maďarská ministryně: Nevstupovali jsme do EU, aby Brusel mohl diktovat, co je rodina, co je manželství a kdo může adoptovat děti
Kvůli Maďarsku a Polsku hrozí, že fond obnovy EU nakonec nebude. Postoj Maďarska objasnila ministryně spravedlnosti Vargová. „Když Maďarsko v roce 2004 přistupovalo do EU, tak nedalo souhlas s federalistickou Evropou, s globalismem a hlavně ne se Spojenými státy evropskými, ale vzájemně se podporující alianci založené na silných národních státech,“ uvedla. Maďarsko prý Brusel nevydírá, ale naopak, je unií vydírané.
Maďarsko s Polskem zablokovaly schválení evropského rozpočtu a s ním i fond obnovy, který země dohodly v létě. Jak uvádí server AboutHungary.hu, Evropskou unii a maďarský postoj k ní komentovala Judit Vargová, ministryně spravedlnosti Maďarska. Jednak prohlásila, že Maďarsko nebojuje proti Evropě, ale za Evropu a za „evropskou budoucnost pro naše děti a vnoučata“. Do debaty o financích prý ostatní státy a domácí opozice vměšovaly jiné záležitosti.
„Maďarsko souhlasí se zakladateli EU, že EU buď bude křesťanská a humanistická, anebo nebude,“ uvedla Vargová. Většina Maďarů a Evropanů dle ní věří, že Evropa se nesmí vzdát své identity a základních hodnot, které z ní dělají nejlepší místo pro život.
„Když Maďarsko v roce 2004 přistupovalo do EU, tak nedalo souhlas s federalistickou Evropou, s globalismem a hlavně ne se Spojenými státy evropskými, ale vzájemně se podporující alianci založené na silných národních státech,“ uvedla ministryně a dodala, že tím, že Maďarsko vstoupilo do EU se nevzdalo svrchovanosti v otázce, kdo bude či nebude v Maďarsku žít. „Nevstupovali jsme do EU, aby Brusel mohl diktovat, co je rodina, co je manželství a kdo může adoptovat děti,“ řekla.
Dle Vargové není pravda, že by Maďarsko nebylo solidární během migrační krize, namítla, že Maďarsko utratilo miliardy forintů na ochranu evropské hranice, protože nemá za to, že by se problémy do EU měly dovážet. Podotkla, že dotace z EU nejsou milostivě poskytnuté dary, ale platby, na které má Maďarsko podle smluv nárok.
„Není to Maďarsko, které vydírá Brusel, je to Brusel, který vydírá nás,“ tvrdí Vargová a dodává, že pokud jde o budoucnost jejich dětí a vnoučat, nedělají Maďaři kompromisy. „Ať už je to válka za nezávislost nebo jen veto,“ řekla.
vostalpetr píše:HELE, HELE,
CHTĚL JSEM SE VÁS OSTATNÍCH ZEPTAT,
JESTLI MÁTE NASTAVENÝ STRÁNKY TAK, ŽE MŮŽETE JAK SVOJE TAK I CIZÍ REAKCE ((TEDY JAKOUKOLIV REAKCI))
UPRAVIT ČI I SMAZAT
JÁ TO TAK MÁM TAK DOUFÁM ŽE TU MOŽNOST MAJÍ I OSTATNÍ
? ? ?
vostalpetr píše:Možná by zde mohlo být i nějaký tlačítko, kterým by bylo možno smazat úplně celý forum,
no radši to hledat nebudu, páč bych si smazal i své vlastní duchovní perly,
které si nepamatuji díky již pokročilé skleroze a duchovnímu zblbnutí....
I když při mé šikovnosti nelze vyloučit že se mně to někdy jednou třebas povede....
Alaja píše:Já jsem odkaz na tohle forum viděla teprve nedávno na poradně, do té doby jsem sice věděla, že nějaké je, ale nevěděla jsem jak se jmenuje, ani jsem nikde neviděla na něho odkaz. Tudíž jsem tady dřív psát nemohla...a ani číst....
Hmm, ani nevím, zda na té poradně ten odkaz zůstal, nebo je už pryč...
vostalpetr píše:Jééééééééééééééééé, hele,
Re: Koronavirus zblízka
Příspěvekod Alaja » sob 21. lis 2020 7:02:58
https://www.eurabia.cz/Articles/44599-m ... cinu-.aspx
Maďarsko přes výhrůžky EU dovezlo ruskou vakcínu!
Výjimka z nařízení vlády premiéra Andreje Babiše kvůli pandemii koronaviru se totiž vztahuje jen na lidi s konkrétními zdravotními problémy. Třeba na lidi s autismem nebo na pacienty s duševními či mentálními poruchami.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 212 návštevníků